9
Nederlands
Bak- & serveertips
• Ongeacht of u één of twee wafels bakt, draai
de bakeenheid altijd om nadat u een bakplaat
met beslag gevuld hebt. Het beslag zal op
deze manier zowel de onder- als de bovenplaat
bedekken en verzekert zó het bereiden van
wafels met de allerfijnste consistentie.
• Doe niet te veel beslag op de bakplaten.
Schenk het beslag in het midden op de
bakplaat en verdeel het gelijkmatig met een
zachte spatel of met de onderkant van een
niet-metalen lepel tot aan de randen. Het
beslag moet de uitstekende punten van het
wafelrooster bijna bedekken.
• Vet de bakplaten niet in met spuitolie of
bakvet; er ontstaat dan immers een aanslag
die moeilijk te verwijderen is. Als uw wafels
aan de bakplaten vastplakken, kunt u wat
meer boter of olie aan het recept toevoegen.
• Gebruik een schenkkan in plaats van een lepel:
het is veel gemakkelijker het beslag op de
bakplaten te schenken dan het te scheppen.
• Sluit het deksel van de wafelmachine direct
nadat u een wafel verwijderd hebt. Op deze
manier wordt de juiste baktemperatuur
behouden indien u nog meer wafels wenst te
bakken.
• Wafels worden minder knapperig als ze
worden opgestapeld of op een gesloten
ondergrond worden gelegd. Voor de beste
resultaten dient u de wafels op een rooster te
bewaren alvorens ze te serveren.
• Als u meerdere wafels bakt die u warm wilt
serveren, kunt u de wafels die al klaar zijn
warm houden door ze max. 15 minuten in
een oven op 90ºC te plaatsen. Leg de wafels
in één enkele laag rechtstreeks op het rooster
in de oven. U kunt wafels ook opwarmen
door ze 1 minuut in een voorverwarmde
wafelmachine te plaatsen.
• Wafels laten zich prima invriezen. Koel de
overgebleven wafels in één enkele laag op
een rooster, doe bakpapier tussen de wafels
en doe ze in een plastic diepvrieszak of een
andere luchtdichte houder alvorens ze in
de vriezer te plaatsen. Als u de wafels weer
wilt eten, legt u ze in een enkele laag direct
op het rooster in de oven en verwarmt u ze
gedurende 10 minuten op 140º C. U kunt
bevroren wafels ook opwarmen door ze
gedurende 2 min 30 sec tot 3 minuten in een
voorverwarmde wafelmachine te plaatsen.
1. Controleer of de wafelmachine wel degelijk
werd uitgeschakeld, de stekker niet meer
in het stopcontact zit en de wafelmachine
voldoende is afgekoeld vooraleer deze
schoon te maken.
NOTA: Dompel de wafelmachine nooit onder
in water. Gebruik geen schuurmiddelen noch
schuursponsjes.
2. Open de deksels van de wafelmachine
en veeg de bakplaten schoon met
keukenpapier of een vochtige doek.
3. Reinig de buitenkant van de wafelmachine
met een doek die bevochtigd is met warm
zeepsop; veeg de wafelmachine vervolgens
schoon met een vochtige doek en droog
hem af met een zachte doek. Gebruik geen
schuurmiddelen noch schuursponsjes.
Het reinigen van de wafelmachine