Bosch HBK1451, hbk 1450 60, HBK 1451, HBK1451 Backofen, HBK1451/01, HBK1451/05 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Bosch HBK1451 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
56
Inhoudsopgave
Pagina
Waar u op moet letten
Aanwijzingen voor de afvoer 57
Vóór het aansluiten van het
nieuwe apparaat 57
Veiligheidsvoorschriften 58
Vóór het eerste gebruik
Reiniging vóór gebruik 58
Eerste keer verhitten 58
Dit is uw nieuwe fornuis
Beschrijving van het apparaat 59
Toebehoren 60
Inschuifhoogten 60
Bakken en braden
Ovenfuncties 61
Oven in- en uitschakelen 61
Bakken 62–64
Braden 65+66
Grillen 67+68
Tips en trucs 69
Pagina
Reinigen en onderhouden
Belangrijke aanwijzingen 70
Email en glas 70
Edelstalen voorkant 70
Oven 70
Verwijderen en aanbrengen
van de ovendeur 71
Rooster verwijderen 71
Storingen en reparaties 72
Wat doet u, wanneer
er iets niet werkt? 73
57
Aanwijzingen voor de afvoer
Oude apparaten zijn geen waardeloos
afval. Dankzij een milieuvriendelijke
afvoer kunnen waardevolle materialen
worden hergebruikt.
Maak uw oude apparaat onbruikbaar
voor u het afvoert.
Uw nieuwe apparaat wordt beschermd
door de verpakking wanneer het naar u
wordt vervoerd. Alle gebruikte materialen
zijn milieuvriendelijk en kunnen worden
hergebruikt. Lever uw bijdrage door de
verpakking milieuvriendelijk af te voeren.
Bij uw vakhandel of bij uw gemeente
kunt u informatie vragen over de meest
geschikte wijze van afvoer.
Vóór het aansluiten van het
nieuwe apparaat
Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig
voordat u het nieuwe apparaat gebruikt.
Ze bevat belangrijke informatie voor uw
veiligheid en voor het gebruik en het
onderhoud van het apparaat.
Deze gebruiksaanwijzing geldt voor
verschillende uitvoeringen van het
apparaat. Het is mogelijk dat er een
aantal kenmerken worden beschreven
die niet van toepassing zijn op uw
apparaat.
Bewaar de gebruiksaanwijzing en het
montagevoorschrift zorgvuldig,
eventueel voor een volgende bezitter
van het apparaat.
Indien het apparaat beschadigd is, mag
u het niet in gebruik nemen.
Laat de montage en aansluiting van het
apparaat uitsluitend volgens de
bijgevoegde voorschriften door een
erkende vakman uitvoeren. Wanneer het
apparaat verkeerd wordt aangesloten,
vervalt in geval van een defect de
garantie.
Onze apparaten voldoen aan de
geldende veiligheidsvoorschriften voor
elektrische apparaten. Reparaties
mogen uitsluitend worden uitgevoerd
door technici van de klantenservice die
door de fabrikant zijn opgeleid. Wanneer
reparaties niet deskundig worden
uitgevoerd, kunnen daaruit voor u
ernstige gevaren voortkomen.
Waar u op moet letten
58
Waar u op moet letten
Veiligheidsvoorschriften
Gebruik het apparaat uitsluitend voor
het bereiden van gerechten.
Het oppervlak van verwarmings- en
kookapparatuur wordt tijdens het
gebruik heet. De binnenzijden van de
oven en de verwarmingselementen
worden zeer heet. Kinderen altijd uit de
buurt van de oven houden.
Blijf in de buurt wanneer u gerechten
met vet of olie bereidt. Bij oververhitting
kan het vet of de olie gaan branden.
Reinig de oven regelmatig.
Vet- en olieresten kunnen in brand
vliegen wanneer de oven wordt
ingeschakeld.
De aansluitsnoeren van elektrische
apparaten mogen de hete kookzones
niet aanraken en mogen niet tussen de
hete deur van de oven beklemd raken.
De isolatie zou dan beschadigd kunnen
worden.
Bij een defect de zekering van de
elektrische installatie uitschakelen.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in
de oven. Ze kunnen gaan branden
wanneer de oven onbedoeld wordt
ingeschakeld.
Maak de oven niet met een stoom- of
hogedrukreiniger schoon.
Schuif geen bakblik op de bodem van
de oven en leg geen aluminiumfolie op
de bodem, anders hoopt de warmte
zich op. Bak- en braadtijden zijn dan
niet meer juist en het email wordt
beschadigd.
Giet nooit rechtstreeks water in de hete
oven. Het email kan dan worden
beschadigd.
Fruitsap dat van het bakblik druipt, laat
vlekken achter die niet meer verwijderd
kunnen worden. Gebruik voor het
bakken de diepere braadslede.
Ga niet op de open ovendeur zitten of
staan.
De ovendeur moet goed sluiten. De
afdichtingen van de deur moeten
schoon blijven.
Eerste keer verhitten:
1. Verwarm de lege oven ca. 30 minuten
voor.
Kies daarvoor boven- en onderwarmte bij
240 C°.
Open tijdens het verhitten de ramen van
uw keuken om te voorkomen dat er een
onaangename geur blijft hangen.
Reiniging vóór gebruik:
1. Reinig het apparaat aan de buitenkant
met een zachte en vochtige doek.
2. Reinig de oven en het toebehoren met
een heet sopje.
Vóór het eerste gebruik
50
100
150
200
0
1
250
2
3
0
50
100
150
200
1
250
2
3
59
Dit is uw nieuwe oven
Standen:
50–275 Temperatuur in °C
1 – 2 – 3
Roostertrappen
Standen:
t Boven- en onderwarmte
x Vlakgrillen
Functiekeuzeknop Temperatuurkeuzeknop
Temperatuurkeuzeknop
Controlelampje voor
oventemperatuur
Functiekeuzeknop
60
Dit is uw nieuwe oven
Inschuifhoogten
Uw oven beschikt over 3
inschuifhoogten.
De inschuifhoogten worden van
beneden naar boven met cijfers
aangeduid. Deze cijfers bevinden zich
op de oven.
Toebehoren
Standaard worden meegeleverd:
Bestelnr.
Aluminium bakplaat
Haaks gebogen bak- en braadrooster
Fijnmazig bak- en braadrooster
HEZ 5100
HEZ 5141
HEZ 5142
Overig toebehoren is verkrijgbaar in de vakhandel:
1 Aluminium bakplaat
1 bak- en braadrooster
Aanwijzingen:
De bescherming voorkomt de aanraking
met de hete ovendeur.
Bijzonder belangrijk wanneer er kleine
kinderen in de buurt zijn.
Bakplaat en braadslede/bakplaat
kunnen tijdens gebruik in de oven krom
trekken. De oorzaak hiervan zijn de
grote temperatuurverschillen op het
toebehoren. Ze kunnen ontstaan
wanneer slechts een gedeelte van het
toebehoren bedekt is of wanneer
bevroren etenswaar, een pizza bijv., op
het toebehoren is gelegd.Aanwijzing:
De kromming wordt reeds tijdens het
bakken, braden of grilleren minder.
61
Ovenfuncties
Boven- en onderwarmte ————— t
M.b.v. de boven en onderaan
aangebrachte verwarmingselementen
wordt de warmte opgewekt en door
straling op het bak- en braadgoed
overgebracht.
–Vooral geschikt voor het braden en
bakken op één inschuifhoogte voor
gevoelig gebak en magere stukken
vlees, ook voor brood.
Maar één inschuifhoogte gebruiken.
Wij adviseren:
Inschuifhoogte 1of 2.
Nadere informaties zie bak- een
braadtabellen.
De vlakgrill ——————————— x
De warmte wordt d.m.v.
verwarmingselementen opgewekt en door
straling naar het grillgoed overgebracht.
–Vooral geschikt voor platte grillades,
zoals koteletten, steaks of toostjes.
Grillen met gesloten bakovendeur
(energie besparend).
Maar één inschuifhoogte gebruiken.
Wij adviseren:
Inschuifhoogte 2 of 3.
Nadere informaties zie tabel „Grillen”.
Oven in- en uitschakelen
Voordat u uw oven inschakelt, kiest u het
verwarmingssysteem dat u wilt gebruiken.
Inschakelen:
1. Stel de functiekeuzeknop in op het
gekozen systeem.
2. Stel de temperatuurkeuzeknop in op de
gewenste temperatuur (zie bak- en
bradtabel).
De ingestelde temperatuur wordt
automatisch geregeld.
Het rode controlelampje gaat branden
wanneer de oven wordt ingeschakeld en
bij het naverwarmen.
Uitschakelen:
Om de oven uit te schakelen, draait u de
temperatuurkeuzeknop en de
functiekeuzeknop op 0.
Functiekeuzeknop Temperatuur-
keuzeknop
0
50
100
150
200
1
250
2
3
62
Bakken
t
Boven- en onderwarmte
1. De keuzeschakelaar instellen in
stand
t
.
2. De temperatuurkiezer instellen.
Wij bevelen donkere bakvormen aan.
Het resultat van bruinen kann door het
veranderen van de inschuifhoogte
worden beïnvloed.
De bakvormen altijd in het midden van
het rooster plaatsen.
Koek en gebak kunnen in de koude of
voorverwarmte bakoven worden
geschoven.
Bij een voorverwarmde bakoven
worden de bereidingstijden ± 5 minuten
korter.
De schuine kant van de bakplaat altijd
naar de bakovendeur.
De bakplaat altijd tot aan de aanslag
inschuiven.
Tips:
Mocht de koek tijdens het bakken of na
het eruit halen inzakken, gebruik dan de
volgende keer minder vocht, stel de
temperatuur lager in en kies eventueel
een langere baktijd.
De koek is aan de onderzijde te
donker:
De inschuifhoogte controleren, de
baktijd verkorten, eventueel een lagere
temperatuur instellen.
De koek is aan de onderzijde te licht:
De inschuifhoogte controleren, eventueel
een lagere temperatuur instellen en de
baktijd verlengen, zo nodig zwarte
bakvorm gebruiken.
0
50
100
150
200
1
250
2
3
63
Baktabel t
N.B.:
Alle gegevens in de tabel zijn richtwaarden die kunnen variëren afhankelijk van het soort
levensmiddel.
Soort gebak Baktijd Inschuif- Temperatuur
in min. hoogte in ° C
Roerdeeg
plaatkoek met vulling (voorverwarmen) 30 45 1 180 190
rechthoekig gebak 60 80 1 160 170
gebak in ronde vorm 60 80 1 160 170
gebak in hoge vorm 60 80 1 160 170
vruchtentaartbodem (voorverwarmen) 20 35 1 160 170
Zandtaartdeeg
plaatkoek met kruimels 50 80 1 180 190
plaatkoek met vochtige vulling
(bijv. slagroom) 50 90 1 170 180
gebak in bakvorm (bijv. kwarktaart) 70 100 1 160 170
vruchtentaartbodem (voorverwarmen) 25 35 1 180 190
Beschuitdeeg
Beschuitrol (voorverwarmen) 10 15 1 200 220
waterbeschuit 30 45 1 150 160
vruchtentaartbodem 25 35 1 160 170
64
Soort gebak Baktijd Inschuif- Temperatuur
in min. hoogte in ° C
Gistdeeg
plaatkoek met kruimels
(bijv. appelkruimelgebak) 45 55 1 180 200
plaatkoek met vochtige vulling
(bijv. slagroom) 50 60 1 180 190
gevlochten gistgebak 500 gram meel 40 50 1 180 190
gebak in ronde vorm 40 50 1 170 180
gebak in hoge vorm 40 50 1 170 180
Klein gebak
schuimgebak 120 140 1 170 080
bladerdeeg (voorverwarmen) 25 35 1 200 220
branddeeg (voorverwarmen) 30 40 1 200 220
sprits 30 45 1 150 160
Roerdeeg
(Small Cakes) 30 40 1 160 170
Hartig gebak
ovenschotel met rauwe ingrediënten 60 75 1 190 200
pizza 25 45 1 210 230
quiche (voorverwarmen) 40 50 1 190 210
Brood 1 kg (voorverwarmen)
aanbakken 10 15 1 240
klaar bakken 40 45 1 200
Baktabel t
65
Braden
t
Boven- en onderwarmte
1. De keuzeschakelaar instellen in
stand
t.
2. De temperatuurkiezer instellen.
Het braadstuk in de koude bakoven
schuiven (voorverwarmen niet nodig –
energiebesparend).
Braden in open servies:
De braadpan of braadschaal met water
uitspoelen en het stuk vlees in de pan
leggen. De inschuifhoogte hangt af van
de grootte en dikte van het braadstuk.
Braden in gesloten servies:
Het vlees in een braadpan leggen, met
een passend deksel afsluiten en op het
rooster in de bakoven schuiven. De
oventemperatuur ong. 20 tot 30° C
hoger instellen.
Alleen vaatwerk gebruiken waarvan de
handgrepen tegen hitte bestand zijn, b.v.
geëmaillerde, glazen of gietijzeren
braadpannen
Gevogelte altijd volledig ontdooid
bereiden. Tevoren de inwendige organen
en ingewanden verwijderen en het
gevogelte goed zuiveren.
Na afloop van de bereidingstijd het
braadstuk ong. 5 minuten in de
uitgeschakelde bakoven laten rusten.
Braden op het rooster:
Het rooster in de braadslede leggen
en te samen op dezelfde inschuifhoogte
inschuiven.
De universale pan kunt u als extra
toebehoor bij de gespecialiseerde
handel of via onze klantenservice
bezorgen.
Meestal worden alleen erg vette
braadstukken, b.v. gans, op het rooster
gebraden.
0
50
100
150
200
1
250
2
3
66
N.B.:
Gebraad in een open schotel op het rooster.
Inschuifhoogte 1
Dikke, compacte stukken vlees = langere braadtijd, lagere temperatuur.
Dunne stukken vlees = kortere braadtijd, hogere temperatuur.
De braadtijd verandert nauwelijks wanneer u tegelijkertijd twee gelijksoortige stukken
vlees die ongeveer even groot zijn braadt.
Alle gegevens in de tabel zijn richtwaarden die kunnen variëren afhankelijk van het soort
levensmiddel.
Braadtabel
Soort vlees braadtijd Inschuif- Temperatuur
in min. hoogte in ° C
Varkensvlees
varkensvlees met zwoerd
2 kg (bijv. schouder of schenkel) 140 160 1 180 200
braadstuk/rollade 90 120 1 180 200
casselerrib 70 80 1 180 200
varkensfilet 40 50 1 200 220
gehakt 750 gram 60 70 1 180 200
Rundvlees
runderfilet 45 65 1 190 210
rosbief (roze) 35 45 1 190 210
Kalfsvlees
braadstuk/kalfsborst 90 120 1 180 200
schenkel 100 130 1 190 210
Lamsvlees
lamsbout 70 110 1 190 210
lamsrug 90 120 1 190 210
Gevogelte
kip 1 kg 60 70 1 190 210
eend 2 2,5 kg 90 120 1 180 190
gans 3 kg 130 170 1 160 180
Wild
reerug 80 100 1 190 210
braadstuk 90 120 1 180 200
wild zwijn/hert 100 120 1 180 200
Hele vis
1 kg 40 50 1 180 200
Braadtabel
t
67
Vlakgrill
x
Bij het grillen dient er vorzichtig te
werk worden gegaan. Kinderen
! principieel uit de buurt houden!
Grillen bij
! gesloten bakovendeur.
1. De keuzeschakelaar instellen in
stand
x
.
2. Temperatuurkiezer instellen:
Roostertrappen 1 – 2 – 3
.
Grillen:
(uitsluitend met rooster en braadslede)
Rooster indien notig met olie bestrijken.
Grillgoed met keukenpapier droog
deppen en kruiden (niet zouden).
Rooster met grillgoed op de passende
inschuifhoogte inschuiven.
De braadslede altijd op inschuif-
hoogte 1 inschuiven.
De inschuifhoogte kan precies worden
afgestemd door het rooster met de
ronding naar boven of naar te draaien.
Stukken vlees tot 3 cm dikte (steaks op
Engelse wijze) op inschuifhoogte 3.
Worstjes op inschuifhoogte 2 of 3.
Vis (forellen) of dikte stukken vlees
goed doorbakken op inschuifhoogte 2.
Richtlijnen voor het grillen: (voorbeelden)
Vlees, helemaal doorbakken:
telkens 6 à 8 min. per zijde,
Vlees, van binnen roserood:
telkens 6 à 8 min. per zijde,
Vis iin plakken: telkens 6 à 8 min. per zijde,
Forellen, telkens 6 à 10 min. per zijde,
Worstjes, 3 à 5 min. per zijde.
Opmerking: Schakelt de vlakgrill
automatisch uit, dan is de gewenste
temperatuur bereikt. Na korte tijd schakelt
de vlakgrill weer opnieuw in.
0
50
100
150
200
1
250
2
3
68
Grilltabel
x
N.B.:
De braadslede altijd op inschuifhoogte 1 plaatsen.
Alle gegevens in de tabel zijn richtwaarden die kunnen variëren afhankelijk van het soort
levensmiddel.
Gerecht Inschuifhoogte Grillstand Pagina Grilltijd in
min.
Varkensvlees
filetsteaks 3 3
pag. 1 08–11
pag. 2 04–06
nekstuk 3 2 3
pag. 1 10 13
pag. 2 07–10
braadworst 2 3 2 3
pag. 1 07–10
pag. 2 05–07
Rundvlees
filetsteaks 3 3
pag. 1 10 13
pag. 2 04–07
tournedos 3 3
pag. 1 18–11
pag. 2 04–06
Toast
in plakken 3 3
pag. 1 4
1
/
2
–5
1
/
2
pag. 2 0
1
/
2
–1
1
/
2
met beleg 2 3 1 2 18–12
Vis
kleine vissen
2 1 2
pag. 1 12 15
(250 300 gram) pag. 2 05–10
69
Tips en trucs
Om energie te besparen:
Uitsluitend voorverwarmen wanneer het
recept dit voorschrijft.
Donkere bakvormen nemen de hitte
beter op.
Restwarmte: bij lange baktijden kunt u
de oven 5 à 10 minuten voor het einde
van de baktijd uitschakelen.
Voor bakken:
Gebak van de bakplaat is aan de
onderkant te licht.
Gebak uit een vorm is aan de onderkant
te licht.
Taart of gebak is aan de onderkant te
donker.
Het gebak is te droog.
Het gebak is van binnen klef en
deegachtig of het vlees is van binnen
niet gaar.
Bij zeer vochtige bak- en
braadgerechten, bijv. fruittaart of met
water bereide braadgerechten ontstaat
er veel waterdamp in de oven, die op de
ovendeur neerslaat en soms tot het
druppen van water op de bodem van de
oven of de inbouwmeubels leidt.
Neem niet benodigde bakblikken en de
braadslede uit de oven.
Plaats de bakvorm niet op het bakblik,
maar op het rooster.
Stel een iets lagere baktemperatuur in en
controleer de inschuifhoogte.
Stel de oventemperatuur iets hoger in en
kies een kortere baktijd.
Stel de bak- of braadtemperatuur iets
lager in.
Let op: bak- en braadtijden kunt u niet
korter maken door een hogere temperatuur
(van buiten gaar, van binnen niet). Iets
langere bak- of braadtijd kiezen, taartdeeg
langer laten rijzen. Minder vloeistof aan het
deeg toevoegen.
Door de ovendeur voorzichtig en
gedurende korte tijd te openen (een of
twee keer, bij een lange bak- of braadtijd
vaker) kan de waterdamp uit de oven
ontsnappen en daardoor de condens-
vorming aanzienlijk worden verminderd.
70
Reinigen en onderhouden
Belangrijke aanwijzingen:
Gebruik voor het reinigen geen schuurmiddelen of scherpe middelen en evenmin
krassende voorwerpen.
Krab ingebrande resten van gerechten niet weg, maar week ze met een vochtige doek en
afwasmiddel los.
Gebruik speciale reinigingsmiddelen zoals sprays niet voor aluminium of kunststof
onderdelen.
Edelstalen voorkant:
Indien gewone edelstaalreinigings-
middelen worden gebruikt, kan de
opdruk worden beschadigd.
Gebruik geen krassende sponsjes.
Gebruik normaal afwasmiddel op een
zachte, vochtige doek of zeem.
Email en glas:
Gebruik voor het reinigen een heet
sopje.
Voor het reinigen van de voorkant van
de oven, achter de ovendeur, dient u de
afdichting van de ovendeur te
verwijderen.
Oven:
Reinig de oven na elk gebruik, vooral na
braden of grillen. Vuilresten branden in
wanneer de oven weer wordt verhit.
Ingebrande vuilresten laten zich moeilijk
verwijderen.
De oven mag niet warm worden
gereinigd met speciale ovenreinigings-
middelen.
Gebruik voor het bakken van zeer
vochtig gebak de braadslede.
Gebruik voor het braden geschikt
serviesgoed (braadschaal).
Wanneer de oven niet erg vuil is, wast u
hem in warme toestand met een heet
sopje uit.
Laat de oven open staan zodat hij kan
drogen.
Ovendeurruit:
De binnenruit van de ovendeur heeft een
warmtereflecterende laag om de
deurtemperatuur lager te maken.
Dit heeft geen nadelige invloed op het
zicht door de ovenruit.
Wanneer de ovendeur is geopend, kan
deze laag een glinsterende aanblik
bieden. Dit heeft een technische
oorzaak en is geen kwaliteitsgebrek.
71
Reinigen en onderhouden
Oven:
Aanwijzing: om het apparaat gemakkelijk
schoon te maken, heeft u de volgende
mogelijkheden.
Ovendeur demonteren
Verwijderen:
1. Open de ovendeur helemaal.
2. Klap de sluithendels links en rechts
helemaal open.
3. Zet de ovendeur schuin omhoog en
verwijder de deur naar voren toe.
Aanbrengen:
1. Plaats beide scharnieren in de houders
links en rechts en draai de ovendeur
naar beneden.
2. Klap de sluithendels links en rechts
dicht.
3. Sluit de ovendeur.
Ovenverlichting inschakelen:
Draai de functiekeuzeknop in een
willekeurige stand.
Rooster verwijderen:
1. Draai zowel links als rechts 2
kartelschroeven uit.
2. Neem het rooster voorzichtig uit de
oven.
1.
2.
72
Bij storingen en reparaties die u niet zelf
kunt oplossen, is de klantenservice u graag
van dienst.
Zie voor adressen het overzicht van
klantenservice-werkplaatsen.
Let op: het kost u geld, wanneer u van-
wege een bedieningsfout de klantenservice
inschakelt. Indien u contact opneemt met
de klantenservice, vermeld dan:
U vindt deze gegevens op het typeplaatje.
Het typeplaatje vindt u achter de ovendeur,
links onder op de zijrand van de oven.
Vervangen van de ovenlamp:
Let op: apparaat stroomloos maken!
1. Leg een vaatdoek in de koude oven om
beschadiging te voorkomen.
2. Verwijder de glazen afscherming. Steek
hiertoe en mes o.i.d. tussen het glas en
het frame.
3. Lamp vervangen.
–Type gloeilamp E 14, 230 240 volt,
25 watt, hittebestendig tot 300° C.
–De gloeilamp is verkrijgbaar bij de
klantenservice.
Vervangen van de afdichting van de
ovendeur
1. Verwijder eenvoudig de defecte
afdichting van de ovendeur.
De nieuwe afdichting kunt u verkrijgen
bij de klantenservice.
E-nr. FD
Storingen en reparaties
73
Wat doet u, wanneer er iets niet werkt?
Vaak hoeft u de klantenservice niet in te schakelen. In veel gevallen kunt u zelf het probleem oplossen. In de
volgende tabel vindt u enkele tips.
Belangrijke aanwijzing:
Werkzaamheden aan de elektronica van het apparaat mogen uitsluitend door een vakman worden uitgevoerd. Vóór het
begin van de werkzaamheden moet het apparaat beslist stroomloos worden gemaakt door het bedienen van de aardlek-
schakelaar of door het uitdraaien van de zekeringen in de zekeringkast in uw woning.
Wat is er aan de hand … Mogelijke oorzaak Oplossing
wanneer de elektrische functie
helemaal niet meer werkt, de
controlelampjes bijv. plotseling niet
meer branden?
Zekering defect Zekering in zekeringkast controleren
en indien nodig vervangen.
wanneer vloeistof of dun deeg
naar één kant loopt?
Apparaat niet waterpas opgesteld of
ingebouwd
Inbouw controleren.
wanneer het glas in de ovendeur
beslaat?
Normaal verschijnsel, berust op het
aanwezige temperatuurverschil
Oven ca. 5 minuten inschakelen bij
100°C.
…wanneer er in de oven veel con-
dens ontstaat?
Normaal verschijnsel bij gebak met
zeer vochtig deeg (vruchten) of grote
stukken braadvlees.
Ovendeur tijdens het bakken af en
toe kort openen. Condenswater na
gebruik opvegen.
wanneer geëmailleerde inschuif-
delen matte, lichte vlekken verto-
nen?
Normaal verschijnsel door neerdrup-
pelend vleesvocht.
Niet mogelijk.
wanneer na langdurig gebruik het
glas in de ovendeur aan de binnen-
kant vuil is?
Normale vervuiling.
De ovendeur verwijderen en met
de voorzijde naar onderen op een
zachte en schone ondergrond leg-
gen.
Deurruit naast de scharnieren vast-
pakken, in bovenwaartse richting
losmaken en verwijderen.
Bij deuren met 3 ruiten:
Binnenruit aan de hoeken losmaken
en optillen met bijv. een vleesvork
van kunststof of hout.
Montage na het reinigen:
Binnenruit aanbrengen en vastzet-
ten.
De deurruit vastzetten met behulp
van de vier bouten.
1/92