104 x 142 mm
23
schade.
Eerste ingebruikname
∙ Veeg de kookplaten schoon met een
vochtige doek en droog deze daarna
goed af.
∙ Laat het apparaat ca. 15 minuten
gesloten opwarmen zodat de geur van
het apparaat kan verdwijnen.
∙ Zorg voor voldoende ventilatie door
ramen en balkon deuren te openen.
∙ Hierna het wafelijzer reinigen zoals
beschreven in Onderhoud en
schoonmaken.
∙ Om redeneren van hygiëne, het
eerste portie wafels weggooien als het
apparaat nieuw is.
∙ Laat het apparaat afkoelen.
∙ Maak dan de kookplaten schoon
zoals beschreven in Onderhoud en
schoonmaken.
Gebruik van het wafelijzer
∙ Sluit het wafelijzer.
∙ Stop de stekker in het stopcontact. Het
indicatielampje zal rood zijn.
∙ Na een opwarmperiode van ongeveer 5
minuten is het wafelijzer gebruiksklaar.
Wanneer de ingestelde temperatuur
bereikt is, zal het indicatielampje
uitgaan.
∙ Licht de deksel op.
∙ Voor gebruik moeten de anti-
aanbakplaten licht ingevet worden
met een kleine hoeveelheid olie of
vet speciaal geschikt voor bakken en
die veilig verhit mag worden tot hoge
temperaturen.
∙ Plaats het deeg alleen op de voorste
helft van de bodemplaat. Om te
voorkomen dat het deeg overloopt en
de karakteristieke vorm van de wafelfriet
gegarandeerd blijft, deze niet overvullen.
Wij raden aan circa 65 ml per bakcyclus
te gebruiken.
∙ Sluit de bovenplaat en druk deze
zachtjes aan om het deeg gelijkmatig uit
te spreiden.
∙ De baktijd is ongeveer 2 tot 3 minuten,
dit hangt af van het soort deeg.
∙ Licht de deksel op om de bruiningsgraad
te controleren en verwijder voorzichtig
de wafelfriet met een geschikte spatel.
∙ Om schade aan de antiaanbaklaag,
gebruik nooit scherpe of puntige
voorwerpen om het voedsel te
verwijderen.
∙ Als de wafelfriet te licht of te donker is,
dan de baktijd aanpassen.
∙ Direct na het verwijderen van de
wafelfriet weer nieuwe deeg erin
plaatsen.
∙ Trek na gebruik de stekker uit het
stopcontact en laat het wafelijzer
afkoelen met de bakplaten open.
Handige tips
∙ Om te zorgen dat de wafelfriet knapperig
blijft moeten ze naast elkaar op een rek
geplaatst worden om af te koelen. Als
ze op elkaar geplaatst worden zullen ze
niet knapperig blijven.
∙ Alle ingrediënten moeten dezelfde
temperatuur hebben om gelijkmatig te
bakken en bruinen.