20
Tips
l
Bij de bereiding van mayonaise plaatst u alle
ingrediënten, met uitzondering van de olie, in
de blender. Verwijder de vuldop. Giet de olie
vervolgens langzaam door de opening in het
deksel op het draaiende apparaat.
l
Bij dikke mengsels, zoals patés en dips, moet
u de wand mogelijk schoonschrapen. Als het
mengsel te dik is voor de verwerking, voegt
u meer vloeistof toe.
l
De verwerking van specerijen wordt
afgeraden; dit kan de kunststof onderdelen
beschadigen.
l
Droge ingrediënten mengen – in stukken
snijden, de vuldop verwijderen, en de
stukken één voor één op het draaiende
mes laten vallen. Houd uw handen over de
opening. Voor het beste resultaat leegt u de
blender regelmatig.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Meslemmet
Volg de instructies onder ‘de keukenmachine
gebruiken’.
Tips
l
Gebruik de pulsknop voor een grovere
textuur.
l
Snijd vlees, brood en groente in blokjes van
ca. 2 cm.
l
Koekjes moeten in stukjes verbrokkeld
worden en via de vultrechter worden
toegevoegd, terwijl de machine draait.
l
Zorg ervoor dat u de machine niet te lang
gebruikt.
l
Als u gebak maakt en de boter rechtstreeks
uit de koelkast gebruikt, moet u de boter in
blokjes van 2 cm snijden.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Deeghulpstuk
Deze haak wordt gebruikt voor het kneden van
gegist deeg.
Volg de instructies onder ‘De keukenmachine
gebruiken’
Tips
l
Verwerk de voedingsmiddelen niet langer
dan 60 seconden.
l
Plaats de droge ingrediënten in de kom, voeg
de vloeistof toe via de vultrechter. Verwerk
het geheel totdat een gladde elastische
deegbal is ontstaan.
l
Kneed het deeg opnieuw met de hand.
Kneed het deeg niet in de kom, omdat de
machine hierdoor instabiel kan worden.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Dubbele garde
De garde gebruiken
1 Plaats de aandrijfas en de kom op het
motorblok.
2 Duw elke garde stevig in de aandrijfkop.
3 Monteer de garde door hem zorgvuldig te
draaien, totdat hij over de aandrijfas zakt.
4 Voeg de ingrediënten aan de kom toe.
5 Zet het deksel erop – zorg ervoor dat de
bovenkant van de aandrijfas in het midden
van het deksel past.
Tips
Belangrijk
l
De garde is niet geschikt om kant-en-klare
taartmixen te bereiden, aangezien deze
mengsels te zwaar zijn en de garde zullen
beschadigen. Gebruik altijd het mes.
l
Het beste resultaat wordt verkregen met
eieren op kamertemperatuur.
l
Zorg ervoor dat de kom en de garde schoon
en vetvrij zijn, voordat u ze gaat gebruiken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
–
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Schijven
De snijschijven gebruiken
1 Plaats de aandrijfas en de kom op het
motorblok.
2 Houd de schijf aan de middengreep vast en
plaats hem op de aandrijfas, met de juiste
zijde naar boven gekeerd.
3 Zet het deksel op zijn plaats.
4 Doe de ingrediënten in de vultrechter.
5 Zet de machine aan en duw de ingrediënten
gelijkmatig met de stamper naar binnen –
steek uw vingers nooit in de vultrechter.
Tips
l
Gebruik verse ingrediënten.
l
Snijd de voedingsmiddelen niet in te kleine
blokjes. Vul de breedte van de vultrechter
nagenoeg helemaal. Dit voorkomt dat de
voedingsmiddelen tijdens de verwerking
opzij glijden.
l
Bij gebruik van de snij- of raspschijf:
voedsel dat rechtop in de vultrechter wordt
gezet, komt er korter uit dan voedsel dat
horizontaal wordt ingebracht.
l
Na de verwerking blijft er altijd een kleine
hoeveelheid voedsel op de schijf of in de kom
achter.