27
van de temperatuurcontrole.
Wanneer men de temperatuur
controle rechtsom draait zal de
temperatuur verlagen, terwijl
het zal verhogen wanneer
men het linksom draait.
∙ Na het aanzetten, moet men de temperatuur controle naar
de maximale stand zetten.
∙ Na 30 minuten, moet men de zetting veranderen naar de
medium stand wat normaal voldoende is voor huishoudelijk
gebruik.
Na een stroomonderbreking, of wanneer de unit opzettelijk
uitgeschakeld is, kan het 3 tot 5 minuten duren voordat men de
unit weer kan aanzetten.
In positie ‘0’, de koelfunctie is uitgeschakeld, ondanks dat
het apparaat nog aangesloten is op het stroomnet.
Binnenverlichting
Vervangen van het lampje:
∙ Verwijder de stekker uit het stopcontact.
∙ Gebruik een geschikte schroevendraaier om de schroef
welke de lampafdeking vasthoud los te draaien en verwijder
deze naar achteren.
∙ Neem het gebroken lampje en vervang het met een nieuw
lampje (max. 15 W, fi tting van type E14).
∙ Schuif de afdeking terug in plaats, en draai de schroef vast.
∙ Sluit de unit aan op het stroomnet. Het kan 3 tot 5 minuten
duren voordat men de unit weer kan aanzetten.
Vriezer compartiment deur
Om ervoor te zorgen dat bevroren voedsel niet voortijdig
ontdooit, moet men de deur van het vriezer compartiment
altijd gesloten houden. Dit zal ook onnodige opbouw van ijs
en vorst voorkomen. Zorg er daarom voor, dat men de deur
alleen voor korte tijd opent, genoeg om voedsel in het vriezer
compartiment te plaatsen of te verwijderen.
Vriezen en opbergen van voedsel
De temperatuur in de koelkast en het vriezer compartiment
hangen grotendeels af van de omgevende temperatuur, the
temperatuurcontrole zetting en de hoeveelheid op te bergen
voedsel.
Vriezer compartiment:
∙ Het vriezer compartiment is ontworpen voor het diepvriezen,
het opslaan van bevroren voedsel voor lange periodes, en
voor het maken van ijsblokjes.
∙ Om te zorgen dat de voedzame elementen zoals vitaminen
niet verloren gaan, moet men vers voedsel zo snel als
mogelijk geheel invriezen. En daarom moet men het bereide
voedsel in de vriezerruimtes plaatsten, netjes uitgespreid in
èèn of twee rijen.
∙ Voorkom contact met voedsel wat al bevroren is.
∙ Waarschuwing: Overschrijd nooit de dagelijkse maximale
vriescapaciteit. Het product informatieblad bevat details voor
de maximale dagelijkse vriescapaciteit.
∙ Zet de temperatuurcontrole naar Max. Na 24 uren,
wanneer het voedsel goed bevroren is, kan men de
temperatuurcontrole teruggezet worden naar de originele
positie.
∙ De vriestijd kan verkort worden door het voedsel in kleine
porties te verdelen.
∙ Voor het korte tijd opbergen van voedsel in het vriezer
compartiment, moet men de temperatuurcontrole naar de
minimum of medium positie zetten. Voor lange tijd opbergen,
zet de controle naar maximum.
∙ Geschikte verpakkingsmaterialen voor gevroren voedsel
zijn doorzichtig (d.w.z. niet gekleurt) plastiek folie of zakken
of aluminium folie. Het verpakkingsmateriaal moet goed
gelucht en gecontroleert worden voor luchtdichtheid voor
het vriezen van het voedsel. Wij bevelen aan dat men een
label plaatst op ieder item in de vriezer met alle belangrijke
informatie zoals soort van voedsel, datum van invriezen en
houdbaarheidsdatum.
Houdbaarheidsdatum voor gevroren voedsel is
aangegeven (in maanden) in de tabel hieronder.
Overschrijd deze opbergtijden niet.
∙ In het gaval dat men de unit uitschakeld voor een langere
periode (b.v. tijdens een stroomstoring), moet men de deur
niet openen; dit zal helpen met het handhaven van de
laagst mogelijke temperatuur in de vrieskast. Het product
informatieblad bevat uitvoerige informatie voor de maximale
veilige opbergtijd in het geval van een defect.
∙ Het moet gezegt worden dat wanneer de binnentemperatuur
lichtelijk verhoogt, zal dit de opbergtijd van het voedsel
verkorten.
Koelkast
∙ Verschillende gedeeltes van de koelkast worden op een
verschillende manier beinvloed door een koelingseffect. Het
warmste gedeelte is rond de deur in het bovenste gedeelte
van de koelkast, het koudste gedeelte is rond de achtermuur
en in het onderste gedeelte van de koelkast.
∙ Het voedsel moet daarom als volgt opgeborgen worden:
∙
Op de hoofdplanken van de koelkast (van boven naar
beneden): bakkerij items, kant en klare maaltijden, melk
producten, vlees, vis en cold-cuts/worstjes.
∙ In het groenten compartiment: groenten, sla en fruit.
∙ In de deur (van boven naar beneden): boter, kaas, eieren,
tubes (b.v. mosterd), kleine fl essen, grote fl essen, melk en
vruchtensap tetra-pakken.
∙ Om te beginnen, zet de temperatuurcontrole naar positie 4.
Wanneer de koeling te hoog is, verlaag het naar positie 1-3;
wanneer dat onvoldoende is, verhoog het naar 5-7.
Wanneer men vorst waarneemt op de achtermuur, is het