Magimix dough bowl kit Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding
INHOUDSOPGAVE
MAXIMALE VERWERKINGSHOEVEELHEDEN
Gebruiksaanwijzing
Maximale verwerkingshoeveelheden 14
Gebruik van de bakvorm 15
Recepten
Boerenbrood 16
Brood met olijven en chorizo 17
Witbrood 18
Roggebrood 19
Brood met gedroogde tomaten en ui 20
Ontbijtkoek 21
Brioche 22
Cake 24
Yoghurtcake 25
LEES, VOORDAT U HET APPARAAT GAAT GEBRUIKEN,
ZORGVULDIG DE IN HET BOEKJE “MA CUISINE” VERMELDE
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.
14
C 3200 CS 4200 CS 5200
Brooddeeg 450 g 620 g 850 g
Briochedeeg 500 g 650 g 930 g
Taartdeeg 600 g 780 g 1 kg
GEBRUIK VAN DE BAKVORM
15
1
3
2
4
44
Plaats de vorm in de grote kom.
Hij moet op de bodem van de kom
worden geplaatst.
Plaats het kneedmes in de vorm. Dit
wordt op de bodem van de vorm
geplaatst. Doe dan alle ingrediënten
(meel, boter, etc.) in de kom en giet
er de vloeistoffen (water, melk etc.).
Druk op AUTO. Schakel de machine
uit zodra het deeg een bal vormt of
zodra het mengsel gekneed is (ca.
1 minuut). Neem de vorm bij de
handgreep uit de kom.
Klap de handgreep neer en plaats
deze in de inkeping.
Plaats het deksel op de kom en
vergrendel dit totdat het blokkeert.
Plaats hem op een vel
aluminiumfolie. Verwijder het
kneedmes uit de vorm en zet de vorm
in de oven. Verwijder de hendel van
de bakvorm voordat u de bakvorm in
de oven plaatst.
4 5
86 7
• De op blz. 14 vermelde maximale hoeveelheden mag u niet overschrijden.
• Gebruik de spatel om indien nodig het deeg omlaag te duwen.
Gebruik geen metalen mes of keukengerei om uw brood of gebak uit de vorm
te nemen, hiermee zou u de antiaanbaklaag kunnen beschadigen.
C 3200 CS 4200 CS 5200
Brooddeeg 450 g 620 g 850 g
Briochedeeg 500 g 650 g 930 g
Taartdeeg 600 g 780 g 1 kg
NEDERLANDS
16
1. Doe het meel, het zout en de suiker in uw keukenmachine voorzien van de
bakvorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking.
2. Los de gist op in het lauwe water en giet het mengsel in een dun straaltje
via de invoerbuis in de machine. Gebruik indien nodig de spatel om het
deeg omlaag te duwen.
3. Schakel de machine uit zodra het deeg zich om het kneedmes wikkelt.
Laat het deeg 30 min. rusten in de kom voorzien van het deksel met de
aanduwer.
4. Druk 3 à 4 keer op PULSE om het deeg door te slaan.
5. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de bakvorm. Laat het deeg
nog eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur.
6. De oven op 220°C (th. 7) voorverwarmen. Zet de vorm in de oven en bak
het brood in de opgegeven tijd gaar.
7. Het brood lauw uit de vorm nemen en verder laten afkoelen. Eet smakelijk!
Tip van de chef-kok: Laat de gist niet direct in aanraking komen met het zout.
Boerenbrood
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
5 min 5 min 5 min
RUSTTIJD
2 uur 2 uur 2 uur
BAKTIJD
30 min 30 min 40 min
meel
250 g 350 g 500 g
bakkersgist
12 g 18 g 24 g
zout
1 cc 1 cc 2 cc
lauw water
150 ml 200 ml 300 ml
1. De olijven en chorizo grof hakken in de keukenmachine voorzien van de
minikom. Opzij zetten.
2. Bereid vervolgens het deeg volgens het recept voor boerenbrood.
3. Laat het deeg in de vorm 1 uur. rijzen en voeg er daarna de gehakte
chorizo en olijven aan toe. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door
te slaan.
4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog
eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur.
5. De oven op 200°C (th. 7) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en
het brood in de opgegeven tijd gaar bakken.
6. Neem het brood uit de vorm en laat het afkoelen.
Brood met olijven en chorizo
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
10 min 10 min 10 min
RUSTTIJD
2 uur 2 uur 2 uur
BAKTIJD
30 min 30 min 40 min
boerenbrood recept p.16
ontpitte olijven
40 g 60 g 80 g
chorizo
70 g 100 g 150 g
17
18
1. Doe het meel, de boter, de gist, de suiker en het zout in de keukenmachine
voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue
werking.
2. Los de gist op in de lauwe melk. Giet dit mengsel in een dun straaltje via de
invoerbuis bij de ingrediënten in de vorm.
3. Schakel de machine uit zodra het deeg zich om het kneedmes wikkelt.
4. Laat 1 uur rijzen in de kom voorzien van het deksel met de aanduwer.
5. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door te slaan.
6. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog
eens 30 min. rijzen bij omgevingstemp-eratuur.
7. De oven op 180°C (th. 6) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en
het brood in de opgegeven tijd gaar bakken.
8. Neem het brood uit de vorm en laat het afkoelen.
Witbrood
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
20 min 20 min 20 min
RUSTTIJD
1½ uur 1½ uur 1½ uur
BAKTIJD
40 min 50 min 50 min
meel
245 g 350 g 500 g
bakkersgist
15 g 20 g 30 g
boter
20 g 30 g 50 g
lauwe melk
210 ml 275 ml 400 ml
kristalsuiker
1 tl 2 tl 3 tl
zout
½ tl 1 tl 1 ½ tl
19
1. Doe gist en honing in een kom, verdun met 30 ml lauw water en laat 15
min. rusten.
2. Voeg de melk, 50 ml lauw water, de zachte boter en het zout toe. Zet het
mengsel opzij.
3. Doe de twee soorten meel in uw keukenmachine voorzien van de vorm en
het kneedmes. Stel de machine in werking en voeg via de invoerbuis het
gistmengsel in een dun straaltje toe.
4. Kneed het deeg totdat het soepel, veerkrachtig en homogeen is. Laat het
gedurende 1 uur in de keukenmachine rijzen.
5. Kneed het deeg opnieuw gedurende 1 minuut om het opnieuw zijn
oorspronkelijke volume te geven.
6. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog
eens 11/2 uur rusten. Het deeg moet hoog rijzen.
7. De oven op 240°C voorverwarmen . Het brood 10 min. laten bakken, de
thermostaat tot 180°C temperen en nog eens 40 min. laten bakken.
8. Laten afkoelen. Eet smakelijk.
Tip van de chef-kok: zelfgemaakte roggebrood is heerlijk bij oesters.
Roggebrood
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
10 min 10 min 10 min
RUSTTIJD
2½ uur 2½ uur 2½ uur
BAKTIJD
50 min 50 min 50 min
roggemeel
130 g 180 g 240 g
wit meel
150 g 200 g 280 g
bakkersgist
18 g 24 g 38 g
melk
150 ml 200 ml 270 ml
water
80 ml 120 ml 150 ml
honing
1 tl 1½ tl 2 tl
boter
1 el 1½ el 2 el
zout
1 tl 1½ tl 2 tl
20
1. Hak de ui en de gedroogde tomaten grof in de minikom. Houd apart.
2. Volg de aanwijzingen van het recept voor boerenbrood.
3. Na het deeg 30 min. te hebben laten rijzen, voegt u de gehakte ui en
tomaten toe aan het deeg in de vorm. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het
deeg door te slaan.
4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm.
5. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur.
6. De oven op 200°C (th. 7) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en
het brood in de opgegeven tijd gaar bakken.
7. Het brood uit de vorm nemen en laten afkoelen. Eet smakelijk!
Brood met gedroogde tomaten en ui
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
10 min 10 min 10 min
RUSTTIJD
2 uur 2 uur 2 uur
BAKTIJD
30 min 30 min 40 min
boerenbrood recept p.16
gedroogde tomaten
(uitgelekt gewicht)
100 g 150 g 200 g
ui
1 2
21
Ontbijtkoek
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
20 min 20 min 20 min
RUSTTIJD
12 uur 12 uur 12 uur
BAKTIJD
1 uur 1 uur 1½ uur
meel
150 g 210 g 300 g
roggemeel
110 g 150 g 200 g
honing
140 g 200 g 250 g
water
180 ml 250 ml 350 ml
suiker
55 g 75 g 100 g
natriumbicarbonaat
7 g 10 g 12 g
kruidenmix
2 tl 3 tl 4 tl
zout
2 mespuntjes 3 mespuntjes ½ tl
1. Doe de verschillende meelsoorten, de suiker, het zout en het kruidenmengsel
in de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de
machine in op continu werking.
2. Verdun de honing met het warme water en voeg de natriumbicarbonaat toe.
3. Voeg het mengsel in een dun straaltje toe via de invoerbuis.
4. Laat de machine draaien totdat u een homogeen deeg heeft. Gebruik
indien nodig de spatel om het deeg omlaag te duwen.
5. Neem de vorm uit de kom en zet hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder
het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg afgedekt met
plasticfolie 12 uur rijzen op een koele plaats.
6. De oven voorverwarmen op 210°C (th. 7). Zet de vorm met het deeg in de
oven en laat 10 min. bakken. Temper de temperatuur tot 150°C (th. 5) en
laat nog 1 à 1 1/2 uur bakken.
7. Lauw uit de vorm nemen. Eet smakelijk!
22
1.Los de gist op in de lauwe melk. Zet opzij.
2. Doe het meel, het zout, de suiker , de boter en het melk/gistmengsel in
de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de
machine in op continue werking.
3. Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe. Gebruik indien nodig
de spatel om het deeg omlaag te duwen.
4. Laat de machine draaien totdat het deeg soepel en veerkrachtig is. Het moet
zich om het kneedmes wikkelen.
5. Laat het deeg gedurende 30 min. in de vorm rijzen. Druk 4 à 5 keer op
PULSE om het deeg door te slaan. Neem de vorm uit de kom en plaats hem
op een vel aluminiumfolie.
6. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm.
7. Laat het deeg bij omgevingstemp-eratuur nog eens 2 uur rijzen of gedurende
1 uur in de oven bij 30°C (th. 1). Neem de vorm uit de oven en verwarm
deze voor op à 180°C.
8. Zet de vorm in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en laat de brioche
in de opgegeven tijd gaar bakken.
9.Lauw uit de vorm nemen. Eet smakelijk!
Tip van de chef-kok: U kunt roze pralines of stukjes chocolade toevoegen aan
uw briochedeeg. Om een bruinere korst te krijgen kunt u de bovenzijde van
het deeg met een kwastje bestrijken met ongesuikerde geconcentreerde melk
of met een ei vermengd met een beetje melk.
Brioche
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
10 min 10 min 10 min
RUSTTIJD
2½ uur 2½ uur 2½ uur
BAKTIJD
20 min 20 min 30 min
meel
200 g 250 g 380 g
bakkersgist)
8 g 12 g 16 g
boter
70 g 100 g 150 g
kristalsuiker
30 g 40 g 50 g
eieren
2 2 3
melk
30 ml 60 ml 100 ml
mespuntjes zout
2 4 6
24
1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
2. Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de keukenmachine voorzien van
de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking.
3. Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe. Gebruik indien nodig
de spatel om het beslag omlaag te duwen. Voeg tot slot de gistpoeder aan
de bereiding toe.
4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm.
5. Zet het cakebeslag in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en laat de
cake in de opgegeven tijd gaar bakken.
6. Lauw uit de vorm nemen en smullen maar.
Tip van de chef-kok: U kunt uw cake variëren door, voordat u de vorm in de
oven zet, schijfjes appel, stukjes chocolade, rozijnen e.d. aan het beslag toe
te voegen.
Cake
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
20 min 20 min 20 min
BAKTIJD
60 min 60 min 60 min
eieren
3 4 5
meel
150 g 200 g 250 g
boter
150 g 200 g 250 g
suiker
150 g 200 g 250 g
zakjes vanillesuiker
1 1 2
zakjes gistpoeder
½ 1 1 ½
25
1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
2. Doe de yoghurt, het meel, de suiker, de boter, het oranjebloesemwater en
het zout in de keukenmachine voorzien van de bakvorm en het kneedmes.
Schakel de machine in op continue werking. Voeg via de invoerbuis één
voor één de eieren toe.
3. Laat de machine 1 min. draaien. Voeg 10 sec. voordat u de machine
uitschakelt de gistpoeder toe. Gebruik indien nodig de spatel om het beslag
omlaag te duwen.
4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie.
Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm.
5. Zet de vorm met het beslag in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en
laat de cake in de opgegeven tijd gaar bakken. Lauw uit de vorm nemen
en smullen maar.
Yoghurtcake
KEUKENMACHINE
3200 4200 5200
VOORBEREIDING
10 min 10 min 10 min
BAKTIJD
25 min 25 min 30 min
bekertje yoghurt
¾ 1
yoghurtbekertjes bloem
2 ½ 3 4 ½
yoghurtbekertje kristalsuiker
¾ 1
boter
20 g 30 g 45 g
eieren
2 2 3
gistpoeder
1 tl 1 tl 1½ tl
oranjebloesemwater
1 tl 1 tl 1½ tl
mespuntjes zout
1 1 2

Documenttranscriptie

INHOUDSOPGAVE Gebruiksaanwijzing Maximale verwerkingshoeveelheden Gebruik van de bakvorm  14 15 Boerenbrood Brood met olijven en chorizo Witbrood Roggebrood Brood met gedroogde tomaten en ui Ontbijtkoek Brioche Cake Yoghurtcake 16 17 18 19 20 21 22 24 25 Recepten LEES, VOORDAT U HET APPARAAT GAAT GEBRUIKEN, ZORGVULDIG DE IN HET BOEKJE “MA CUISINE” VERMELDE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN. MAXIMALE VERWERKINGSHOEVEELHEDEN 14 C 3200 CS 4200 CS 5200 Brooddeeg 450 g 620 g 850 g Briochedeeg 500 g 650 g 930 g Taartdeeg 600 g 780 g 1 kg GEBRUIK VAN DE BAKVORM NEDERLANDS 1 2 Plaats de vorm in de grote kom. Hij moet op de bodem van de kom worden geplaatst. Klap de handgreep neer en plaats deze in de inkeping. 3 4 Plaats het kneedmes in de vorm. Dit wordt op de bodem van de vorm geplaatst. Doe dan alle ingrediënten (meel, boter, etc.) in de kom en giet er de vloeistoffen (water, melk etc.). Plaats het deksel op de kom en vergrendel dit totdat het blokkeert. 4 6 7 Druk op AUTO. Schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt of zodra het mengsel gekneed is (ca. 1 minuut). Neem de vorm bij de handgreep uit de kom. 5 4 8 Plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes uit de vorm en zet de vorm in de oven. Verwijder de hendel van de bakvorm voordat u de bakvorm in de oven plaatst. • De op blz. 14 vermelde maximale hoeveelheden mag u niet overschrijden. • Gebruik de spatel om indien nodig het deeg omlaag te duwen. • Gebruik geen metalen mes of keukengerei om uw brood of gebak uit de vorm te nemen, hiermee zou u de antiaanbaklaag kunnen beschadigen. 15 Boerenbrood Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd meel bakkersgist zout lauw water 3200 5 min 2 uur 30 min 4200 5 min 2 uur 30 min 5200 5 min 2 uur 40 min 250 g 350 g 500 g 12 g 18 g 24 g 1 cc 1 cc 2 cc 150 ml 200 ml 300 ml 1. Doe het meel, het zout en de suiker in uw keukenmachine voorzien van de bakvorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking. 2. Los de gist op in het lauwe water en giet het mengsel in een dun straaltje via de invoerbuis in de machine. Gebruik indien nodig de spatel om het deeg omlaag te duwen. 3. Schakel de machine uit zodra het deeg zich om het kneedmes wikkelt. Laat het deeg 30 min. rusten in de kom voorzien van het deksel met de aanduwer. 4. Druk 3 à 4 keer op PULSE om het deeg door te slaan. 5. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de bakvorm. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur. 6. De oven op 220°C (th. 7) voorverwarmen. Zet de vorm in de oven en bak het brood in de opgegeven tijd gaar. 7. Het brood lauw uit de vorm nemen en verder laten afkoelen. Eet smakelijk! Tip van de chef-kok: Laat de gist niet direct in aanraking komen met het zout. 16 Brood met olijven en chorizo Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd boerenbrood ontpitte olijven chorizo 3200 10 min 2 uur 30 min 4200 10 min 2 uur 30 min recept p.16 5200 10 min 2 uur 40 min 40 g 60 g 80 g 70 g 100 g 150 g 1. De olijven en chorizo grof hakken in de keukenmachine voorzien van de minikom. Opzij zetten. 2. Bereid vervolgens het deeg volgens het recept voor boerenbrood. 3. Laat het deeg in de vorm 1 uur. rijzen en voeg er daarna de gehakte chorizo en olijven aan toe. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door te slaan. 4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur. 5. De oven op 200°C (th. 7) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en het brood in de opgegeven tijd gaar bakken. 6. Neem het brood uit de vorm en laat het afkoelen. 17 Witbrood Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd meel bakkersgist boter lauwe melk kristalsuiker zout 3200 20 min 1½ uur 40 min 4200 20 min 1½ uur 50 min 5200 20 min 1½ uur 50 min 245 g 350 g 500 g 15 g 20 g 30 g 20 g 30 g 50 g 210 ml 275 ml 400 ml 1 tl 2 tl 3 tl ½ tl 1 tl 1 ½ tl 1. Doe het meel, de boter, de gist, de suiker en het zout in de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking. 2. Los de gist op in de lauwe melk. Giet dit mengsel in een dun straaltje via de invoerbuis bij de ingrediënten in de vorm. 3. Schakel de machine uit zodra het deeg zich om het kneedmes wikkelt. 4. Laat 1 uur rijzen in de kom voorzien van het deksel met de aanduwer. 5. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door te slaan. 6. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog eens 30 min. rijzen bij omgevingstemp-eratuur. 7. De oven op 180°C (th. 6) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en het brood in de opgegeven tijd gaar bakken. 8. Neem het brood uit de vorm en laat het afkoelen. 18 Roggebrood Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd roggemeel wit meel bakkersgist melk water honing boter zout 3200 10 min 2½ uur 50 min 4200 10 min 2½ uur 50 min 5200 10 min 2½ uur 50 min 130 g 180 g 240 g 150 g 200 g 280 g 18 g 24 g 38 g 150 ml 200 ml 270 ml 80 ml 120 ml 150 ml 1 tl 1½ tl 2 tl 1 el 1½ el 2 el 1 tl 1½ tl 2 tl 1. Doe gist en honing in een kom, verdun met 30 ml lauw water en laat 15 min. rusten. 2. Voeg de melk, 50 ml lauw water, de zachte boter en het zout toe. Zet het mengsel opzij. 3. Doe de twee soorten meel in uw keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Stel de machine in werking en voeg via de invoerbuis het gistmengsel in een dun straaltje toe. 4. Kneed het deeg totdat het soepel, veerkrachtig en homogeen is. Laat het gedurende 1 uur in de keukenmachine rijzen. 5. Kneed het deeg opnieuw gedurende 1 minuut om het opnieuw zijn oorspronkelijke volume te geven. 6. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg nog eens 11/2 uur rusten. Het deeg moet hoog rijzen. 7. De oven op 240°C voorverwarmen . Het brood 10 min. laten bakken, de thermostaat tot 180°C temperen en nog eens 40 min. laten bakken. 8. Laten afkoelen. Eet smakelijk. Tip van de chef-kok: zelfgemaakte roggebrood is heerlijk bij oesters. 19 Brood met gedroogde tomaten en ui Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd 3200 10 min 2 uur 30 min boerenbrood gedroogde tomaten (uitgelekt gewicht) ui 4200 10 min 2 uur 30 min 5200 10 min 2 uur 40 min recept p.16 100 g 150 g 200 g 1 1½ 2 1. Hak de ui en de gedroogde tomaten grof in de minikom. Houd apart. 2. Volg de aanwijzingen van het recept voor boerenbrood. 3. Na het deeg 30 min. te hebben laten rijzen, voegt u de gehakte ui en tomaten toe aan het deeg in de vorm. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door te slaan. 4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. 5. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen bij omgevingstemp-eratuur. 6. De oven op 200°C (th. 7) voorverwarmen. De vorm in de oven zetten en het brood in de opgegeven tijd gaar bakken. 7. Het brood uit de vorm nemen en laten afkoelen. Eet smakelijk! 20 Ontbijtkoek Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd meel roggemeel honing water suiker natriumbicarbonaat kruidenmix zout 3200 20 min 12 uur 1 uur 4200 20 min 12 uur 1 uur 5200 20 min 12 uur 1½ uur 150 g 210 g 300 g 110 g 150 g 200 g 140 g 200 g 250 g 180 ml 250 ml 350 ml 55 g 75 g 100 g 7g 10 g 12 g 2 tl 3 tl 4 tl 2 mespuntjes 3 mespuntjes ½ tl 1. Doe de verschillende meelsoorten, de suiker, het zout en het kruidenmengsel in de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continu werking. 2. Verdun de honing met het warme water en voeg de natriumbicarbonaat toe. 3. Voeg het mengsel in een dun straaltje toe via de invoerbuis. 4. Laat de machine draaien totdat u een homogeen deeg heeft. Gebruik indien nodig de spatel om het deeg omlaag te duwen. 5. Neem de vorm uit de kom en zet hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 12 uur rijzen op een koele plaats. 6. De oven voorverwarmen op 210°C (th. 7). Zet de vorm met het deeg in de oven en laat 10 min. bakken. Temper de temperatuur tot 150°C (th. 5) en laat nog 1 à 1 1/2 uur bakken. 7. Lauw uit de vorm nemen. Eet smakelijk! 21 Brioche Keukenmachine Voorbereiding Rusttijd Baktijd meel bakkersgist) boter kristalsuiker eieren melk mespuntjes zout 3200 10 min 2½ uur 20 min 4200 10 min 2½ uur 20 min 5200 10 min 2½ uur 30 min 200 g 250 g 380 g 8g 12 g 16 g 70 g 100 g 150 g 30 g 40 g 50 g 2 2 3 30 ml 60 ml 100 ml 2 4 6 1.Los de gist op in de lauwe melk. Zet opzij. 2.Doe het meel, het zout, de suiker , de boter en het melk/gistmengsel in de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking. 3.Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe. Gebruik indien nodig de spatel om het deeg omlaag te duwen. 4.Laat de machine draaien totdat het deeg soepel en veerkrachtig is. Het moet zich om het kneedmes wikkelen. 5.Laat het deeg gedurende 30 min. in de vorm rijzen. Druk 4 à 5 keer op PULSE om het deeg door te slaan. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. 6.Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. 7.Laat het deeg bij omgevingstemp-eratuur nog eens 2 uur rijzen of gedurende 1 uur in de oven bij 30°C (th. 1). Neem de vorm uit de oven en verwarm deze voor op à 180°C. 8.Zet de vorm in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en laat de brioche in de opgegeven tijd gaar bakken. 9.Lauw uit de vorm nemen. Eet smakelijk! Tip van de chef-kok: U kunt roze pralines of stukjes chocolade toevoegen aan uw briochedeeg. Om een bruinere korst te krijgen kunt u de bovenzijde van het deeg met een kwastje bestrijken met ongesuikerde geconcentreerde melk of met een ei vermengd met een beetje melk. 22 Cake Keukenmachine Voorbereiding Baktijd eieren meel boter suiker zakjes vanillesuiker zakjes gistpoeder 3200 20 min 60 min 4200 20 min 60 min 5200 20 min 60 min 3 4 5 150 g 200 g 250 g 150 g 200 g 250 g 150 g 200 g 250 g 1 1 2 ½ 1 1½ 1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). 2. Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de keukenmachine voorzien van de vorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking. 3. Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe. Gebruik indien nodig de spatel om het beslag omlaag te duwen. Voeg tot slot de gistpoeder aan de bereiding toe. 4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. 5. Zet het cakebeslag in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en laat de cake in de opgegeven tijd gaar bakken. 6. Lauw uit de vorm nemen en smullen maar. Tip van de chef-kok: U kunt uw cake variëren door, voordat u de vorm in de oven zet, schijfjes appel, stukjes chocolade, rozijnen e.d. aan het beslag toe te voegen. 24 Yoghurtcake Keukenmachine Voorbereiding Baktijd bekertje yoghurt yoghurtbekertjes bloem yoghurtbekertje kristalsuiker boter eieren gistpoeder oranjebloesemwater mespuntjes zout 3200 10 min 25 min 4200 10 min 25 min 5200 10 min 30 min ¾ 1 1½ 2½ 3 4½ ¾ 1 1½ 20 g 30 g 45 g 2 2 3 1 tl 1 tl 1½ tl 1 tl 1 tl 1½ tl 1 1 2 1. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). 2. Doe de yoghurt, het meel, de suiker, de boter, het oranjebloesemwater en het zout in de keukenmachine voorzien van de bakvorm en het kneedmes. Schakel de machine in op continue werking. Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe. 3. Laat de machine 1 min. draaien. Voeg 10 sec. voordat u de machine uitschakelt de gistpoeder toe. Gebruik indien nodig de spatel om het beslag omlaag te duwen. 4. Neem de vorm uit de kom en plaats hem op een vel aluminiumfolie. Verwijder het kneedmes en de handgreep van de vorm. 5. Zet de vorm met het beslag in de op 180°C (th. 6) voorverwarmde oven en laat de cake in de opgegeven tijd gaar bakken. Lauw uit de vorm nemen en smullen maar. 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Magimix dough bowl kit Handleiding

Categorie
Voedsel verwerkers
Type
Handleiding