Groenten : paddestoelen in fijne schijfjes, uien in ronde
schijfjes, dunne courgette-schijfjes, groene of rode pepers
(ofwel voor de smaak ofwel voor het plezier van het oog),
kleine tomaatjes in twee gesneden, enz.
Voor de afwerking: sauzen, mayonaise, citroen, harissa (hete
saus van rode pepers), peterselie, look, curry, Provençaalse
kruiden, enz.
Fruit : bananen, appelen, peren, enz.
Het bereiden van vlees en vis:
Vlees: Het vlees snijden in dunne lapjes van 0,5 tot 1 cm dik,
en van 2 tot 4 cm breed.
Vis: de visfilets in repen van 2 tot 4 cm breed snijden.
U kunt ook kleine brochetten klaarmaken: het vlees of de vis
in blokjes van 1,5 cm snijden en op houten pennen prikken.
Tip van onze chef-kok:
Omdat het roosteren van groenten langer duurt dan het
roosteren van vlees, eerst de groenten op de grillsteen
leggen. Na een tijdje grillen, de groenten opzij schuiven naar
een hoek van de steen, en het vlees op de steen leggen.
Tip voor een gezellige maaltijd: vermaak u, laat uw
verbeelding de vrije loop gaan om zo tot nieuwe recepten te
komen. Op de volgende bladzijden vindt u enkele originele
recepten.
Dit apparaat is in geen geval gemaakt om een elektrische grill
of een houtskoolgrill te vervangen. Dit apparaat dus nooit
gebruiken voor het roosteren van grote stukken vlees of voor
een vis in zijn geheel.
Recepten (bereidingen voor 6 personen)______________________
- Steengrillen “A LA ACAPULCO” -
- 1 kg rumpsteak - 2 tot 3 soeplepels olie
- 500g spek - curry, zout en peper
- 1 rode peper - 2 teentjes knoflook
- 1 groene peper
Het vlees snijden in reepjes van 2 tot 4 cm breed, en van 0,5
tot 1,5 cm dik. De pepers en het spek in dunne reepjes
snijden. De knoflook fijnstampen en mengen met zout, peper,
curry. De olie er bij voegen. De stukken vlees onder elkaar
mengen in een kom. Eerst de groenten roosteren en
vervolgens het vlees.
- Steengrillen “A LA NIÇOISE” -
- 1,2 kg kalfshaas in reepjes gesneden
- 2 courgettes - 2 tomaten
- 2 aubergines - paprika, zout en peper
- 1/2 peper - 2 grote uien in schijfjes gesneden
- 3 soeplepels olijfolie
In een kom de kalfsreepjes met de olijfolie en de groenten
door elkaar mengen. Kruiden met paprika, zout en peper.
Mengen. Roosteren in kleine porties.
11