LAGRANGE GRILL PIERRE de handleiding

Type
de handleiding
Gebruiksaanwijzing
Modo de empleo
Instruction book
Betriebsanleitung
Istruzioni per l'uso
Mode d'emploi
Technische kenmerken _______________________________________
Gemeenschappelijke kenmerken voor alle modellen:
• Lavasteen 37 cm x 23 cm
• Afneembare weerstand
• Opvangrand voor vleessap
• Afneembaar snoer
• Lichtgevende aan- en uitschakelaar
• 230 Volt 50 Hz 1100 Watt
• Modellen 1
99001 en 199902
Omlijsting van gevernist hout
• Model 249001
Handvaten van gevernist hout
• Model 249901
Thermoplastische handvaten
A
ansluitsnoer
:
De voedingskabel nauwlettend controleren vóór elk gebruik.
In geval van beschadigd snoer, het apparaat niet gebruiken.
Het snoer mag enkel worden vervangen door de fabrikant, de
klantenservice of door een monteur gekwalificeerd en erkend
door de fabrikant, dit om elk risico te vermijden. Technische
kenmerken van het hier gebruikte snoer: H05RN-F
3x0.75 mm2.
Al deze apparaten zijn conform aan de richtlijnen
73/23/EEG, 89/336/EEG et 93/68/EEG.
Alvorens het apparaat in gebruik te
nemen
______________________________________________________________________________
Deze gebruiksaanwijzing aandachtig lezen en bewaren
om later te kunnen raadplegen.
• Het snoer steeds volledig afwinden.
De stekker van het snoer aansluiten op een geaard
stopcontact 10/16 A - 230 volt.
• Als u een verlengdraad nodig hebt, gebruik dan uitsluitend
een model bestaande uit een geaarde stekker en een draad
met een diameter gelijk aan of groter dan 0.75mm2.
• Alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen opdat niemand
over de kabel of de verlengdraad struikelt.
• Het apparaat nooit in water onderdompelen.
De metalen delen van het apparaat niet aanraken zolang
het toestel in werking is of minstens een half uur nadat het
werd uitgeschakeld (verbrandingsgevaar).
• Het apparaat buiten het bereik van kinderen houden.
• Nooit het toestel verplaatsen zonder eerst de stekker uit
het stopcontact te trekken en het water in de opvangbak te
laten afkoelen.
Bij het verplaatsen van het toestel, enkel de handvaten
gebruiken.
• Alvorens het apparaat te reinigen, eerst de stekker uit het
stopcontact nemen en het apparaat volledig laten afkoelen.
Om veiligheidsredenen is het aanbevolen het apparaat
nooit achter te laten op een plek blootgesteld aan slecht
weer en vochtigheid.
• Het apparaat niet gebruiken bij regen.
8
Het is aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een
systeem met een inrichting voorzien van verschilstroom in
staat om een stroom tot 30 mA op te wekken.
• Het apparaat nooit gebruiken als hulpradiator.
Nooit een schotel of aluminiumfolie plaatsen tussen
voedsel en rooster.
Nooit de weerstand aansluiten als die niet aan het toestel
vastzit.
• metalen delen niet aanraken zolang het apparaat in werking
is, want die delen zijn heet.
Het apparaat aanzetten en gebruiken__
Eerste ingebruikneming
• Bij het uitpakken van het apparaat er voor zorgen dat ook
alle elementen van de binnenverpakking worden verwijderd.
• Het is aangewezen de grillsteen te reinigen vóór de eerste
ingebruikneming.
Bij een nieuw apparaat kan er zich wat rook ontwikkelen
tijdens de eerste ingebruikneming. Om de kans op
rookontwikkeling te beperken, als volgt te werk gaan: het
apparaat gedurende 10 minuten laten opwarmen en
vervolgens laten afkoelen gedurende ongeveer een half uur.
Het apparaat klaarzetten
Het apparaat op een vlakke ondergrond plaatsen
Het snoer steeds volledig afwinden,
De stekker in het stopcontact steken en de schakelaar
aanklikken. Het oranje controlelampje gaat branden.
Het apparaat gedurende 20 tot 30 minuten laten
opwarmen.
De grillsteen lichtjes invetten net na het voorverwarmen en
alvorens te grillen.
Wat zout strooien op de lavasteen (niet verplicht) alvorens
het voedsel er op te leggen.
• Het voedsel op de steen leggen en het omdraaien als het
halfgaar is.
Halfweg de maaltijd mag u gerust een metalen schraper
gebruiken om de aangebakken voedselresten van de steen
af te schrappen. Grillsteen opnieuw lichtjes invetten.
Onderhoud__________________________________________________________________
Steeds de stekker uit het stopcontact trekken en het apparaat
volledig laten afkoelen alvorens het te reinigen.
Grillsteen: Met behulp van een metalen schraper zo veel
mogelijk de aangebakken voedselresten van de grillsteen
afkrabben. De oppervlakte van de steen reinigen met een
spons en warm water zonder afwasmiddel. Staalwol of een
schuurspons gebruiken om te reinigen is wel mogelijk, maar
kan de glans van de steen verdoffen (dit heeft evenwel geen
effect op de goede werking ervan). De steen goed
droogmaken alvorens het apparaat op te bergen (om
condensatie en oxidatie te vermijden).
Houten onderdelen: Licht reinigen met een vochtige spons
is voldoende en vervolgens goed drogen met een droge
doek.
9
NED
Metalen opvangbak: de weerstand verwijderen en de
opvangbak reinigen met een vochtige spons en wat
reinigingsmiddel, schoonspoelen met een vochtige spons en
vervolgens goed droogmaken met een droge doek.
Weerstand: In principe de weerstand niet reinigen. Indien
toch nodig, dan eventueel een ruig borsteltje gebruiken.
Opletten dat er geen water loopt over de elektrische
onderdelen.
Nooit het apparaat onderdompelen in water.
Algemene voorwaarden en garantie______
De garantie dekt fabricagefouten of gebrekkig materiaal.
De garantie dekt niet:
- breuk door vallen of schokken,
- beschadiging veroorzaakt door onkundig gebruik van het
apparaat.
Dit apparaat heeft een garantie van 2 jaar (op
vervangstukken en fabricage).
Een apparaat dat ook maar één keer werd gebruikt, zal in
geen geval worden vervangen, maar wel hersteld zodat het
opnieuw feilloos werkt.
Om uw garantierechten volledig te laten gelden, strook 2 van
de garantiebon invullen en opsturen naar onze Dienst
Garantie, binnen een termijn van 30 dagen na aankoop.
Verzendingskosten: Tijdens de garantieperiode dient u enkel
de retourkosten naar de fabriek te betalen. De terugzending
naar de klant gebeurt op onze kosten binnen de best
mogelijke termijn.
Er wordt op gewezen dat bij slecht gebruik van het apparaat,
de garantie wordt geweigerd en niet geldig is.
Professioneel of semi-professioneel gebruik: het apparaat
is niet geschikt voor (semi-)professioneel gebruik. Hierop is
geen garantie.
Raadgevingen en recepten _____________________________
Grillen met een lavasteen ligt helemaal in de actuele trend van
licht koken en van de reformkeuken, en is bovendien gezond
en natuurlijk want dankzij het grillen blijven de
voedingswaren hun smaakkwaliteiten en vitaminen
behouden. De grillsteen verzamelt de calorieën. Die calorieën
worden tijdens het roosteren op een geleidelijke en
gelijkmatige manier terug in het voedsel gebracht.
De ingrediënten voor een geslaagd avondje “steengrillen” zijn
de volgende:
Vlees : (bij voorkeur minder vet vlees)
Rundvlees: runderhaas en biefstuk. Kalfsvlees: kalfslapjes,
kalfshaas. Gevogelte: lapjes, filet, sneetjes kip of kalkoen,
reepjes eendenvlees of eendenfilet. Varkensvlees:
varkensfilet, varkensgebraad,
varkenskotelet, spek.
Vis : alle vissoorten in de vorm van filet of moot (vb.:
zalmmoten).
Schelpdieren : langoustines, rivierkreeft, sint-jakobsschelpen,
kamschelpen, gamba ‘s enz.
10
Groenten : paddestoelen in fijne schijfjes, uien in ronde
schijfjes, dunne courgette-schijfjes, groene of rode pepers
(ofwel voor de smaak ofwel voor het plezier van het oog),
kleine tomaatjes in twee gesneden, enz.
Voor de afwerking: sauzen, mayonaise, citroen, harissa (hete
saus van rode pepers), peterselie, look, curry, Provençaalse
kruiden, enz.
Fruit : bananen, appelen, peren, enz.
Het bereiden van vlees en vis:
Vlees: Het vlees snijden in dunne lapjes van 0,5 tot 1 cm dik,
en van 2 tot 4 cm breed.
Vis: de visfilets in repen van 2 tot 4 cm breed snijden.
U kunt ook kleine brochetten klaarmaken: het vlees of de vis
in blokjes van 1,5 cm snijden en op houten pennen prikken.
Tip van onze chef-kok:
Omdat het roosteren van groenten langer duurt dan het
roosteren van vlees, eerst de groenten op de grillsteen
leggen. Na een tijdje grillen, de groenten opzij schuiven naar
een hoek van de steen, en het vlees op de steen leggen.
Tip voor een gezellige maaltijd: vermaak u, laat uw
verbeelding de vrije loop gaan om zo tot nieuwe recepten te
komen. Op de volgende bladzijden vindt u enkele originele
recepten.
Dit apparaat is in geen geval gemaakt om een elektrische grill
of een houtskoolgrill te vervangen. Dit apparaat dus nooit
gebruiken voor het roosteren van grote stukken vlees of voor
een vis in zijn geheel.
Recepten (bereidingen voor 6 personen)______________________
- Steengrillen “A LA ACAPULCO” -
- 1 kg rumpsteak - 2 tot 3 soeplepels olie
- 500g spek - curry, zout en peper
- 1 rode peper - 2 teentjes knoflook
- 1 groene peper
Het vlees snijden in reepjes van 2 tot 4 cm breed, en van 0,5
tot 1,5 cm dik. De pepers en het spek in dunne reepjes
snijden. De knoflook fijnstampen en mengen met zout, peper,
curry. De olie er bij voegen. De stukken vlees onder elkaar
mengen in een kom. Eerst de groenten roosteren en
vervolgens het vlees.
- Steengrillen “A LA NIÇOISE” -
- 1,2 kg kalfshaas in reepjes gesneden
- 2 courgettes - 2 tomaten
- 2 aubergines - paprika, zout en peper
- 1/2 peper - 2 grote uien in schijfjes gesneden
- 3 soeplepels olijfolie
In een kom de kalfsreepjes met de olijfolie en de groenten
door elkaar mengen. Kruiden met paprika, zout en peper.
Mengen. Roosteren in kleine porties.
11
- “BOURGONDISCH” Steengrillen -
- 250 g kalfsnieren
- 250 g kalfsnierstuk
- 250 g rosbief
- 250 g kalfslever
- 250 g varkenslever
- zout en peper, sjalottenazijn
- 1/4 liter bouillon van gevogelte
- rode wijn en 5 kruidnagels.
De verschillende soorten vlees in reepjes snijden en
vervolgens in een kom onder elkaar mengen. Zout, peper en
sjalottenazijn er bij. In een andere kom, de bouillon mengen
met 25 cl rode wijn en de kruidnagels Deze bereiding
minstens 30 min. laten rusten opdat de kruidnagel smaak
geeft aan het mengsel. Het vlees roosteren. Gebruik een
lepeltje om het vlees te overgieten met de bouillon alvorens
het te serveren.
- “EXOTISCH” Steengrillen -
- 400 g zeeduivel (lotte)
- 1 blik ananas in stukjes
- 400g tong
- 4 kiwi’s
- 2 groene citroenen
- 1/2 likeurglas met rum
In een mengkom de visreepjes mengen met de in blokjes
gesneden vruchten. Citroensap en rum er bij gieten. Laten
weken gedurende 30 min. Roosteren in kleine porties.
- Steengrillen met MAÏS -
- 900 g lamsrib
- 1 doosje maïskorrels
- 2 kalkoenlapjes
- 1 blik ananas in stukjes
- 4 tomaten
- zout en peper, paprika, plantaardige olie
De lamsrib, de kalkoenlapjes en de tomaten in reepjes
snijden. Alles mengen in een kom, samen met de maïs en de
ananas. Kruiden met paprika, zout en peper. 2 tot 3 lepels olie
er bij. Roosteren in kleine porties.
- Steengrillen “OP ZIJN NOORS” -
- 350 g verse zalm
- 2 potjes kaviaar
- 350 g licht gerookte haring
- gehakte peterselie
- 350 g tong
- 2 glaasjes wodka
De vis in fijne reepjes snijden en in een kom mengen samen
met de kaviaar en de gehakte peterselie.
De bereiding overgieten met wodka en laten intrekken
gedurende 30 min. De stukjes vis roosteren op de steen.
Serveren met geroosterd brood en verse gezouten boter.
12

Documenttranscriptie

Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Modo de empleo Instruction book Betriebsanleitung Istruzioni per l'uso Technische kenmerken Alvorens het apparaat in gebruik te nemen _______________________________________ ______________________________________________________________________________ Gemeenschappelijke kenmerken voor alle modellen: Deze gebruiksaanwijzing aandachtig lezen en bewaren om later te kunnen raadplegen. • Lavasteen 37 cm x 23 cm • Afneembare weerstand • Opvangrand voor vleessap • Afneembaar snoer • Lichtgevende aan- en uitschakelaar • 230 Volt 50 Hz 1100 Watt • Het snoer steeds volledig afwinden. • De stekker van het snoer aansluiten op een geaard stopcontact 10/16 A - 230 volt. • Als u een verlengdraad nodig hebt, gebruik dan uitsluitend een model bestaande uit een geaarde stekker en een draad met een diameter gelijk aan of groter dan 0.75mm2. • Alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen opdat niemand over de kabel of de verlengdraad struikelt. • Het apparaat nooit in water onderdompelen. • De metalen delen van het apparaat niet aanraken zolang het toestel in werking is of minstens een half uur nadat het werd uitgeschakeld (verbrandingsgevaar). • Het apparaat buiten het bereik van kinderen houden. • Nooit het toestel verplaatsen zonder eerst de stekker uit het stopcontact te trekken en het water in de opvangbak te laten afkoelen. • Bij het verplaatsen van het toestel, enkel de handvaten gebruiken. • Alvorens het apparaat te reinigen, eerst de stekker uit het stopcontact nemen en het apparaat volledig laten afkoelen. • Om veiligheidsredenen is het aanbevolen het apparaat nooit achter te laten op een plek blootgesteld aan slecht weer en vochtigheid. • Het apparaat niet gebruiken bij regen. • Modellen 199001 en 199902 Omlijsting van gevernist hout • Model 249001 Handvaten van gevernist hout • Model 249901 Thermoplastische handvaten Aansluitsnoer: De voedingskabel nauwlettend controleren vóór elk gebruik. In geval van beschadigd snoer, het apparaat niet gebruiken. Het snoer mag enkel worden vervangen door de fabrikant, de klantenservice of door een monteur gekwalificeerd en erkend door de fabrikant, dit om elk risico te vermijden. Technische kenmerken van het hier gebruikte snoer: H05RN-F 3x0.75 mm2. Al deze apparaten zijn conform aan de richtlijnen 73/23/EEG, 89/336/EEG et 93/68/EEG. 8 aanklikken. Het oranje controlelampje gaat branden. • Het apparaat gedurende 20 tot 30 minuten laten opwarmen. • De grillsteen lichtjes invetten net na het voorverwarmen en alvorens te grillen. • Wat zout strooien op de lavasteen (niet verplicht) alvorens het voedsel er op te leggen. • Het voedsel op de steen leggen en het omdraaien als het halfgaar is. • Halfweg de maaltijd mag u gerust een metalen schraper gebruiken om de aangebakken voedselresten van de steen af te schrappen. Grillsteen opnieuw lichtjes invetten. Het apparaat aanzetten en gebruiken __ Eerste ingebruikneming Onderhoud • Bij het uitpakken van het apparaat er voor zorgen dat ook alle elementen van de binnenverpakking worden verwijderd. • Het is aangewezen de grillsteen te reinigen vóór de eerste ingebruikneming. __________________________________________________________________ Steeds de stekker uit het stopcontact trekken en het apparaat volledig laten afkoelen alvorens het te reinigen. •Grillsteen: Met behulp van een metalen schraper zo veel mogelijk de aangebakken voedselresten van de grillsteen afkrabben. De oppervlakte van de steen reinigen met een spons en warm water zonder afwasmiddel. Staalwol of een schuurspons gebruiken om te reinigen is wel mogelijk, maar kan de glans van de steen verdoffen (dit heeft evenwel geen effect op de goede werking ervan). De steen goed droogmaken alvorens het apparaat op te bergen (om condensatie en oxidatie te vermijden). •Houten onderdelen: Licht reinigen met een vochtige spons is voldoende en vervolgens goed drogen met een droge doek. Bij een nieuw apparaat kan er zich wat rook ontwikkelen tijdens de eerste ingebruikneming. Om de kans op rookontwikkeling te beperken, als volgt te werk gaan: het apparaat gedurende 10 minuten laten opwarmen en vervolgens laten afkoelen gedurende ongeveer een half uur. Het apparaat klaarzetten • Het apparaat op een vlakke ondergrond plaatsen • Het snoer steeds volledig afwinden, • De stekker in het stopcontact steken en de schakelaar 9 NED • Het is aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een systeem met een inrichting voorzien van verschilstroom in staat om een stroom tot 30 mA op te wekken. • Het apparaat nooit gebruiken als hulpradiator. • Nooit een schotel of aluminiumfolie plaatsen tussen voedsel en rooster. • Nooit de weerstand aansluiten als die niet aan het toestel vastzit. • metalen delen niet aanraken zolang het apparaat in werking is, want die delen zijn heet. Er wordt op gewezen dat bij slecht gebruik van het apparaat, de garantie wordt geweigerd en niet geldig is. •Metalen opvangbak: de weerstand verwijderen en de opvangbak reinigen met een vochtige spons en wat reinigingsmiddel, schoonspoelen met een vochtige spons en vervolgens goed droogmaken met een droge doek. •Weerstand: In principe de weerstand niet reinigen. Indien toch nodig, dan eventueel een ruig borsteltje gebruiken. Opletten dat er geen water loopt over de elektrische onderdelen. Nooit het apparaat onderdompelen in water. Algemene voorwaarden en garantie Professioneel of semi-professioneel gebruik: het apparaat is niet geschikt voor (semi-)professioneel gebruik. Hierop is geen garantie. Raadgevingen en recepten _____________________________ Grillen met een lavasteen ligt helemaal in de actuele trend van licht koken en van de reformkeuken, en is bovendien gezond en natuurlijk want dankzij het grillen blijven de voedingswaren hun smaakkwaliteiten en vitaminen behouden. De grillsteen verzamelt de calorieën. Die calorieën worden tijdens het roosteren op een geleidelijke en gelijkmatige manier terug in het voedsel gebracht. ______ De garantie dekt fabricagefouten of gebrekkig materiaal. De garantie dekt niet: - breuk door vallen of schokken, - beschadiging veroorzaakt door onkundig gebruik van het apparaat. Dit apparaat heeft een garantie van 2 jaar (op vervangstukken en fabricage). De ingrediënten voor een geslaagd avondje “steengrillen” zijn de volgende: Een apparaat dat ook maar één keer werd gebruikt, zal in geen geval worden vervangen, maar wel hersteld zodat het opnieuw feilloos werkt. Om uw garantierechten volledig te laten gelden, strook 2 van de garantiebon invullen en opsturen naar onze Dienst Garantie, binnen een termijn van 30 dagen na aankoop. Verzendingskosten: Tijdens de garantieperiode dient u enkel de retourkosten naar de fabriek te betalen. De terugzending naar de klant gebeurt op onze kosten binnen de best mogelijke termijn. Vlees : (bij voorkeur minder vet vlees) Rundvlees: runderhaas en biefstuk. Kalfsvlees: kalfslapjes, kalfshaas. Gevogelte: lapjes, filet, sneetjes kip of kalkoen, reepjes eendenvlees of eendenfilet. Varkensvlees: varkensfilet, varkensgebraad, varkenskotelet, spek. Vis : alle vissoorten in de vorm van filet of moot (vb.: zalmmoten). Schelpdieren : langoustines, rivierkreeft, sint-jakobsschelpen, kamschelpen, gamba ‘s enz. 10 Groenten : paddestoelen in fijne schijfjes, uien in ronde schijfjes, dunne courgette-schijfjes, groene of rode pepers (ofwel voor de smaak ofwel voor het plezier van het oog), kleine tomaatjes in twee gesneden, enz. Dit apparaat is in geen geval gemaakt om een elektrische grill of een houtskoolgrill te vervangen. Dit apparaat dus nooit gebruiken voor het roosteren van grote stukken vlees of voor een vis in zijn geheel. Voor de afwerking: sauzen, mayonaise, citroen, harissa (hete saus van rode pepers), peterselie, look, curry, Provençaalse kruiden, enz. Recepten (bereidingen voor 6 personen) Fruit : bananen, appelen, peren, enz. - 1 kg rumpsteak - 500g spek - 1 rode peper - 1 groene peper ______________________ - Steengrillen “A LA ACAPULCO” - Het bereiden van vlees en vis: Vlees: Het vlees snijden in dunne lapjes van 0,5 tot 1 cm dik, en van 2 tot 4 cm breed. - 2 tot 3 soeplepels olie - curry, zout en peper - 2 teentjes knoflook Het vlees snijden in reepjes van 2 tot 4 cm breed, en van 0,5 tot 1,5 cm dik. De pepers en het spek in dunne reepjes snijden. De knoflook fijnstampen en mengen met zout, peper, curry. De olie er bij voegen. De stukken vlees onder elkaar mengen in een kom. Eerst de groenten roosteren en vervolgens het vlees. Vis: de visfilets in repen van 2 tot 4 cm breed snijden. U kunt ook kleine brochetten klaarmaken: het vlees of de vis in blokjes van 1,5 cm snijden en op houten pennen prikken. Tip van onze chef-kok: - Steengrillen “A LA NIÇOISE” - Omdat het roosteren van groenten langer duurt dan het roosteren van vlees, eerst de groenten op de grillsteen leggen. Na een tijdje grillen, de groenten opzij schuiven naar een hoek van de steen, en het vlees op de steen leggen. - 1,2 kg kalfshaas in reepjes gesneden - 2 courgettes - 2 tomaten - 2 aubergines - paprika, zout en peper - 1/2 peper - 2 grote uien in schijfjes gesneden - 3 soeplepels olijfolie Tip voor een gezellige maaltijd: vermaak u, laat uw verbeelding de vrije loop gaan om zo tot nieuwe recepten te komen. Op de volgende bladzijden vindt u enkele originele recepten. In een kom de kalfsreepjes met de olijfolie en de groenten door elkaar mengen. Kruiden met paprika, zout en peper. Mengen. Roosteren in kleine porties. 11 - “BOURGONDISCH” Steengrillen - - Steengrillen met MAÏS - - 250 g kalfsnieren - 250 g kalfsnierstuk - 250 g rosbief - 250 g kalfslever - 250 g varkenslever - zout en peper, sjalottenazijn - 1/4 liter bouillon van gevogelte - rode wijn en 5 kruidnagels. - 900 g lamsrib - 1 doosje maïskorrels - 2 kalkoenlapjes - 1 blik ananas in stukjes - 4 tomaten - zout en peper, paprika, plantaardige olie De lamsrib, de kalkoenlapjes en de tomaten in reepjes snijden. Alles mengen in een kom, samen met de maïs en de ananas. Kruiden met paprika, zout en peper. 2 tot 3 lepels olie er bij. Roosteren in kleine porties. De verschillende soorten vlees in reepjes snijden en vervolgens in een kom onder elkaar mengen. Zout, peper en sjalottenazijn er bij. In een andere kom, de bouillon mengen met 25 cl rode wijn en de kruidnagels Deze bereiding minstens 30 min. laten rusten opdat de kruidnagel smaak geeft aan het mengsel. Het vlees roosteren. Gebruik een lepeltje om het vlees te overgieten met de bouillon alvorens het te serveren. - Steengrillen “OP ZIJN NOORS” - 350 g verse zalm - 2 potjes kaviaar - 350 g licht gerookte haring - gehakte peterselie - 350 g tong - 2 glaasjes wodka - “EXOTISCH” Steengrillen - 400 g zeeduivel (lotte) - 1 blik ananas in stukjes - 400g tong - 4 kiwi’s - 2 groene citroenen - 1/2 likeurglas met rum De vis in fijne reepjes snijden en in een kom mengen samen met de kaviaar en de gehakte peterselie. De bereiding overgieten met wodka en laten intrekken gedurende 30 min. De stukjes vis roosteren op de steen. Serveren met geroosterd brood en verse gezouten boter. In een mengkom de visreepjes mengen met de in blokjes gesneden vruchten. Citroensap en rum er bij gieten. Laten weken gedurende 30 min. Roosteren in kleine porties. 12
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

LAGRANGE GRILL PIERRE de handleiding

Type
de handleiding