Whirlpool AKZ 6270 de handleiding

Categorie
Sandwich makers
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NEDERLANDS
TALEN
RU PAG. 1
KZ PAG. 31
UA PAG. 57
DE PAG. 87
NL PAG. 113
INHOUDSOPGAVE
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES .... 114
CONFORMITEITSVERKLARING..................................117
MILIEUTIPS .......................................................................117
INSTALLATIEINSTRUCTIES ........................................118
INSTALLATIE .................................................... 120
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL
VOOR INBOUW VAN DE OVEN ..................................120
ELEKTRISCHE AANSLUITING .....................................120
ALGEMENE AANBEVELINGEN ...................................120
HET APPARAAT ............................................... 121
ACCESSOIRES ..................................................................121
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN
ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN .......................122
MONTEREN VAN DE ROOSTERGELEIDERS ..........122
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL ............ 123
KNOPPEN EN TOETSEN ................................................123
LINKERDISPLAY ..............................................................123
RECHTERDISPLAY ..........................................................123
INSTELLEN VAN DE KLOK ............................................124
INSTELLINGEN ................................................................124
AAN/UIT.............................................................................124
SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE ...............................124
SNEL AAN DE SLAG .......................................................125
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR ........................125
INSTELLEN VAN HET GRILLNIVEAU .........................125
VOORVERWARMINGSFASE ........................................125
INSTELLEN VAN DE DUUR ...........................................126
BEREIDINGSPROGRAMMA
ZONDER TIJDINSTELLING ...........................................126
BEREIDINGSPROGRAMMA
MET TIJDINSTELLING ...................................................126
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE
BEREIDING MET UITGESTELDE START ...................126
6
TH
SENSE FUNCTIES .....................................................127
SPECIALE FUNCTIES .....................................................127
SNEL VOORVERWARMEN ...........................................127
AUTOMATISCHE REINIGING VAN DE OVEN..........128
OVENVERLICHTING .......................................................128
TOETSENBLOKKERING .................................................128
TABEL MET FUNCTIEBESCHRIJVINGEN ........ 129
BEREIDINGSTABEL .......................................... 131
GETESTE RECEPTEN ....................................... 134
GEBRUIKSADVIEZEN EN SUGGESTIES ......... 135
REINIGING ........................................................ 136
ONDERHOUD ................................................... 137
VERWIJDEREN VAN DE DEUR ....................................137
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE
VERWARMINGSELEMENT ..........................................137
VERVANGEN VAN HET LAMPJE .................................137
OPSPOREN VAN STORINGEN ......................... 138
WHIRLPOOL CONSUMENTEN SERVICE ......... 138
AFVALVERWERKING VAN
HUISHOUDELIJKE APPARATEN ..................... 138
NL 114
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website:
www.whirlpool.eu
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke
veiligheidsaanwijzigen, die te allen tijde moeten worden gelezen en
opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's
voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle
veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het
gevarensymbool en door de volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot
ernstig letsel zal leiden.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot
ernstig letsel kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specieke details van het
mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het risico op letsel,
schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik
van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
- Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken en
installeren.
- Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet
voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een
gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en
in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat,
behalve als dit expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding.
- Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend elektricien
gebeuren. Neem contact op met een erkend Servicecentrum.
- De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
- Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om het
apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen
aansluiten op het stopcontact van de netvoeding.
VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN
NL 115
VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN
- Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende
veiligheidsvoorschriften is er een omnipolaire schakelaar met een
afstand van minstens 3 mm.
- Gebruik geen meervoudige contactdozen als de oven is voorzien
van een stekker.
- Gebruik geen verlengkabels.
- Trek niet aan het netsnoer.
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet
meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan het apparaat uit
om het risico op een elektrische schok te voorkomen (uitsluitend
voor modellen met inductiefunctie).
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik
het niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en
alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden
(bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant aanvaardt geen
enkele aansprakelijkheid voor oneigenlijk gebruik van het apparaat
of onjuiste instelling van de bedieningsknoppen.
- Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden heet tijdens
het gebruik.
- Voorkom aanraking van hete onderdelen.
- Heel jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) dienen op afstand
gehouden te worden, tenzij ze onder voortdurend toezicht staan.
- Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde fysieke,
sensorische of mentale vermogens of gebrek aan ervaring en kennis,
mogen dit apparaat gebruiken indien ze onder toezicht staan of
instructies hebben ontvangen over het gebruik van het apparaat en
de mogelijke gevaren ervan begrijpen. Kinderen mogen niet spelen
met het apparaat. Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet
door kinderen zonder toezicht worden uitgevoerd.
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van het apparaat
tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan veroorzaken.
Vermijd contact met doeken of andere brandbaar materiaal tot alle
onderdelen van het apparaat helemaal zijn afgekoeld.
- Open de deur van het apparaat na aoop van de bereiding
voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk
ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur van
het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de
opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de
ventilatieopeningen nooit.
NL 116
VEILIGHEIDSAANBEVELINGEN
- Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven
te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt.
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan:
er kan brand ontstaan vliegen als het apparaat per ongeluk wordt
ingeschakeld.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het
apparaat.
- De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog oplopen,
waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt.
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de
bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces
van gerechten.
- Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac, wijn)
worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge temperatuur
verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact
komt met het elektrische verwarmingselement.
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd de kinderen
uit de buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus. Zorg dat
gemorste etenswaar voorafgaand aan de reinigingscyclus uit de
oven verwijderd wordt (uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
- Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze oven wordt
aanbevolen.
- Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers voor het reinigen van de ruit van de ovenklep aangezien
het glas daardoor bekrast kan raken, waardoor het kan breken.
- Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de lamp
wordt vervangen om de kans op een elektrische schok te
voorkomen.
- Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af te dekken
(alleen voor ovens met meegeleverde pan).
NL 117
VOOR HET GEBRUIK
CONFORMITEITSVERKLARING
Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming
met de Europese richtlijn (
) nr. 1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in
overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de "Laagspanningsrichtlijn" 2006/95/EG
(die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de
“EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
Dit apparaat voldoet aan de ecologische ontwerpvereisten van de Europese richtlijnen nr. 65/2014 en
nr. 66/2014 in overeenstemming met de Europese norm EN 60350-1.
MILIEUTIPS
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled
worden en is voorzien van het recyclingsymbool
(
). De diverse onderdelen van de verpakking
mogen daarom niet bij het gewone huisvuil
worden weggegooid, maar moeten worden
afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften
voor afvalverwerking.
Energiebesparing
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal
wordt vermeld in de bereidingstabel of in het
recept.
- Gebruik zwartgelakte of geëmailleerde
bakvormen, omdat deze de warmte beter
opnemen.
- Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde
van de geprogrammeerde bereidingstijd uit.
Gerechten die lang in de oven moeten staan,
blijven dan nog doorgaren.
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken
volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG
inzake Afgedankte elektrische en elektronische
apparaten (AEEA).
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de
juiste manier als afval wordt verwerkt, helpt u
mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu
en de volksgezondheid te voorkomen, die
veroorzaakt zouden kunnen worden door
onjuiste verwerking van dit product als afval.
- Het symbool
op het product of op de
begeleidende documentatie geeft aan dat dit
apparaat niet als huishoudelijk afval behandeld
mag worden, maar dat het ingeleverd moet
worden bij een speciaal inzamelingscentrum
voor de recycling van elektrische en
elektronische apparatuur.
NL 118
595
540
537
572
595
538
20
1
2 3
550 Min
560 Min
600
583 + 2
5 mm
550 Min
560 Min
VOOR HET GEBRUIK
INSTALLATIEINSTRUCTIES
NL 119
VOOR HET GEBRUIK
4
5
6
INSTALLATIEINSTRUCTIES
NL 120
VOOR HET GEBRUIK
INSTALLATIE
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur goed sluit.
Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de dichtstbijzijnde Whirlpool Consumenten Service.
Om eventuele schade te voorkomen, wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim
bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN
t De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90 °C).
t Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten voordat u
de oven plaatst.
t Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
t Voor een correcte functionering van het apparaat mag de minimale opening tussen het werkblad en de
bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Controleer of de elektrische spanning die
aangegeven staat op het plaatje met de
apparaatgegevens overeenkomt met de
netvoeding van uw woning. Het plaatje met de
gegevens bevindt zich op de voorrand van de
oven en is zichtbaar wanneer de ovendeur
openstaat.
t Eventuele vervangingen van de voedingskabel
(type H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) mogen uitsluitend
worden uitgevoerd door erkende technici.
Neem contact op met een erkend Servicecentrum.
De oven is geprogrammeerd om te werken met
een stroomopname van meer dan 2,5 kW
(aangeduid als “16 A in de instellingen, zoals te
zien op pagina 124), wat compatibel is met een
netvoeding in de woning van meer dan 3 kW.
Indien het huishouden een lagere netvoeding
heeft, moet de instelling worden verminderd
("13 A" in de instellingen).
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen,
transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm
hem ongeveer een uur lang op 200 °C om de
geur en de rook van het isolatiemateriaal en de
beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat
deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen
voorwerpen aan de handgreep.
- Bedek de binnenkant van de oven niet met
aluminiumfolie.
- Giet nooit water in de warme oven de lak kan
beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de
bodem van de oven, omdat dit krassen op de
lak kan geven.
- Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van
andere apparaten niet in contact komen met
hete onderdelen van de oven en vast komen te
zitten tussen de ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
NL 121
HET APPARAAT
1
2
3
4
5
6
7
8
10
9
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
4. Laterale roosterelementen (het aantal roosters
staat op de voorzijde van de oven)
5. Deur
6. Onderste verwarmingselement (niet
zichtbaar)
7. Draaispit (indien bijgeleverd)
8. Gegevensplaatje (mag niet verwijderd worden)
9. Licht
10. Bovenste verwarmingselement/grill
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te
verminderen.
- Na aoop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven werken.
- Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen uitgeschakeld.
ACCESSOIRES
Fig. A
Fig. B
Fig. C
Fig. D
A. Rooster:
t grillen
t om pannen, taarten, enz. op te zetten
B. Opvangbak:
t opvangen van druipend vet
t bereiden van vlees, vis, enz.
C. Bakplaat:
t brood en gebak
t vlees, vis, enz.
D. Roostergeleiders
(alleen bij bepaalde modellen):
t om roosters, bakken en platen gemakkelijker in
de oven te plaatsen.
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de Whirlpool Consumenten Service kunt u apart andere accessoires aanschaen.
DE OVEN GEBRUIKEN
NL 122
DE OVEN GEBRUIKEN
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met
het verhoogde gedeelte A omhoog gericht
(Fig. 1).
2. Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het
rooster in de oven geschoven (Fig. 2).
Fig. 1
Fig. 2
MONTEREN VAN DE ROOSTERGELEIDERS INDIEN BIJGELEVERD
Roostergeleiders die gedeeltelijk of volledig worden
uitgetrokken vergemakkelijken het plaatsen van
roosters, bakken en platen.
1. Verwijder de laterale steunroosters (Fig. 1)
(bij volledig uittrekbare roostergeleiders dient
eerst de bevestigingsschroef te worden
verwijderd).
2. Verwijder de plastic bescherming van de
roostergeleiders (Fig. 2).
3. Plaats het bovenste gedeelte van de
roostergeleiders op de steunroosters.
Controleer of de telescopische looprails
gemakkelijk tot de voorzijde van de oven
kunnen worden verplaatst.
Druk vervolgens het onderste gedeelte van de
roostergeleiders stevig tegen het steunrooster
totdat ze vastklikken (Fig. 3).
4. Plaats de steunroosters terug in de oven
(Fig. 4).
5. Plaats de accessoires op de roostergeleider
(Fig. 5, 6).
2
1
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3 Fig. 4
Fig. 5 Fig. 6
NL 123
DE OVEN GEBRUIKEN
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
KNOPPEN EN TOETSEN
DRAAIKNOP
om door de functies te browsen en de
parameters voor uur en duur in te
stellen.
6
TH
SENSE KNOP
om functies of parameters te selecteren,
in te stellen, toegang ertoe te krijgen en
te bevestigen en ook om het
bereidingsprogramma te starten.
VERLICHTING
om de lamp in/uit te schakelen.
TEMP
om de temperatuur in te stellen.
AAN/UIT
om de oven in/uit te schakelen.
START
om de bereidingsfuncties te starten.
TERUG
om terug te keren naar het vorige
scherm.
TIJD
om de klok en de bereidingsduur in te
stellen of om de duur van het
bereidingsprogramma te verlengen.
LINKERDISPLAY
AANRAAKTOETSEN KNOP AANRAAKTOETSEN
RECHTERDISPLAY
LINKERDISPLAY
Dit display geeft de belangrijkste
bereidingsfuncties weer. De selecteerbare functies
zijn opgelicht.
De symbolen geven de functie aan. Zie voor een
volledige beschrijving de tabel op pagina 129.
RECHTERDISPLAY
Dit display geeft de klok en de details van de
functies weer en helpt bij het afstellen van de
parameters voor temperatuur en duur.
Zie voor een volledige beschrijving van de
bereidingsfuncties de tabel op pagina 129.
NL 124
DE OVEN GEBRUIKEN
1.1 INSTELLEN VAN DE KLOK
Wanneer de oven de eerste maal AANgezet wordt,
moet de klok worden ingesteld.
Stel de uren in.
Bevestig.
Stel de minuten in.
Bevestig.
OPMERKING: Om het uur later te veranderen
wanneer de oven UIT staat, houdt u
tenminste
1 seconde lang ingedrukt en herhaalt u de
bovenstaande handelingen.
Na een elektriciteitsstoring dient de klok opnieuw te
worden ingesteld.
1.2 INSTELLINGEN
Indien nodig kunnen de voorgeprogrammeerde
eenheid van temperatuur en stroominstellingen
(C° en 16A) worden gewijzigd.
Houd tenminste 5 seconden lang
ingedrukt
wanneer de oven UIT staat (zie paragraaf 1.3).
Selecteer C° of F°.
Bevestig de waarde.
Selecteer de stroom (16A of 13A).
Bevestig de waarde.
OPMERKING: Na de bevestiging van de instellingen
kan het nodig zijn om de klok opnieuw in te stellen.
1.3 AAN/UIT
Wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld, wordt
alleen de 24-uursklok weergegeven.
Schakel de oven IN (houd ½ sec ingedrukt).
Wanneer de oven AAN staat, zijn beide displays
geactiveerd.
De knop en alle toetsen zijn volledig functioneel.
OPMERKING: Beëindigt altijd een geactiveerd
bereidingsprogramma.
2 SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Kies op het linkerdisplay een van de 6
bereidingsprogramma's en van de 12 andere
functies. Zie voor beschrijvingen de tabel op
pagina 129 en pagina 130.
Schakel de oven IN.
Selecteer de hoofdfunctie.
Bevestig de selectie.
Ga te werk zoals aangegeven in de paragraaf snel
aan de slag (paragraaf 3)om de bereidingsfunctie
onmiddellijk te starten of gebruik de wizard voor
modusinstelling zoals aangegeven in de
paragrafen 4, 5 en 6.
OPMERKING: Zie voor
6
th
Sense of de
Speciale functies de betreende paragrafen
(7, 8) op pagina 127.
NL 125
DE OVEN GEBRUIKEN
3 SNEL AAN DE SLAG
Om de wizard voor modusinstelling over te slaan en
snel een bereidingsprogramma te starten.
Start snel elke functie.
De oven voert het bereidingsprogramma uit aan
de voorgeprogrammeerde temperatuur en het
display telt de minuten op en geeft de verstreken
tijd aan.
Start onmiddellijk het bereidingsprogramma
met de laatst ingestelde waarden.
4 INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR
Om de temperatuur voor alle voorziene
bereidingsprogramma's af te stellen, behalve
Grill
, Turbo Grill , Warmhouden
en Laten rijzen
.
Bevestig de gewenste functie.
C°/F° icoontje knippert.
Stel de gewenste temperatuur in.
Bevestig en stel de duur in (paragraaf 5) of
ga naar Snel aan de slag.
4.1 INSTELLEN VAN HET GRILLNIVEAU
Om het vermogensniveau van de
bereidingsfuncties Grill
en Turbo Grill in te
stellen.
Er zijn 3 vermogensniveaus voor grillen
vastgelegd:
-1- (laag), -2- (midden), -3- (hoog).
Het rechterdisplay geeft de
voorgeprogrammeerde waarde weer tussen twee
knipperende "- -".
Stel het gewenste niveau in.
Bevestig en stel de duur in (paragraaf 5) of
ga naar Snel aan de slag.
4.2 VOORVERWARMINGSFASE
Voor de voorziene bereidingsfuncties (Statisch
,
Hete lucht
, Turbo hete lucht ,
Snel voorverwarmen
) is er een verplichte
voorverwarmingsfase die automatisch start zodat de
gewenste temperatuur snel wordt bereikt.
Een pijl naast de doeltemperatuur, waarvan de leds
na elkaar blijven knipperen, geeft de
voorverwarmingsfase aan.
Wanneer de oven de doeltemperatuur bereikt,
gaat een zoemer af.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: de oven
start automatisch het geselecteerde
bereidingsprogramma.
OPMERKING: In ieder geval,
of om te
beginnen te bakken.
Het voedsel in de oven zetten vóór het einde van de
voorverwarmingsfase kan de bereiding negatief
beïnvloeden.
NL 126
DE OVEN GEBRUIKEN
5 INSTELLEN VAN DE DUUR
Om de duur van alle functies in te stellen (behalve de
automatische ovenreiniging) na het instellen van de
temperatuur.
Icoontje knippert.
of om een bereidingsprogramma zonder
tijdinstelling (5.1) in te stellen.
Stel de duur in.
Bevestig de bereidingstijd met tijdinstelling
(5.2) en ga naar de instelling van het tijdstip van
beëindiging of
Snel aan de slag.
OPMERKING:
Stelt de duur tijdens een
bereidingsprogramma af.
5.1 BEREIDINGSPROGRAMMA
ZONDER TIJDINSTELLING
Tijdens een bereidingsprogramma zonder
tijdinstelling geeft het rechterdisplay de
verstreken tijd in minuten weer en “:” knippert.
Zet het bereidingsprogramma uit wanneer u
wenst en schakel de oven UIT.
OPMERKING:
Schakelt over van programma
zonder tijdinstelling naar programma met
tijdinstelling en stelt het tijdstip voor beëindiging in.
5.2 BEREIDINGSPROGRAMMA MET
TIJDINSTELLING
Tijdens een bereidingsprogramma met
tijdinstelling geeft het rechterdisplay de
verstreken tijd in minuten weer en “:” knippert.
Zet het bereidingsprogramma uit wanneer u
het gewenst acht.
Zodra de bereidingstijd verstreken is, geeft het
rechterdisplay de tekst “End” weer en een zoemer
gaat af.
OPMERKING: De duur bevat de tijd van de
voorverwarmingsfase niet.
6 INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE
BEREIDING MET UITGESTELDE START
Om het gewenste tijdstip voor het beëindigen van
een bereidingsfunctie in te stellen.
Na de bevestiging van de waarden van de
temperatuur/grill en duur geeft het rechterdisplay
het tijdstip voor het beëindigen van het
bereidingsprogramma weer en het icoontje
knippert.
Stel het gewenste tijdstip voor het
beëindigen in.
Bevestig het tijdstip van het beëindigen .
OPMERKING: De tijd weergegeven op het display
bevat ook de ingestelde duur. Tijdens het uitstel kunt
u altijd het volgende doen:
Het tijdstip voor het beëindigen later instellen.
Het temperatuurniveau afstellen.
De duur afstellen.
NL 127
DE OVEN GEBRUIKEN
7 6
TH
SENSE FUNCTIES
Om te kiezen uit 6 verschillende specieke
bereidingsprogramma's met vooraf ingestelde
waarden. Zie voor het volledige overzicht en de
beschrijving van de functies de specieke tabel op
pagina 129.
Selecteer de 6
th
Sense functie.
Bevestig.
Kies de gewenste 6
th
Sense functie.
Bevestig en stel de waarden van duur/tijdstip
van beëindigen in of
ga naar Snel aan de slag.
OPMERKING: Het is voor de 6
th
Sense functies niet
nodig de oven voor te verwarmen . Zie de tabel op
pagina 131 voor de aanbevolen temperatuur en
duur van de bereidingen.
HERSTEL VAN 6
TH
SENSE TEMPERATUUR
Als tijdens een 6
th
Sense bereidingsprogramma de
oventemperatuur daalt omdat de deur werd
geopend, stelt de 6
th
Sense functie voor
temperatuurherstel automatisch de originele
temperatuur terug in.
Tijdens het herstel van de 6
th
Sense temperatuur
geeft het display een slang-animatie weer totdat
de doeltemperatuur is bereikt.
OPMERKING: Tijdens een programma met
tijdinstelling wordt om de bereiding te garanderen de
bereidingsduur verlengd met de tijd dat de deur is
blijven openstaan.
8 SPECIALE FUNCTIES
Om te kiezen uit 6 verschillende specieke
bereidingsprogramma's. Zie voor het volledige
overzicht en de beschrijving van de functies de
specieke tabel op pagina 130.
Selecteer de speciale functie.
Bevestig.
Kies de gewenste speciale functie.
Bevestig en stel de waarden in of ga
naar Snel aan de slag.
8.1 SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Zie de volledige
beschrijving op pagina 130.
Open de speciale functies
.
Selecteer het icoontje op het
rechterdisplay.
Bevestig.
Selecteer de gewenste temperatuur.
Schakel de snelle voorverwarming in.
Wanneer de oven de doeltemperatuur bereikt,
gaat een zoemer af.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: de oven
start automatisch een bereidingsprogramma
zonder tijdinstelling met de statische functie.
Zet geen voedsel in de oven vóór het einde van
het snelvoorverwarmingsprogramma.
NL 128
DE OVEN GEBRUIKEN
8.2 AUTOMATISCHE REINIGING VAN DE OVEN
Zie voor de beschrijving van de functie de
functietabel op pagina 130 en het hoofdstuk
"Reiniging" op pagina 136.
Open de speciale functies
.
Selecteer .
Bevestig.
Start het pyro-reinigingsprogramma of
Selecteer Ecoduur.
Start het pyro-reinigingsprogramma of
Ga naar het instellen van het tijdstip van
beëindigen (paragraaf 6).
Stel het gewenste tijdstip voor het
beëindigen in.
Start de automatische reiniging van de oven.
OPMERKING: Tijdens het pyro-reinigingsprogramma
wordt de ovendeur automatisch vergrendeld.
Wanneer het icoontje verdwijnt, is de oven
opnieuw helemaal gebruiksklaar.
WAARSCHUWING
- Raak de oven niet aan tijdens de
pyrolysecyclus.
- Houd de kinderen uit de buurt van de oven
tijdens de pyrolysecyclus.
9 OVENVERLICHTING
Schakel het ovenlicht IN of UIT.
Tijdens de pyrolysecyclus
kan de ovenlamp niet
ingeschakeld worden.
Tijdens de Eco Hete lucht functie
wordt de lamp
na 1 minuut uitgeschakeld.
10 TOETSENBLOKKERING
Om de bedieningspaneeltoetsen te blokkeren.
Houd tenminste 5 seconden lang ingedrukt.
Om uit te schakelen.
Houd
tenminste 5 seconden lang ingedrukt.
De oven kan om veiligheidsredenen altijd UIT
geschakeld worden tijdens een
bereidingsprogramma door op de AAN/UIT knop te
drukken.
NL 129
DE OVEN GEBRUIKEN
TABEL MET FUNCTIEBESCHRIJVINGEN
Traditionele functie
STATISCH
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede
steunhoogte. Deze functie heeft een automatische voorverwarmingsfase.
Wacht tot het einde van de voorverwarming alvorens het voedsel in de oven
te plaatsen.
GRILLEN
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van
groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde steunhoogte.
Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om
het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde steunhoogte en
giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee
steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bijv. vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht. Voor de bereiding van voedsel op een steunhoogte
wordt de tweede steunhoogte gebruikt. Voor de bereiding van voedsel op
twee steunhoogtes worden de eerste en de derde steunhoogte gebruikt.
Deze functie heeft een automatische voorverwarmingsfase. Wacht tot het
einde van de voorverwarming alvorens het voedsel in de oven te plaatsen.
TURBO HETE LUCHT
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een
steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van discontinue, delicate
ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen.
Gebruik de tweede steunhoogte. Deze functie heeft een automatische
voorverwarmingsfase. Wacht tot het einde van de voorverwarming alvorens
het voedsel in de oven te plaatsen.
6
th
Sense functies
6
th
Sense VUURVASTE
SCHOTEL
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor elk pastagerecht (lasagne, cannelloni, enz.). De temperatuur kan
binnen een gegeven bereik worden gewijzigd en perfect worden aangepast
aan verschillende recepten en persoonlijke smaken. Gebruik de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
6
th
Sense VLEES
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor het braden van elk soort vlees (gevogelte, rundvlees, kalfsvlees,
varkensvlees, lamsvlees, enz.). De temperatuur kan binnen een gegeven
bereik gewijzigd worden en perfect aangepast worden aan verschillende
recepten en persoonlijke smaken. Deze functie maakt gebruik van
discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen van
voedsel wordt voorkomen. Gebruik de tweede steunhoogte. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden vóór de bereiding.
6
th
Sense MAXI
BEREIDING
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor de bereiding van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Aanbevolen
wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige
bruining aan beide kanten te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees
zo nu en dan vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen. Gebruik
de eerste of de tweede steunhoogte, afhankelijk van de grootte van het
vlees. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden vóór de bereiding.
6
th
Sense BROOD
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor de bereiding van elk type brood (baguettes, broodjes, sandwiches, enz.).
De temperatuur kan binnen een gegeven bereik worden gewijzigd en perfect
worden aangepast aan verschillende recepten en persoonlijke smaken.
Gebruik de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
6
th
Sense PIZZA
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor de bereiding van elk type pizza (pizza met dunne bodem,
thuisgemaakte pizza, focaccia, enz.). De temperatuur kan binnen een
gegeven bereik worden gewijzigd en perfect worden aangepast aan
verschillende recepten en persoonlijke smaken. Gebruik de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
6
th
Sense GEBAK
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze en -temperatuur
voor de bereiding van elke soort zoete ovenproducten (koekjes, cake,
vruchtentaart, enz.). De temperatuur kan binnen een gegeven bereik
worden gewijzigd en perfect worden aangepast aan verschillende recepten
en persoonlijke smaken. Gebruik de tweede of derde steunhoogte. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden.
NL 130
DE OVEN GEBRUIKEN
Speciale functies
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Op het eind van de
voorverwarmingsfase selecteert de oven automatisch de statische functie.
Wacht tot het einde van de voorverwarming alvorens het voedsel in de oven
te plaatsen.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (bouten, rosbief, hele kip). Zet het
vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste
of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van
de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruiken, als u
dit hebt.
ECO HETE LUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte bereiden. Deze
functie maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor
overmatig drogen van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie blijft
het lampje uit tijdens de bereiding en kan tijdelijk opnieuw worden
ingeschakeld door de bevestigingstoets in te drukken. Om de eciëntie van
het vermogen te maximaliseren, is het raadzaam om tijdens de bereiding
niet de deur te openen. Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te
gebruiken. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (vlees,
gefrituurde gerechten of ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als de temperatuur
in de oven hoger dan 65 °C is.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van
het rijzen te behouden kan de functie niet geactiveerd worden als de
temperatuur in de oven hoger dan 40°C is. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
AUTOMATISCHE
PYROLYSEREINIGING
VAN DE OVEN
Om het vuil dat ontstaan is tijdens de bereiding te verwijderen met behulp
van een cyclus op hele hoge temperatuur (ongeveer 500°C). U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cycli: een volledige cyclus (PYRO) en een kortere
cyclus (ECO). Wij adviseren u de gereduceerde cyclus te gebruiken als u deze
functie regelmatig gebruikt en de complete cyclus alleen in het geval dat de
oven erg vuil is.
NL 131
DE OVEN GEBRUIKEN
BEREIDINGSTABEL
Recept Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en
opmerkingen
Cakes
- 2 160 - 180 30 - 90 Taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 160 - 180 30 - 90
Steunhoogte 3:
Taartvorm op rooster
Steunhoogte 1:
Taartvorm op rooster
Gevulde taarten
(cheesecake,
strudel,
appeltaart)
- 2 160 - 200 30 - 85
Opvangbak/bakplaat of
taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 160 - 200 35 - 90
Steunhoogte 3:
Taartvorm op rooster
Steunhoogte 1:
Taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
- 2/3 160 - 180 15 - 45 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 160 - 170 20 - 45
Steunhoogte 3: Rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
Soesjes
- 2 / 3 180 - 200 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 180 - 190 35 - 45
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
Meringues
Ja 2 90 110 - 150 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 90 130 - 150
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
Pizza
(pizza met dikke
bodem, pizza met
dunne bodem,
focaccia)
- 2 220 - 250 15 - 30 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 220 - 240 20 - 40
Steunhoogte 3:
Bakplaat of ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
Brood
(sandwich)
0,5/1kg
- 2 180 - 220 50 - 70
Opvangbak/bakplaat of
rooster
Brood
(broodjes)
- 2 180 - 220 30 - 50
Opvangbak/bakplaat of
rooster
Brood
Ja 1 - 3 180 - 200 30 - 60
Steunhoogte 3:
Bakplaat of ovenschaal
op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat of
ovenschaal op rooster
Diepvriespizza's
Ja 2 250 10 - 15
Opvangbak/bakplaat of
rooster
Ja 1 - 3 250 10 - 20
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
NL 132
DE OVEN GEBRUIKEN
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
Ja 2 180 - 200 35 - 45 Taartvorm op rooster
Ja 2 - 3 180 - 190 45 - 60
Steunhoogte 3:
Taartvorm op rooster
Steunhoogte 2:
Taartvorm op rooster
Vol-au-vents/hartige
bladerdeeggebakjes
Ja 2 190 - 200 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 180 - 190 20 - 40
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak/bakplaat
Lasagne/
Hartige taartjes
- 2 190 - 200 40 - 65
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Pasta uit de oven/
Cannelloni
- 2 190 - 200 25 - 45
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Lamsvlees/
Kalfsvlees/
Rundvlees/
Varkensvlees
1 kg
- 2 190 - 200 70 - 100
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Lamsbout/Schenkel
- 2 200 - 230 60 - 90
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien
nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Kip/Konijn/Eend
1 kg
- 2 210 - 230 50 - 100
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Kalkoen/Gans
3 kg
- 1 / 2 170 - 200 90 - 150
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in
folie
(let, heel)
Ja 2 180 - 200 40 - 60
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Gevulde groenten
(tomaten,
courgettes,
aubergines)
Ja 2 170 - 190 30 - 60 Ovenschaal op rooster
Toast
-4
3
(hoog)
2 - 5 Rooster
Vislet/moten vis
-4
2
(midden)
20 - 35
Steunhoogte 4:
Rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3:
Opvangbak met water
Worstjes/Spiezen/
Spareribs/
Hamburgers
-4
2 -3
(midden-
hoog)
15 - 40
Steunhoogte 4: Rooster
(draai het voedsel
halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3:
Opvangbak met water
Gegrilde kip
1-1,3kg
-2
2
(midden)
50 - 65
Steunhoogte 2: rooster
(draai het voedsel na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 1:
Opvangbak met water
NL 133
DE OVEN GEBRUIKEN
Gegrilde kip
1-1,3kg
-2
3
(hoog)
60 - 80
Steunhoogte 2:
Draaispit (indien
bijgeleverd)
Steunhoogte 1:
Opvangbak met water
Rosbief rosé
1 kg
-2
2
(midden)
35 - 50
Ovenschaal op rooster
(draai het voedsel indien
nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Gebakken
aardappelen
-2
2
(midden)
35 - 50
Opvangbak/bakplaat
(draai het voedsel indien
nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Gegratineerde
groenten
-2
3
(hoog)
10 - 15 Ovenschaal op rooster
Lasagne & Vlees
Ja 1 - 3 200 50 - 100*
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees en
aardappelen
Ja 1 - 3 200 45 - 100*
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis en groente
Ja 1 - 3 180 30 - 50*
Steunhoogte 3:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1:
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Complete maaltijd:
Lasagne
(steunhoogte 4)
Vlees
(steunhoogte 2)
Taart
(steunhoogte 1)
Ja 1 - 2 - 4 190 40 - 120*
Steunhoogte 4:
Ovenschaal op rooster
Steunhoogte 2: Bakplaat
Steunhoogte 1:
opvangbak/bakplaat of
taartvorm op rooster
Gevulde
braadstukken
- 3 200 80 - 120*
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
- 3 200 50 - 100*
Opvangbak of
ovenschaal op rooster
* De vermelde bereidingstijd is slechts een indicatie. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen
afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
NL 134
DE OVEN GEBRUIKEN
GETESTE RECEPTEN
IN OVEREENSTEMMING MET DE NORM IEC 603501:201112 EN DIN 336012:07:07
Recept Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en
opmerkingen
IEC60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van
kruimeldeeg
(Shortbread)
- 3 150 30 - 40 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 150 30 - 45
Steunhoogte 3: Bakplaat
Steunhoogte 1: Opvangbak/
bakplaat
IEC60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes
(Small cakes)
- 3 170 20 - 30 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 160 25 - 35
Steunhoogte 3: Bakplaat
Steunhoogte 1: Opvangbak/
bakplaat
IEC60350-1:2011-12 § 7.6.1
Cake zonder vet
(Fatless sponge
cake)
- 2 170 30 - 40 Taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 160 35 - 45
Steunhoogte 3: Taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: Taartvorm op
rooster
IEC60350-1:2011-12 § 7.6.2
2 Appeltaart
(Apple pie)
- 2 185 60 - 80 Taartvorm op rooster
Ja 1 - 3 175 70 - 90
Steunhoogte 3: Taartvorm op
rooster
Steunhoogte 1: Taartvorm op
rooster
IEC60350-1:2011-12 § 9.2
Toast
-4
3
(hoog)
3 - 5 Rooster
IEC60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers
(Burgers)
-4
3
(hoog)
20 - 30
Steunhoogte 4: Rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: Opvangbak
met water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appelcake
(Apple pie, yeast
tray cake)
- 2 180 35 - 45 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 160 55 - 65
Steunhoogte 3: Bakplaat
Steunhoogte 1: Opvangbak/
bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Varkensbraadstuk
(Pork Roast)
- 2 170 140 - 180 Steunhoogte 2: Opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart
(Flat cake)
- 2 170 35 - 45 Opvangbak/bakplaat
Ja 1 - 3 170 40 - 50
Steunhoogte 3: Bakplaat
Steunhoogte 1: Opvangbak/
bakplaat
OPMERKING: In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten
voor elk type recept. Als u op één steunhoogte wenst te bakken met een functie met ventilatie, gebruikt u “TURBO
HETE LUCHT. Selecteer de aanbevolen temperatuur voor de functie “HETE LUCHT” wanneer u op twee hoogtes
bakt en plaats voedsel op het steunniveau aanbevolen voor de functie “6th Sense GEBAK”. Verwarm de oven voor.
De indicaties in de tabel zijn van toepassing zonder gebruik van de roostergeleiders. Doe de tests
zonder deze.
Voorverwarmen van de lege oven (in overeenstemming met IEC 60350-1:2011-12 § 7.2): test de
functies “STATISCH”, “HETE LUCHT”, “SNELLE VOORVERWARMING”.
Energiezuinigheidsklasse (volgens de norm EN 60350-1:2013-07): gebruik de betreende tabel om
de test uit te voeren.
* Als er geen accessoires zijn bijgeleverd, kunnen ze aangeschaft worden bij de klantendienst.
NL 135
DE OVEN GEBRUIKEN
GEBRUIKSADVIEZEN EN SUGGESTIES
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt
kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één
of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden
bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het
moment dat het gerecht in de oven wordt gezet,
zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De
temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief
en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het
type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen
waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u
hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt
om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en
indien mogelijk taartvormen en ovenschalen van
donker metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk
pannen en schalen gebruiken; de bereidingstijden
zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten
zorgvuldig de aanwijzingen in de bereidingstabel
met betrekking tot de (bijgeleverde) schalen en de
verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden
van verschillende gerechten
Als u de functie “HETE LUCHT” gebruikt, kunt u
verschillende gerechten die dezelfde
bereidingstemperatuur vereisen (bijvoorbeeld vis
of groenten) tegelijkertijd bereiden op
verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer
tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak jn gebak met de statische functie op één
steunhoogte. Gebruik taartvormen van donker
metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde
rooster. Voor bereiding op meerdere
steunhoogtes selecteert u de functie met
ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm
op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het dikste gedeelte van de taart.
Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt,
vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik
dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of
meng het beslag voorzichtiger.
- Gebruik, voor taarten met vochtige vulling
(kwarktaart of vruchtentaarten) de functie TURBO
HETE LUCHT”. Als de bodem van het gebak te
vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau
en bestrooi de bodem met verkruimelde koekjes
voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste
schaal gebruiken die geschikt is voor de
afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden
vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal,
waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig
wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het
gebraden vlees na aoop van de bereiding
10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met
aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken
met een gelijke dikte, zodat het vlees
gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken
vlees hebben een langere bereidingsduur.
Zet het rooster op een lagere steunhoogte, op een
grotere afstand van de grill, om te voorkomen dat
de korst verbrandt. Draai het vlees om na
tweederde van de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een
halve liter water direct onder het rooster te
plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het
bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met
water tijdens het grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen
van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het
vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw en
controleer of het vlees goed vastzit voordat u het
spit in de houder aan de voorwand van de oven
steekt en op de steun legt.
Om vorming van dampen te voorkomen en bakvet
op te vangen, adviseren wij om een opvangbak
met een halve liter water op de eerste steunhoogte
te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic
handvat dat verwijderd moet worden voordat de
bereiding begint. Het handvat dient om het vlees
na aoop van de bereiding uit de oven de halen
zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige
bodem. Verdeel na tweederde van de
bereidingsduur de mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek
voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort
de rijstijd met ongeveer eenderde, vergeleken met
rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd
bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is
ongeveer één uur.
NL 136
REINIGING
WAARSCHUWING
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Maak de oven alleen schoon als hij afgekoeld is.
- Trek de stekker uit het stopcontact.
Buitenkant van de oven
t Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil is,
voeg dan een paar druppels afwasmiddel toe
aan het water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met het apparaat,
verwijder het dan onmiddellijk met een vochtige
microvezeldoek.
Binnenkant van de oven
t Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het
apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekte etensresten en vlekken (bijv. voedsel
met een hoog suikergehalte) te verwijderen.
t Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en
houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
t Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de
deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u
deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
t Het bovenste verwarmingselement van de grill
(zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet
(alleen bij bepaalde modellen) om de bovenkant
van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: Tijdens langdurige bereidingen van
gerechten die veel water bevatten (pizza, groenten,
enz.) kan zich condens vormen op de binnenkant van
de deur en rond de afdichting. Wanneer de oven koud
is, het interne gedeelte van de deur schoonmaken
met een doek of een spons.
Gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol
of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte
oppervlakken en het glas van de deur op den duur
beschadigd raken.
Accessoires
t Laat de accessoires na gebruik weken in water
met afwasmiddel. Pak ze vast met
handschoenen als ze nog heet zijn.
t Voedselresten kunnen met een afwasborstel of
met een sponsje worden verwijderd.
Reiniging van de achterwand en de katalytische
zijpanelen (indien aanwezig):
t Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op
een temperatuur van 200 °C, met de
geventileerde functie
t Laat het apparaat afkoelen en gebruik een
spons om eventuele etensresten te verwijderen.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen, ruwe borstels,
pannensponsjes of ovensprays die het katalytische
oppervlak zouden kunnen beschadigen, waardoor
dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
Reinigingsprogramma - Pyrolysefunctie
WAARSCHUWING
- Raak de oven niet aan tijdens de
pyrolysecyclus.
- Houd de kinderen uit de buurt van de oven
tijdens de pyrolysecyclus.
Deze functie brandt spatten die in de oven
ontstaan zijn tijdens de bereiding, af op een
temperatuur van ongeveer 500°C. Bij deze hoge
temperatuur veranderen de voedselresten in as,
dat gemakkelijk kan worden afgenomen met een
vochtige doek als de oven afgekoeld is. Gebruik de
pyrolysefunctie niet na elke bereiding in de oven,
maar alleen als de oven zeer vuil is of als er vieze
geuren of rook zijn tijdens het voorverwarmen of
het bereiden.
t Indien de oven onder een kookplaat is
geïnstalleerd dient u ervoor te zorgen dat alle
branders of elektrische kookplaten
uitgeschakeld zijn tijdens de
zelfreinigingsfunctie (pyrolyse).
t Verwijder alle accessoires voordat u de
pyrolysefunctie start (ook de zijdelingse
roosters).
t Voor een optimale reiniging van de ovendeur
dient het ergste vuil met een vochtige spons
verwijderd te worden voordat de
pyrolysefunctie wordt gebruikt.
Het apparaat is uitgerust met 2 pyrolysefuncties:
1. Energiebesparende cyclus (PYRO EXPRESS/
ECO): die circa 25% minder energie verbruikt
dan de standaardcyclus. Selecteer deze
functies regelmatig (na 2 of 3 keer bereiden
van vlees).
2. Standaardcyclus (PYRO): geschikt voor de
reiniging van een zeer vuile oven.
t In elk geval na een bepaald aantal toepassingen
en afhankelijk van hoe vuil de oven is, adviseert
een bericht op de ovendisplay u om een
zelfreinigende cyclus uit te voeren.
OPMERKING: Tijdens de pyrolysecyclus blijft de deur
vergrendeld; deze blijft vergrendeld tot de
temperatuur in de oven gedaald is tot een veilig
niveau.
NA HET GEBRUIK
NL 137
NA HET GEBRUIK
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat
afgekoeld is.
- Trek de stekker uit het stopcontact.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de
scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet
verder kunnen (Fig. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B)
en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2).
Fig. 1
Fig. 2
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de vergrendelingen
omlaag.
4. Sluit de deur.
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE
VERWARMINGSELEMENT
ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN
1. Verwijder de zijroosters (Fig. 3).
2. Trek het verwarmingselement voorzichtig naar
buiten (Fig. 4) en breng het omlaag (Fig. 5).
3. Om het verwarmingselement terug te
plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig
naar u toe en legt u het op de daarvoor
bestemde steunen aan de zijkant.
Fig. 3 Fig. 4
Fig. 5
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Om het lampje aan de achterkant vervangen:
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 6), vervang
het lampje (zie de opmerking voor het type
lampje) en draai het beschermkapje weer
vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Fig. 6
OPMERKING:
-Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V
type E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-
40W/230 V type G9, T300°C.
- De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is
speciek ontworpen voor elektrische apparaten
en is niet geschikt voor ruimteverlichting (EC
Richtlijn Nr. 244/2009).
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Whirlpool
Consumenten Service.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen
aan om te voorkomen dat ze beschadigd
worden door uw vingerafdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het
beschermkapje is teruggeplaatst.
NL 138
NA HET GEBRUIK
AFVALVERWERKING VAN HUISHOUDELIJKE APPARATEN
- Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het apparaat af conform de
plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking. Snijd voordat u het apparaat afdankt de
elektriciteitskabels door zodat het apparaat onbruikbaar wordt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke apparaten kunt
u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit
apparaat hebt gekocht.
OPSPOREN VAN STORINGEN
De oven werkt niet
t Controleer of het elektriciteitsnet spanning
heeft en of de oven is aangesloten.
t Zet de oven uit en weer aan, om te controleren
of het probleem opgelost is.
De elektronische programmeerfunctie
werkt niet
t Als op het display een “F” met een nummer
verschijnt, neem dan contact op met de
dichtstbijzijnde Whirlpool Consumenten
Service.
Vermeld in dat geval het nummer dat volgt op de
letter “F”.
De deur is geblokkeerd
t Zet de oven uit en weer aan, om te controleren
of het probleem opgelost is.
Belangrijk: tijdens de zelfreinigingscyclus blijft
de deur geblokkeerd. Wacht tot de deur
automatisch ontgrendeld wordt (zie de
paragraaf "Reinigingscyclus van de oven met
de pyrolysefunctie").
WHIRLPOOL CONSUMENTEN SERVICE
Voordat u contact opneemt met de Whirlpool
Consumenten Service
1. Controleer of u het probleem zelf kunt
oplossen aan de hand van de punten die
beschreven zijn in "Opsporen van storingen".
2. Zet het apparaat aan en uit om te controleren
of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de
storing nog steeds aanwezig is, contact
opnemen met de dichtstbijzijnde Whirlpool
Consumenten Service.
Vermeld altijd:
t een korte beschrijving van de storing;
t het type en het exacte model van de oven;
t het servicenummer (nummer achter het woord
Service op het typeplaatje), bevindt zich op de
rechterrand van de oven en is zichtbaar
wanneer de ovendeur openstaat. Het
servicenummer staat ook in het garantieboekje;
t uw volledige adres;
t uw telefoonnummer.
OPMERKING: Wend u tot een erkende Whirlpool
Consumenten Service indien reparatie noodzakelijk
is (alleen dan heeft u zekerheid dat originele
vervangingsonderdelen worden gebruikt en de
reparatie correct wordt uitgevoerd).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

Whirlpool AKZ 6270 de handleiding

Categorie
Sandwich makers
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor