Electrolux EOC5951AAX Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
EOC5951AA
................................................ .............................................
NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
5. BEDIENINGSPANEEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
6. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
7. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
8.
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
10.
EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
12.
ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
13. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
14.
TECHNISCHE GEGEVENS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
WE DENKEN AAN U
Bedankt om een Electrolux-apparaat te kopen. U koos voor een product dat jaren professionele
ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd ontworpen met u in het achterhoofd.
Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult
krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.RegisterElectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installa-
tie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet ver-
antwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een
foutieve installatie. Bewaar de instructies van het appa-
raat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invali-
diteit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan van een volwassene of van iemand die verant-
woordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen
jonger dan 3 jaar moeten niet zonder toezicht in de
buurt van het apparaat worden gelaten.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het appa-
raat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het appa-
raat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
NEDERLANDS 3
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te ma-
ken, deze kunnen krassen veroorzaken op het opper-
vlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden al-
vorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder al-
le onderdelen van de oven.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevo-
len is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd per-
soon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te voor-
komen.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatietech-
nicus mag het apparaat installe-
ren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
4
www.electrolux.com
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektromon-
teur om een beschadigde hoofdkabel te
vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereik-
baar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de hou-
der worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een isola-
tieapparaat bevatten waardoor het ap-
paraat volledig van het lichtnet afgeslo-
ten kan worden. Het isolatieapparaat
moet een contactopening hebben met
een minimale breedte van 3 mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishoude-
lijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het appa-
raat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte han-
den of als het contact maakt met water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegingen
gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel
ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
NEDERLANDS 5
– zet geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het ap-
paraat.
- leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor voch-
tige taarten. Fruitsappen kunnen per-
manente vlekken maken.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en scha-
de aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik
geen schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de ver-
pakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaak-
middel.
Pyrolytische reiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand / Chemi-
sche uitstoot (dampen) in pyroliti-
sche modus.
Voordat u de pyrolytische zelfsreini-
gingsfunctie of het apparaat voor het
eerst gebruikt, moet u eerst de volgen-
de items uit de binnenkant oven verwij-
deren:
Eventueel grote hoeveelheden etens-
resten, olie of gemorst vet / afzetttin-
gen
Eventueel verwijderbare objecten (in-
clusief plateaus, zijrails, etc., die met
het product zijn meegeleverd), in het
bijzonder potten en pannen met anti-
aanbaklaag, ovenroosters, kookgerei,
etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor py-
rolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het ap-
paraat als de pyrolytische reiniging in
werking is. Het apparaat wordt erg heet
en er komt hete lucht uit de ventilatie-
openingen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd
onder hoge temperaturen waarbij er
rook van kookresten en constructiema-
terialen kan komen. Daarom moeten de
consumenten:
Zorg tijdens en na het eerste gebruik
bij maximumtemperatuur voor vol-
doende verluchting.
Zorg voor goede ventilatie tijdens en
na elke pyrolytische reiniging.
In tegenstelling tot mensen, kunnen be-
paalde vogels en reptielen zeer gevoelig
zijn voor mogelijke rookgassen die tij-
dens het reinigingsproces van alle pyro-
lytische ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name vogels)
uit de buurt van het apparaat tijdens
en na de pyrolytische reiniging en ge-
bruik eerst een programma bij maxi-
male temperatuur in een goed geven-
tileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer ge-
voelig zijn voor de plaatselijke tempera-
tuurwijzigingen in de nabijheid van alle
pyrolytische ovens.
Anti-aanbaklagen in potten en pannen,
schalen, keukengerei, enz. kunnen wor-
6
www.electrolux.com
den beschadigd door de hoge tempe-
ratuur van het pyrolytische reinigings-
proces van alle pyrolytische ovens en
kunnen mogelijk ook kleine hoeveelhe-
den schadelijke chemische gassen ver-
oorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle pyro-
lytische ovens / kookresten zoals be-
schreven, zijn niet schadelijk voor men-
sen, inclusief zuigelingen of personen
met medische aandoeningen.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
21
10
4
3
5
6
7
8
9
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor de sensor van de vlees-
thermometer
4
Verwarmingselement
5
Lamp
6
Ventilator
7
Verwarmingselement achterwand
8
Onderwarmte
9
Verwijderbare geleider
10
Inzetniveaus
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen
NEDERLANDS 7
Bakplaat
Voor cake en koekjes
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Telescopische geleiders
Voor roosters en bakplaten
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
4.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het stopcon-
tact aansluit, verschijnt een welkomstmel-
ding op het display. U moet de taal instel-
len (alleen bij de eerste aansluiting), even-
als de datum en tijd. Raak
of aan
om de instellingen aan te passen. Raak
OK aan om te bevestigen.
8
www.electrolux.com
5. BEDIENINGSPANEEL
5.1 Elektronische tijdschakelklok
1
23456
Gebruik de tiptoets om het apparaat te bedienen.
Aa
ntal
Tip-
toets
Functie Opmerking
1
Naar rechts,
links
Verplaatsen binnen het hoofdmenu.
2
OK Bevestigen of de ingestelde functie starten.
3
Omlaag, omh-
oog
Verplaatsen binnen submenu's en de instellin-
gen in de submenu's wijzigen.
Instellen van de waarden:
Langzaam: Druk één keer op de tiptoets.
Snel: Houd de tiptoets ingedrukt.
4
- Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
5
Home
De selectie annuleren en terugkeren naar het
hoofdmenu.
6
Aan / Uit Het apparaat in- en uitschakelen.
NEDERLANDS 9
5.2 Display
1
2
4 3
12.00
Gebied Opmerking
1
Hoofdmenubalk Toont de opties in het hoofdmenu.
2
Hoofdmenu-in-
houd
Toont bijvoorbeeld:
Naam en symbool van verwarmingsfuncties
Naam en symbool van automatische programma
Temperatuur/temperaturen
Status vleesthermometer
Helptekst
Naam van de dag (alleen als het apparaat is uitge-
schakeld)
•Datum
3
Klokfuncties
Toont bijvoorbeeld:
Tijdgerelateerde informatie voor klokfuncties
Tijdisindicatie van het programmaverloop
4
Dagtijd Geeft de tijd aan.
Klokfuncties en tijd
1
4 3 2
12.00
1
Herinneringsfunctie
2
Duur
3
Tijdisindicatie en waarde van de oplo-
pende timer
4
Dagtijd
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
U kunt het apparaat gebruiken in:
10
www.electrolux.com
Handmatige modus - voor het hand-
matig instellen van de verwarmings-
functie, temperatuur en kooktijd
Automatische programma's (recep-
ten) - voor het bereiden van een ge-
recht als u geen kennis of ervaring met
koken hebt
6.1 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menuoptie Beschrijving
Functies
Bestaat uit een lijst met ovenverwar-
mingsfuncties.
Timers Bestaat uit een lijst met klokfuncties.
Vleesthermometer
Voor het instellen van de vleesthermo-
meter.
Reinigen Stelt de reinigingsfuncties in.
Instellingen
Voor het wijzigen van andere instellin-
gen.
Favorieten
Bestaat uit een lijst met favoriete berei-
dingsprogramma's die door de gebrui-
ker zijn gemaakt.
Recepten
Bestaat uit een lijst met automatische
bereidingsprogramma's.
Temperatuur
Toont de huidige instellingen van het
apparaat.
Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Beschrijving
Multi hetelucht Voor het maximaal bakken op 3 niveaus te-
gelijkertijd. Verlaag als u deze functie ge-
bruikt de temperatuur van het apparaat met
20 - 40 °C ten opzichte van de standaard-
temperatuur. Gebruik deze functie voor Bo-
ven + onderwarmte .
Pizza Om gerechten op één niveau te bakken met
intensief bruineren en een krokantere korst.
Verlaag als u deze functie gebruikt de oven-
temperatuur met 20 - 40 °C ten opzichte
van de standaardtemperatuur die u gebruikt
voor Boven + onderwarmte .
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van zeer mager en mals
gebraden voedsel.
Boven + onderwarmte Voor het bakken en braden op een ovenni-
veau.
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Beschrijving
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte met botten op één niveau. Ook
om te gratineren en te bruinen.
Grill Voor het grillen van vlakke levensmiddelen
in het midden van het rooster. Om brood te
roosteren.
Grill intens Voor het grillen van platte gerechten in grote
hoeveelheden. Om brood te roosteren.
Warmhouden Om gekookte gerechten warm te houden.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van cakes met een knap-
perige bodem.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augur-
ken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit zoals
appels, pruimen of perziken en groenten,
zoals tomaten, courgette of champignons.
Borden verwarmen Om een bord voor het serveren op te war-
men.
Submenu's voor: Timers
Symbool Submenu
Duur instellen
Starttijd instellen
Eindtijd instellen
Quick start
Looptijd
Herinnering instellen
Submenu's voor: Vleesthermometer
Symbool Submenu
Gewenste temp. 60°
Submenu's voor: Reinigen
Symbool Submenu Beschrijving
Pyrolyse
Start de pyrolytische reinigingspro-
cedure.
12
www.electrolux.com
Symbool Submenu Beschrijving
Reinigingsherinnering
Herinnert u eraan dat u het appa-
raat moet schoonmaken.
Submenu's voor: Instellingen
Symbool Submenu Beschrijving
Klok instellen Om het tijdstip in te stellen.
Datum instellen Om de datum in te stellen.
Heat + Hold
Schakelt de functie Heat + Hold in
en uit.
Verlengen tijd
Schakelt de functie Verlengen tijd
in en uit.
Kies taal
Om de taal op het display in te
stellen.
Alarm/fouttoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Service
Toont de softwareversie en -confi-
guratie.
Hoogste waarde
Stelt in waar de hoogste waarde
voor de temperatuur en tijd op het
display wordt weergegeven.
Omhoog toets gaat
Stelt in of met in de lijst omh-
oog wordt gebladerd of dat hier-
mee naar het bovenste item wordt
gesprongen.
Fabrieksinstellingen
Zet alle instellingen terug op de fa-
brieksinstellingen (ook Favorieten ).
Submenu's voor: Favorieten
Sym-
bool
Submenu
Nieuwe toevoegen
Namen van opgeslagen programma's
Submenu's voor: Recepten
Sym-
bool
Submenu Schotel
Varkensvlees/Kalfs-
vlees
Geroosterd varkens-
vlees
Varkensrug
Varkensschenkel
Schouderkarbonade
Geroosterd kalfsvlees
Kalfsschenkel
Ossobuco
Gevulde kalfsborst
Gehaktbrood
NEDERLANDS 13
Sym-
bool
Submenu Schotel
Rundvlees/Wild/
Lamsvlees
Biefstuk
•Rood
•Medium
Gaar
Scandinavisch rund-
vlees
•Rood
•Medium
Gaar
Rosbief
Gemarineerd rundvlees
Wild
Geroosterd wild
Konijn
Konijn in mosterdsaus
Wildzwijn
Geroosterd lamsvlees
Lamsrug, medium
Lamsbout
Gevogelte
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Gevogelte, uitgebeend
Kippenpoten
Coq au Vin
Canard à l'orange
Gevulde kip
Vis
Hele vis
Visfilet
Stokvis
Vis in zoutkorst
Gevulde inktvis
Gestoomde vis
Jansons verleiding
Cake
Citroencake
Zweedse cake
Koekjes
Kwarktaart
Vruchtencake
Kruimeltaart
Boterkoek
Vlechtbrood
Tulband
Savarin
Brownies
Muffins
Suikertaart
Wortelcake
Amandelcake
Vruchtentaart
Pizza/Taart/Brood
Pizza
Uientaart
Quiche Lorraine
Geitenkaasflan
Kaasflan
Kaaskoekjes
Witbrood
Volkorenbrood
Russische cake
Stoofschotels
Lasagne
Cannelloni
Aardappelgratin
Moussaka
Pastagratin
Witlofgratin
Stoofschotel
Koolstoofschotel
14
www.electrolux.com
Sym-
bool
Submenu Schotel
Kant-en-klaar ge-
recht
Pizza, bevroren
American pizza, bevro-
ren
Pizza, gekoeld
Pizza snacks, bevroren
Patat
Aardappel partjes
Rösties
Brood/broodjes
Brood/broodjes, bevro-
ren
Appelstrudel, bevroren
Visfilet, bevroren
Kippenvleugels
Pastaschotel, bevroren
Recepten met de functie Recepten-
automaat
Recepten met de functie voor de auto-
matische Vleesthermometer autom.
Recepten met de functie Automatisch
wegen
6.2 Werking van de menu's
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Raak of aan om het gewicht van
het menu-item in te stellen.
3.
Raak of aan om door het sub-
menu te bladeren. Raak OK aan om
te bevestigen.
Als u terug wilt keren naar het vorige me-
nu, raakt u
aan.
6.3 Een verwarmingsfunctie
starten
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Raak of aan om de verwar-
mingsfunctie in te stellen. Raak OK
aan.
3.
Raak of aan om de tempera-
tuur in te stellen. Raak OK aan. Als
de temperatuur niet is ingesteld, be-
gint het apparaat met de vooraf inge-
stelde temperatuur.
Wanneer u de verwarmingsfunctie
instelt, wordt de temperatuur in
het apparaat geel op het display
weergegeven, en de ingestelde
temperatuur wit.
Het uitschakelen van het apparaat
gebeurt door het aanraken van de
functie
6.4 De temperatuur weergeven
Raak of aan om naar het menu-item
Temperatuur
te gaan.
6.5 Restwarmte-indicatie
Wanneer u het apparaat uitschakelt, ver-
schijnt op het display een bericht dat de
temperatuur in het apparaat afneemt. U
kunt de restwarmte gebruiken om het
eten warm te houden.
7. KLOKFUNCTIES
Sym-
bool
Functie Beschrijving
Duur instellen
Voor het instellen van aftellen.
Starttijd instellen Instellen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld.
Eindtijd instellen
Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
Quick start
De instellingen voor de verwarmingsfunctie maken
en later activeren.
NEDERLANDS 15
Sym-
bool
Functie Beschrijving
Looptijd
Voor het instellen van de oplopende timer. Er wordt
weergegeven hoe lang het apparaat in werking is.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van
het apparaat.
Herinnering in-
stellen
Voor het instellen van de aflopende timer. Deze
functie heeft geen invloed op de werking van het ap-
paraat.
De klokfuncties instellen
1.
Ga naar het menu Functie en stel een
verwarmingsfunctie en temperatuur
in.
2.
Ga naar het menu Timers en stel de
klokfunctie in.
3.
Raak of aan om de benodigde
tijd in te stellen. Raak OK aan om te
bevestigen.
Wanneer de klokfunctie is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Het appa-
raat wordt uitgeschakeld. De kleuren
op het display veranderen en het
symbool van de klokfunctie knippert.
4.
Raak een tiptoets aan om het signaal
uit te schakelen.
Wanneer u de vleesthermometer
gebruikt, kunnen de functies Duur
en Eindtijd niet in werking worden
gesteld.
U kunt de herinneringsfunctie in-
stellen wanneer het apparaat aan
of uit is. Als u de herinneringsfunc-
tie wilt instellen wanneer het appa-
raat uit staat, raakt u
of aan
om de benodigde tijd in te stellen.
Raak OK aan om te bevestigen.
De herinneringsfunctie blijft aan,
ook als u het apparaat uitschakelt.
7.1 Quick start
Stel de verwarmingsfunctie en de tempe-
ratuur in. In het menu Timers stelt u de
functie Quick start in. Raak vervolgens
OK aan. Het apparaat staat in de stand-
by-modus. Raak een willekeurige tiptoets
aan om te beginnen met het instellen van
de verwarmingsfunctie.
7.2 Heat + Hold
U kunt de functie in- of uitschake-
len in het menu Instellingen .
De functie Heat + Hold houdt het voorbe-
reide gerecht gedurende 30 minuten
warm op 80 °C. Deze functie wordt inge-
schakeld wanneer de bak- of braadproce-
dure is geëindigd.
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is
hoger dan 80°C.
De functie Duur is ingesteld.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie Heat + Hold werkt gedurende
30 minuten en blijft aan staan als u de
verwarmingsfunctie wijzigt.
7.3 Verlengen tijd
U kunt de functie in- of uitschake-
len in het menu Instellingen .
De functie Verlengen tijd zorgt dat de ver-
warmingsfunctie door blijft gaan als de in-
gestelde tijd is geëindigd.
Van toepassing op alle verwarmings-
functies met Duur of Automatisch we-
gen .
Niet van toepassing op verwarmings-
functies met vleesthermometer.
16
www.electrolux.com
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
De automatische programma's geven op-
timale instellingen voor elke soort vlees- of
andere gerechten.
Vleesprogramma's met de functie Auto-
matisch wegen (menu Recepten )
Vleesprogramma's met de functie
Vleesthermometer autom. (menu Re-
cepten )
Receptenautomaat -functie (menu Re-
cepten )
8.1 Recepten met de functie
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u deze functie wilt gebrui-
ken, moet u het gewicht van het voedsel
invoeren.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel het menu Recepten in. Raak OK
aan.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Raak OK aan.
4.
Stel de functie Automatisch wegen in.
Raak OK aan.
5.
Raak of aan om het gewicht
van het voedsel in te stellen. Raak OK
aan.
Het automatische programma start. Wan-
neer de tijd is verstreken, klinkt er een ge-
luidssignaal. Raak een tiptoets aan om
het signaal uit te schakelen.
8.2 Recepten met de functie
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen
niet worden gewijzigd.
Inschakelen van de functie:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel het menu Recepten in. Raak OK
aan.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Raak OK aan.
4.
Selecteer Receptenautomaat . Raak
OK aan.
8.3 Recepten met de functie
voor de automatische
Vleesthermometer autom.
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel het menu Recepten in. Raak OK
aan.
3.
Selecteer de categorie en het ge-
recht. Raak OK aan.
4.
Stel de functie voor de automatische
Vleesthermometer autom. in.
5.
Raak OK aan.
6.
Plaats de vleesthermometer.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Raak een tiptoets aan om het geluids-
signaal uit te schakelen.
7.
Verwijder de vleesthermometer.
Wanneer u de optie Handmatig in-
stelt, worden de automatische in-
stellingen op het display weerge-
geven, die u vervolgens kunt wijzi-
gen.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
NEDERLANDS 17
9.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het voedsel. Wanneer het
voedsel de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat automatisch
uitgeschakeld.
Er dient met twee temperaturen
rekening te worden gehouden
De oventemperatuur
De kerntemperatuur van het voedsel
De oventemperatuur en de temperatuur in
de kern van het voedsel worden op het
display weergegeven.
21 3 4
56
1
Verwarmingsfunctie
2
Tabel vleesthermometer
3
De kerntemperatuur van het voedsel
4
De ingestelde kerntemperatuur van
het voedsel
5
De ingestelde temperatuur in het ap-
paraat.
6
De temperatuur in het apparaat
Wanneer het apparaat op de inge-
stelde temperatuur werkt, gaat de
aanduiding van de huidige tempe-
ratuur uit.
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer en de originele
reserveonderdelen.
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Plaats het uiteinde van de vleesther-
mometer in het midden van het ge-
recht.
3.
Steek de stekker van de vleesthermo-
meter in het stopcontact, aan de
voorkant van het apparaat.
Op het display verschijnt het menu
Vleesthermometer .
4.
Raak of aan om de vleesther-
mometer binnen 5 seconden in te
stellen.
5.
Ga naar het menu Functies .
6.
Raak of aan om de verwar-
mingsfunctie in te stellen en, zo no-
dig, de temperatuur van de oven.
Gedurende het kookproces moe-
ten de vleesthermometer in het
gerecht en de stekker in het stop-
contact blijven zitten.
7.
Wanneer het gerecht de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. De verwarmings-
functie wordt dan uitgeschakeld.
Raak een van de sensorvelden aan
om het signaal uit te schakelen.
WAARSCHUWING!
Verwijder de vleesthermometer en
de stekker voorzichtig uit respec-
tievelijk het gerecht en het stop-
contact, aangezien ze heet zijn. Er
bestaat gevaar voor brandwon-
den.
8.
Verwijder de stekker van de vleesther-
mometer en haal het gerecht uit het
apparaat.
9.
Schakel het apparaat uit.
Raadpleeg voor vleesprogram-
ma's met de vleesthermometer
het menu Recepten .
18
www.electrolux.com
9.2 Accessoires plaatsen
Bakrooster en braadpan samen:
De braadpan en het bakrooster hebben
zijranden. Deze randen en de vorm van de
geleidestangen zorgen ervoor dat het
kookgerei niet verschuift.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestan-
gen van de roostersteun en zorg ervoor
dat de pootjes omlaag staan.
Alle accessoires hebben links en rechts
bovenaan kleine inkepingen om de vei-
ligheid te verhogen. Deze inkepingen
zorgen er ook voor dat ze niet omkan-
telen.
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt, is kookgerei beveiligd te-
gen wegglijden.
9.3 Telescopische geleiders - de ovenaccessoires plaatsen
Plaats de bakplaat of braadpan op de te-
lescopische geleiders.
NEDERLANDS 19
Plaats het bakrooster op de telescopische
geleiders zodat de pootjes naar beneden
zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt is het kookgerei bo-
vendien beveiligd tegen wegglij-
den.
9.4 Het rooster en de diepe pan samen plaatsen
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats het rooster en de diepe pan op de
telescopische geleiders.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favorieten -menu
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie op-
slaan.
Een programma opslaan
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel een verwarmingsfunctie, de tem-
peratuur en tijd of een automatisch
programma uit het Recepten -menu
in. Raak OK aan.
3.
Stel het menu Favorieten in.
4.
Raak of aan om de optie Nieu-
we toevoegen in te stellen. Raak OK
aan. Op het display verschijnt een
mogelijke naam voor het programma.
5.
Raak of aan om de letter of het
nummer in te stellen. Raak OK aan.
6.
Als u het laatst ingevoerde symbool
wilt verwijderen, raakt u
of aan
om de optie Verwijderen in te stellen.
Raak OK aan.
7.
Blijf stap 5 uitvoeren om de naam van
het programma in te stellen.
8.
Raak of aan om de optie Op-
slaan in te stellen. Raak OK aan.
Als het geheugen vol is, verwijdert
u enkele items uit het menu.
Als u de naam van een program-
ma wilt wijzigen, gebruikt u de op-
tie Hernoemen . Zie 'Programma
opslaan'.
Het programma inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel het menu Favorieten in. Raak OK
aan.
3.
Stel de naam van het programma in.
Raak OK aan.
4.
Stel de optie Start in. Raak OK aan.
10.2 Toetsblokkering
De functie Toetsblokkering voorkomt dat
een verwarmingsfunctie per ongeluk
wordt ingeschakeld.
20
www.electrolux.com
Toetsblokkering inschakelen
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Stel de verwarmingsfunctie en de
temperatuur in.
3.
Raak en OK tegelijk aan. Op het
display verschijnt een melding.
De Toetsblokkering is nu ingeschakeld.
Toetsblokkering uitschakelen
1.
Raak en OK tegelijk aan.
De toetsblokkering is niet ingeschakeld.
Als u het apparaat uit zet, wordt
de functie Toetsblokkering uitge-
schakeld.
10.3 Kinderslot
Het Kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Inschakelen en uitschakelen van het
kinderslot
1.
Schakel het apparaat uit.
2.
Druk tegelijkertijd op en OK totdat
het display een bericht weergeeft.
Als het apparaat beschikt over de
functie voor pyrolysereiniging,
wordt de deur vergrendeld. Er ver-
schijnt een melding op het display
als u een tiptoets aanraakt.
10.4 Automatische uitschakeling
De oven wordt na enige tijd uitgescha-
keld:
Als u het apparaat niet uitschakelt.
als u de oventemperatuur niet verandert
Oventempera-
tuur
Uitschakeltijd in-
stellen
30 °C – 115 °C 12,5 uur
120 °C – 195 °C 8,5 uur
200 °C – 245 °C 5,5 uur
250 °C – 300 °C 3 uur
Schakel na een automatische uitschake-
ling het apparaat eerst helemaal uit om
het weer te kunnen bedienen.
10.5 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus.
Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperatu-
ren voor karakteristieke gerechten.
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch inge-
steld op 80°C.
Borden verwarmen
Voor het verwarmen van borden en scha-
len.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
NEDERLANDS 21
11.3 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe apparaat kan een andere
bak-/braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen (tem-
peratuur, gaartijden) en de ovenniveaus
aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u het appa-
raat ca. 10 minuten voor het einde van
de baktijd uitschakelen en profiteren
van de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 mi-
nuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander
in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
11.4 Voor de bereiding van
gebak
De beste temperatuur voor het berei-
den van gebak is tussen de 150 °C en
200 °C.
Warm het apparaat ongeveer 10 minu-
ten voor het bakken voor.
Doe de deur van het apparaat pas
open als driekwart van de baktijd is ver-
streken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd ge-
bruikt, dient u één niveau ertussen leeg
te laten.
11.5 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De temperatuur in het ap-
paraat is te hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
temperatuur in het appa-
raat iets lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tem-
peratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De temperatuur in het ap-
paraat is te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
temperatuur in het appa-
raat iets hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
22
www.electrolux.com
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De temperatuur in het ap-
paraat is te hoog en de
baktijd te kort.
De temperatuur in het ap-
paraat lager instellen en
de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijkma-
tig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De temperatuur in het ap-
paraat is te laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
temperatuur in het appa-
raat iets hoger in.
11.6 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch
gebak/vruch-
tencake
Multi hetelucht 1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht en
zonder vet
Multi hetelucht 2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht en
zonder vet
Boven + on-
derwarmte
2 160 35 - 50
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht 2
170 - 180
1)
10 - 25
Taartbodem -
zacht cake-
deeg
Multi hetelucht 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Multi hetelucht 2 160 60 - 90
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Boven + on-
derwarmte
1 180 70 - 90
NEDERLANDS 23
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Kwarktaart Boven + on-
derwarmte
1 170 - 190 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Cake op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + on-
derwarmte
3 160 - 180 40 - 60
Kerststol Boven + on-
derwarmte
2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (rog-
gebrood):
1.
Eerste
deel van
het bak-
proces.
2.
Tweede
deel van
het bak-
proces.
Boven + on-
derwarmte
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + on-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnen-
brood (opge-
rolde cake
met jam)
Boven + on-
derwarmte
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Amandelcake/
suikertaart
Boven + on-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 30
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 3 150 35 - 55
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + on-
derwarmte
3 170 35 - 55
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 3 160 - 170 40 - 80
24
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Gistcake met
delicate gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pud-
dingvulling)
Boven + on-
derwarmte
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan.
Koekjes
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Zandkoekjes Multi hetelucht 3
150 - 160
1)
10 - 20
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Multi hetelucht 3 140 20 - 35
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Boven + on-
derwarmte
3
160
1)
20 - 30
Koekjes ge-
maakt van
roerdeeg
Multi hetelucht 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 3 100 - 120 30 - 50
Koekjes ge-
maakt van
gistdeeg
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht 3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes Multi hetelucht 3
160 - 180
1)
25 - 40
Broodjes
Boven + on-
derwarmte
3
190 - 210
1)
25 - 40
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Multi hetelucht 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Boven + on-
derwarmte
3
170
1)
20 - 30
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 25
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunctie Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Pastaschotel
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 25 - 40
Groentegratin
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1
160 - 170
1)
15 - 30
Stokbroden
bedekt met
gesmolten
kaas
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Zoete oven-
schotels
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 40 - 60
Visschotels
Boven + on-
derwarmte
1 180 - 200 30 - 60
Gevulde
groente
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 30 - 60
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Bakken op meerdere niveaus
Cake op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)
Rekstand
2 niveaus 3 niveaus
Roomsoezen/
tompoezen
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Rekstand
2 niveaus 3 niveaus
Zandkoekjes 1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Dee-
greepjes
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
26
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Rekstand
2 niveaus 3 niveaus
Koekjes ge-
maakt van
roerdeeg
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Koekjes ge-
maakt met ei-
witten /
schuimgebak
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
Koekjes ge-
maakt van
gistdeeg
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Klein blader-
deeggebak
1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Broodjes 1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Oven voorverwarmen.
11.8 Voor de bereiding van
vlees en vis
Neem geen braadstukken die minder
wegen dan 1 kg Als u te kleine hoeveel-
heden bereidt, wordt het vlees te
droog.
Om rood vlees aan de buitenkant goed
gaar en toch sappig te krijgen, dient u
de temperatuur in te stellen op 200 °C -
250 °C.
Voor wit vlees, gevogelte en vis stelt u
de temperatuur in op 150°C - 175°C.
Gebruik een lekbak voor erg vet voed-
sel om te oven te behoeden voor blij-
vende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten
rusten voordat u het aansnijdt, zodat
het vleessap er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in
de oven te vermijden, kunt u een beetje
water in de lekbak gieten. Om rook te
vermijden, voegt u water toe wanneer
het is opgedroogd.
11.9 Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het vo-
lume.
Houd in eerste instantie het bereidings-
proces in de gaten. Zoek bij het gebruik
van dit apparaat de beste instellingen
(temperatuur, bereidingsduur, etc.) voor
uw kookgerei, recepten en hoeveelheden.
11.10 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis
met kerntemperaturen lager dan 65 °C.
Lage temperatuur garen is niet geschikt
voor suddervlees of een vet varkens-
braadstuk. U kunt de vleesthermometer
gebruiken om te garanderen dat het vlees
de correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u de tempe-
ratuur van het apparaat instellen tussen
80°C en 150°C. De standaard is 90°C.
Nadat de temperatuur is ingesteld, blijft
het apparaat werken bij 80°C. Gebruik de
NEDERLANDS 27
automatische lage temperatuur garen niet
voor gevogelte.
Bereid de gerechten als u deze
functie gebruikt altijd zonder dek-
sel.
1.
Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2.
Plaats het vlees in een diepe braad-
pan in de oven op het bakrooster.
3.
Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4.
Selecteer de functie Lage tempera-
tuur garen en stel de juiste eindkern-
temperatuur in.
Gerecht Gewicht (g) Rekstand
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Biefstuk 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Runderbief-
stuk
1000 - 1500 3 120 90 - 150
Geroosterd
kalfsvlees
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaks 200 - 300 3 120 20 - 40
11.11 Pizza
Verwarmings-
soort
Rekstand Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza (dunne korst)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (met uiteen-
lopende garnering)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
2
230 - 250
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizza-achtig ge-
recht uit de Elzas)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
28
www.electrolux.com
11.12 Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aanwe-
zig) of op een rooster boven de braad-
pan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zon-
der deksel braden.
11.13 Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees Aantal
Ovenfunc-
tie
Rekstand
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg
Boven +
onder-
warmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of os-
sehaas: rood
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Biefstuk of os-
sehaas: medi-
um
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Biefstuk of os-
sehaas: gaar
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Soort vlees Aantal
Oven-
functie
Rekstand
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Schouder-
stuk / nek-
stuk / hamlap
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorgekookt)
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
NEDERLANDS 29
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hazerug tot 1 kg Boven +
onder-
warmte
1
230
1)
30 - 40
Reerug,
hertenrug
1,5 - 2 kg Boven +
onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven +
onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stukken
gevogelte
200 – 250
g p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 – 500
g p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatie-
grill
1 140 - 160 150 - 240
30
www.electrolux.com
Vis (gestoomd)
Soort
vlees
Aantal Ovenfunc-
tie
Rekstand Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hele vis 1 - 1,5 kg Boven +
onder-
warmte
1 210 - 220 40 - 60
11.14 Grill
Grill altijd met de maximale temperatuurin-
stelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te van-
gen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege apparaat met grillfuncties altijd 5 mi-
nuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de deur
van het apparaat altijd gesloten
zijn.
Grill
Te grillen ge-
recht
Rekstand Temperatuur
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hele vis, 500 -
1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Te grillen ge-
recht
Rekstand
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 4 8 - 10 6 - 8
Varkenshaas 4 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 10 - 12 6 - 8
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
1)
5 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
4 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Bedek het bord niet met een kom of an-
der bord, aangezien het ontdooien hier-
door langer kan duren.
Gebruik het eerste rek van het apparaat
vanaf de onderkant.
NEDERLANDS 31
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Leg de kip op een om-
gekeerde onderschotel
in een groot bord. Hal-
verwege de bereidings-
tijd omdraaien.
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Taart, 1400 g 60 60 -
11.16 Kant-en-klaar gerecht
Multi hetelucht
Kant-en-klaar
gerecht
Rekstand Temperatuur (°C) Tijd (min.)
Pizza, bevroren 2 200 - 220 15 - 25
American pizza,
bevroren
2 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 2 210 - 230 13 - 25
Pizza snacks, be-
vroren
2 180 - 200 15 - 30
Patat, dun 3 200 - 220 20 - 30
Patat, dik 3 200 - 220 25 - 35
Aardappel partjes 3 220 - 230 20 - 35
Rösties 3 210 - 230 20 - 30
Lasagne/Cannello-
ni, vers
2 170 - 190 35 - 45
Pastaschotel, be-
vroren
2 160 - 180 40 - 60
Oven gegratineer-
de kaas
3 170 - 190 20 - 30
Kippenvleugels 2 190 - 210 20 - 30
32
www.electrolux.com
Diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht Ovenfuncties Rekstand
Temperatuur
(°C)
Tijd (min.)
Pizza, bevro-
ren
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Patat
1)
(300 - 600
g)
Boven + on-
derwarmte of
Circulatiegrill
3 200 - 220
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Baguettes
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
Vruchtentaar-
ten
Boven + on-
derwarmte
3
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens aan-
wijzingen van
de fabrikant
1)
Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren
11.17 Drogen
Gebruik bakpapier om de roosters van
het apparaat mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd uit.
Open de deur en laat het apparaat afkoe-
len. Hierna kunt u het droogproces afron-
den.
Groenten
Voedsel om
te drogen
Rekstand
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 niveaus
Bonen 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Paprika's 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Groente in het
zuur
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Paddenstoe-
len
3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Kruiden 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Fruit
Voedsel om
te drogen
Rekstand
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Peren 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
NEDERLANDS 33
11.18 Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de bo-
dem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckpotten van
één liter op de bakplaat.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zo-
dat er voldoende vocht in het apparaat
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na ca. 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt u
het apparaat uit of verlaagt u de tempe-
ratuur tot 100 °C (zie tabel).
Bessen
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos-
bessen / frambo-
zen / rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe-
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.19 Tabel vleesthermometer
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
34
www.electrolux.com
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schouderkarbonade / ham / varkens-
rug
80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
NEDERLANDS 35
Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet aan-
branden.
Verwijder hardnekkig vuil met een spe-
ciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een afwasauto-
maat. Dit kan de antiaanbaklaag be-
schadigen.
12.1 Pyrolysereiniging
Met de functie Pyrolyse kunt u het appa-
raat pyrolytisch reinigen. In het menu Rei-
nigen kunt u deze functie selecteren.
WAARSCHUWING!
Het apparaat wordt zeer heet. Er
kunnen brandwonden ontstaan.
Voordat u de functie Pyrolyse
start, verwijdert u alle verwijderba-
re delen (geleiders, accessoires,
etc.) uit het apparaat.
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Raak of aan om het menu Reini-
gen in te stellen. Raak OK aan.
3.
Raak of aan om de functie Py-
rolyse in te stellen. Raak OK aan.
4.
Raak of aan om de duur van
de procedure in te stellen.
AUTO - het apparaat berekent au-
tomatisch hoe lang de pyrolyse
moet duren.
Kort - als er weinig vuil is (1 uur)
NORMAAL - als er redelijk wat vuil
is (1 uur en 30 minuten)
INTENSIEF - als er veel vuil is (2
uur en 30 minuten)
5.
Het display toont de berichten. Raak
na elk bericht OK aan.
Als het apparaat de vooringestelde
temperatuur heeft bereikt, wordt de
deur vergrendeld.
Wanneer de pyrolyse start, is het
lampje uitgeschakeld en werkt de
koelventilator op hoge snelheid.
Doe de deur niet open tijdens de op-
warmtijd. Als u de deur toch opent, wordt
de pyrolyse geannuleerd.
Raak
aan als u de pyrolyse wilt stop-
zetten.
U mag het apparaat pas weer gebruiken
als het deurslotsymbool is uitgeschakeld.
12.2 Reinigingsherinnering
Herinnert u eraan dat u de oven moet
schoonmaken. Als het apparaat enkele
uren in werking is geweest, verschijnt er
een bericht op het display.
De functie Reinigingsherinnering in het
menu Reinigen in- of uitschakelen. De rei-
nigingsherinnering wordt uitgeschakeld
wanneer u het apparaat op de fabrieksin-
stellingen instelt.
36
www.electrolux.com
12.3 Geleiders
Verwijderen van de geleiders
U kunt de geleiders verwijderen om de zij-
wanden te reinigen.
1.
Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
1
2
2.
Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
De geleiders installeren
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
Geldig bij de telescopische ge-
leiders:
De pinnetjes op de telescopische
geleiders moeten naar voren wij-
zen.
12.4 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op een elektri-
sche schok.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lamptype.
De lamp vervangen van het
ovenplafond:
1.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2.
Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte.
1.
De linker geleider verwijderen.
2.
Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen. Reinig het afdekglas.
NEDERLANDS 37
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
5.
De linker geleider installeren.
12.5 De ovendeur reinigen
De deur en de glaspanelen verwijderen
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te ma-
ken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het verwijde-
ren van de deur uit het apparaat.
De deur is zwaar.
A
A
1.
Open de deur helemaal.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
3.
Sluit de ovendeur in de eerste ope-
ningsstand (in een hoek van ongeveer
70°).
4.
Pak de deur aan de zijkanten met bei-
de handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het ap-
paraat.
5.
Plaats de ovendeur met de buiten-
kant omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
2
B
1
6.
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
7.
Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
38
www.electrolux.com
8.
Houd de glasplaten aan de boven-
kant vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
De deur en de glasplaten
installeren
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de omge-
keerde volgorde. Plaats de kleinste glas-
plaat eerst, daarna de grotere glasplaten.
13. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat wordt
niet warm.
Het apparaat is uitgescha-
keld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt
niet warm.
De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Controleer de instellingen.
Het apparaat wordt
niet warm.
Het kinderslot is geacti-
veerd.
Zie 'Inschakelen en uitscha-
kelen van het kinderslot '.
Het apparaat wordt
niet warm.
De zekering in de zekering-
kast is doorgebrand.
Controleer de zekering.
Als de zekering meer dan
een keer doorslaat, moet u
contact opnemen met een
bevoegde elektricien.
Het display toont de
foutcode 'F....'.
Elektronische fout. Neem contact op met de
klantenservice.
Het ovenlampje
brandt niet.
Het lampje is stuk. Zie 'Het lampje vervangen'.
Stoom en condens
slaan neer op de ge-
rechten en in de
ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in het apparaat
staan.
Als u het probleem niet zelf kunt verhel-
pen, neemt u contact op met uw verkoper
of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich voor aan de binnen-
kant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
NEDERLANDS 39
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. TECHNISCHE GEGEVENS
Spanning 220 - 240 V
Frequentie 50 Hz
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool
niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
40
www.electrolux.com
NEDERLANDS 41
42
www.electrolux.com
NEDERLANDS 43
www.electrolux.com/shop
892948599-B-392013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EOC5951AAX Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding