DESSERTS
Laat de rozijnen weken in een beetje rum.1.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Laat de rozijnen 2.
uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een kom met de
appels, de amandelen, sinaasappelschil, verkruimelde
koekjes, suiker, kaneel en jam en meng alles goed.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een 3.
rechthoek die even groot is als de bakplaat.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg 4.
erop. Leg de vulling op het midden van het deeg over
de hele lengte.
Maak de randen van het deeg nat met melk en vouw ze 5.
naar elkaar toe, zodat de vulling bedekt is. Bestrijk het
oppervlak met een losgeklopt ei.
INGREDIËNTEN VOOR 8/10
PORTIES
500 g bladerdeeg (vers
of diepvries), of 2 pakjes
bladerdeeg van 250 g (vers),
uitgerold
400 g appels
50 g rozijnen
50 g geschaafde of
gehakte amandelen
(of pijnboompitten)
40 g verkruimelde biscuitjes
60 g suiker
1 geraspte sinaasappelschil
100 g abrikozenjam
kaneel
1 heel ei
melk
N.B: als het nodig is om twee
plakken deeg te gebruiken
om het gewenste gewicht
te krijgen, laat deze dan
gedeeltelijk overlappen zodat
u één rechthoekige lap krijgt.
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
30-40 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde bakplaat voor
zoet gebak
SUGGESTIES EN VARIATIES
U kunt verschillende soorten
appels gebruiken en de
hoeveelheid suiker aanpassen
aan de zoetheid van de
appels
U kunt bladerdeeg van
volkorenbloem gebruiken
Een deel van de suiker kan
worden vervangen door
honing
Een variant op de klassieke
bereiding is de perenstrudel,
eenvoudig bereid met
vers fruit, suiker en stukjes
chocolade
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
appelstrudel
57
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “APPELSTRUDEL”