Bauknecht BLTC 8100 ES/L Recipe book

Type
Recipe book
Receptenboek
5019 120 00343 Bauknecht is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A
NL
Deze oven combineert een geavanceerde gebruikersinterface
en intelligente SENSOR-technologie met een krachtig
convectiesysteem, waardoor voorverwarmen niet meer nodig
is. Bij alle recepten in dit kookboek is voorverwarmen niet
nodig en zijn perfecte resultaten gegarandeerd.
Dit kookboek bevat 30 zorgvuldig geselecteerde recepten.
Zodra u uw favoriete recept hebt gekozen via het display van
uw oven, hoeft u het gerecht alleen nog maar in de oven te
zetten en de bereiding te starten. De oven stelt automatisch
het ideale bereidingsproces in en geeft daarbij regelmatig
feedback op het display.
Op het einde van de bereidingstijd kunt u extra tijd of een
andere functie inschakelen om het gerecht naar uw wens af
te maken.
niet meer voorverwarmen, niet meer wachten...
alleen perfect koken
3
Voor de beste resultaten adviseren wij om de hoeveelheden
en de ingrediënten in de recepten niet aan te passen. Voordat
u begint met het bereiden van vlees, is het aan te bevelen om
dit minimaal één uur van tevoren uit de koelkast te halen.
(De temperatuur van het vlees moet tussen de 10-12°C zijn).
Sommige gerechten moeten halverwege de bereiding
worden omgedraaid of doorgeroerd: de oven waarschuwt u
met een geluidssignaal. (In de recepten wordt aangegeven
of het voedsel doorgeroerd of omgedraaid moet worden
tijdens de bereiding).
De aanvankelijk weergegeven bereidingstijd is zuiver
indicatief: de oven past de resterende tijd tijdens de bereiding
van het gerecht aan.
Voordat de bereidingstijd afl oopt, vraagt de oven
om te controleren of het gerecht de door u gewenste
bereidingsgraad heeft.
Om dezelfde reden is het mogelijk om de bereidingstijd op
het eind van de bereiding handmatig te verlengen op het
bedieningspaneel van de oven.
belangrijke adviezen
4
BAKPLAAT
ROOSTER
OPVANGBAK
De opvangbak onderscheidt zich van de bakplaat doordat hij dieper
is. In sommige recepten wordt gevraagd de opvangbak onder het
rooster te plaatsen en deze te vullen met water, zodat vet en olie die
tijdens het roosteren van vlees vrijkomen, opgevangen worden.
bijgeleverde accessoires
5
inhoud
7
OVENSCHOTELS
Lasagne 9
Cannelloni
11
Gegratineerde pannenkoekjes 13
Aubergine gratin 15
TAARTEN
Vegetarische taart 17
Quiche lorraine 19
Appeltaart 21
PIZZA
Pizza 23
Pizza 2 platen 23
VLEES
Varkenskarbonades 25
Varkensbraadstuk met zwoerd 27
Lamsbout 29
Kebabs 31
GEVOGELTE
Gebraden kip 33
Kippenbrost 35
VIS
Gegrilde forel 37
Zalm met kruiden 39
Visfi lets in hazelnootkorst 41
GROENTEN
Gebakken aardappelen 43
Vegetarische strudel 45
Gegratineerde aardappelen 47
Gegratineerde tomaten 49
Gegratineerde groenten 51
Gevulde paprika's 53
DESSERTS
Vruchtentaart 55
Appelstrudel 57
Peren-chocoladetaart 59
Marmercake 61
Cheesecake 63
Yoghurtcake 65
OVENSCHOTELS
BEREIDING VAN DE SAUS:
Hak de selderij, de wortel en de ui fi jn en laat ze fruiten 1.
in de olie en de boter.
Voeg het vlees toe en bak het rul. Blus af met de wijn, 2.
laat deze verdampen en voeg daarna de tomaat, het
bouillonblokje en zout. Dek af en laat ongeveer een uur
op laag vuur bakken
BEREIDING VAN DE BECHAMELSAUS:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat er 1.
geen klontjes ontstaan.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus koken 2.
terwijl u voortdurend roert, tot de saus de gewenste
dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en 3.
nootmuskaat.
Vet de ovenschaal in. 4.
Verdeel twee eetlepels tomatensaus over de bodem, leg 5.
een laag lasagnevellen erover, bedek met tomatensaus,
de bechamelsaus, de in stukjes gesneden kaas en geraspte
parmezaanse kaas.
Blijf deze lagen maken tot alle ingrediënten op zijn.6.
Bedek de laatste laag met ruim bechamelsaus en geraspte 7.
parmezaanse kaas en enkele klontjes boter.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
500 g vers pastadeeg voor
lasagne
180 g geraspte parmezaanse
kaas
200 g kaas in stukjes
(bijvoorbeeld mozzarella,
rookkaas, provola)
VOOR DE VLEESSAUS:
500 g rundergehakt
800 g tomaten (gepelde
tomaten of in grote stukken)
1 bouillonblokje
1 middelgrote ui
30 g boter
6-7 eetlepels olijfolie
1 glas rode wijn
selderij, wortel
zout
VOOR HET BEREIDEN VAN
600 G BECHAMELSAUS:
(u kunt ook kant-en-klare
bechamelsaus uit de winkel
gebruiken)
50 g boter
60 g bloem
1 l melk
zout, nootmuskaat
VOORBEREIDING
2 uur
BEREIDING*
45-60 min
AANBEVOLEN SCHAAL
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
SUGGESTIES EN VARIATIES
Als u lasagne met vis of
groenten bereidt, dan kan de
melk vervangen worden door
groentenbouillon en de boter
door olijfolie
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
lasagne
9
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “OVENSCHOTELS” en daarna het recept “LASAGNE”
OVENSCHOTELS
BEREIDING VAN DE VULLING:
Snijd de selderij en de prei in dunne reepjes en bak ze in 1.
een pan met de olijfolie. Voeg het in blokjes gesneden
vlees toe en bestrooi met zout en peper. Voeg de spinazie
toe en de in stukken gesneden tomaat. Laten sudderen
tot al het vocht verdampt is. Voeg de bouillon toe en
laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is. De vulling
moet zacht zijn, maar niet vloeibaar. Pureer het mengsel
en voeg het ei, de parmezaanse kaas en de nootmuskaat
toe. Meng alles goed.
BEREIDING VAN DE BECHAMELSAUS:
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer goed, 1.
zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de melk beetje bij
beetje toe en laat de saus koken -terwijl u voortdurend
roert- tot deze de gewenste dikte heeft bereikt. Breng
de saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat.
Leg enkele lepels vulling op de pastavellen en rol ze op. 2.
Snijd de cannelloni in de gewenste grootte.
Vet de ovenschaal in en schenk een soeplepel 3.
bechamelsaus op de bodem. Leg de cannelloni hierop
en schenk de resterende saus erover. Bestrooi met
parmezaanse kaas en enkele klontjes boter.
INGREDIËNTEN VOOR 4
PORTIES
250 g verse pastavellen voor
cannelloni of lasagne
60 g parmezaanse kaas (30 g
voor de vulling)
klontjes boter
INGREDIËNTEN VOOR DE
VULLING
70 g prei
30 g selderij
3 eetlepels olijfolie
350 g rundvlees (mals mager
vlees)
200 ml bouillon
80 g spinazie
60 g verse tomaten
1 ei
30 g parmezaanse kaas
VOOR HET BEREIDEN VAN
300 G BECHAMELSAUS:
(u kunt ook kant-en-klare
bechamelsaus gebruiken)
30 g boter
30 g bloem
0,5 l melk
zout, nootmuskaat
VOORBEREIDING
1 uur
BEREIDING*
25-35 min
AANBEVOLEN SCHAAL
rechthoekige glazen ovenschaal
(ongeveer 35x 25 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
De vulling van de cannelloni
kan worden vervangen
door de vulling van de
pannenkoekjes (ricotta en
spinazie)
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
cannelloni
11
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “OVENSCHOTELS” en daarna het recept “CANNELLONI”
OVENSCHOTELS
Bereid het beslag voor de pannenkoekjes door alle 1.
ingrediënten bij elkaar te doen en goed te kloppen met
een garde. Laat het beslag minimaal 15 minuten in de
koelkast staan.
Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met 2.
antiaanbaklaag.
Blancheer de spinazie. Spoel ze af met koud water en 3.
knijp het vocht eruit.
Snijd ze in kleinere stukjes en doe de ricotta, zout en 4.
peper, nootmuskaat, eieren en parmezaanse kaas erbij.
Vul de pannenkoekjes en sluit ze door ze dubbel te 5.
vouwen.
BEREIDING VAN DE BECHAMELSAUS:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat 1.
er geen klontjes ontstaan. Voeg beetje bij beetje de melk
toe en laat de saus koken terwijl u voortdurend roert, tot
de saus de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en 2.
nootmuskaat.
Verdeel wat saus over de bodem van een ovenschaal en 3.
leg de pannenkoekjes erop. Bedek de pannenkoekjes
goed met de bechamelsaus en bestrooi het geheel met
parmezaanse kaas. Laat het gerecht gratineren in de
oven
INGREDIËNTEN VOOR 6
PORTIES
VOOR DE PANNENKOEKJES:
100 g bloem
250 ml melk
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
zout, nootmuskaat
VOOR DE VULLING:
400 g ricotta
200 g verse spinazie
40 g parmezaanse kaas
zout, peper
1 ei
nootmuskaat
VOOR DE BECHAMELSAUS:
50 g boter
60 g bloem
1l melk
zout, nootmuskaat
60 g parmezaanse kaas
VOORBEREIDING
50 min
BEREIDING*
35-45 min
AANBEVOLEN SCHAAL
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
SUGGESTIES EN VARIATIES
De spinazie kan worden
vervangen door plakjes
gebakken champignons
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gegratineerde pannenkoekjes
13
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “OVENSCHOTELS” en daarna het recept “GEGRATINEERDE PANNENKOEKJES”
OVENSCHOTELS
Snijd de aubergines in plakken (van ongeveer één 1.
centimeter dik), bestrooi ze met zout en leg ze ongeveer
een uur op een theedoek. Rooster de aubergines op de
grill.
Fruit de ui in de olie, voeg de tomaat toe, bestrooi met 2.
zout en laat dit ongeveer 40 minuten garen op laag
vuur.
Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel twee eetlepels 3.
tomatensaus over de bodem van de ovenschaal, leg
hierover een laag aubergineplakken, een laag saus, wat
blokjes mozzarella, een laagje geraspte parmezaanse
kaas en een paar blaadjes basilicum. Blijf deze lagen
maken tot alle ingrediënten op zijn.
Bedek de laatste laag met tomatensaus en bestrooi met 4.
geraspte parmezaanse kaas.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
4-5 aubergines (ongeveer 1,5
kg)
een grote ui
5-6 lepels olijfolie
800 g tomaten in grove
stukken
350 g mozzarella
100 g geraspte parmezaanse
kaas
verse basilicum
VOORBEREIDING
50 min
BEREIDING*
40-50 min
AANBEVOLEN SCHAAL
rechthoekige vuurvaste schaal
(ongeveer 35 cm x 25 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
In de winkel zijn ingevroren
geroosterde aubergines
verkrijgbaar. Bij het gebruik
van verse aubergines kunt
u deze eerst door de bloem
halen en vervolgens bakken,
in plaats van ze te roosteren
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
aubergine gratin
15
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “OVENSCHOTELS” en daarna het recept “AUBERGINE GRATIN”
TAARTEN
Kook de groenten enkele minuten in kokend water met 1.
zout en giet ze af.
Bak de groenten enkele minuten in een koekenpan met 2.
een beetje olie.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit 3.
en bekleed de taartvorm. Verdeel de groenten erover en
bestrooi met de geraspte kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom, melk, zout, 4.
peper en paprikapoeder en giet dit gelijkmatig over de
groenten.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
250 g vers bladerdeeg
450 g gemengde groenten:
artisjokken, asperges en
champignons
150 g grofgemalen gruyère
3 eieren
200 ml slagroom
100 ml melk
zout, peper, paprikapoeder
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
50-60 min
AANBEVOLEN SCHAAL
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 28 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Gebruik verse groenten
van het seizoen. Als ze
jngesneden worden is het
niet nodig om ze eerst te
koken
De groentetaart kan
worden gecombineerd met
gestoomde visfi let of worden
geserveerd als voorgerecht
met een lauwe groentesaus
(gebonden preisaus,
tomatensaus, gebonden
pompoensaus)
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
vegetarische taart
17
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “TAARTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE TAART”
TAARTEN
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het kruimeldeeg 1.
uit en bedek de taartvorm. Verdeel de gebakken pancetta
en de in olijfolie gefruite gesnipperde ui over de bodem
en bestrooi met de kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom en de melk 2.
en voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet het mengsel over de pancetta en garneer met 3.
gehakte peterselie.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
250 g vers kruimeldeeg
150 g pancetta in blokjes
4 eieren
2 uien
10 g fi jngehakte peterselie
200 ml melk
200 ml slagroom
100 g grofgemalen gruyère
zout, peper
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
40-50 min
AANBEVOLEN SCHAAL
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 30 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
U kunt de quiche
ook met de volgende
ingrediënten bereiden:
aardappelen en bacon,
prei en spek,
vis en artisjokken,
spinazie en zalm
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
quiche lorraine
19
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “TAARTEN” en daarna het recept “QUICHE LORRAINE”
TAARTEN
BEREIDING VAN HET DEEG:
Meng de gezeefde bloem met het zout, voeg de zachte 1.
boter, de suiker, het bakpoeder toe en daarna het water
toe en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg ongeveer
30 minuten rusten in de koelkast.
BEREIDING VAN DE BANKETBAKKERSROOM:
Verwarm de melk met de vanillesuiker en haal hem van 1.
het vuur. Meng in een andere kom de suiker, het ei, de
bloem en de maïzena. Voeg het eimengsel toe aan de
melk en blijf roeren op het vuur tot u een crème krijgt.
Voeg naar smaak de rum toe.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en 2.
bekleed de taartvorm.
Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom.3.
Schil de appels en snij ze in schijfjes van ongeveer een 4.
halve centimeter dik.
Leg de appelschijfjes op de taart en laat ze gedeeltelijk 5.
overlappen, zodat de hele bovenkant bedekt is.
Laat de taart op het eind van de bereidingstijd afkoelen 6.
en bestrijk hem eventueel met gelatine
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
4 appels
250 g bloem
50 g boter
1 snufje zout
80 ml koud water
10 g bakpoeder
100 g suiker
VOOR DE
BANKETBAKKERSROOM:
500 ml melk
2 eieren
10 g maïzena
50 g suiker
40 ml rum (facultatief)
1 zakje vanillesuiker
10 g bloem
gelatine
VOORBEREIDING
50 min
BEREIDING*
75-90 min
AANBEVOLEN SCHAAL
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 28 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Verkruimel een paar
droge biscuitjes over
het deeg voordat u de
banketbakkersroom erover
giet om een drogere taart te
krijgen
Bestrooi de appels voor het
bakken licht met kaneel
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
appeltaart
21
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “TAARTEN” en daarna het recept “APPELTAART”
PIZZA
Los de gist op in lauw water (ongeveer 35°C). Gebruik 1.
de hoeveelheid water die aangegeven staat bij de
ingrediënten. Maak een bergje van de bloem op een
werkvlak en voeg het zout, de suiker en de olie toe.
Voeg beetje bij beetje het water toe en begin te kneden.
Kneed goed tot u een soepel en elastisch deeg hebt. Doe
het deeg in een kom die u afdekt met een vochtige doek,
en laat het 45 minuten rijzen in de oven met de functie
“RIJZEN”.
Maak intussen de tomatensaus met de olie, de oregano 2.
en het zout. Rol het deeg als het gerezen is uit op de
ingevette bakplaat.
Bedek de pizza met de tomaat en stukjes mozzarella.3.
INGREDIËNTEN VOOR 1
BAKPLAAT:
350 g bloem
200 ml water
18 ml olijfolie
14 g gist
7 g zout
3,5 g suiker
250 g gepureerde tomaat
150 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
INGREDIËNTEN VOOR 2
BAKPLATEN:
In de oven zetten op de
niveaus 1 en 4
700 g bloem
400 ml water
35 ml olijfolie
25 g gist
13 g zout
7 g suiker
500 g gepureerde tomaten
300 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
VOORBEREIDING
2 uur
BEREIDING*
25-35 min
AANBEVOLEN SCHAAL
Bijgeleverde opvangbak en
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
Voor het bereiden van
het pizzadeeg kunt u
verschillende soorten meel
gebruiken, zoals roggemeel,
boekweitmeel, volkorenmeel,
steeds in de verhouding
éénderde van de totale
hoeveelheid bloem
De pizza's kunnen naar eigen
wens worden belegd voordat
ze in de oven gaan
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
pizza
23
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “PIZZA” en daarna het recept “PIZZA EN PIZZA 2 PLATEN”
VLEES
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie grof en doe ze in 1.
een kom met olie en zout.
Leg de karbonades in de marinade en laat ze minimaal 2.
30 minuten marineren.
Leg de karbonades op het rooster en plaats ze op het 3.
vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in
de opvangbak en plaats deze op het tweede niveau.
De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien
INGREDIËNTEN VOOR 2/6
PORTIES
2/6 varkenskarbonades
olijfolie
knofl ook
salie
rozemarijn
zout, peper
VOORBEREIDING
10 min plus 30 minuten voor
het marineren
BEREIDING*
15-25 minuten
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverd rooster en
opvangbak
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
Bij deze recepten is het niet
mogelijk om het einde van de
bereidingstijd / uitgestelde start in
te stellen
varkenskarbonades
25
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “VARKENSKARBONADES”
VLEES
Maak insnijdingen in het zwoerd. Wrijf het vlees goed 1.
in met zout en peper. Hak de kruiden grof en stop ze in
de eerder gemaakte insnijdingen. Bestrijk het vlees met
olijfolie en braad het in de oven.
Laat het vlees op het einde van de bereiding 20 min. 2.
rusten in de oven.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
1,5/1,8 kg varkensschouder
met zwoerd
Rozemarijn
Salie
Knofl ook
Tijm
Zout en peper
Extra vergine olijfolie
VOORBEREIDING
20 min
BEREIDING*
110-130 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
Het vlees kan worden
geserveerd met de braadjus,
maar ook met appel- of
pruimensaus
Bij voorkeur serveren met
aardappelen uit de oven
Het vlees kan ook koud
geserveerd worden, in dunne
plakken gesneden en op
smaak gebracht met olijfolie
en balsamicoazijn
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
varkensbraadstuk met zwoerd
27
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “VARKENSGEBRAAD”
VLEES
Was de lamsbout en snijd overtollig vet weg. Snijd de 1.
knofl ook in stukjes en steek deze in het vlees. Wrijf het
vlees in met zout en peper.
Leg het vlees rechtstreeks op de met bakpapier beklede 2.
opvangbak.
Plaats de opvangbak op het derde niveau.3.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
1 lamsbout van ongeveer 2 kg
2 teentjes knofl ook
zout, peper
VOORBEREIDING
20 min
BEREIDING*
60-70 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
Laat het vlees na het braden
minimaal tien minuten
rusten, afgedekt met een
stuk bakpapier, zodat de
vleessappen goed verdeeld
worden
De bout kan worden
ontbeend door het
voorste stuk van het bot te
verwijderen
Na het braden kan de
lamsbout worden ingesmeerd
met mosterd. Laat hem dan
nog enkele minuten in de nog
warme oven staan
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
lamsbout
29
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “LAMSBOUT”
VLEES
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie grof en doe ze in 1.
een kom met olie en zout.
Leg de spiezen in de marinade en laat ze minimaal 30 2.
minuten marineren.
Leg de spiezen op het rooster en plaats ze op het vijfde 3.
niveau van de oven.
Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats 4.
deze op het tweede niveau.
De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien
INGREDIËNTEN VOOR 4/8
PORTIES
4/8 vleesspiezen (wij
adviseren geen worstjes te
nemen, omdat deze andere
gaartijden hebben dan vlees)
knofl ook
salie
rozemarijn
olijfolie
zout, peper
VOORBEREIDING
10 minuten plus 30 minuten
voor het marineren
BEREIDING*
15-25 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverd rooster en
opvangbak
SUGGESTIES EN VARIATIES
Het vlees kan vervangen
worden door stukjes vis van
dezelfde grootte: garnalen,
inktvis, zalm, zeeduivel
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
Bij deze recepten is het niet
mogelijk om het einde van de
bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen
kebabs
31
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “KEBABS”
GEVOGELTE
Was de kip en dep hem droog.1.
Stop wat gehakte verse kruiden, knofl ook en zout en 2.
peper in de buikholte van de kip.
Wrijf de kip licht in met olie en zout.3.
Leg de kip rechtstreeks op het rooster op het derde 4.
niveau.
Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats 5.
deze op het eerste niveau.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
1 kip van 1/1,5kg
knofl ook
olijfolie
rozemarijn
salie
zout, peper
VOORBEREIDING
10 min
BEREIDING*
50-70 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverd rooster en
opvangbak
SUGGESTIES EN VARIATIES
Breng de kip voor het braden
op smaak door verse kruiden,
een paar teentjes knofl ook
of een sinaasappel- of
citroenschil in de buikholte te
stoppen
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gebraden kip
33
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GEVOGELTE” en daarna het recept “GEBRADEN KIP”
GEVOGELTE
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie en doe ze in een 1.
kom met olie en zout.
Leg de kipfi lets in de marinade en laat ze minimaal 30 2.
minuten marineren.
Leg de kipfi lets op het rooster en plaats ze op het vijfde 3.
niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in de
opvangbak en plaats deze op het tweede niveau.
De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien
INGREDIËNTEN VOOR 4/8
PORTIES
4/8 kipfi lets, overlangs
gesneden
(minimaal 1 cm dik)
olijfolie
knofl ook
zout, peper
salie, rozemarijn
VOORBEREIDING
10 minuten plus
30 minuten voor het
marineren
BEREIDING*
15-20 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverd rooster en
opvangbak
SUGGESTIES EN VARIATIES
De kipfi lets kunnen ook koud
worden geserveerd, in blokjes
of reepjes gesneden met een
groene salade en een lekkere
vinaigrette met balsamico-
azijn of citrussap
De kipfi lets kunnen worden
vervangen door kalkoenfi lets
van dezelfde grootte
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
Bij deze recepten is het niet
mogelijk om het einde van de
bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen
kippenborst
35
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GEVOGELTE” en daarna het recept “KIPPENBORST”
VIS
Verwijder de ingewanden en het vel van de forellen, was 1.
ze en dep ze droog.
Wrijf de vis van binnen en buiten in met zout en peper. 2.
Doe de kruiden in de buik van de vis. Leg de forellen in de 3.
opvangbak waarop u een stuk bakpapier heeft gelegd.
Besprenkel met extra vergine olijfolie.4.
INGREDIËNTEN VOOR 4
PORTIES
4 forellen à 230/250 g
Rozemarijn
Salie
Knofl ook
Tijm
Zout en peper
Extra vergine olijfolie
VOORBEREIDING
20 min
BEREIDING*
20-30 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
Serveer de forel met
mayonaise of een andere
saus, zoals tartaarsaus of
bieslooksaus
Heerlijk met gegrilde
groenten
De forel kan naar wens op
smaak worden gebracht met
citroen, sinaasappel of limoen
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gegrilde forel
37
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “GEGRILDE FOREL”
VIS
Snijd de fi lets in 4/5 delen. Vet een ovenschaal in met de 1.
helft van de olijfolie en leg de zalm erop, die u gelijkmatig
heeft ingewreven met zout en peper.
Hak het brood, basilicum, tijm en knofl ook samen fi jn en 2.
verdeel dit rijkelijk over de zalm.
INGREDIËNTEN VOOR 4
PORTIES
600/700 g zalmfi let
10 g olijfolie
100 g witbrood of
casinobrood
1 volle theelepel gedroogde
tijm – of een paar takjes verse
tijm (10 g)
1 volle theelepel gedroogde
basilicum – of, beter nog,
enkele verse blaadjes
basilicum (15 g)
1 teentje knofl ook
zout
VOORBEREIDING
20 min
BEREIDING*
15-25 min
AANBEVOLEN SCHAAL
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Serveer de zalm met
gestoomde aardappelen om
de smaak van de vis goed te
laten uitkomen
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
zalm met kruiden
39
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “ZALM MET KRUIDEN”
VIS
Hak het witte brood en de hazelnoten (apart) in grove 1.
parten.
Snijd de basilicum, peterselie, dille en knofl ook met een 2.
mes fi jn.
Doe de ingrediënten bij elkaar, voeg drie eetlepels 3.
olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng het geheel goed met een houten lepel. 4.
Haal de visfi lets door het notenmengsel en druk de 5.
panering licht aan.
Leg de visfi lets in de opvangbak waarop u een stuk 6.
bakpapier heeft gelegd.
Besprenkel met extra vergine olijfolie en bak met de 7.
speciale ovenfunctie.
INGREDIËNTEN VOOR 4
PORTIES
600 g witte visfi lets
(kabeljauw, stokvis,
zeebaars)
100 g wit brood
80 g hazelnoten of amandelen
5 g verse basilicum
5 g peterselie
dille
knofl ook
zout, peper
extra vergine olijfolie
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
25-30 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
De hazelnoten voor de
panering kunnen worden
vervangen door amandelen
De visfi lets in hazelnootkorst
kunnen worden geserveerd
met gestoomde aardappelen
en een tomatensalade met
verse basilicum
Ook heerlijk met een groene
salade
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
visfi lets in hazelnootkorst
41
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “VIS MET NOTENKORST”
GROENTEN
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Leg 1.
ze in de opvangbak die u bekleed heeft met bakpapier.
Bestrooi de aardappelen met zout en rozemarijn.
Besprenkel met ruim olijfolie en meng goed.2.
De oven geeft aan wanneer u de aardappelen moet
omscheppen.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
1,5 kg aardappelen
rozemarijn
olijfolie
zout
VOORBEREIDING
20 min
BEREIDING*
30-40 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
U kunt ook nieuwe
aardappelen gebruiken en
deze met de schil roosteren
Breng de aardappelen voor
het bakken op smaak met een
paar teentjes knofl ook en een
sjalotje
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
Bij deze recepten is het niet
mogelijk om het einde van de
bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen
gebakken aardappelen
43
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEB. AARDAPPELEN”
GROENTEN
Snijd alle groenten in dunne reepjes en bak ze enkele 1.
minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Zorg dat de
groenten knapperig blijven.
Laat ze afkoelen. Doe de reepjes kaas, stukjes tomaat en 2.
basilicum erbij en breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit en leg de groenten in het 3.
midden.
Maak de randen van het deeg nat met geklopt ei en 4.
vouw ze naar elkaar toe, zodat de vulling dicht is.
Bestrijk de strudel met ei en bak hem op de opvangbak 5.
die u bekleed heeft met bakpapier.
INGREDIËNTEN VOOR 8
PORTIES
500 g bladerdeeg
1 ei
150 g kaas (toma of
emmenthaler)
15 g basilicum
1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
2 trostomaten
N.B: als het nodig is om twee
plakken deeg te gebruiken
om het gewenste gewicht
te krijgen, laat deze dan
gedeeltelijk overlappen
om één rechthoekige lap te
krijgen.
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
30-40 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
SUGGESTIES EN VARIATIES
Serveer de strudel met
een lichte saus van vers
gepureerde tomaat met
basilicum
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
vegetarische strudel
45
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE STRUDEL”
GROENTEN
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.1.
Fruit de fi jngesnipperde sjalot en de knofl ook in een 2.
koekenpan met een klontje boter en voeg de melk en
de slagroom toe.
Vet de ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Schenk 3.
het slagroommengsel over de aardappelen en breng op
smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bestrooi de aardappelen met de geraspte kaas.4.
Verdeel als laatste een paar klontjes boter over het 5.
gerecht.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
1 kg aardappelen
150 g geraspte gruyère
200 ml melk
250 ml slagroom
40 g boter
1 teentje knofl ook
15 g sjalot
zout, peper, nootmuskaat
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
55-65 min
AANBEVOLEN SCHAAL
vuurvaste schaal (lengte
ongeveer 28 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Voeg voor de bereiding 150
g gebakken champignons
of een eetlepel gedroogde,
geweekte en in stukjes
gesneden funghi porcini toe
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gegratineerde aardappelen
47
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRAT. AARDAPPELEN”
GROENTEN
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes.1.
Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd op een 2.
theedoek zodat ze overtollig vocht verliezen.
Maak de brood-kruidenvulling door het brood met de 3.
peterselie, knofl ook, olijfolie, zout en peper fi jn te malen
met een staafmixer.
Vul de tomaten met het broodkruim en de kruiden en 4.
zet ze in de ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en bak in de oven.5.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
4/8 trostomaten
130 g casinobrood zonder
korst
15 g basilicum
10 g peterselie
½ teentje knofl ook
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
30-40 min
AANBEVOLEN SCHAAL
vuurvaste schaal (lengte
ongeveer 26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Voeg naar smaak enkele
blaadjes munt toe
De gevulde tomaten kunnen
koud worden geserveerd als
zomers voorgerecht
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gegratineerde tomaten
49
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN. TOMATEN”
GROENTEN
Was de groenten en snij ze in stukken. Kook ze enkele 1.
minuten in kokend water met zout, giet ze af en dep ze
droog.
Vet de ovenschaal in en leg de groenten erin. Giet de 2.
bechamelsaus erover.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de 3.
bechamelsaus.
Voeg naar wens klontjes boter toe.4.
BEREIDING VAN DE BECHAMELSAUS:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat u 1.
geen klontjes krijgt. Voeg beetje bij beetje de melk toe
en laat de saus koken.
Blijf roeren tot u de gewenste dikte heeft.2.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en 3.
nootmuskaat.
INGREDIËNTEN VOOR 4/6
PORTIES
750 g groenten (b.v. broccoli,
spruitjes, prei, bloemkool,
venkel)
40 g geraspte kaas (b.v.
gruyère)
1 eetlepel paneermeel
klontjes boter (naar wens)
VOOR DE BECHAMELSAUS:
25 g boter
30 g bloem
500 ml melk
zout, nootmuskaat
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
10-15 min
AANBEVOLEN SCHAAL
lage vuurvaste schaal (lengte
ongeveer 26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Vervang de gruyère door
rookkaas
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gegratineerde groenten
51
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN. GROENTEN”
GROENTEN
Snijd de paprika's doormidden.1.
Verwijder de zaadlijsten en witte stukken.2.
Laat het brood weken in de melk en knijp het uit.3.
Meng het vlees, de ham, het brood, de kaas en de kruiden 4.
door elkaar.
Vul de paprika's en leg ze in de schaal.5.
Besprenkel ze met olijfolie.6.
INGREDIËNTEN VOOR 8
PORTIES
4 middelgrote paprika's
150 g worst
150 g rundergehakt
150 g fi jngesneden ham
200 g oud brood of
casinobrood
50 g Emmenthal, in stukjes
melk q.b.
2 teentjes knofl ook
salie, rozemarijn, basilicum
olijfolie
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
50-60 min
AANBEVOLEN SCHAAL
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
gevulde paprika’s
53
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEVULDE PAPRIKA'S”
DESSERTS
BEREIDING VAN HET DEEG:
Meng de suiker met de zachte boter.1.
Voeg de eieren, het zout, de citroenschil en de bloem toe 2.
en meng alles goed. Laat het deeg ongeveer 30 minuten
rusten in de koelkast. Vet een taartvorm in en bestuif
deze met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Prik met een 3.
vork wat gaatjes in het deeg.
Haal de bodem na het bakken uit de vorm en laat hem 4.
afkoelen voordat u hem vult.
BEREIDING VAN DE BANKETBAKKERSROOM:
Breng de melk met de citroenschil aan de kook.1.
Klop de eieren in een kom met de suiker, de bloem en de 2.
vanillesuiker.
Giet beetje bij beetje de melk erbij. Breng de crème 3.
opnieuw aan de kook en schakel het vuur uit. Laat de
room afkoelen, roer af en toe.
Snijd het fruit in stukjes. 4.
Als de banketbakkersroom is afgekoeld, strijkt u deze uit 5.
over de vlaaibodem. Decoreer met het fruit en bestrijk
met gelatine.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
VOOR HET KRUIMELDEEG:
300 g bloem
1 heel ei en 2 dooiers
180 g boter
150 g suiker
geraspte citroenschil
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker
VOOR DE
BANKETBAKKERSROOM:
500 ml melk
3 eidooiers
1 heel ei
125 g suiker
50 g bloem
1/2 zakje vanillesuiker
schil van een halve citroen
fruit van het seizoen
gelatine
(naar wens)
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
28-38 min
AANBEVOLEN SCHAAL
Lage taartvorm (diameter 28
cm - 30 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
U kunt een laag cake tussen
de banketbakkersroom en het
verse fruit leggen
Voor een vlaai met jam
bestrijkt u de vlaai voor
het bakken met een jam
naar keuze (aardbeien-,
abrikozen-, vijgen- of
perzikenjam) en decoreert u
deze met het resterende deeg
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
vruchtentaart
55
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “VRUCHTENTAART”
DESSERTS
Laat de rozijnen weken in een beetje rum.1.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Laat de rozijnen 2.
uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een kom met de
appels, de amandelen, sinaasappelschil, verkruimelde
koekjes, suiker, kaneel en jam en meng alles goed.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een 3.
rechthoek die even groot is als de bakplaat.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg 4.
erop. Leg de vulling op het midden van het deeg over
de hele lengte.
Maak de randen van het deeg nat met melk en vouw ze 5.
naar elkaar toe, zodat de vulling bedekt is. Bestrijk het
oppervlak met een losgeklopt ei.
INGREDIËNTEN VOOR 8/10
PORTIES
500 g bladerdeeg (vers
of diepvries), of 2 pakjes
bladerdeeg van 250 g (vers),
uitgerold
400 g appels
50 g rozijnen
50 g geschaafde of
gehakte amandelen
(of pijnboompitten)
40 g verkruimelde biscuitjes
60 g suiker
1 geraspte sinaasappelschil
100 g abrikozenjam
kaneel
1 heel ei
melk
N.B: als het nodig is om twee
plakken deeg te gebruiken
om het gewenste gewicht
te krijgen, laat deze dan
gedeeltelijk overlappen zodat
u één rechthoekige lap krijgt.
VOORBEREIDING
40 min
BEREIDING*
30-40 min
AANBEVOLEN SCHAAL
bijgeleverde bakplaat voor
zoet gebak
SUGGESTIES EN VARIATIES
U kunt verschillende soorten
appels gebruiken en de
hoeveelheid suiker aanpassen
aan de zoetheid van de
appels
U kunt bladerdeeg van
volkorenbloem gebruiken
Een deel van de suiker kan
worden vervangen door
honing
Een variant op de klassieke
bereiding is de perenstrudel,
eenvoudig bereid met
vers fruit, suiker en stukjes
chocolade
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
appelstrudel
57
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “APPELSTRUDEL”
DESSERTS
Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout tot 1.
een schuimig mengsel.
Voeg de zachte boter toe en meng langzaam.2.
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe.3.
Klop alles door elkaar tot u een glad beslag heeft. Schil 4.
de peren, snijd ze in stukjes en roer ze door het beslag.
Voeg ook de chocoladevlokken toe.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven 5.
taartvorm
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
3 eieren
170 g suiker
150 g boter
250 g bloem
10 g bakpoeder
1 snufje zout
2/3 peren (circa 200 g)
1 zakje vanillesuiker
80 g chocoladevlokken
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
45-55 min
AANBEVOLEN SCHAAL
hoge ronde metalen
taartvorm (diameter ongeveer
26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
De chocoladevlokken kunnen
worden vervangen door 80 g
geschaafde amandelen
Een deel van de peren kan in
parten worden gesneden en
in waaiervorm bovenop de
taart worden gelegd
Als de taart gemaakt wordt
zonder chocola, kan hij
geserveerd worden met room
en grappa
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
peren-chocoladetaart
59
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “PEREN-CHOCOLADETAART”
DESSERTS
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker op 1.
kamertemperatuur, tot u een crèmeachtig beslag heeft.
Voeg de zachte boter toe.
Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe.2.
Voeg beurtelings bloem en melk toe en meng goed, tot u 3.
een stevig beslag heeft. Vet de tulbandvorm in en bestuif
deze met bloem. Giet de helft van het beslag erin.
Voeg aan de andere helft van het beslag het gezeefde 4.
cacaopoeder toe.
Giet de tweede helft van het beslag in de tulbandvorm en 5.
draai met een vork door het beslag om een marmereffect
te krijgen.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
350 g bloem
150 g boter
180 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml melk
3 eieren
1 zakje gist
30 g cacaopoeder
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
45-55 min
AANBEVOLEN SCHAAL
tulbandvorm (diameter 26 cm,
hoogte ongeveer 8/10 cm); Of
plumcakevorm (30 cm x 10 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
Serveer de tulband met
koffi esaus
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
marmercake
61
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “MARMERCAKE”
DESSERTS
Verkruimel de koekjes met uw handen in een kom. Laat de 1.
boter smelten en voeg deze toe aan de koekkruimels.
Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en 2.
strooi de koekkruimels hierop. Druk het mengsel goed
aan met een lepel.
Klop de eieren met de suiker en de ricotta en strijk deze 3.
crème uit over de koekjesbodem.
Bakken in de oven en laten afkoelen.4.
Garneren met de jam.5.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
280 g droge biscuits
100 g boter
3 eieren
100 g suiker
280 g ricotta
bosvruchtenjam
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
38-50 min
AANBEVOLEN SCHAAL
hoge ronde metalen
taartvorm (diameter ongeveer
26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
De bosvruchtenjam kan
worden vervangen door:
bramen-, bosbessen- of
frambozenjam
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
cheesecake
63
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “CHEESECAKE”
DESSERTS
Klop de eieren met de suiker. Meng de twee soorten 1.
bloem met het bakpoeder en het zout.
Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en voeg de 2.
yoghurt, olie, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil
toe. Meng het geheel goed. Vet een taartvorm in en
bestuif deze met bloem. Giet het beslag erin.
Zet in de oven.3.
INGREDIËNTEN VOOR 6/8
PORTIES
200 g suiker
3 eieren
200 g bloem
100 g roggebloem
125 g yoghurt
17 g bakpoeder
60 g olie
1 sinaasappel, sap en schil
zout
VOORBEREIDING
30 min
BEREIDING*
45-60 min
AANBEVOLEN SCHAAL
hoge ronde metalen
taartvorm (diameter ongeveer
26 cm)
SUGGESTIES EN VARIATIES
De roggebloem kan
worden vervangen door
volkorenbloem
Serveer de taart met yoghurt
OPMERKINGEN
*De optimale bereidingstijd wordt
automatisch bepaald door de
geselecteerde functie (Auto sensor
RECEPTEN)
yoghurtcake
65
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “YOGHURTCAKE”
Receptenboek
5019 120 00343 Bauknecht is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Bauknecht BLTC 8100 ES/L Recipe book

Type
Recipe book