Bauknecht AKL 822 de handleiding

Type
de handleiding
30
NL INHOUDSOPGAVE
INSTALLATIE PAGINA 31
ELEKTRISCHE AANSLUITING PAGINA 32
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN PAGINA 33
MILIEUTIPS PAGINA 33
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
PAGINA 33
DE OVEN MET ACCESSOIRES PAGINA 34
KOOKTABEL PAGINA 35
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN PAGINA 36
HET OPSPOREN VAN STORINGEN PAGINA 37
KLANTENSERVICE PAGINA 38
CE CONFORMITEITSVERKLARING PAGINA 38
53844-nl.fm5 Page 30 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
31
Technische informatie voor de
installateur
Nadat de oven uit de verpakking is
verwijderd, alvorens de aansluitingen uit te
voeren, de oven op de onderkant van
polystyreen plaatsen om schade te
vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven
moeten hittebestendig zijn (min. 80° C).
Installeer de oven in de behuizing, til de oven
aan de zijkanten op en let op dat de
elektrische snoeren niet vast komen te zitten.
Voor een correcte ventilatie de richtlijnen
voor de ventilatie-openingen in de afbeelding
opvolgen (500 min x 80 mm en
500 min x 50 mm in het kastje).
Bevestig de oven met twee schroeven aan
het keukenkastje (A) zoals wordt getoond.
De oven is ook geschikt voor inbouw onder
een kookplaat.
OPMERKING: voor een correcte ventilatie raden
wij aan een opening van minsten 500 x 80 of een
gelijkwaardige opening vrij te laten in het
onderste deel van de behuizing.
Er is een extra opening van 5 mm nodig tussen
de bovenste en de onderste rand van de
kookplaat deze opening mag niet worden
afgesloten door strips of behuizingskruisstukken.
Er moet tijdens de installatie van de oven voor
worden gezorgd dat de zijkanten de randen op
de voorkant van de behuizing of aangrenzende
laden en deuren niet raken (zie afbeelding).
INSTALLATIE
Geen contacten
53844-nl.fm5 Page 31 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
32
Waarschuwing: Niet op de netspanning
aansluiten voordat u klaar bent met de
aansluiting van de oven.
De installatie en de elektrische
aansluiting moeten worden uitgevoerd
door een gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de instructies van de
fabrikant en de plaatselijk geldende
voorschriften.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
apparatuur en de inachtneming van de
geldende veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet worden aangesloten
via een meerpolige tussenschakelaar met
een afstand van min. 3 mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige contactdozen,
adapters of verlengkabels.
Nadat de oven is geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn.
Controleer of de spanning op het
typeplaatje overeenkomt met de
netspanning in uw woning. Het
typeplaatje zit op de voorkant van de
ovenruimte (zichtbaar als deur open is).
ELEKTRISCHE AANSLUITING
53844-nl.fm5 Page 32 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
33
Om optimaal gebruik te maken van de
nieuwe oven, de instructies voor de gebruiker
goed doorlezen en bewaren voor toekomstig
gebruik.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming zijn aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200° C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het raam tijdens deze
procedure open.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van
recyclebaar materiaal. Schaf de apparatuur
af volgens de plaatselijk geldende regels.
Knip de netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op de stroom kan
worden aangesloten.
.
Koppel de apparaten van het elektriciteitsnet
voordat u begint met
onderhoudswerkzaamheden.
Houd kinderen uit de buurt van de oven
wanneer deze in gebruik is, evenals vlak
nadat deze is uitgezet.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de kookplaat of de oven niet in contact
komen met hete onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de deur van de oven.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
De oven is voorzien van een
luchtkoelingssysteem om te hoge
temperaturen van de voorkant van de oven
en van de keukenkastjes te vermijden.
Bij bereidingstijden van langer dan een uur
op een temperatuur van 200° C of meer,
wordt geadviseerd de resthitte uit de oven en
de behuizing af te voeren door een
afkoelingsperiode in acht te nemen. Laat na
de bereiding de oven aan staan met een
willekeurige kookfunctie behalve grill, met de
“temperatuurknop” in de stand “0” gedurende
ongeveer 15 minuten. De ovendeur
dichthouden tijdens de afkoelingsperiode.
Tijdens het bereidingsproces verdampt er
water uit het voedsel. Bij alle ovens is het
nodig dat deze stoom en andere dampen
worden afgevoerd uit de ovenruimte. Om
esthetische en veiligheidsredenen hebben
we besloten dat een opening aan de
onderkant van de deur de beste oplossing is.
Het kan dus voorkomen dat u stoom naar
buiten ziet komen in dit gebied (zie
afbeelding). Dit duidt niet op een storing, en de
opening kan worden schoongemaakt nadat de
deur is verwijderd, zoals verderop in dit
hoofdstuk is beschreven “De oven en de
accessoires reinigen”. Het is mogelijk dat
niet alle stoom uit de oven wordt
verwijderd. Pas derhalve goed op bij het
openen van de ovendeur.
Er mogen geen zware voorwerpen op de
geopende deur worden gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en de scharnieren
beschadigd worden. Max gewicht: 7 kg.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
A
f
v
o
e
r
v
a
n
d
a
m
p
e
n
53844-nl.fm5 Page 33 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
34
De bijgeleverde accessoires zijn
afhankelijk van het model (raadpleeg de
afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving).
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om vet en
voedseldeeltjes te verzamelen als het onder het
rooster wordt geplaatst; het kan ook worden
gebruikt als bakplaat om vlees, kip en vis met of
zonder groenten te bereiden. Giet een beetje
water in de opvangbak wanneer hij onder het
rooster wordt gebruikt, om vetspetters en rook te
vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizza’s.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen
van voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Hij
kan op elke steunhoogte in de oven worden
geplaatst.
Katalytische platen (afhankelijk van
model)
De katalytische platen bevatten een
microporeuze laag die vetspetters absorbeert.
Wij raden aan de oven iedere keer te reinigen als
zeer vet voedsel wordt bereid.
1. Om de oven te reinigen verwarmen tot
200° C als deze leeg is en aan laten staan
gedurende ongeveer een uur.
2. Daarna, als de oven is afgekoeld, met een
vochtige spons voedselresten verwijderen
als dat nodig is.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische
laag van email beschadigen.
Spit (afhankelijk van model)
Gebruik het spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving.
Kit Pannenset
De set bestaat uit een rooster , een
opvangbak en één of twee tangen .
Dit accessoire moet op het rooster worden
gezet en gebruikt worden met de grill-functie.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
1
2
3
4
5
6
6a
6b 6c
3
6
6a
6b
6c
5
4
1
2
3
53844-nl.fm5 Page 34 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
35
N.B.: De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model: raadpleeg de productbeschrijving.
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn.
De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de productbeschrijving.
KOOKTABEL
Voedsel Statische functie Ventilatorfunctie
Statische functie +
Ventilator
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Berei-
dingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Berei-
dingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Berei-
dingstijd
(Min.)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Geitenvlees (1,5 kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Schapenvlees
(1,5 kg)
200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Kalfsvlees (1,5 kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 170 2 80-110
Rundvlees 1 kg) 180 2 90-120 200 2 65-75 170 2 80-110
Varkensvlees (1 kg) 180 2 100-130 200 2 65-75 170 2 90-120
Konijn (1,5 kg) 180 2 100-110 200 3 75-85 170 2 90-120
Kip (1 kg) 200 2 65-75 200 2 60-70 200 2 65-75
Kalkoen (3 kg) 180 2 180-200 200 2 130-150 180 2 180-200
Gans (2 kg) 180 2 140-160 200 2 90-100 180 2 140-160
Eend (1,5 kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 180 2 90-110
Vis (~ 1 kg)
Brasem 180 2 45-55 180 2 40-50 170 2 45-55
Baars 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Zalm 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Tonijn 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Forel 180 2 45-55 180 3 40-50 170 2 45-55
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Tonijn 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Zalm 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Kabeljauw 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Groenten
Gevulde paprika’s 180 2 50-70 180 2 40-50 170 2 50-70
Gevulde tomaten 180 2 50-70 180 3 55-65 170 2 50-70
Gebakken
aardappelen
180 2 40-50 200 3 55-65 180 2 40-50
Gegratineerd 180 2 40-50 200 3 65-75 180 2 40-50
Desserts etc.
Cake 150 2 35-45 150 3 30-40 150 2 35-45
Cake met vulling
(fruit - kaas)
160 2 60-80 160 3 45-55 160 2 60-80
Taarten 170 2 30-40 160 3 45-55 170 2 30-40
Appelstrudel 180 2 40-50 190 3 45-50 180 2 40-50
Koekjes 140 2 20-35 150 1-3 25-35 140 2-4 20-35
Soesjes 150 2 30-40 170 2-3 30-40 150 2-4 30-40
Pastei 160 2 50-60 160 3 45-55 160 2 50-60
Brood 180 2 30-40 220 2 50-60 180 2 30-40
Pizza 225 2 10-15 250 1-3 30-40 225 2 10-15
Lasagna 180 2 35-45 200 3 35-45 180 2 35-45
Pasteitjes 180 2 15-25 200 1-3 15-20 180 2-4 15-25
Soufflé 160 2 40-50 180 2 45-55 160 2 40-50
53844-nl.fm5 Page 35 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
36
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, wacht dan tot de oven afgekoeld is
en maak hem schoon om aankoeken van
bakresten te vermijden.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
bereiding van gerechten op verschillende
steunhoogten (vooral voedsel met een hoog
watergehalte zoals pizza’s, gevulde groenten
etc.) kan er condens ontstaan op de
deurverzegeling. Als de oven is afgekoeld,
eventueel condens verwijderen met eendoek
of een spons.
KOOKTABEL
Voedsel Grill Grill + Ventilator
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Berei-
dingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Berei-
dingstijd
(Min.)
Lendestuk 200 4 25-35 225 3 20-30
Koteletten 200 4 20-30 225 3 15-25
Worstjes 200 4 25-35 225 3 20-30
Varkenskarbonade 200 4 20-30 225 3 15-25
Vis 200 4 20-30 220 3 15-25
Kippenbouten 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Magere varkensribbetjes 200 4 35-45 200 3 35-45
Halve kip 200 3 45-55 200 3 45-55
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk (varkensvlees,
rundvlees, kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspoot - - - 200 2 80-100
Rosbief - - - 200 2 40-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
53844-nl.fm5 Page 36 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
37
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1. Open de ovendeur.
2. Duw de scharniervergrendeling (A) naar
voren.
3. Til de vergrendelingen omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de deur.
4. Waarschuwing: Let erop dat u tijdens het
reinigen van de oven niet de steunen van
de scharniervergrendelingen losmaakt.
5. Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderen om de
bovenkant in de oven schoon te maken
(afhankelijk van het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1. Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
2. Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Draai het beschermkapje van het lampje af.
3. Vervang het lampje (zie N.B.).
4. Plaats het beschermkapje terug.
5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1. Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2. Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3. Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje op te lichten.
4. Verwijder het lampje (zie N.B).
5. Plaats het beschermkapje terug en duw het
tegen de ovenwand totdat het vastklikt.
6. Plaats het zijrooster terug.
7. Sluit het apparaat weer aan op de
netvoeding.
N.B.:
Gebruik alleen lampjes van 25 Watt 230 V, type
E-14, T300° C; verkrijgbaar via de
klantenservice.
.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de oven op “0” ?
Controleer of de temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling “OFF
weergeeft, op een willekeurige toets drukken
om de oven te herstellen en de klok instellen.
Controleer op de mechanische
programmeerknop (afhankelijk van model) is
ingesteld op .
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
HET OPSPOREN VAN STORINGEN
53844-nl.fm5 Page 37 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
38
Voordat u contact opneemt met de
Klantenservice:
1. Probeer of u het probleem zelf kunt
verhelpen (zie “Het opsporen van
storingen”).
2. Schakel het apparaat uit en vervolgens weer
in om te zien of het probleem is opgelost
Als dit niet helpt, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte beschrijving van de storing,
het type en het model,
het servicenummer (nummer achter het
woord Service op het typeplaatje) bevindt
zich aan de rechterkant van de opening in de
oven (zichtbaar als de deur open is). Het
servicenummer staat ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en telefoonnummer.
Voor reparaties onder garantie dient u zich altijd
te wenden tot door de fabrikant gemachtigde
servicecentra, zoals in de garantievoorwaarden
wordt aangegeven.
In het geval dat u de reparatie laat uitvoeren
door technici die niet behoren tot een door de
fabrikant gemachtigd servicecentrum, dient u
zich een bewijs van de verrichte
werkzaamheden te laten afgeven en zich ervan
te verzekeren dat de gebruikte onderdelen
originele onderdelen van de fabrikant zijn.
Volg deze basisregels als garantie voor de
kwaliteit en de veiligheid van het produkt.
.
Deze apparaten zijn ontworpen om in contact
te komen met levensmiddelen en zijn
ontworpen in overeenstemming met de
EEG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik van de apparaten
(b.v. voor verwarming van de omgeving)
wordt beschouwd als oneigenlijk en mogelijk
gevaarlijk gebruik.
Deze producten zijn ontwikkeld, gefabriceerd
en op de markt gebracht in overeenstemming
met:
- De veiligheidsvereisten van de
“Laagspannings”-richtlijn 73/23/EEG.
- De beschermingsvereisten van de
EMC-richtlijn 89/336/EEG.
- De vereiste van richtlijn 93/68/EEG.
KLANTENSERVICE
CE CONFORMITEITSVERKLARING
53844-nl.fm5 Page 38 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht AKL 822 de handleiding

Type
de handleiding