43
•
Om optimaal gebruik te maken van uw nieuwe
apparatuur, de instructies voor de gebruiker
goed doorlezen en bewaren voor toekomstige
raadpleging.
•
Verwijder de kartonnen onderdelen en de
plastic folie die ter bescherming zijn
aangebracht.
•
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een uur
tegen 200° C om de geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te verwijderen. Houd het
raam tijdens deze procedure open.
N.B: Wanneer het apparaat wordt gebruikt,
werkt de koelventilator voortdurend met één
van de twee snelheden, afhankelijk van de
temperatuur van de onderdelen.
Hoge snelheid: bij hoge temperatuur van de
onderdelen.
Halve pulssnelheid: bij lage temperatuur van de
onderdelen.
De pulssnelheid dient als een gewone
bedrijfstoestand te worden beschouwd bij halve
snelheid. De ventilator kan een bepaalde tijd
blijven lopen om te verzekeren dat de onderdelen
en de aansluitende keukenblokken voldoende
afkoelen nadat het apparaat is uitgeschakeld
.
1. Verpakking
•
De verpakking is vervaardigd van recyclebaar
materiaal zoals wordt aangegeven door het
symbool ( ).
2. Producten
•
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Schaf de apparatuur af volgens de
plaatselijk geldende regels. Knip de netsnoeren
door zodat de apparatuur niet meer op de stroom
kan worden aangesloten.
.
•
Koppel de apparaten van het elektriciteitsnet
voordat u begint met onderhoudswerkzaamheden.
•
Houd kinderen uit de buurt van de apparaten
wanneer deze in gebruik zijn.
•
Laat reparaties of aanpassingen uitsluitend
uitvoeren door een vakman.
•
Verzeker dat de elektrische bedrading of andere
elektrische apparatuur in de buurt van de
kookplaat of de oven niet in contact komen met
hete onderdelen en niet vast komen te zitten
tussen de deur van de oven.
•
De oven is voorzien van een luchtkoelingssysteem
om te hoge temperaturen van de voorkant van de
oven en van de keukenkastjes te vermijden. Bij
bereidingstijden van langer dan een uur op een
temperatuur van 200° C of meer, wordt
geadviseerd de resthitte uit de oven en de
behuizing af te voeren door een afkoelingsperiode
in acht te nemen. Laat na de bereiding de oven aan
staan met een willekeurige kookfunctie behalve
grill, met de “temperatuurknop” in de stand “0”
gedurende ongeveer 15 minuten. De ovendeur
dichthouden tijdens de afkoelingsperiode.
Oven
•
Ga nooit op de geopende ovendeur zitten of
staan. Hang geen gewicht aan de handgreep
van de geopende ovendeur.
•
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
• Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
•
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
•
Tijdens het bereidingsproces verdampt er water
uit het voedsel. Bij alle ovens is het nodig dat
deze stoom en andere dampen worden
afgevoerd uit de ovenruimte. Om esthetische
en veiligheidsredenen hebben we besloten dat
een opening aan de onderkant van de deur de
beste oplossing is. Het kan dus voorkomen dat
u stoom naar buiten ziet komen in dit gebied
(zie afbeelding). Dit duidt niet op een storing, en
de opening kan worden schoongemaakt nadat
de deur is verwijderd, zoals beschreven in “De
oven en de accessoires reinigen”.
•
Er mogen geen zware voorwerpen op de
geopende deur worden gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en de scharnieren
beschadigd worden. Max gewicht: 7 kg (15lbs).
ALVORENS DE APPARATEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
A
fv
o
e
r
v
a
n
d
a
m
p
e
n