11
K
Zet een kom onder de uitlaat voor het vruchtvlees
en zet de sapbeker
(3
onder de uitlaat voor het
vruchtensap
. Controleer of de antilek-stopper
open staat (L) voordat u de juicer gebruikt.
O
Gebruik de tabel 'aanbevolen gebruik' als richtlijn
voor de verwerking van verschillende groenten en
fruit.
K
Zet de keukenmachine op snelheid 6 en duw de
voedingsmiddelen langzaam met de stamper naar
beneden, totdat ze zijn verwerkt. Opmerking: De
wisserhouder zal tijdens de werking draaien.
O
Duw de voedingsmiddelen altijd langzaam naar
beneden met de pusher, zodat het meeste
sap wordt uitgeperst. Druk niet te hard. De
voedingsmiddelen moeten door de rol naar binnen
worden getrokken.
Nadat het laatste voedingsmiddel is toegevoegd,
laat u de juicer nog even aan staan om het sap uit
de sapkom te laten stromen.
Hoe lang dit duurt, hangt af van het soort fruit en
van de dikte van het sap.
M
Schakel de juicer uit en wacht totdat het sap uit de
uitlaat druppelt. Steek daarna de antilek-stopper
in de machine voordat u de beker verwijdert.
Raadpleeg de informatie over het
oplossen van problemen als u
moeilijkheden ondervindt bij de
werking van de juicer.
P
O
Als er voedingsmiddelen in de vultrechter of de
roller verstopt raken, zodat de juicer niet langer
functioneert, schakelt u de keukenmachine uit en
verwijdert u het hulpstuk.
O
Zodra het hulpstuk van de keukenmachine is
ontkoppeld, verwijdert u het deksel en haalt
u de verstopping weg. Als het deksel vastzit
en moeilijk te verwijderen is, gebruikt u de
meegeleverde moersleutel
(5
om de aandrijfas
van het hulpstuk naar links te draaien
(P) totdat
de voedingsmiddelen los komen en het deksel
verwijderd kan worden. Wanneer de verstopping
is verwijderd, zet u het hulpstuk weer in elkaar en
bevestigt u het aan de keukenmachine.
hints en tips voor de juicer
O
Was al het fruit en alle groente grondig voordat u
ze verwerkt.
O
Duw telkens een kleine hoeveelheid langzaam
door de vultrechter om zoveel mogelijk sap te
verkrijgen.
O
Harde voedingsmiddelen worden het beste op
kamertemperatuur tot sap verwerkt.
O
U hoeft dunne schillen niet te verwijderen.
Verwijder alleen dikke schillen die u niet zou eten,
zoals die van sinaasappels, ananas, meloen en
ongekookte rode bieten.
O
Gebruikt vers fruit en verse groente, omdat die
meer sap bevatten.
O
Ontpit alle kersen, pruimen, enz.
O
Vitaminen verdwijnen - hoe sneller u het sap
opdrinkt, des te meer vitaminen krijgt u binnen.
O
Als u het sap enkele uurtjes moet bewaren, zet u
het in de koelkast. Het sap blijft beter bewaard als
u er enkele druppels citroensap in doet.
Gezondheidsinformatie
O
Drink niet meer dan drie 230 ml glazen sap per
dag, tenzij u eraan gewend bent.
O
Verdun het sap voor kinderen met evenveel water.
O
Het sap van donkere groente (broccoli, spinazie,
enz.) en donkerrode groente (rode bieten, rode
kool, enz.) is heel sterk. Verdun dit sap dus altijd.
O
Vruchtensap bevat veel fructose (fruitsuiker).
Mensen met diabetes of een laag
bloedsuikergehalte mogen er niet te veel van
drinken.
137676 Iss 1 KAX720PL A5 multilingual.indd 11 13/12/2017 14:27