16
C ESPRESSO MAKEN
30 Plaats een kopje onder beide mondstukken op de filterhouder, of, voor twee kopjes, plaats
een kopje on elk mondstuk.
31 Wacht totdat het thermostaatlampje brandt.
32 Zet de schakelaar op W.
33 U zult de werking van de pomp horen, en de koffie zal uit de mondstukken komen.
34 Kijk naar het niveau in het kopje/de kopjes.
35 Verplaats de schakelaar naar 0 (uit - off) wanneer u klaar bent met het apparaat, of naar O
indien u het apparaat warm wilt houden.
36 Dit zal de pomp stoppen.
, Stop de pomp net voordat de kopjes zijn gevuld tot het gewenste niveau (25-30ml per shot),
aangezien de vloeistof in het filter er nog steeds uit zal komen.
C CAPUCCINO
37 Cappuccino is een espresso met een schuimige melklaag.
38 U zult een beker nodig hebben met koude melk, en kopje voor het opvangen van druppels.
39 Om ruimte over te laten voor het schuim, mag de beker niet voller zitten dan twee derde.
40 Het zou het beste zijn als de beker lang en smal is, aangezien de melk diepgenoeg moet zijn
om het einde van de opschuimer te bedekken, zonder de onderkant van de beker te raken.
41 Wij hebben vastgesteld dat halfvolle melk betere resultaten geeft dan volle melk. U zult
moeten experimenteren om te zien welk type het beste werkt in uw gebied.
42 Probeer niet te veel schuim in een keer te maken. Te veel schuim zal de melk afvlakken,
waarduur u niks anders dan hete, waterige melk overhoudt.
C OPSCHUIMEN
43 Doe het opschuimen onmiddelijk nadat u uw koffie heeft gemaakt, wanneer het apparaat
nog steeds heet is.
44 Zwaai de opschuimer rond, zodat het uit de buurt van het druiprek is.
45 Breng de beker met melk richting de opschuimer en houd hem zo vast dat het uiteinde van
de opschuimer zich net onder het oppervlak van melk bevindt.
46 Zet de schakelaar op S.
47 Wacht totdat het thermostaatlampje brandt.
48 Zet de stoomregelaar op S.
49 Er zal stoom opstijgen vanaf de opschuimer.
50 Beweeg de beker lichtelijk op een neer, waarbij u het einde van de opschuimer net onder het
oppervlak van de melk houdt.
51 Neem het einde van de opschuimer niet uit de melk, of het zal gaan spetteren.
52 Ga door totdat u zo veel schuim heeft als u wilt.
53 Zet de stoomregelaar op S.
54 Zet de schakelaar op O.
55 Zwaar de opschuimer terug naar het druiprek.
56 Schep het schuim aan de bovenkant van het kopje/de kopjes espresso.
C DE OPSCHUIMER SCHOONMAKEN
57 Maak de opschuimer en stoompijp altijd onmiddelijk schoon na gebruik, om te voorkomen
dat melkafzettingen ze blokkeren.
58 Houd een kopje onder de afschuimer, zodat het einde van de opschuimer zich goed in het
kopje bevindt.
59 Zet de schakelaar op S.
60 Laat er een beetje stoom door, om mogelijke melk binnen in de opschuimer te verwijderen.
61 Zet de stoomregelaar op S.