Bakken
91
ī1ī¹niveau: plaats plat gebak (bijvoor-
beeld koekjes en plaatkoek) op ni-
veauī¹2.
ī2ī¹niveaus: plaats de gerechten naar
gelang de hoogte op niveauī¹1+3 of
2+3.
Boven-/ Onderwarmteīµī gebruiken
Matte en donkere bakvormen van don-
ker blik, met donker email, van mat alu-
minium, hittebestendig glas of vormen
met een anti-aanbaklaag zijn goed ge-
schikt.
Gebruik deze functie voor het bereiden
van traditionele recepten. Kies voor het
bereiden van recepten uit oudere kook-
boeken een temperatuur die 10ī¹Ā°C lager
is dan in het recept staat aangegeven.
De bereidingstijd verandert niet.
īPlaats taarten in vormen op niveauī¹1.
īPlaats plat gebak (bijvoorbeeld koek-
jes en plaatkoek) op niveauī¹2.
Intensief bakkenīµī gebruiken
U kunt elke bakvorm van temperatuur-
bestendig materiaal gebruiken.
Voor het bakken van taarten met vochti-
ge bovenlaag gebruikt u deze functie.
Gebruik deze functie niet voor het bak-
ken van plat gebak.
īPlaats taarten in vormen op niveauī¹1.
Eco-heteluchtīµī gebruiken
U kunt elke bakvorm van temperatuur-
bestendig materiaal gebruiken.
Gebruik deze functie voor het bereiden
van ovenschotels en gratins die een
krokant laagje moeten krijgen.
īPlaats taarten of ovenschotels in vor-
men op niveauī¹1.
īPlaats plat gebak (bijvoorbeeld koek-
jes en plaatkoek) op niveauī¹2.
Magnetron + Hetelucht plusīµī§ ge-
bruiken
Magnetronbestendige, hittebestendige
bakvormen (zie hoofdstuk āMagnetron-
functieā, paragraaf āServieskeuzeā), zo-
als bijvoorbeeld bakvormen van tempe-
ratuurbestendig glas of keramiek, zijn
uitermate geschikt, omdat de microgol-
ven door deze materialen dringen.
De functie Magnetron + Hetelucht
plusī¹ī§ is uitermate geschikt voor het
bakken van deegsoorten met een
langere baktijd, zoals gist-, kwark-
olie-, roer- en kneeddeeg.
Als u deze functie gebruikt, wordt de
baktijd ingekort.
Neem de waarden uit de bereidingsta-
bellen en de recepten in acht bij het
kiezen van het magnetronvermogen.
īPlaats de glazen schaal op niveauī¹1.
īZet de bakvorm op de glazen schaal.
Tip: Metalen vormen zijn minder ge-
schikt voor functies met magnetron,
omdat het metaal de microgolven weer-
kaatst. De microgolven komen alleen
van bovenaf bij de taart, wat resulteert
in een langere baktijd. Als u metalen
vormen gebruikt, plaatst u de vorm zo
op de glazen schaal, dat de vorm de
wanden van de oven niet raakt. Als er
vonken ontstaan, gebruikt u deze vorm
niet meer bij functies met magnetron.