Gourmetschaal
38
Groenteschotel (3porties)
Bereidingstijd: 25 – 35minuten
-
Ingrediënten
2 uien
2 eetlepels olie
100g oesterzwammen of champignons,
schoongemaakt
150 g kleine wortels (diepvries) of wor-
telschijfjes
100 g broccoliroosjes
1 rode paprika of 100 g paprikareepjes
(diepvries)
1 tomaat
zout, peper
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Snijd de uien in dunne ringen. Halveer
en vierendeel de paprika. Verwijder de
ribben en pitten en snijd de paprika in
reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Zet
de gourmetschaal op het draaiplateau.
Verhit de schaal gedurende ca.5minu-
ten met het programma 450Watt +
Grill. Voeg de olie en de uienringen toe.
Zet de gourmetschaal weer op het
draaiplateau. Bruineer het product
ca.2minuten met het programma
450Watt + Grill. Voeg vervolgens de
paddestoelen, wortels, broccoli, papri-
kareepjes, tomatenblokjes en kruiden
toe. Goed mengen. Laat het geheel in
ca. 6minuten gaar worden met het pro-
gramma 450Watt + Grill. Omkeren en
met Parmezaanse kaas bestrooid ser-
veren.
Varkensfilet “Lucullus” (2porties)
Bereidingstijd: 15 – 20minuten
-
Ingrediënten
1 varkensfilet (ca. 400 g)
4 repen doorregen spek
zout, peper
10 g boter
200 g champignonschijfjes
200ml room
2 eetlepels brandewijn
Bereiding
Snijd de varkensfilet in vier schijven.
Kruid de schijven met zout en peper.
Wikkel om elke schijf een reepje spek
(eventueel met een houten prikker vast-
zetten). Zet de gourmetschaal op het
draaiplateau. Verhit de schaal geduren-
de ca.5minuten met het programma
450Watt + Grill. Doe de boter in de
schaal. Leg de schijven in de schaal.
Zet de gourmetschaal op het draaipla-
teau. Laat elke kant in ca.3minuten
gaar worden met het programma
450Watt + Grill. Haal het vlees na af-
loop uit de schaal en houd het afgedekt
warm. Doe de paddestoelen, de room
en de brandewijn in het braadvocht.
Stoof het geheel op maximaal vermo-
gen in ca.4minuten gaar. Serveer de
paddestoelen bij het vlees.
Varkensfilet “pikant”
Bereidingstijd: 10 – 12minuten
-
Bereiding
Snijd 1 varkensfilet in 4schijven. Doe
het vlees in de verhitte gourmetschaal
en bereid het vlees in ca.4minuten per
kant (programma 450W + Grill). Voeg
vervolgens 50ml witte wijn, 125ml
room, 2eetlepels bloemsaus en 150g
roquefort toe, goed roeren. Laat het ge-
heel nog 3minuten koken.