AGA Masterchef Deluxe 110 Dual Fuel de handleiding

Type
de handleiding
ArtNo 245-0027 - IN 110 G5 - Stanley Supreme DL - Anno
U111080 - 02
MASTERCHEF DELUXE 110
GAS-ELEKTRO MODEL
HANDLEIDING &
INSTRUCTIES VOOR INSTALLATIE
i
Inhoud
1. Voordat u Begint... 1
Persoonlijke Veiligheid 1
Aansluiten op de Elektriciteit 1
Indien u Gas Ruikt 3
Vreemde Geuren 3
Ventilatie 3
Onderhoud 3
Verzorging van het Oven 4
De Ovenrekken (afhankelijk van het model) 5
Grill/Een uitschuifbare grill 5
De koelventilator 6
Verzorging van het Fornuis 6
Reiniging 6
2. Overzicht Fornuis 7
Kookplaatbranders 7
De wokstellage (optie) 8
De Uitschuifbare Grill 9
De Ovens 10
Accessoires 14
3. De uitschuifgrill gebruiken™ 15
4. Gebruik van de sonde 16
5. Klok met 3 knoppen 17
6. Tips Voor het Koken 19
Tips Voor Het Koken Met de Timer 19
Algemene Tips voor de Ovens 19
7. Bakrichtlijnen 20
8. Het Fornuis Schoonmaken 21
Belangrijke Informatie 21
Kookplaatbranders 21
De Bakplaat 21
Uitschuifbare Grill 22
Bedieningspaneel en Deuren 22
Ovens 23
Reinigingstabel 24
9. Problemen Oplossen 25
10. Installatie 27
Geachte installateur 27
Veiligheidseisen 27
Ventilatie 27
Het Fornuis Plaatsen 27
Ombouwen 27
Het Fornuis Plaatsen 29
Het Fornuis Verplaatsen 29
Breng de Wieltjes aan de
Achterkant Omlaag 30
Het Verplaatsen 30
De Stabiliteitsteun of -ketting Installeren 30
Verplaatsen van het
Fornuis na de Installatie 31
Ombouwing voor een Ander Gas 31
Handgrepen Monteren 31
Waterpas Stellen 31
Aansluiten op Het Gas 32
Beproeven op Druk 32
Aansluiten op de Elektriciteit 33
Eindcontroles 34
De Montage Voltooien 34
Klantenzorg 34
11. Schakelschemas 35
12. Technische Gegevens 36
ii
1
Nederlands
Dank u voor de aanschaf van dit fornuis.
Mits het op de juiste manier geïnstalleerd en
gebruikt wordt, moet u er jarenlang zonder
problemen op kunnen koken.
Persoonlijke Veiligheid
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld om
mee te koken. Het mag niet voor andere
doeleinden zoals bijvoorbeeld het verwarmen
van de ruimte worden gebruikt. Als u het
voor andere doeleinden gebruikt, kunnen
claims op de garantie of aansprakelijkheid
komen te vervallen. Afgezien daarvan is
dit een brandstofverspilling en kan dit tot
oververhitting van de bedieningsknoppen
leiden.
Het fornuis moet worden geïnstalleerd
conform de relevante instructies in dit
boekje, de relevante voorschriften alsmede
de vereisten van de plaatselijke gas- en
energiebedrijven.
Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen vanaf 8 jaar en ouder en door
personen met verminderde fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten of
gebrek aan ervaring en kennis als zij onder
toezicht staan of instructies krijgen over
het veilige gebruik van het apparaat en de
mogelijke risicos begrijpen.
WAARSCHUWING: Kinderen jonger
dan 8 dienen uit de buurt van het apparaat
te worden gehouden, tenzij zij continu
onder toezicht staan. Het apparaat is
geen speelgoed voor kinderen. Reinigen
en onderhoud door kinderen mag alleen
onder toezicht worden uitgevoerd.
Het fornuis dient niet te worden
geïnstalleerd op een voetstuk.
Dit apparaat is uitsluitend ontworpen
voor gebruik thuis. Bij gebruik voor
enig ander doel kunnen garantie- of
aansprakelijkheidsclaims ongeldig zijn.
Voordat u de oven (en) gaat gebruiken,
raadpleegt u de installatie op de ovenplank
in het gedeelte Accessoires.
WAARSCHUWING: Het apparaat
en de toegankelijke onderdelen
worden heet tijdens gebruik. Wees
voorzichtig en vermijd aanraking met
verwarmingselementen.
LET OP: Een langdurig kookproces moet
regelmatig in de gaten gehouden worden.
Een kort durend kookproces moet continu
in de gaten gehouden worden.
WAARSCHUWING: BRANDGEVAAR:
GEEN voorwerpen op de kookplaten
bewaren.
Het kookstel NIET achter een sierdeur
installeren om oververhitting te
voorkomen.
WAARSCHUWING: Toegankelijke
delen worden bij gebruik heet en blijven
na het koken een tijd heet. Houd babys en
kinderen uit de buurt van het fornuis en
draag bij het gebruik van het toestel nooit
losse of loshangende kleding.
GEBRUIK GEEN stoomreiniger om het
fornuis te reinigen.
ZORG ERVOOR dat het fornuis op
een veilige afstand van brandbare
wandbekleding, spullen of gordijnen en
dergelijke staat.
GEBRUIK GEEN spuitbussen in de buurt
van het fornuis terwijl het fornuis aanstaat.
Aansluiten op de Elektriciteit
Het fornuis moet worden geïnstalleerd
conform de relevante instructies in dit
boekje, de relevante voorschriften alsmede
de vereisten van de plaatselijke gas- en
energiebedrijven.
1. Voordat u Begint...
2
Nederlands
n
WARNING: Dit apparaat moet geaard
zijn.
Opmerking: Het fornuis dient te worden
aangesloten op de juiste stroomvoeding, zoals
op het spanningslabel van het fornuis vermeld
is. Het fornuis dient te worden aangesloten via
een geschikte regeleenheid voor het fornuis,
bestaande uit een tweepolige schakelaar met
een tussenruimte van ten minste 3 mm tussen
de polen.
U kunt de afschermkast van het aansluitpunt
op het achterpaneel verwijderen om
bij de netaansluiting te komen. Sluit
de elektriciteitskabel aan op de juiste
aansluitpunten (Afb.1.1) en (Afb.1.2).
Controleer of de aansluitingen en de schroeven
van de aansluitpunten goed vastzitten. Zet de
elektriciteitskabel vast met de kabelklem.
Minimale temperatuurbeoordeling T105
Lees eerst de instructies, voordat u dit apparaat
installeert of gebruikt.
Gasaansluiting Veiligheid
Dit fornuis is een apparaat van Klasse 2
Onderklasse 1.
Het apparaat kan worden omgebouwd
voor gebruik met een andere gassoort.
Controleer vóór de installatie of het
fornuis geschikt is voor uw gassoort
en voedingsspanning. Kijk op het
gegevensplaatje.
Gebruik geen opgeknapte of niet-
goedgekeurde gasregelingsonderdelen.
Sluit het fornuis vóór onderhoud van de
elektriciteitstoevoer af
Bij het repareren of vervangen van
gasvoerende onderdelen dient u allereerst
de gastoevoer af te sluiten en na afloop te
controleren of het apparaat gasdicht is.
Zorg ervoor dat de gasvoeding en de
stroomvoeding aangesloten en ingeschakeld
zijn (het fornuis gebruikt stroom).
ArtNo.130-0010 Electrical connections single-phase
L
N
230 V ac 50 Hz
10 mm² max
6 mm² max
L1
N
L3
L2
3N ac
230/400 V 50 Hz
6 mm² max
10 mm² max
6 mm² max
Afb.1.1
Afb.1.2
3
Nederlands
Het is in uw eigen belang en in het belang
van de veiligheid om alle gasapparaten
door bevoegd personeel te laten
installeren.
Een fornuis dat geschikt is voor LPG mag
NIET worden geïnstalleerd in een kamer of
interne ruimte onder grondniveau, zoals
bijvoorbeeld een kelder.
Indien u Gas Ruikt
Niet de elektrische schakelaars aan of uit
zetten.
Niet roken.
Geen open vuur gebruiken.
Wel het gas uitzetten bij de meter of
cilinder
Wel deuren en ramen open zetten om het
gas te laten ontsnappen.
Wel mensen uit de buurt van het
betrokken gebied houden.
Bel het gasbedrijf.
Vreemde Geuren
Wanneer u uw fornuis voor het eerst gebruikt
kan het een geur afgeven. Dit zal na gebruik
stoppen.
Voordat u uw fornuis voor de eerste
keer gebruikt, zorg ervoor dat alle
verpakkingsmaterialen verwijderd zijn en dan,
om productiegeuren te verdrijven, draait u alle
ovens op 200°C en laat ze minstens een uur aan
staan.
Voordat u de grill voor het eerst gebruikt, dient
u de grill 30 minuten te laten lopen met de
grillpan helemaal naar achteren op zijn plaats
geduwd en de grilldeur open.
Zorg er voor dat de ruimte goed geventileerd
is (zie Ventilatie hieronder). We raden aan dat
mensen met ademhalingsproblemen of een
allergie het gebied tijdens deze actie even
verlaten.
Ventilatie
Bij het gebruik van een fornuis komt er
warmte en vocht vrij in de ruimte waarin het
fornuis is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de
keuken goed geventileerd is: houd bestaande
ventilatiegaten open of installeer een
aangedreven afzuigkap die de dampen naar
buiten toe afvoert.
Onderhoud
Gebruik GEEN pannen op de kookplaat die
over de randen uitsteken.
Schakel voordat de bestaande lamp
wordt verwijderd eerst de stroomtoevoer
uit en zorg dat de oven en de lamp zijn
afgekoeld.
Voordat er met schoonmaken of
onderhoudswerk wordt begonnen, dient
u het fornuis altijd eerst te laten afkoelen
en de stroom af te sluiten, tenzij deze
handleiding iets anders aangeeft.
Probeer niet een brander te demonteren of
schoon te maken rond een brander terwijl
er een andere brander brandt, omdat dit
elektrische schokken kan veroorzaken.
Bedien het fornuis NOOIT met natte
handen.
Gebruik geen handdoeken of andere
dikke doeken in plaats van een ovenwant.
Dergelijke doeken kunnen vlam vatten
indien ze met een heet oppervlak in
aanraking komen.
GEBRUIK GEEN kookplaatbeschermers,
folie of kookplaatafdekkers. Deze kunnen
van invloed zijn op het veilige gebruik
van uw kookplaatbranders en zijn een
potentieel gevaar voor de gezondheid.
Verwarm in GEEN geval ongeopende
voedselverpakkingen. De drukopbouw kan
de verpakking doen stukbarsten, hetgeen
letsel kan veroorzaken.
4
Nederlands
Probeer vetbranden niet met water te
doven en pak brandende pannen nooit op.
Draai de bedieningsknoppen uit en toen
doof de vlammen door de pan volledig af te
dekken met een deksel van de juiste maat
of met een bakplaat. Gebruik een universeel
poeder- or schuimblusapparaat, indien
beschikbaar.
Dit toestel NIET aanpassen. Het apparaat
is niet bedoeld om als externe timer of
afzonderlijke afstandsbediening te worden
gebruikt.
Ontvlambare vloeistoffen kunnen
ontploffen en brand of schade veroorzaken.
Verzorging van het Oven
Zorg ervoor dat de knoppen altijd in de
uit-stand staan wanneer de oven niet
in gebruik is en alvorens het fornuis te
reinigen.
Gebruik een ovenhandschoen om uw
handen te beschermen tegen mogelijke
brandwonden.
Bij het bereiden van gerechten met een
hoog vochtgehalte komt soms veel stoom
vrij als u de ovendeur opentrekt. Ga niet
te dicht bij de oven staan als u de deur
opentrekt en laat de stoom wegtrekken
(Afb.1.3).
De binnenste wand van de deur is
vervaardigd van gehard veiligheidsglas.
Zorg ervoor dat u de oppervlakte niet
krast bij het plaatsen van kookgerei op het
glaspaneel.
Bijkomende schade kan het breken van het
glaspaneel van de deur tot gevolg hebben.
Dek de luchtkokers van de oven niet af.
Gebruik GEEN schuurmiddelen of scherpe
metalen schrapers om het glas van de
ovendeur te reinigen, aangezien deze
krassen kunnen veroorzaken en het glas
zou kunnen breken.
Gebruik GEEN onstabiele steelpannen.
Laat de steel nooit aan de voorkant van de
kookplaat uitsteken.
Laat de kookplaat nooit zonder toezicht
aanstaan op een hoge temperatuur.
Overkokende pannen kunnen rook
veroorzaken en gemorst vet kan vlam
vatten. Gebruik een frituurthermometer,
indien mogelijk, om te voorkomen dat het
vet boven het rookpunt wordt verhit.
n
WAARSCHUWING: Zonder toezicht
met vet of olie op een kookplaat koken
kan brandgevaarlijk zijn.
Laat frituurpannen NOOIT zonder toezicht
aanstaan. Verwarm vet altijd langzaam
en onder toezicht. Frituurpannen dienen
slechts voor een derde vol vet te zitten.
Laat frituurpannen NOOIT zonder toezicht
aanstaan. Verwarm vet altijd langzaam
en onder toezicht. Frituurpannen dienen
slechts voor een derde vol vet te zitten.
Indien u te veel vet in de pan doet, kan de
pan overstromen wanneer u er eten bij
doet. Indien u verschillende soorten olie of
vet combineert bij het frituren, dient u de
olie te vermengen voordat u het verhit, of,
in het geval van vet, terwijl het smelt.
Het voedsel dat u gaat frituren dient
zo droog mogelijk te zijn. De rijp op
diepvriesproducten of het vocht op verse
voedselproducten kunnen het hete vet
doen bruisen en overstromen. Wanneer
u op hoge of gemiddelde temperaturen
frituurt, dient u het vet goed in de gaten
te houden zodat het niet overstroomt
of oververhit. Probeer nooit om pannen
met heet vet te verplaatsen, vooral geen
frituurpannen.
U mag de bovenkant van het rookkanaal
(de sleuf aan de achterkant van het fornuis)
niet gebruiken om borden of schalen op
te warmen, theedoeken te drogen of boter
zacht te maken.
5
Nederlands
ArtNo.324-0001 Steam burst
Dek de rekken, de bekleding en het
bovenpaneel van de oven NIET af met
aluminiumfolie.
Zet de deur NIET langer open dan
noodzakelijk is als de oven aanstaat, anders
worden de knoppen wellicht heet.
Gebruik de oven niet met de timer indien
de oven ernaast warm is.
Plaats geen warm eten in de oven als u de
timer gaat gebruiken.
Gebruik de oven niet met de timer indien
deze reeds warm is.
Gebruik indien mogelijk droge
ovenwanten. Bij gebruik van vochtige
wanten kunt u zich aan de stoom branden
als u een heet oppervlak aanraakt. Gebruik
geen handdoeken of andere dikke doeken
in plaats van een ovenwant. Dergelijke
doeken kunnen vlam vatten indien ze met
een heet oppervlak in aanraking komen.
De Ovenrekken (afhankelijk van het model)
Om het uittrekbare rooster te plaatsen, haakt
u de voorzijde van het rooster op de rails zoals
is aangegeven (Afb.1.4). De achterzijde van
het rooster dient op de rails te rusten, voor de
achterstop (Afb.1.4).
Om een rek in de oven te schuiven, kiest
u een inschuifrichel en duwt u tegen het
rek tot de achterkant van het rek tegen de
achteraanslag aan zit. Til de voorkant van het
rek op om de achterkant van het rek onder de
achteraanslagen door te halen. Duw het rek
vervolgens helemaal in de oven.
Grill/Een uitschuifbare grill
Wanneer u de grill gebruikt, dient u
ervoor te zorgen dat de grillpan op de
juiste manier is geplaatst en helemaal
naar binnen is geduwd, anders kunnen de
bedieningsknoppen erg heet worden.
Laat de grill NOOIT langer dan enkele
VOORZIJDE
Achterstop
Beugel
voorzijde
Afb.1.3
Afb.1.4
6
Nederlands
soda, bijtmiddelen, biologische poeders,
bleek, bleekmiddelen met chloor, ruwe
schuurmiddelen of zout.
Meng geen verschillende
schoonmaakmiddelen door elkaar – dit
leidt wellicht tot gevaarlijke reacties.
Alle delen van het fornuis kunnen met
warm zeepwater worden schoongemaakt.
Pas echter op dat het zeepwater niet bij
het fornuis naar binnen sijpelt.
Pas op dat er geen water bij het fornuis
naar binnen sijpelt.
Voordat u bepaalde onderdelen van de
grill verwijderd voor schoonmaken moet
u ervoor zorgen dat ze afgekoeld zijn, of
gebruik ovenwanten.
Plaats de zijrails NIET in de vaatwasser.
Stop de branderkoppen niet in de
vaatwasser
Gebruik in geen geval bijt- of
schuurmiddelen aangezien deze het
oppervlak kunnen aantasten.
Berg geen ontvlambare materialen op
in de lade. Dit houdt in onderdelen van
papier, plastic of textiel, zoals kookboeken,
kunststof keukengerei of handdoeken,
alsook ontvlambare vloeistoffen. Bewaar
geen explosieven, zoals spuitbussen, op of
dicht bij het fornuis.
Plaats geen explosieve stoffen zoals
spuitbussen op of bij het apparaat.
Gebruik geen staalwol of ander materiaal
dat wellicht krassen op het oppervlak
maakt.
Probeer niet een brander te demonteren of
schoon te maken rond een brander terwijl
er een andere brander brandt, omdat dit
elektrische schokken kan veroorzaken.
momenten aan zonder dat de grillpan
eronder staat, anders kunnen de knoppen
heet worden.
Doe in geen geval de grilldeur dicht terwijl
de grill aanstaat.
Toegankelijke onderdelen kunnen heet
zijn als de grill in gebruik is. Houd jonge
kinderen uit de buurt.
De koelventilator
Dit apparaat beschikt over een koelventilator.
Als een van de ovens of de gril in gebruik is,
draait de ventilator om het bedieningspaneel
en de bedieningsknoppen af te koelen.
Verzorging van het Fornuis
Daar stoom kan condenseren in
waterdruppeltjes op het koele buitenoppervlak
van de oven, is het tijdens het koken wellicht
noodzakelijk om het vocht af te nemen met
een zachte doek. Dit helpt tevens om te
voorkomen dat de oppervlakken vervuilen of
verkleuren door de kookdampen.
Reiniging
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u
het fornuis grondig schoonmaakt. Laat
vervolgens het fornuis afkoelen.
Omwille van de hygiëne en de veiligheid
dient het fornuis te allen tijde schoon te
worden gehouden, aangezien vet en andere
resten vlam kunnen vatten.
Maak uitsluitend de in deze handleiding
vermelde onderdelen schoon.
Wees voorzichtig bij het schoonmaken.
Indien u een natte spons of doek gebruikt
om gemorste resten van een heet oppervlak
af te vegen, dient u op te passen dat u
zich niet aan de stoom brandt. Sommige
schoonmaakmiddelen veroorzaken
schadelijke dampen wanneer ze met hete
oppervlakken in aanraking komen.
Gebruik in geen geval verfafbijtmiddelen,
7
Nederlands
ArtNo 245-0027 - IN 110 G5 - Stanley Supreme DL - Anno
A
C
B
D
E
F
2. Overzicht Fornuis
Het fornuismodel 110 met dubbele brandstofaansluiting
(Afb.2.1) heeft de volgende eigenschappen:
A. 5 kookplaatbranders
B. Een bedieningspaneel
C. Een uitschuifbare grill
D. Een multifunctionele oven
E. Een sudderoven
F. Een heteluchtoven
Kookplaatbranders
De tekeningen bij elk van de middelste knoppen geven aan
welke brander deze bedienen.
Elke brander is voorzien van een veiligheidsmechanisme dat
de gasstroom afsluit indien de vlam uitgaat.
Als de bedieningsknop voor de kookplaat ingedrukt wordt,
worden er vonken afgegeven bij elke kookplaat – dit is
normaal. Probeer niet een brander te demonteren of schoon
te maken rond een brander terwijl er een andere brander
brandt, omdat dit elektrische schokken kan veroorzaken.
Als u een brander wilt ontsteken, duwt u de bijbehorende
bedieningsknop in en draait u deze naar de hoge stand die
wordt aangegeven met het symbool van de hoge vlam (
)
(Afb.2.2).
Afb.2.1
Afb.2.2
8
Nederlands
De ontsteker moet dan gaan vonken en het gas aansteken.
Houd de knop ingedrukt zodat het gas ongeveer tien
seconden door de brander kan stromen.
Als de brander uitgaat wanneer u de knop loslaat, dan is
het veiligheidsmechanisme te vroeg geactiveerd. Zet de
bedieningsknop in de UIT-stand en wacht een minuut
voordat u het opnieuw probeert. Houd de bedieningsknop
deze keer even langer ingedrukt.
U kunt de hoogte van de vlam regelen door de knop linksom
te draaien (Afb.2.3). Op dit fornuis komt de lage stand na de
hoge, niet tussen hoog en uit. De afbeelding van de kleine
vlam is de laagste stand.
Draai de regelknop uit wanneer een brandervlam uitgaat en
wacht een minuut alvorens u hem weer aansteekt.
Zorg ervoor dat de vlammen niet onder de pan uitsteken.
Met een deksel op de pan wordt de inhoud sneller aan de
kook gebracht (Afb.2.4).
Grote pannen moeten ruim van elkaar neergezet worden.
Gebruik geen pannen of ketels met een holle onderkant of
met een uitstekende onderrand (Afb.2.5).
Het gebruik van sudderhulpmiddelen zoals matten van
asbest of maas wordt AFGERADEN (Afb.2.6). Dergelijke
hulpmiddelen belemmeren de werking van de brander en
tasten wellicht de pannenroosters aan.
Vermijd tevens het gebruik van onstabiele en vervormde
pannen die makkelijk kunnen kantelen, en gebruik geen
pannen met een heel kleine diameter, zoals melkpannetjes,
of pannetjes voor het pocheren van een ei (Afb.2.7).
De minimum aanbevolen diameter voor pannen is 120 mm.
De maximum toegestane diameter voor pannen is 290 mm.
Gebruik GEEN pannen op de kookplaat die over de randen
uitsteken.
De wokstellage (optie)
De wok cradle is ontworpen past het centrum brander
(Afb.2.8). Het past niet een van de andere brander
pannendragers.
Er dient te worden geplaatst dat de uitsparingen in de
houder zitten direct op de uitstekende brander ondersteunt
(Afb.2.9).
Woks variëren zeer sterk in grootte en vorm. Het is belangrijk
dat de wok stevig wordt vastgehouden: als de wok te groot of
te klein is de houder niet goed ondersteunen.
Voor de wok goed verwarmen moet dicht bij de brander. Om
deze reden raden wij u aan niet de wok wieg te gebruiken
met een platte bodem wok.
Wanneer u de houder past, controleer of het goed is gelegen
op de pannendrager vingers. Zorg ervoor dat het stabiel is en
dat de wok zit niveau in de wieg.
n
De wok wieg zal zeer heet in het gebruik - laat
voldoende tijd voor het afkoelen voordat je het
oppakt.
ArtNo.311-0002 Pan with rim
Afb.2.5
ArtNo.311-0001 Right pans gas
Afb.2.4
Afb.2.3
Art No. 311-0003 Simmer aids
Afb.2.6
ArtNo.311-0004 Tipping wok
Afb.2.7
Afb.2.8
Afb.2.9
9
Nederlands
De Uitschuifbare Grill
n
LET OP: Tijdens gebruik van de grill worden
sommige van de onderdelen die binnen bereik zijn
wellicht heet. Houd jonge kinderen uit de buurt.
n
WAARSCHUWING: Dit apparaat is uitsluitend
bedoeld om mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld
het verwarmen van de ruimte.
1. Um ein besseres Ergebnis zu erzielen, das Grillblech
wieder in die Grillkammer schieben und den
entsprechenden Teil bzw. die entsprechenden Teile
des Grills zwei Minuten vorheizen. Der Grillhalter kann
herausgenommen und die Speisen darauf gelegt
werden, während Sie auf das Vorheizen des Grills
warten.
2. Lassen Sie den Grill NICHT mehr als ein paar
Augenblicke ohne eine Grillpfanne darunter
eingeschaltet, da die Regler heiß werden können.
3. Zodra de grill is voorverwarmd, neemt u de grillpan
er weer uit en plaats u het rooster weer terug met het
voedsel erop. Schuif de grillpan of grillslede terug in de
grillkamer. Plaats de grillpan tijdens gebruik helemaal
achterin, zodat hij tegen de achteraanslag aan zit.
n
WAARSCHUWING: Toegankelijke onderdelen
kunnen heet zijn als de grill in gebruik is. Houd
jonge kinderen uit de buurt.
Functie Gebruik
Ontdooien
Om kleine hoeveelheden in de oven te
ontdooien zonder hitte
Heteluchtoven
Een complete bakfunctie, overal gelijkmatige
warmte ; geweldig voor bakken
Heteluchtgrillen
Voor het grillen van vlees en vis met gesloten
deur
Met
ondersteuning
van hete lucht
Een complete bakfunctie; geschikt voor bakken
en braden
Conventionele
oven
Een complete bakfunctie voor bakken en braden
in de onderste helft van de oven
Bruiningselement
Om gerechten met kaas aan de bovenkant bruin
en knapperig te bakken
Onderhitte
Om de bodem van quiches, pizza's of taarten
krokant te bakken
Tabel 2.1
10
Nederlands
De Ovens
De hoofdoven (linker oven, met timer) werkt alleen indien de
klok op de juiste tijd is ingesteld. Verwijzingen naar linker- en
rechteroven zijn gezien vanaf de voorkant van het fornuis.
De linkeroven is een multifunctionele oven; de rechteroven
is een heteluchtoven. Boven de rechtse oven bevindt zich de
slow cook’ oven.
Multifunctionele Oven
Naast de ovenventilator en het ventilatorelement is de
oven uitgerust met twee extra verhittingselementen,
eentje zichtbaar bovenin de oven en het andere onder
de ovenbodem. Pas op dat u de bovenelementen en de
elementdeector niet aanraakt als u etenswaar in de oven zet
of uit de oven verwijder.
De multifunctionele oven heeft drie belangrijke bakfuncties,
hete lucht, met ondersteuning van hete lucht en
conventioneel bakken. Met deze functies kunt de meeste
bereidingen uitvoeren.
Het bruiningselement en de onderhitte kunnen gebruikt
worden aan het einde van het bakproces om de resultaten
exact aan te passen aan uw wensen.
Gebruik heteluchtgrillen voor alles wat u wilt grillen en
voor het op een veilige manier ontdooien van kleine
hoeveelheden bevroren voedsel.
Tabel 2.1 toont een overzicht van de multifunctionele
standen.
De multifunctionele oven kan op vele manieren gebruikt
worden. We raden u aan het bakproces goed in de gaten te
houden totdat u vertrouwd bent met elke functie. Vergeet
niet dat niet alle functies geschikt zijn voor elk soort voedsel.
Vergeet niet dat alle fornuizen anders zijn. De temperaturen
in uw nieuwe ovens kunnen afwijken van die van uw vorige
fornuis.
Multifunctionele Ovenstanden
Snelle Reactie
Met de snelle-reactiestand kunt u de oven sneller
voorverwarmen dan normaal. Het element van de
heteluchtoven wordt gebruikt, met extra hitte van
een van de elementen boven in de oven.
De heteluchtovens worden snel opgewarmd; maar met het
snelle-reactiekenmerk gaat het nog sneller zodat u sneller
kunt gaan bakken.
U gebruikt het snelle-reactiekenmerk door de
functiebedieningsknop naar R te draaien en de gewenste
temperatuur in te stellen. Het lampje naast het R-symbool op
het bedieningspaneel gaat branden.
Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, gaat het
bovenelement uit, evenals het lichtje.
De oven blijft vervolgens op temperatuur door het
heteluchtovenelement en de ventilator.
Wilt u het gerecht in de koude oven zetten voordat u gaat
bakken met de snelle-reactiefunctie, zorg dan dat cakes, enz.
niet te hoog in de oven geplaatst worden.
Heteluchtoven
Bij deze functie wordt de ventilator en het
verhittingselement eromheen gebruikt. Er wordt een
gelijkmatige hitte geleverd door de hele oven, zodat
u grote hoeveelheden snel kunt bakken.
Het bakken in een heteluchtoven is vooral geschikt voor
het bakken op verschillende roosters tegelijkertijd. Het
is een goede, veelzijdige functie. Wellicht is het nodig de
temperatuur met ongeveer 10 °C te verlagen, vergeleken met
hoe u deze recepten in een conventionele oven bakte.
Als u de oven wilt voorverwarmen, moet u wachten tot het
ovenlampje uit is voordat u het voedsel in de oven plaatst.
Heteluchtgrillen
Bij deze functie wordt de ventilator gebruikt met het
bovenelement aan. Zo wordt een meer gelijkmatige,
minder intense hitte geleverd dan in een
conventionele grill. Voor het beste resultaat plaatst u het te
grillen voedsel op de bijgeleverde pan. Deze manier is ideaal
voor het grillen van dikke stukken vlees of vis, omdat de
circulerende lucht de intensiteit van de hitte in de grill
vermindert.
De ovendeur moet gesloten blijven tijdens het grillen, zodat
u energie bespaart.
U zult ook merken dat u het voedsel niet zo erg in de gaten
hoeft te houden en minder hoeft te draaien dan bij het
normale grillen. Deze functie dient voorverwarmd te worden.
Voor de beste resultaten bevelen wij aan dat u de grillpan
niet op het bovenste rek zet.
11
Nederlands
Onderhitte
Bij deze functie wordt alleen het onderste element
gebruikt. In deze kookstand kunt u pizza- of
quichebodems een krokant korstje geven of de
bodem van een pasteikorst afbakken op een lager ovenrek.
Het is ook een gematigde warmte, ideaal voor langzaam
bakken van stoofschotels in het midden van de oven, of voor
het verwarmen van borden.
De functies voor het Bruinen en de Onderhitte zijn handige
extras in uw oven, waarmee u de exibiliteit krijgt om
uw gerechten perfect af te werken. In het gebruik zult u
snel merken hoe u deze functies kunt combineren om uw
kookvaardigheid te vergroten.
Ontdooien
Met deze functie wordt er door de ventilator(en)
alleen koude lucht gecirculeerd. Zorg ervoor dat de
temperatuurregeling op 0º staat en dat geen warmte
wordt toegepast. Er komt geen hitte aan te pas. Hierdoor
kunnen kleine gerechten als toetjes, taarten en stukken vlees,
vis en gevogelte ontdooid worden.
Op deze manier ontdooien is sneller en zo kunnen de vliegen
er niet bij. Stukken vlees, vis en gevogelte dienen op een rek
boven een plaat geplaatst te worden om de druppels op te
vangen. Niet vergeten het rek en de plaat te reinigen na het
ontdooien.
Houd de ovendeur dicht tijdens het ontdooien.
Gebruik de oven niet om voedsel te ontdooien als de oven
warm is. Hele kippen of grote stukken vlees dienen niet
op deze manier ontdooid te worden. Dit kunt u beter in de
koelkast doen.
Gebruik de oven niet om voedsel te ontdooien als de oven
warm is of als de oven ernaast heet is.
Controleer of het zuivelproduct, het vlees of het gevogelte
helemaal ontdooid is voordat u het bakt.
De Heteluchtoven
De ventilator in de rechteroven zorgt voor voortdurende
luchtcirculering, voor sneller en gelijkmatiger bakken.
De aanbevolen baktemperatuur voor een heteluchtoven is
over het algemeen lager dan voor een conventionele oven.
Opmerking: Denk eraan dat elk fornuis verschillend is – het
is mogelijk dat de temperaturen van uw nieuwe Elan ovens
afwijken van die van uw vorige fornuis.
Heteluchtcombinatieoven
Bij deze functie wordt er door de ventilator lucht
gecirculeerd die verhit wordt door de elementen
boven en onder in de oven. Door de combinatie van
hete lucht en conventioneel bakken (hitte van onder en
boven) is deze functie ideaal voor het bakken van grote
gerechten die goed gaar moeten worden, zoals grote stukken
vlees.
Het is ook mogelijk om op twee roosters tegelijkertijd te
bakken. Dan moeten de twee gerechten omgewisseld
worden tijdens het bakken, want bij deze functie is het
bovenin heter dan onderin.
Dit is een snelle, intensieve manier van bakken; houd het
bakproces goed in de gaten tot u vertrouwd bent met deze
functie.
Conventionele Oven (Hitte van Boven en Onder)
Bij deze functie wordt de hitte van de bovenste en
onderste elementen gecombineerd. Deze functie is
vooral geschikt voor het bakken van vlees en
deeggerechten, cakes en koekjes.
Het op het bovenste rooster gebakken voedsel zal sneller
bruinen en krokant worden dan op het onderste rooster,
want het is boven in de oven heter dan onderin, net als bij
de functie convectiecombinatieoven. Zo moet u ook de te
bakken gerechten omwisselen voor gelijkmatig bakken. Dit
betekent dat u voedsel waar verschillende temperaturen voor
nodig zijn, tegelijkertijd kunt bakken, omdat u een koeler
gebied onder in de oven hebt en een heter gebied bovenin.
Het blootliggende bovenelement kan ertoe leiden dat
sommige gerechten te snel bakken, daarom raden wij aan
dergelijke gerechten in de onderste helft van de oven te
plaatsen. Het kan ook zijn dat de oventemperatuur lager
gezet moet worden.
Het blootliggende bovenelement kan ertoe leiden dat
sommige gerechten te snel bakken, daarom raden wij aan
dergelijke gerechten in de onderste helft van de oven te
plaatsen. Het kan ook zijn dat de oventemperatuur lager
gezet moet worden.
Bruiningselement
Bij deze functie wordt alleen het element boven in de
oven gebruikt. Het is een handige functie voor het
bruinen of afwerken van pastagerechten, groenten in
saus en lasagne, omdat het te bruinen gerecht al heet is
voordat overgeschakeld wordt naar het bovenelement.
12
Nederlands
De Sudderoven
De sudderoven is bestemd voor het bereiden van
suddergerechten, zoals stoofschotels en grote stukken vlees.
Uw sudderoven is zowel geschikt voor het bereiden van
een complete maaltijd, bijvoorbeeld een stoofschotel,
rijstpudding en aardappelen in de schil, als voor het
opwarmen van gerechten (gebruik hiervoor alleen
hittebestendige schalen).
Punten om te onthouden wanneer u suddergerechten
bereidt:
Voordat u begint te koken dient u de oven gedurende
20-30 minuten voor te verwarmen.
Zorg ervoor dat de schalen de verhittingselementen aan
beide zijden van de oven niet raken.
Breng stoofschotels, soep, e.d. aan de kook op de
kookplaat. Doe ze pas daarna in een geschikte
ovenschaal om ze te laten sudderen.
Zorg ervoor dat stoofschotels voldoende vochtig zijn,
vooral wanneer u ze gedurende een langere periode
laat koken.
Dek het gerecht in de ovenschaal tijdens het koken af
met een deksel of met aluminiumfolie, om het vocht
vast te houden.
Zorg ervoor dat alle schalen in de oven passen voordat
u het gerecht maakt.
Verpak gewassen en ingeprikte aardappelen in de schil
in aluminiumfolie voordat u ze kookt.
Zorg ervoor dat vlees en gevogelte een veilige
temperatuur van minimaal 90 °C bereiken.
Ontdooi bevroren voedsel altijd eerst helemaal voordat
u gaat bakken.
Uw sudderoven is ook geschikt voor het opwarmen
van borden en opdienschalen (gebruik hiervoor alleen
hittebestendige schalen).
U kunt een vruchtencake bakken in de sudderoven op de
maximale temperatuur (bijvoorbeeld als uw andere ovens in
gebruik zijn). Als u de heteluchtoven onder de sudderoven
tegelijkertijd gebruikt, dient u op een iets langere kooktijd te
rekenen.
U kunt ook bros, wit schuimgebak bakken in de sudderoven.
De kooktijd voor gerechten in de sudderoven hangt af van
de temperatuur, de hoeveelheid en het soort gerecht dat u
klaarmaakt. Als richtlijn voor stoofschotels wordt een kooktijd
van minimaal 3 uur aanbevolen. Houd de gerechten goed in
de gaten totdat u vertrouwd bent met de oven.
13
Nederlands
Temperature control Function control
(B) Extended slow cook
(A) Conventional slow coo
k
Plate warming only
Temperatuurselectie Functieselectie
Afb.2.13
Afb.2.11
Afb.2.10
Afb.2.12
(A) Conventioneel sudderen
(B) Uitgebreid sudderen
alleen borden verwarmen
Het in Werking Stellen van de Ovens
Het Bedienen van de Heteluchtoven
Draai de oven knop naar de gewenste temperatuur
(Afb.2.10).
Het ovenlampje gaat branden en dooft pas als de oven de
ingestelde temperatuur bereikt heeft. Vervolgens gaat het
lampje tijdens het bakken.
De Multifunctionele Oven aan de Bedienen
De multifunctionele oven heeft twee bedieningen: een
kookstandknop en een temperatuurknop (Afb.2.11).
Draai de functieselectieknop richting bakfunctie. Afb.2.12 Dit
is de instelling voor de convectieoven.
Draai de temperatuurknop naar de gewenste temperatuur.
Het ovenlampje gaat branden en dooft pas als de oven de
ingestelde temperatuur bereikt heeft. Vervolgens gaat het
lampje tijdens het bakken aan en uit als de oventhermostaat
de ingestelde temperatuur in stand houdt.
De Sudderoven
De temperatuurknop met schaalverdeling op het
bedieningspaneel (Afb.2.13) stelt u in staat om ofwel
zachtjes koken voedsel voor een paar uur (A) of een hele dag,
terwijl u er niet bent (B).
Wanneer u een lange kooktijd wilt instellen kiest u het
koudste gedeelte op de schaalverdeling, en wanneer u een
kortere kooktijd wilt instellen kiest u het heetste gedeelte.
14
Nederlands
1
2
3
ArtNo.320-0017
Main oven light
Afb.2.14 Afb.2.15
Afb.2.16
Afb.2.17 Afb.2.18
Afb.2.19
Accessoires
De Ovenrekken
Het fornuis is voorzien van het volgende:
4 telescopische plaat met geleiders (Afb.2.14).
2 sets zijsteunen (Afb.2.15).
De ovenplaten worden tegengehouden als ze naar voren
worden getrokken, maar kunnen eenvoudig worden
verwijderd en weer worden aangebracht.
Telescopische ovengeleiders monteren
1. Zet de rolgeleider in gesloten positie en plaats
vervolgens de opening van achterste sleuf bovenin op
de zijsteun (Afb.2.16). Laat het voor het moment hier
even bij.
2. Til de voorkant van de rolgeleider op en plaats de
voorste sleuf tegen de zijsteun (Afb.2.16).
3. Duw de rolgeleider naar de achterkant van de oven. De
sluiting aan de voorkant komt omhoog en valt, zodat de
rolgeleider vast op zijn plaats zit (Afb.2.16).
Bakplaat op de telescopische ovengeleiders plaatsen
Schuif de telescopische geleiders zover mogelijk naar voren.
Houd de plaat boven de geleiders, kantel de voorkant naar
beneden en plaats hem op de voorkant van de geleiders. Leg
de plaat plat. Druk op de achterkant van de plaat, zodat hij
vast op zijn plaats zit.
Bakplaat van telescopische ovengeleiders verwijderen
1. Schuif het rooster uit op de geleiders. Terwijl u een van
de geleiders goed vasthoudt, tilt u de achterzijde van
het rooster voorzicht op: het rooster komt vrij van de
klem in het midden. Herhaal dit voor de andere zijde
van het rooster.
2. OPMERKING: om de plaat soepeler te verwijderen kunt
u een geschikt plat gereedschap als hefboom gebruiken
in de opening in de zijkant van de geleiders (Afb.2.17).
3. Duw de voorzijde van het rooster omlaag en til het
vervolgens van de geleiders (Afb.2.18).
De telescopische ovengeleiders verwijderen
1. Verwijder eerst de plaat (zie “Bakplaat van de
telescopisch ovengeleiders verwijderen”).
2. Plaats een vinger onder de telescopische ovengeleider
en til hem op.
3. Open de sluiting bovenop de rolgeleider en trek deze
naar voren en naar beneden om hem te verwijderen.
Ovenlampen
Druk op de knop om de lampen aan te doen (Afb.2.19).
Als het ovenlicht stuk is, moet u eerst de stroom afsluiten
voordat u het lampje vervangt. Zie het deel ‘Problemen
oplossen voor informatie over hoe u het ovenlicht vervangt.
15
Nederlands
Nearest to the element
Middle High
Middle Low
Furthest from the element
3. De uitschuifgrill gebruiken™
180
180 180 180
Nearest to the element Middle LowMiddle High Furthest from the element
Four grill height positions
Vier hoogtestanden voor grill
verwijzen naar Afb.3.5
Beide elementen aanzetten
Afb.3.1
Afb.3.2
Het halfelement aanzetten rechts
Afb.3.3
Fig. 3.4
Afb.3.5
1. Dichtst bij het element - Toast, reepjes spek
2. Middelhoog - kaas op toast, welsh rarebit, courgettereepjes, spek van het achterstuk.
3. Middellaag - vislet, groentespies.
4. Verst verst van het element - hele vis, dikke varkenskoteletjes, kiplet, kip- of vleesspies
LET OP: het kookproces moet worden bewaakt. Een kort kookproces moet continu worden bewaakt.
Dichtst bij het element
Dichtst bij het element
Verst van het element
Verst van het element
Middelhoog
Middelhoog
Middellaag
Middellaag
Vier hoogtestanden voor grill
DocAUS.020-0004 - Overview - 110DF - Elan
16
4. Gebruik van de sonde
De linker oven beschikt over een aansluiting voor een
vleessonde (meegeleverd) (Afb.4.1).
Pas op dat u de poort niet beschadigt wanneer u items uit de
oven haalt.
De sonde wordt gebruikt voor het meten van de interne
temperatuur van vlees, brood of ander bereid voedsel.
n
BELANGRIJK: zorgt dat alleen een door
AGA goedgekeurde sonde wordt gebruikt
(onderdeelnummer: P068958). Een niet-
goedgekeurde sonde werkt niet.
n
Reinig de sonde niet in de vaatwasser.
Instellen van de sondetemperatuur
voor het stoppen van de oven
Schakel voor de beste resultaten de oven in om deze
voor te verwarmen. Stel de oven in op de vereiste
bereidingstemperatuur.
Steek de sonde in het te bereiden voedsel. Sluit de sonde aan
op de aansluiting in de oven. Zorg dat deze er geheel in is
gestoken (Afb.4.1).
n
Let op bij het insteken of verwijderen van de
ovensonde. Gebruik ovenwanten.
De klok wisselt om de huidige temperatuur van de sonde
en de beoogde stoptemperatuur aan te geven (Afb.4.2). De
stoptemperatuur kan worden ingesteld tussen 30
ºC
tot 99
ºC
.
Druk op de knoppen [+] en [-] om de stoptemperatuur in te
stellen (Afb.4.2).
De oven blijft verhitten tot de temperatuur van de sonde de
stoptemperatuur heeft bereikt. Daarna klinkt een alarm en
stopt de oven.
Druk op een willekeurige knop om het alarm te stoppen.
Verwijder het bereide voedsel uit de oven en verwijder de
sonde.
n
Zorg dat de oven is uitgeschakeld en dat de sonde
uit de aansluiting aan de zijkant van de oven is
verwijderd, anders blijft de oven verhitten om de
stoptemperatuur van de sonde aan te houden.
n
Als u verder wilt verhitten zonder de sonde, zorg dan
dat de sonde uit de aansluiting is verwijderd.
Probe
Current probe
temperature
Required probe
temperature
Afb.4.1
Afb.4.2
Huidige
sondetemperatuur
Vereiste
sondetemperatuur
17
Nederlands
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
Step. 1
Step. 1
Step. 2
Step. 3
Step. 1
Step. 2
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
n clock
loc
ock
n clock
Druk op de knoppen
[+] of [-] om de timer
in te stellen.
Druk de knoppen
[+] en [-]
tegelijkertijd in.
Nadat de ingestelde
tijd verstreken is, klinkt
er een alarm. Druk
op een willekeurige
knop om het alarm te
stoppen.
5. Klok met 3 knoppen
Minute Minder
De Minute Minder instellen
Opmerking:
Het
kook-symbool [
] blijft zichtbaar
tijdens normaal
gebruik.
Opmerking:
Het
kook-symbool [ ]
blijft zichtbaar tijdens
normaal gebruik.
Opmerking:
Het kook-symbool [
] blijft zichtbaar tijdens
normaal gebruik.
Step. 1
Druk op de
knoppen [+]
of [-].
Step. 2
Step. 2
Step. 3
De oven op een bepaald tijdstip laten
stoppen (alleen hoofdoven) U hebt de gewenste
temperatuur en functiestand ingesteld en u wilt dat de oven
automatisch stopt.
De Minute Minder opnieuw instellenDe tijd instellen Voordat de oven kan werken, moet
het juiste tijdstip worden ingesteld voor de klok
Druk 3 keer
Stel het tijdstip van
de dag in wanneer
u wilt dat de oven
stopt met koken, voeg
bijvoorbeeld 1 uur toe.
Het alarm gaat af als het
koken is voltooid. Druk
op een willekeurige
knop om het alarm te
stoppen.
18
Nederlands
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
ArtNo.306-0001 - 3-button clock
Step. 1
Step. 1
De oven automatisch starten en
stoppen
(alleen hoofdoven)
AUTO wordt weergegeven, maar u wilt
terugkeren naar handmatig koken (alleen
hoofdoven)
De frequentie van het alarm wijzigen
Het huidige tijdstip wordt weergegeven samen
met het woord AUTO’. Stel de oven in op de
vereiste bereidingstemperatuur en functie.
Het alarm gaat af als het koken is voltooid.
Druk op een willekeurige knop om het alarm te
stoppen.
Als het alarm niet wordt stopgezet, zal het na ongeveer 7
minuten automatisch stoppen.
Stel in hoelang u
wilt dat de oven
kookt.
Druk op de
knoppen [+] of [-]
Stel in hoelang u wilt
dat de oven kookt.
Druk nogmaals op
de knop [M] totdat
de huidige tijd wordt
weergegeven.
Druk nogmaals
op de knop
[M] totdat de
huidige tijd wordt
weergegeven.
Druk nogmaals
op de knop
[M] totdat de
huidige tijd wordt
weergegeven.
Druk op de
knoppen [+] of [-]
om de stoptijd’ in
te stellen.
In dit voorbeeld wordt
de oven automatisch
ingeschakeld om 10.30 en
uitgeschakeld om 11.00.
Druk op de
knoppen [+] of [-]
Druk op de
knoppen [+] of [-]
Step. 2
Step. 2
Step. 3
Step. 4
Step. 5
Step. 6
n
ONTHOUD Draai de bedieningsknop(pen) van
de oven naar 0.
19
Nederlands
Tips Voor Het Koken Met de Timer
Indien u meerdere gerechten wilt bereiden, dient u gerechten
te kiezen die ongeveer even lang duren. U kunt de kooktijd
voor een bepaald gerecht echter verlengen door een kleine
container te gebruiken en deze in aluminiumfolie te wikkelen,
of juist verkorten door een kleinere hoeveelheid te bereiden
of een grotere container te gebruiken.
Indien het lang duurt voordat de automatische bakperiode
aanvangt, dienen snel bedervende voedselproducten zoals
varkensvlees of vis te worden vermeden, vooral bij warm
weer.
n
Plaats geen warm eten in de oven als u de timer gaat
gebruiken.
n
Gebruik de oven niet met de timer indien deze reeds
warm is.
n
Gebruik de oven niet met de timer indien de oven
ernaast warm is.
Bij het bakken van heel gevogelte dient u het gevogelte
volledig te ontdooien voordat u het in de oven plaatst.
Controleer of het vlees of het gevogelte helemaal gaar is
voordat u het opdient.
Algemene Tips voor de Ovens
Duw de rekken altijd helemaal tot achterin de oven.
Bakplaten, braadsleeën en dergelijke moeten midden op de
ovenrekken geplaatst worden. Schotels en dergelijke moeten
in het midden worden geplaatst. Zet de platen en schotels
niet tegen de zijkanten van de oven aan, anders kan het
gerecht te hard bruinen.
Voor gelijkmatig bruinen is de maximaal aanbevolen grootte
van een ovenschaal:
diepte: 340 mm (13 ⁄”) bij breedte: 340 mm (13 ⁄”) in
de hoofdoven.
Zet de ovendeur NIET langer open dan noodzakelijk is als
de oven aan staat, anders worden de knoppen erg heet.
Laat altijd ongeveer een vingerbreedte ruimte vrij
tussen verschillende gerechten op hetzelfde rek. Zo kan
de hitte goed circuleren rond de gerechten.
Indien u groenten aan het hete vet van een braadstuk
gaat toevoegen, moet u de groente goed drogen of
van een dunne laag bakolie voorzien om spetters te
voorkomen.
Als gerechten tijdens het bakken kunnen gaan koken en
druppen, plaats deze dan op een bakplaat.
De Cook & Clean bekledingspanelen (zie ‘Het Fornuis
Schoonmaken’) werken beter als vetspetters vermeden
worden. Bij het braden van vlees dient u het vlees af te
dekken.
Er komt voldoende hitte uit de oven tijdens het bakken
om borden te verwarmen in de grill.
Als u de onderkant van een hartige taart wilt bruinen,
verwarm dan een bakplaat 15 minuten voor voordat u
het gerecht in het midden van de plaat plaatst.
6. Tips Voor het Koken
20
Nederlands
7. Bakrichtlijnen
ArtNo.050-0007NL
Oven shelf positions
(Dutch)
Rek Positie
Hoogste
Centrum
Bodem
De opgegeven bedieningsinstellingen voor de oven en de baktijden in de onderstaande
tabel zijn alleen bedoeld als RICHTLIJN. U kunt de temperatuur naar eigen inzicht aanpassen
om het gewenste resultaat te bereiken.
Voedsel wordt in een heteluchtoven bij een lagere temperatuur bereid dan in een
conventionele oven. Bij gebruik van recepten dient de temperatuur van de heteluchtoven
met 10 °C en de kooktijd met 5-10minuten verlaagd te worden. De temperatuur in een
heteluchtoven is overal in de oven gelijk – u kunt dus elk rek gebruiken.
Voedsel
Gebraden Vlees
Rundvlees met bot
Rundvlees zonder bot
Lamvlees
Varkensvlees
Gevogelte
Kip (2,3 kg)
Kalkoen (4,5 kg)
Kalkoen (over 4,5 kg)
Eend / Eendje
Stoofschotel
Vis
Cake
Met zeer veel vruchten
Met veel vruchten
Licht cake
Deeggerechten
Vruchtentaart
Taartjes
Bladerdeeg
Brood
Schuimgebak
Rek
Positie
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C
C/B
C/B
C/B
C/B
C/B
C
C
C
C
C/H
C
Baktijd (Bij Benadering)
20-25 minuten per 500g +20-25 minuten.
15-20 minuten per 500g +15-20 minuten.
30-35 minuten per 500g +30-35 minuten.
20-25 minuten per 500g +20-25 minuten.
30-35 minuten per 500g +30-35 minuten.
25-30 minuten per 500g +25-30 minuten.
35-40 minuten per 500g +35-40 minuten.
25-30 minuten per 500g +25-30 minuten.
20-25 minuten per 500g +20-25 minuten.
15-20 minuten per 500g +15-20 minuten.
25-30 minuten per 500g +25-30 minuten.
20 minuten per 500g +20 minuten.
20 minuten per 500g +20 minuten.
15 minuten per 500g +15 minuten.
25-30 minuten per 500g.
2-4 uren volgens recept.
Filets 15-20 minuten.
Hele vis 10 minuten per 500g +10 minuten.
Steaks afhankelijk van dikte.
45-50 minuten per mengsel van 500g.
2½ aan 3 uren.
20-30 minuten.
35-40 minuten.
10-20 minuten afhankelijk ven de omvang.
20-40 minuten afhankelijk ven de omvang.
20-30 minuten.
2-3 uren.
Gevuld en opgerold - Voeg
ongeveer 10 minuten per 500 gr toe
aan bovenstaande baktijden of bak
op 200°C gedurende 20 minuten en
op 160°C gedurende de resterende
tijd.
Gevuld gevogelte - Bak op 200°C
of op 200°C gedurende 20 min en
op 160°C gedurende de resterende
tijd.
Voorverpakt (vers of ingevroren),
volg de baktijden op het pak.
Ontdooi bevroren grote stujjen
vless en gevogelte volledig voordat
u ze bakt.
Temperatuur
°C
160
200
160
200
160
200
160
200
160
200
160
200
160
200
160
140-150
190
190
190
140
150
170
200
200
230
220
100
Temperatuur
°C
150
190
150
190
150
190
150
190
150
190
150
190
150
190
150
130-140
180
180
180
130
140
160
190
190
220
210
90
ArtNo.050-0005N Electric dual oven cooking table
HeteluchtovenConventionele Oven
De conventionele oven gebruiken:
laat als u met twee platen kookt,
minimaal een richel open tussen de
platen.
Plaats de baklade met de voorzijde
tegen de voorzijde van de
ovenplaat.
Plaats de baklade met de voorzijde
tegen de voorzijde van de
ovenplaat.
U kunt maximaal met drie platen
tegelijk koken in een ventilatorov-
en, maar zorg ervoor dat er tussen
elke kookplaat minimaal een open
richel zit.
21
Nederlands
8. Het Fornuis Schoonmaken
Belangrijke Informatie
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u het fornuis grondig
schoonmaakt. Laat vervolgens het fornuis afkoelen.
n
Gebruik in geen geval verfafbijtmiddelen,
soda, bijtmiddelen, biologische poeders, bleek,
bleekmiddelen met chloor, ruwe schuurmiddelen of
zout.
n
Meng geen verschillende schoonmaakmiddelen
door elkaar - dit leidt wellicht tot gevaarlijke
reacties.
Alle delen van het fornuis kunnen met warm zeepwater
worden schoongemaakt. Pas echter op dat het zeepwater
niet bij het fornuis naar binnen sijpelt.
Denk eraan dat u het na aoop weer aansluit.
Kookplaatbranders
U kunt de branderkoppen en -kappen verwijderen om ze
schoon te maken. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn voordat
u ze weer aanbrengt.
n
Stop de branderkoppen niet in de vaatwasser.
Als u een branderkop vervangt, zorg dan dat deze correct
in de basis wordt aangebracht (Afb.8.1). Onderop de
branderkop ziet u twee pitten; deze passen in de twee
inkepingen in de brandervoet (Afb.8.2).
Controleer of de brandergaten niet zijn geblokkeerd. Als er
een blokkering is, moet u de vastzittende stukjes verwijderen
met een staaldraad.
De Bakplaat
Maak de bakplaat altijd schoon na gebruik. Laat hem volledig
afkoelen voordat u hem verwijdert. Dompel de bakplaat
onder in warm zeepwater. Gebruik een zachte doek of, voor
hardnekkige vlekken, een nylon afwasborstel.
OPMERKING: als de grillplaat wordt gewassen in een
afwasmachine, kan er wat afwaswater achterblijven op
de achterzijde. Dit is normaal en zal de prestaties van uw
grillplaat niet beïnvloeden.
ArtNo.311-0028 - Burner head off
A
B
ArtNo.311-0029 - Burner base & head alignment
Afb.8.1
Afb.8.2
A – Kap, B – Basis
22
Nederlands
ArtNo.331-0003 Grill frame out, no pan
ArtNo.331-0004 Removing the grill frame
ArtNo.331-0005 Removing the grill rail
Afb.8.3
Afb.8.4
Afb.8.5
Afb.8.6
Uitschuifbare Grill
n
Voordat u bepaalde onderdelen van de grill
verwijderd voor schoonmaken moet u ervoor zorgen
dat ze afgekoeld zijn, of gebruik ovenwanten.
n
Gebruik GEEN schurende substanties.
De grillpan dient met warm zeepwater te worden
afgewassen. U kunt de grillpan ook in de vaatwasser reinigen.
Indien de grillpan voor vlees of voor ander aankoekend
eten is gebruikt, dient u de grillpan direct na gebruik enkele
minuten in de week te zetten. Gebruik een nylon borstel om
hardnekkig vuil van de pan te verwijderen.
De grillpan kan gemakkelijk verwijderd worden voor
reiniging:
Verwijder de steun voor de grillpan door deze naar voren te
trekken (Afb.8.3).
Til de grillpan uit de steun. De steun zit aan de zijrails vast
met twee klemmen aan elke kant (Afb.8.4).
Voor beide kanten ondersteunt u de zijrail met uw ene hand
en tilt u de steun met uw andere hand van de zijklemmen af
(Afb.8.5).
Voor de veiligheid duwt u de zijrails weer terug in de grill.
Indien u de zijrails wilt verwijderen zodat u de grill
makkelijker kunt reinigen, dient u ze van de haken aan
de zijkanten van de grillkamer (Afb.8.6) los te maken en
de zijkanten reinigen met een zachte doek en een mild
reinigingsmiddel.
n
Plaats de rails NIET in de vaatwasser.
Als u klaar bent, haakt u de zijrails weer aan de zijkanten van
de grill. U plaatst de steun terug door de zijrails naar voren te
trekken en de steun weer met elke kant erop te laten rusten
waarna u de steun in de zijrails drukt. Zet de grillpan terug.
Bedieningspaneel en Deuren
Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, waaronder
schuimreinigers, op oppervlakken van geborsteld roestvrij
staal. Gebruik voor de beste resultaten een vloeibaar
reinigingsmiddel of onze allesreiniger.
Het bedieningspaneel en de bedieningsknoppen mogen
alleen schoongemaakt worden met een zachte doek die
uitgewrongen is in warm water en zeep – maar let erop dat
er geen overtollig water in het apparaat sijpelt. Veeg met een
schone vochtige doek en poets daarna met een droge doek.
De ovendeuren mogen alleen gereinigd worden met een
zachte doek die uitgewrongen is in warm water en zeep.
23
Nederlands
Ovens
Cook & Clean’ Panelen
De ovens zijn voorzien van demonteerbare panelen (‘Cook
and Clean’) met een speciale emaillelaag die gedeeltelijk
zelfreinigend is. De laag beschermt de bekleding niet volledig
tegen krassen maar beperkt de handmatige reiniging wel tot
een minimum.
De ‘Cook & Clean’ panelen werken het beste boven 200 °C.
Indien u de oven meestal op een lagere temperatuur
gebruikt, dient u zo af en toe de panelen te verwijderen en
met een pluisvrije doek en warm zeepwater af te nemen.
Droog de panelen vervolgens af en breng ze weer aan. Stel de
oven vervolgens in op 200 °C en laat hem een uur aanstaan.
Zo zorgt u ervoor dat de panelen goed blijven werken.
n
Gebruik geen staalwol of ander materiaal dat
wellicht krassen op het oppervlak maakt.
De Bekledingspanelen van de
Hoofdoven Verwijderen
Een aantal van de bekledingspanelen zijn demonteerbaar
zodat u de panelen en achter de panelen kunt schoonmaken.
Als u de emaillen binnenkant van de oven wilt schoonmaken,
moet u voor dat u de bekleding verwijdert de rekken eruit
halen. Voor verwijdering van de bekleding is het niet nodig
de aansluitklemmen te verwijderen. Til iedere bekleding
omhoog en schuif haar over de aansluitklemmen naar voren
(Afb.8.7).
Nadat de panelen eruit zijn gehaald, kan de emaillen
binnenkant worden gereinigd.
In omgekeerde volgorde monteren.
Afb.8.7
24
Nederlands
Reinigingstabel
De genoemde reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar in de
supermarkt of bij verkopers van elektrische apparaten.
Voor emailoppervlakken gebruikt u een reinigingsmiddel dat
goedgekeurd is voor gebruik op email.
Regelmatig reinigen wordt aanbevolen. Het reinigen is
eenvoudiger als u het gemorste direct afveegt.
Kookplaat
Onderdeel Afwerking Aanbevolen Reinigingsmethode
Bovenkant van kookplaat Email of roestvrij staal.
Warm zeepwater, zachte doek. Alle hardnekkige vlekken voorzichtig
verwijderen met een nylon schuurspons.
Keramische/inductiekookplaat Gehard glas. Warm zeepwater; Crèmig reinigingsmiddel/schuurspons indien nodig.
Bakplaat (alleen bij sommige modellen) Anti-aanbaklaag.
Laat afkoelen. Afwassen in warm zeepwater. Gebruik geen schuurmiddelen/-
sponzen. Vaatwasmachine.
Opwarmzone (alleen bij sommige
modellen)
Gehard glas. Warm zeepwater, crèmig reinigingsmiddel/schuurspons indien nodig.
Buitenkant van Fornuis
Onderdeel Afwerking Aanbevolen Reinigingsmethode
Buitenkant van deur, deurpost en
opberglade
Email of verf.
Warm zeepwater, zachte doek. Eventuele hardnekkige vlekken voorzichtig
verwijderen met een vloeibaar schoonmaakmiddel.
Roestvrij staal. Microbre plus All Purpose Cloth (supermarkt).
Zijkanten en plint Geverfde oppervlakken. Warm zeepwater, zachte doek.
Spatscherm/achterrooster Email of roestvrij staal.
Warm zeepwater, zachte doek. Crèmig reinigingsmiddel, met zorg, indien
nodig.
Bedieningspaneel Verf, email of roestvrij staal. Warm zeepwater. Gebruik geen schuurmiddelen op belettering.
Bedieningsknoppen/handvatten en
randen
Kunststof/chroom en rood koper. Warm zeepwater, zachte doek.
Geelkoper. Koperpoetsmiddel.
Ovendeur glas/glazen deksel Gehard glas. Warm zeepwater, crèmig reinigingsmiddel/schuurspons indien nodig.
Oven en Gril
Onderdeel Afwerking Aanbevolen Reinigingsmethode
Zijkanten, onderkant, verdeler en
bovenkant van oven GEEN COOK &
CLEAN’ OVENPANELEN (zie onder)
Email.
Elk merkovenreinigingsmiddel dat geschikt is voor email.VOORZICHTIG:
BIJTENDE OVENREINIGERS: VOLG INSTRUCTIES VAN FABRIKANT OP. Zorg dat
er geen contact is met de ovenelementen.
‘Cook & Clean ovenpanelen (alleen
sommige modellen)
Speciaal gedeeltelijk zelfreinigend
email.
Dit oppervlak reinigt zichzelf bij 200 °C en hoger, of de panelen kunnen
worden verwijderd en afgewassen met warm zeepwater en een nylon
borstel (zie ‘De Ovens’ in ‘Het Fornuis Schoonmaken’).
Ovenrekken, Handyrack, gril-treeft,
Handygrill-rek
Chroom.
Een voor email geschikt ovenreinigingsmiddel. Met zeep gevuld sponsje.
Vaatwasmachine.
Grilpan/Braadslede (alleen sommige
modellen)
Email. Warm zeepwater. Met zeep gevuld sponsje. Vaatwasmachine.
25
Nederlands
De kookplaatontsteking of kookplaatbranders storen
Is de stroom aangesloten? Brandt het klokje?
Zo niet, dan is er wellicht iets mis met de stroomvoeding.
Zit er vuil op de ontstekingselektrode of de sleuven van de
branders?
Zijn de branderringen en - kappen goed aangebracht (zie ‘Het
Fornuis Schoonmaken’)?
Kookplaatbranders gaan niet aan
Controleer of de onderdelen van de brander correct zijn
teruggezet na het afvegen of verwijderen voor reiniging.
Controleer of de gastoevoer in orde is. U kunt dit doen door
te controleren of uw andere gasapparaten goed werken.
Gaan de branders branden als u de knop indrukt?
Zo niet, controleer dan de voeding door te kijken of het klokje
brandt.
Er komt stoom uit de oven
Bij het koken van voedselproducten met een hoog
watergehalte (bijv. ovenfriet), komt er wat stoom uit de
opening aan de achterkant.
Wees voorzichtig als u de ovendeur opentrekt, aangezien er
soms veel stoom vrijkomt. Ga niet te dicht bij de oven staan
en laat de stoom wegtrekken.
Welke reinigingsmaterialen worden aanbevolen voor het
fornuis?
Zie het onderdeel Reiniging voor een complete lijst
aanbevolen reinigingsmaterialen.
n
Gebruik in geen geval bijt- of schuurmiddelen
aangezien deze het oppervlak kunnen aantasten.
Een ovenventilator maakt geluid
De toon van de ovenventilator verandert soms naarmate de
oven opwarmt – dat is heel normaal.
De knoppen worden heet als ik de oven of de grill
gebruik. Kan ik dit voorkomen?
Ja, de knoppen worden heet door de hitte die uit de oven of
de grill opstijgt. Doe de ovendeur dicht.
Plaats de grillpan tijdens gebruik helemaal achterin, zodat hij
tegen de achteraanslag aan zit.
Laat de deur van de grill altijd open staan wanneer u de grill
gebruikt.
Het bedieningspaneel wordt heet als ik de oven of de grill
gebruik
Het fornuis wordt gekoeld door een ventilator. Als het
bedieningspaneel bovenmatig warm wordt tijdens gebruik
van het fornuis, is de koelventilator wellicht defect. Mocht dit
het geval zijn, neem dan contact op met uw installateur, een
erkende reparateur of met de klantenservice om een afspraak
te maken voor de reparatie.
Indien er een probleem is met de installatie, en de
oorspronkelijke installateur kan het niet komen
repareren, wie betaalt de kosten dan?
U betaalt de kosten. Onderhoudsbedrijven rekenen voor het
rechtzetten van het werk van de oorspronkelijke installateur.
Het is in uw voordeel om de oorspronkelijke installateur in te
schakelen.
Stroomstoring
In het geval van een stroomstoring, denk eraan dat u de klok
weer instelt zodat de oven met timer goed blijft werken.
Het eten bakt te langzaam, te snel of brandt aan
De baktijden van deze oven wijken wellicht af van die van uw
vorige oven.
Controleer of u zich houdt aan de aanbevolen temperatuur
en positie van het rek; zie de bakgids in deze handleiding.
De bedieningsinstellingen voor de oven en de baktijden zijn
alleen bedoeld als richtlijn.
U kunt de temperatuur naar wens aanpassen om de
gewenste resultaten te bereiken. Probeer het eens op een
hogere temperatuur.
Het eten wordt niet gelijkmatig gaar in de oven
Gebruik geen bakplaten die groter zijn dan de in het
onderdeel Algemene Tips Voor de Ovens vermelde
afmetingen.
Indien u een groot gerecht bereidt, moet u het tijdens het
koken omdraaien.
Indien u twee rekken gebruikt, dient u voor voldoende
tussenruimte te zorgen zodat de warmte goed kan circuleren.
Indien u een bakplaat in de oven plaatst, zet deze dan altijd
op het midden van het ovenrek.
Controleer of de deurafdichting beschadigd is en of de
deurgrendel dusdanig is ingesteld dat de deur stevig tegen
de afdichting aan wordt gehouden.
Indien u een kom met water op het ovenrek plaatst, dient
deze waterpas te staan. (Indien het bijvoorbeeld achteraan
dieper is, dient u de achterkant van het fornuis omhoog te
brengen of de voorkant te laten zakken.) Indien het fornuis
niet waterpas staat, dient u de leverancier te raadplegen om
het te laten bijstellen.
9. Problemen Oplossen
26
Nederlands
De oven met timer gaat niet aan als ik hem handmatig
aanzet
Is de stroom aangesloten? Brandt het klokje? Zo niet, dan is er
wellicht iets mis met de stroomvoeding.
Staat het fornuis aan bij de scheidingsschakelaar
Is de tijd ingesteld?
De oven met timer gaat niet aan bij het automatisch
koken
Is de ovenknop per ongeluk uit blijven staan?
De oventemperatuur stijgt naarmate het fornuis
veroudert
Indien het niet helpt of slechts tijdelijk helpt als u de
ovenknop lager zet, hebt u wellicht een nieuwe thermostaat
nodig. De thermostaat dient door een onderhoudstechnicus
te worden geïnstalleerd.
Een ovenlicht werkt niet
Het lampje is wellicht doorgebrand. Lampjes (vallen niet
onder de garantie) zijn verkrijgbaar bij de betere elektrische
winkel. Vraag om een 40 W, 230 V halogeenlamp (G9)
(Afb.9.1).
Sluit de stroom af bij de stroombreker.
Schakel voordat de bestaande lamp wordt verwijderd eerst
de stroomtoevoer uit en zorg dat de oven en de lamp zijn
afgekoeld. Open de ovendeur en verwijder de ovenrekken.
Verwijder de kap van de lamp door deze een kwartslag
linksom te draaien. Dit kan behoorlijk zwaar gaan (Afb.9.2).
Trek aan de bestaande lamp om deze te verwijderen. Zorg dat
u bij het hanteren van de nieuwe lamp het glas niet aanraakt
met uw vingers, omdat olieën van uw handen voortijdig falen
kunnen veroorzaken. Druk en klik de nieuwe lamp op zijn
plaats.
Plaats de kap terug door deze een kwartslag rechtsom te
draaien.
De ovendeur is slecht gealigneerd
Het onderste scharnier van de linker ovendeur kan
worden aangepast aan de hoek van de deur veranderen
(Afb.9.3). Maak de bevestigingsschroeven van het onderste
scharnier van de deur los en verplaats het scharnier naar
de juiste positie met behulp van de inkeping en een platte
schroevendraaier (Afb.9.4).
Draai de scharnierschroeven weer aan.
ArtNo.320-0007 Oven door hinge adjustment 2
Eect van instelling scharnier – overdreven om duidelijk aan te geven
Ovendeur om de duidelijkheid weggelaten
Middellijn van scharnierpen
Afb.9.1
Afb.9.2
Afb.9.3
Afb.9.4
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
27
Geachte installateur
Wilt de details hieronder invullen voordat u met de installatie
start. Uw klant kan dan eenvoudig contact met u opnemen
indien er een probleem optreedt dat voortvloeit uit uw
installatie.
ArtNo.050-0011NL - Installer information table
Naam Installateur
Het Serienummer van het Toestel
Telefoonnummer Installateur
Bedrijf Installateur
Veiligheidseisen
n
Het fornuis moet worden geïnstalleerd conform
de relevante instructies in dit boekje, de relevante
voorschriften alsmede de vereisten van de
plaatselijke gas - en energiebedrijven.
n
Controleer vóór de installatie of het fornuis geschikt
is voor uw gassoort en voedingsspanning. Kijk op
het gegevensplaatje.
n
Als het apparaat in Zwitserland geïnstalleerd moet
worden, moet met de volgende regelgeving en
richtlijnen rekening worden gehouden:
SVGW - Gasprincipes G1: Gasinstallatie.
EKAS - Form. 1942: Richtlijn vloeibaar gas, deel 2.
Bepalingen van kantonnale instanties (bv. regelgevers
voor brandveiligheid).
n
Dit fornuis is een apparaat van Klasse 2
Onderklasse1.
n
Dit apparaat dient in overeenstemming met de
geldende voorschriften en uitsluitend in een goed
geventileerde ruimte te worden geïnstalleerd.
n
Lees de gebruiksaanwijzing voordat u dit apparaat
installeert of gebruikt.
n
Het is in uw eigen belang en in het belang van de
veiligheid om alle gasapparaten door bevoegd
personeel te laten installeren. Indien het apparaat
verkeerd wordt geïnstalleerd, maakt dit eventuele
garantie- of aansprakelijkheidsclaims wellicht
ongeldig, en kunt u vervolgd worden.
n
Het apparaat kan worden omgebouwd voor gebruik
met een andere gassoort.
Ventilatie
Het fornuis is niet op een afvoerinrichting voor
verbrandingsproducten aangesloten. Er dient met name
aandacht te worden besteed aan de relevante voorschriften
met betrekking tot de ventilatie. Alle kamers moeten
voorzien zijn van een raam dat open kan of iets soortgelijks,
en sommige kamers moeten tevens van een permanent
ventilatiekanaal zijn voorzien, afgezien van het raam.
Het Fornuis Plaatsen
Het fornuis mag in een keuken of open keuken worden
geïnstalleerd, maar NIET in kamers met een bad of douche.
Dit fornuis is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk gebruik.
Indien het voor andere doeleinden wordt gebruikt, maakt
dit eventuele garantie- of aansprakelijkheidsclaims wellicht
ongeldig.
Opmerking: Een fornuis dat geschikt is voor LPG mag NIET
worden geïnstalleerd in een kamer of interne ruimte onder
grondniveau, zoals bijvoorbeeld een kelder.
Ombouwen
Met het fornuis wordt een ombouwset voor een andere
gassoort bijgeleverd. Raadpleeg ‘Ombouwen voor LP
Gassoort’
Indien het fornuis dient te worden omgebouwd voor gebruik
met een andere gassoort, raden we aan dit vóór de installatie
te doen.
Na ombouwing van het fornuis moet u de gasombouwsticker
op de juiste plek op het gegevensplaatje plakken. Zo wordt
aangegeven op welk soort gas het fornuis nu ingesteld is.
10. Installatie
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
28
De onderdelen controleren:Om het fornuis correct te kunnen installeren is de
volgende apparatuur noodzakelijk:
Stabiliteitsklem: Indien het fornuis op een flexibele
gasleiding wordt aangesloten, dient een stabiliteitsklem
of -ketting te worden aangebracht. Deze worden
niet bij het fornuis geleverd maar zijn bij de meeste
bouwmaterialenzaken verkrijgbaar.
Gasdrukmeter/manometer.
Buigzame gasslang: Dient aan de relevante normen te
voldoen.
Multimeter: Voor elektrische controle.
Tevens is de volgende apparatuur noodzakelijk:
1. Elektrische boor
2. Steenboortje (alleen nodig indien het fornuis op een
stenen of betonnen vloer wordt geplaatst)
3. Muurpluggen (alleen nodig indien het fornuis op een
stenen of betonnen vloer wordt geplaatst)
4. Stalen meetlint
5. Kruiskopschroevendraaier
6. Platte schroevendraaier
7. Luchtbelwaterpas
8. Potlood
9. Engelse sleutel
10. Schroeven om de stabiliteitsbeugel vast te zetten
11. 13 mm moersleutel of steeksleutel
4 pannenroosters Grillpan en treef
4 telescopische plaat Deluxe ovenbak
2-stuk plint Sonde (vleesthermometer)
Stabiliteit locatie bracket
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
29
ArtNo.110-0004 - 110 Cooker min spacings
5 mm
5 mm
Height to Hotplate
905 mm min
930 mm max
Height to Flue Trim
935 mm min
960 mm max
800 mm min
410 mm min
410 mm min
1102 mm
1092 mm
Wall Wall
check cookerhood instructions for actual dimensions
75 mm min 75 mm min
130 mm min
ArtNo.245-0031 - 110 IN G5 - Masterchef - Cooker clearance 2
75 mm
min
75 mm
min
800 mm
min
905 mm
min
930 mm
max
Afb.10.1
Afb.10.2
Afb.10.3
Afb.10.4
Het Fornuis Plaatsen
Afb.10.1 en Afb.10.2 laten de aanbevolen minimumafstand
zien tussen het fornuis en de oppervlakken in de buurt.
Het fornuis dient niet te worden geïnstalleerd op een
voetstuk.
De rand van de kookplaat dient op gelijke hoogte of boven
eventuele naastgelegen werkbladen te zitten. Aan alle
kanten van het fornuis moet een ruimte van 75 mm vrij
worden gelaten BOVEN de hoogte van de kookplaat en
nevenliggende oppervlakken.
Bij niet-brandbare oppervlakken (bijvoorbeeld ongeverfd
metaal of keramische tegels) is de minimumafstand 25 mm.
Tussen de bovenkant van de kookplaat en eventuele
brandbare horizontale oppervlakken erboven dient een
tussenruimte van ten minste 800 mm te worden gelaten.
*Afzuigkappen dienen in overeenstemming met de
aanwijzingen van de betreende fabrikant te worden
geïnstalleerd.
** Een spatplaat moet in overeenstemming met de
aanwijzingen van de fabrikant worden gemonteerd. Houd
rekening met de extra hoogte van de rookgasafvoerklep die
aan het kookfornuis gemonteerd moet worden.
Oppervlakken van meubels en muren aan de zij- en
achterkant van het fornuis moeten bestand zijn tegen hitte,
spatten en stoom. Vooral bepaalde soorten keukenmeubels
van vinyl of laminaat zijn slecht tegen hitte en verkleuring
bestand. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden
voor schade die veroorzaakt wordt door normaal
gebruik van het fornuis aan materiaal dat delamineert of
verkleurt bij temperaturen van minder dan 65 °C boven de
kamertemperatuur.
Bouw het fornuis niet helemaal in; het moet mogelijk blijven
het fornuis te verwijderen voor reiniging en onderhoud.
Indien het fornuis dicht bij een hoek van de keuken staat, is
minimaal 130 mm ruimte vereist zodat de ovendeuren open
kunnen (Afb.10.3). Er is voor het daadwerkelijke openen van
de deuren minder ruimte nodig maar dit is ter bescherming
van uw handen als u de deur opent.
Het Fornuis Verplaatsen
n
Probeer nooit het fornuis te verplaatsen terwijl het
nog op de voeding aangesloten is.
n
Het fornuis is zeer z waar dus wees voorzichtig.
We raden aan het fornuis door twee mensen te laten
verschuiven. Zorg dat de vloerbedekking goed vast zit
of verwijderd is, zodat deze niet verschuift als het fornuis
verplaatst wordt.
Het fornuis is voorzien van twee nivelleerwieltjes aan
de achterkant en twee stelvoeten die naar beneden
kunnen worden gedraaid aan de voorkant. U zult het
nivelleerwerktuig nodig hebben.
Verwijder de polystyreen basisverpakking. Kantel het fornuis
controleer de instructies van het fornuis voor de
werkelijke afmetingen
Hoogte tot
kookplaat
905 mm min
930 mm max
Hoogte tot rand
rookkanaal
935 mm min
960 mm max
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
30
ArtNo.070-0014 - Stability bracket - Wall fitting
Kookplaat
Vloer
Stabiliteit
locatie
bracket
Wand
Stabiliteitsbeugel
ArtNo.070-0014 - Stability bracket - Wall fitting
Kookplaat
Stabiliteitsbeugel
Vloer
Stabiliteit
locatie
bracket
Typische vloermontage
Alternatieve posities
voor stabiliteit
locatie bracket
Stabiliteitsketting
ArtNo.010-0004 Moving the cooker
Afb.10.6
Afb.10.7
Afb.10.5
vanaf de voorkant naar achteren en verwijder de voorste helft
van de polystyreen onderverpakking (Afb.10.4).
Herhaal dit vanaf de achterkant en verwijder de achterste
helft van de polystyreen verpakking.
Breng de Wieltjes aan de
Achterkant Omlaag
Als u de hoogte van de achterzijde van het fornuis wilt
aanpassen, brengt u eerst een 13 mm schroefsleutel of een
steeksleutel aan op de achthoekige stelmoer (Afb.10.5). Draai
de moer – rechtsom om het fornuis te verhogen – linksom
om het te verlagen.
Draai 10 volledige (360º) slagen te draaien met de klok mee.
Let op dat u BEIDE WIELTJES AAN DE ACHTERKANT laat
zakken.
Het Verplaatsen
Vouw de achterrand van de bodemverpakking open. Doe de
deur van de grill en de rechteroven open zodat u goed kunt
vasthouden aan de onderkant van het bedieningspaneel
terwijl u de oven verplaatst (Afb.10.6).
Duw het fornuis voorzichtig naar achteren van de
onderverpakking af. Verwijder de onderbak.
Plaats het fornuis op bijna de denitieve plaats, laat net
voldoende ruimte over om erachter te kunnen komen.
n
Gebruik niet de deurhendels of bedieningsknoppen
om het fornuis te verplaatsen.
De Stabiliteitsteun of -ketting
Installeren
Tenzij anders aangegeven, moet een fornuis dat een
buigzame gasconnector gebruikt, vastgezet worden met een
geschikt stabiliteitsmiddel.
Geschikte stabiliteitsmiddelen worden getoond in Afb.10.7
en Afb.10.8.
Als u een stabiliteitketting gebruikt (Afb.10.7) dient de
ketting zo kort mogelijk gehouden te worden en stevig
bevestigd te worden aan de achterkant van het fornuis.
Als u gebruik maakt van een stabiliteit beugel; Eerst de
beugel apparaatlocatie bevestigen aan de achterkant van
het fornuis (Afb.10.8). Stel vervolgens de beugel aan te gaan
door de sleuf van de inrichting (Afb.10.9 en Afb.10.10).
Afb.10.8
Afb.10.9
Afb.10.10
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
31
Afb.10.11
Afb.10.12
Afb.10.13
Verplaatsen van het Fornuis na de
Installatie
Als u het fornuis na de installatie moet verplaatsen,
dient u de stekker eruit te trekken, de onderkant van het
bedieningspaneel vast te houden en de voorkant van het
fornuis op te tillen (Afb.10.6). Controleer dan achter het
fornuis of de gasslang niet is blijven haken.
Zorg tijdens het verplaatsen telkens dat de stroomkabel en
de gasslang voldoende speling hebben om het fornuis te
kunnen verplaatsen.
Indien het fornuis van een stabiliteitsketting voorzien is, dient
u deze los te koppelen terwijl u het fornuis er voorzichtig uit
trekt.
Als u het fornuis weer op zijn plaats zet, dient u wederom te
controleren of de stroomkabel en de gasleiding niet blijven
haken.
Ombouwing voor een Ander Gas
Indien het apparaat dient te worden omgebouwd voor
gebruik met een andere gassoort, raden we aan dit vóór de
installatie te doen.
Handgrepen Monteren
De handgrepen voor de grill en slow cook oven moeten als
volgt worden gemonteerd:
Verwijder de bestaande M5-schroeven van de deuren. Bewaar
ze op een veilige plaats (Afb.10.11).
Plaats de hendel (Afb.10.12) en zet hem vast (Afb.10.13).
Waterpas Stellen
Plaats een luchtbelwaterpas op een rek van één van de ovens
om te controleren of het fornuis waterpas staat.
Zet het fornuis op de bestemde plaats neer. Pas daarbij
op dat het niet wordt verdraaid in de ruimte tussen de
keukenkasten, omdat dit het fornuis of de kasten kan
beschadigen.
De voeten aan de voorkant en de wieltjes aan de achterkant
kunnen worden afgesteld om het fornuis waterpas te stellen.
Om het fornuis aan de achterkant in de hoogte te verstellen,
dient u de stelmoeren aan de voorste hoeken aan de
onderkant. Om de voeten aan de voorkant in te stellen dient
u het fornuis met behulp van de wieltjes aan de achterkant
op te tillen of te laten zakken.
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
32
Flexible hose
PipeworkPipework
Flexible hose
Aansluiten op Het Gas
Dit dient aan de relevante normen te voldoen.
De buigzame slang (niet bijgeleverd) MOET aan de
relevante normen voldoen. Slangen zijn bij de meeste
bouwmaterialenzaken verkrijgbaar.
De gastoevoer moet eindigen in een naar opzij wijzende
elleboogpijp en een naar beneden wijzende aansluiting van
het bayonettype (Afb.10.14).
De aansluiting van het apparaat bevindt zich aan de
achterkant van het fornuis, vlak onder het kookplaatniveau.
Neem in geval van twijfel contact op met de leverancier.
De afschermkasten aan de achterkant beperken de positie
van het toevoerpunt.
Daar het fornuis in de hoogte verstelbaar is en elke
aansluiting anders is, kunnen we geen nauwkeurige
afmetingen geven.
Hoewel een slang van 900 mm zal volstaan, biedt een slang
van 1100 mm iets meer speling voor het plaatsen van de
eindaansluiting en het verplaatsen van het fornuis.
De slang dient dusdanig te worden aangesloten, dat de
in- en uitlaataansluitingen verticaal zijn, zodat de slang naar
beneden hangt.
De eindaansluiting dient idealiter in het gearceerde gedeelte
A te vallen (Afb.10.15).
Schroef het slanguiteinde met schroefdraad in de gasinlaat.
Controleer na het aansluiten van het gas aan de hand van een
drukproef of het fornuis gasdicht is.
Beproeven op Druk
U kunt de gaswaarde bij de gasbek van een van de middelste
kookplaatbranders meten (niet de wokbrander).
U kunt de gasdruk meten bij de injector van een van de linker
kookplaatbranders.
Verwijder een branderkop. Sluit de drukmeter aan op de
gasbek. Draai de gasleiding open en steek een van de
kookplaatbranders aan.
Druk de bedieningsknop van de brander met de drukmeter in
zodat er gas doorgelaten wordt.
Zie de gegevenssticker voor testdruk.
Zet de branders uit. Zet de brander op de juiste wijze weer in
elkaar.
470
350
675
A
315
Alle afmetingen in mm
Gasinlaat
Afb.10.14
Afb.10.15
buigzame slang
leidingwerk leidingwerk
buigzame slang
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
33
Aansluiten op de Elektriciteit
Het fornuis dient door een bevoegd elektricien te worden
aangesloten in overeenstemming met de relevante
voorschriften alsmede de vereisten van het plaatselijke
energiebedrijf.
n
WAARSCHUWING: HET APPARAAT DIENT TE
WORDEN GEAARD.
Opmerking: Het fornuis dient te worden aangesloten op de
juiste stroomvoeding, zoals op het spanningslabel van het
fornuis vermeld is. Het fornuis dient te worden aangesloten
via een geschikte regeleenheid voor het fornuis, bestaande
uit een tweepolige schakelaar met een tussenruimte van ten
minste 3 mm tussen de polen.
n
Het fornuis mag niet op een normaal, huishoudelijk
stopcontact worden aangesloten.
U kunt de afschermkast van het aansluitpunt op het
achterpaneel verwijderen om bij de netaansluiting te komen.
Sluit de elektriciteitskabel aan op de juiste aansluitpunten
(Afb.10.16 en Afb.10.17). Controleer of de aansluitingen en
de schroeven van de aansluitpunten goed vastzitten. Zet de
elektriciteitskabel vast met de kabelklem.
ArtNo.130-0012NL - Electrical connections single-phase
N N
L1 L2
2x 230 Vac 50Hz
(TOT CA. 7,6 kW)
6mm² max.
N
L
Aardlekschakelaars met Stroomsturing
Gecombineerd gebruik van uw fornuis en andere
huishoudelijke apparaten kan ertoe leiden dat de
schakelaar omslaat. Daarom raden wij aan het fornuis te
beveiligen met een aparte aardlekschakelaar met of zonder
overbelastingsbeveiliging.
INDIEN U TWIJFELT, RAADPLEEG DAN EEN BEVOEGDE
ELEKTRICIEN.
Afb.10.16
L1
N
L3
L2
3N ac
230/400 V 50 Hz
6 mm² max
10 mm² max
6 mm² max
Afb.10.17
INSTALLATIE
Controleer na aoop of het apparaat elektrisch veilig en gasdicht is.
34
Eindcontroles
Kookplaatcontrole
Controleer elke brander (zie ‘Kookplaatbranders’ aan het
begin van de handleiding).
Grillcontrole
Draai de grillknop aan en controleer of de grill warm wordt.
Ovencontrole
Zet de ovens aan. Controleer of de ovenventilators gaan
draaien en of de ovens worden verwarmd.
Opmerking: De garantie dekt het ovenlampje niet.
Zet de ovens uit.
De Montage Voltooien
De 2-stuk Plint Installeren
Monteer de binnenste plint vooraan aan de onderkant
van het fornuis met de 5 meegeleverde schroeven (3 x M5
schroeven in de onderrand, 2 x nr.8 schroeven in elk uiteinde)
(Afb.10.18).
Draai de 2 schroeven los aan de voorkant van de binnenplint.
Plaats de 2 beugels met uitsparingen aan de binnenkant van
de buitenplint op de 2 schroeven (Afb.10.19). Gebruik een
geschikte schroevendraaier om door de uitsparingen in de
buitenplint de 2 schroeven vast te draaien.
De hoogte van de buitenplint kan worden aangepast door de
2 borgschroeven los te draaien, de plint omhoog of omlaag te
schuiven en daarna de schroeven opnieuw vast te draaien.
Opmerking: Als hulp tijdens het monteren van de
buitenplint adviseren we om de deuren te openen tijdens het
plaatsen van de 2 beugels met uitsparingen.
Bevestiging van de Spatplaat
Plaats de spatplaat aan de achterkant van de kookplaat en zet
deze vast met de meegeleverde schroeven.
Klantenzorg
Installateur: Vul de gegevens in deze handleiding in, leg aan
de gebruiker uit hoe het fornuis werkt en geef hem/haar deze
gebruiksaanwijzing.
Dank U.
M5 (large screw)
No.8 (smaller screw)
Inner plinth
Outer plinth
Inner plinth
Afb.10.18
Binnenste plint
Buitenste plint
Afb.10.19
Binnenste plint
M5 (grote schroef)
No.8 (kleinere schroef)
35
Nederlands
Legende
Op schakelschema weergegeven verbinding is van toepassing op eenfase. Nominale waarden zijn van toepassing op 230 V 50 Hz.
11. Schakelschemas
6
P6
5P5
4
P4
7P7
8P8
2
P2
1P1
3P3
P038434
LN
P095199
1
2
P2
P1
1
2
P2
P1
a
b
e
f
c
d
2
1
2
P2
P1
1
br
bk
b
b
y
o
bk
b
b
b
br
br br
bk
b
b
bk
b
br
br
br
br
r
b
b
b
b
bk
b
b
bb
b
bk
bk
bk
r
r
y
b
y
o
y
br
y
y
v
v
r
r
br
br
b
r
r
r
b
bk
w
v
r
v
r
w
r
gr
w
bk
o
y
r
b
b
b
br
o
w
y
b
b
r
o
b
b
b
br
y
b
b
gr
w
v
Y
b
br
b
r
br
v
v
v
v
v
v
v
r
r
r
v
br
br
b
br
br
br
br
br
v
v
v
v
v
v
b
r
r
r
r
y
ybr
X20
X19
X18
X30
X02
X01
X05
X04
X10
X06
X11
X09
X16
X12
X31
X15
X16
X26
X27
X31
X32
X14
X26
X26
X08
X27
X26
X24
X27
X03
X28
X26
X07
X44
X25
X43
X42
X17
Code Beschrijving
X01
Schakelaar voorpaneel grill
X02
Energieregelaar grill
X03
grillonderdelen links
X04
grillonderdelen rechts
X05
Linker oven thermostaat
X06
Linkse multi-functie schakelaar
X07
Linker oven voor schakelaar
X08
Linker oven basiselement
X09
Linkeroven Ventilatorelement
X10
Linkeroven Bovenste element
(Buitenste)
X11
Linkeroven Bovenste element
(Binnenste)
X12
Thermostaat oven rechts
X14
Schakelaar voor oven rechts
X15
Element oven rechts
X16
Ventilator oven
X17
Klok
Code Beschrijving
X18
Thermostaat sudderoven
X19
De bediening voor de sudderoven
X20
Elements sudderoven
X24
Koelventilator
X25
Thermische afslag
X26
Neonlamp
X27
Thermische beveiliging
X28
Ontstekingsschakelaar
X30
Vonkgenerator
X31
Ovenlamp(en)
X32
Schakelaar ovenlamp
X42
Vlees sonde aansluiting
X43
Koelventilator testschakelaar
X44
Op het klemmenbord
Code Kleur
b Blauw
br Bruin
bk Zwart
or Oranje
r Rood
v Voilet
w Wit
y Geel
g/y Groen / geel
gr Grijs
36
12. Technische Gegevens
INSTALLATEUR: Laat deze gebruiksaanwijzing achter bij de gebruiker. PLAATS GEGEVENSPLAATJE: Achterkant fornuis,
herhalingsplaatje serienummer onder ovendeuropening LAND VAN BESTEMMING: GB, IE, FR, NL, DE, SE, BE.
Gascategorie en drukinstellingen
Dit apparaat wordt ingesteld geleverd voor een van de gascategorieën in onderstaande tabel, afhankelijk van het land van
bestemming.
Categorie Land van Bestemming Aardgas LPG
Cat II
2H3+
GB, IE
G20 20mbar
G30 butaan 29mbar
G31 propaan 37mbar
Cat II
2E3B/P
Cat II
2ELL3B/P
DE
G20 20mbar
G25 20mbar
G30 butaan 29mbar
G31 propaan 29mbar
G30 butaan 50mbar
G31 propaan 50mbar
Cat II
2E+3+
FR, BE
G20 20/25mbar
G30 butaan 29mbar
G31 propaan 37mbar
Cat II
2H3B/P
SE G20 20mbar
G30 butaan 29mbar
G31 propaan 29mbar
Cat II
2L3B/P
NL
G25 25mbar
G30 butaan 29mbar
G31 propaan 29mbar
Zie de gegevensbadge voor informatie over het gas en de druk
waarvoor het apparaat is ingesteld.
Volg de desbetreende aanwijzingen op als een conversie nodig
is.
Nominale waarden
Kookplaat
Bypass-
schroeven*
Aardgas G20 20mb
L.P. (Vloeibaar Propaan) Gas 29 / 37
mb
Injector Injector
De wokbrander 57 5.0 kW 165 5.0 kW (364g/h) 107
Snelle/Grote brander 40 3.0 kW 120 3.0 kW (218g/h) 82
Halfsnelle / Middelgrote 32 1.70 kW 95 1.70 kW (124g/h) 64
Kookplaat
Bypass-
schroeven*
Aardgas G25 25mb L.P. (Vloeibaar Propaan) Gas 29 mb
Injector Injector
De wokbrander 57 5.0 kW 163 5.0 kW (364g/h) 107
Snelle/Grote brander 40 3.0 kW 123 3.0 kW (218g/h) 82
Halfsnelle / Middelgrote 32 1.70 kW 96 1.70 kW (124g/h) 64
Kookplaat
Bypass-
schroeven*
Aardgas G25 20mb L.P. (Vloeibaar Propaan) Gas 50 mb
Injector Injector
De wokbrander 57 5.0 kW 173 5.0 kW (364g/h) 92
Snelle/Grote brander 40 3.0 kW 130 3.0 kW (218g/h) 71
Halfsnelle / Middelgrote 32 1.70 kW 102 1.70 kW (124g/h) 53
* De kleppen in dit fornuis zijn met afstelbare bypass-schroeven uitgerust. Als het apparaat bij levering is ingesteld voor aardgas, dan zitten de bypass-
schroeven losgeschroefd. Voor conversie naar lpg moeten de bypass-schroeven helemaal naar beneden zijn geschroefd.
Als het apparaat ingesteld voor lpg wordt geleverd, zijn de bypass-schroeven helemaal naar beneden geschroefd. Voor conversie naar aardgas moeten de
bypass-schroeven helemaal naar buiten zijn geschroefd, in overeenstemming met de aanwijzing in de meegeleverde conversiekit.
Gxx xx mbar
Nederlands
37
Aansluitingen
Elektrisch 230/400 V 50 Hz
Afmetingen
Model Masterchef Deluxe 110 Twee soorten brandstof
Algehele hoogte
minimale 900 mm maximaal 925 mm
Algehele breedte 1096 mm
Algehele diepte
608 mm exclusief hendels, 694 mm tot inclusief hendels
Minimale ruimte boven kookplaat 650 mm
Kookplaat Tips voor energiebesparing Oven tips voor energiebesparing
Gebruik kookgerei met een platte bodem. Bereid indien mogelijk maaltijden samen.
Gebruik kookgerei met de juiste grootte. Houd de tijd voor verwarmen kort.
Gebruik kookgerei met een deksel. Verleng de kooktijd niet.
Beperk de hoeveelheid vloeistof en vet tot een minimum. Doe de ovendeur tijdens de kookperiode niet open.
Zet de instellingen lager wanneer de vloeistof begint te
koken.
Vergeet het apparaat na het koken niet uit te zetten.
Verbruik is gebaseerd op G30.
Nederlands
38
Nederlands
Efficiëntiegegevens kookplaat
Merk AGA
Modelaanduiding Masterchef Deluxe
Grootte 110
Type
Twee soorten
brandstof
Type kookplaat GAS
Aantal gasbranders 5
Extra / Kleine brander (EE gasbrander) -
Halfsnelle / Middelgrote brander (EE gasbrander) 60.8%
Halfsnelle / Middelgrote brander (EE gasbrander) -
Snelle/Grote brander (EE gasbrander) 58.5%
Snelle/Grote brander (EE gasbrander) 58.5%
Snelle/Grote brander (EE gasbrander) 58.5%
Ultra snelle/Grote brander (EE gasbrander) 55.4%
Wok (EE gasbrander) -
Wok (EE gasbrander) -
Kookplaat EE gaskookplaat (*) 58.3%
Met een (*) gemarkeerde informatie is dus niet verplicht voor fornuizen met gemengde brandstof
39
Nederlands
Ovengegevens
Merk AGA
Modelaanduiding 110 Masterchef Deluxe
Type of oven Elektrisch
Massa kg 132
Aantal openingen 2
Eciëntie linkeroven
Brandstoftype Elektrisch
Soort holte Multifunctie
Vermogen - Convectie 2.2
Vermogen - Geforceerde luchtconvectie 2.5
Volume Liters 79
Energieverbruik (elektriciteit) - conventioneel kWh / cycle 1.01
Energieverbruik (elektriciteit) - geforceerde luchtconvectie kWh / cycle 0.88
Energie-eciëntie-index - conventioneel 114
Energie-eciëntie-index - geforceerde luchtconvectie 100
Energieklasse A
Eciëntie rechteroven
Brandstoftype Elektrisch
Soort holte Aangewakkerd
Vermogen - Convectie -
Vermogen - Geforceerde luchtconvectie 2.5
Volume Liters 79
Energieverbruik (elektriciteit) - conventioneel kWh / cycle -
Energieverbruik (elektriciteit) - geforceerde luchtconvectie kWh / cycle 0.83
Energie-eciëntie-index - conventioneel -
Energie-eciëntie-index - geforceerde luchtconvectie 94.4
Energieklasse A
Aanvullende informatie
Deze oven voldoet aan EN 60350-1
Maximumvermogen @ 230 V 50 Hz
Convectie 2.2 kW
Multifuncti 2.5 kW
Multifuncti
(Snelle Reactie) 3.7 kW
Geforceerde luchtconvectie 2.5 kW
Rooster 2.3 kW
Sudderoven 1.0 kW
Rijslade voor brood -
Maximale totale elektrische belasting bij 230 V (gemiddeld totaal inclusief ovenlampjes, ovenventilator, enz.): 9.59 kW
Station Road
Ketley
Telford
Shropshire
TF1 5AQ
England
E-mail: customerrelations@agarangemaster.co.uk
Consumer Services Tel: 01952 643149
agaliving.com
For ROI Enquiries Tel: 01 663 6166
For International Enquiries Tel: +44 (0) 115 946 6138
Follow us:
Registratiekantoor: c/o Aga Rangemaster, Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, NG10 2GD
Registratienummer:354715
Station Road
Ketley
Telford
Shropshire
TF1 5AQ
England
E-mail: customerrelations@agarangemaster.co.uk
Consumer Services Tel: 01952 643149
agaliving.com
For ROI Enquiries Tel: 01 663 6166
For International Enquiries Tel: +44 (0) 115 946 6138
Follow us:
Registratiekantoor: c/o Aga Rangemaster, Meadow Lane, Long Eaton, Nottingham, NG10 2GD
Registratienummer:354715
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

AGA Masterchef Deluxe 110 Dual Fuel de handleiding

Type
de handleiding