9
overzicht
deksel
sudderpan
basiseenheid
handvaten
bedieningsknop
gebruiken van uw
sudderpan
1Volg het recept en plaats de
ingrediënten in de pan.
2 Plaats de pan in de basiseenheid.
3 Plaats de deksel in de juiste positie.
4 Selecteer de gewenste stand,
d.w.z. "Hoog" (High) of "Laag"
(Low) en steek daarna de stekker in
het stopcontact.
5 Laat alles voor de benodigde tijd
koken.
6 Na het koken, het apparaat
uitzetten en de stekker uit het
stopcontact verwijderen.
De onderstaande tijden zijn slechts
een richtlijn en zullen variëren
afhankelijk van het te koken
voedsel.
De lage (low) stand kookt uw
voedsel geleidelijk aan gedurende
de dag of 's nachts en houdt het
voor ongeveer 8 uur warm. Deze
stand kan ook worden gebruikt
voor het koken van meer delicate
voedselproducten, die een lagere
kookstand nodig hebben, zoals
gepofte appels en gestoomd fruit.
De hoge (high) stand versnelt
het kookproces enigszins, in
vergelijking met de lage stand, met
kooktijden van tussen de 3 en 5
uur.
Warmhoud-stand (keep warm)
– Gebruik deze stand om gekookt
voedsel warm te houden. Wij raden
u aan om voedsel niet langer dan 1
uur na het koken warm te houden
en het apparaat na deze tijd uit te
zetten.
tips voor het gebruiken
van uw sudderpan
1 Gebruik en maak de ingrediënten
klaar bij kamertemperatuur in plaats
van rechtstreeks uit de koelkast.
Ingrediënten zoals vlees en vis
dienen niet langer buiten de
koelkast te blijven dan nodig is.
Neem deze dus alleen uit de
koelkast om de koude enigszins te
laten afnemen en bedek ze met
aluminium folie of keukenfolie.
2 Snij de wortelgroenten, zoals
wortels, uien, koolraap, etc. in
kleine stukjes, aangezien deze meer
tijd dan nodig hebben dan vlees om
te koken.
3 Snij alle ingrediënten in even grote
stukjes. Dit maakt het koken
makkelijker.
4Bruin het vlees en sauteer de
groenten eerst in een andere pan.
Dit zorgt voor minder vet op het
vlees, alsook dat het vlees en de
groenten er beter uit zien en
smaken. Dit is echter niet
noodzakelijk.
5Verwijder de deksel niet vaker dan
nodig is tijdens het koken,
aangezien dit tot hitteverlies leidt en
verdamping van sappen. Afhankelijk
van hoe vaak de deksel wordt
verwijderd, en voor hoe lang, kan
het zo zijn dat een extra kooktijd
van 20 tot 30 minuten is vereist.
6 Het koken dient altijd in de pan te
gebeuren. Plaats het voedsel nooit
direct in de basiseenheid.
7 Dompel de hete pan na het koken
nooit meteen onder in koud water
en schenk nooit kokend water in
een lege en koude pan. Deze
plotselinge temperatuurverandering
kan leiden tot barsten in de
sudderpan.
8 Na enkele maanden kan het zo zijn
dat de glans van de pan enigszins
vervaagd. Dit is normaal voor
glazen kookapparaten en heeft