Kenwood CP658 - slow cooker de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
57548/1
CP658
Off
Low
H
i
g
h
Kee
p
W
ar
m
UNFOLD
English 2 - 7
Nederlands 8 - 14
Français 15 - 21
Deutsch 22 - 30
Italiano 31 - 38
Português 39 - 45
Español 46 - 52
Dansk 53 - 58
Svenska 59 - 64
Norsk 65 - 70
Suomi 71 - 76
Türkçe 77 - 82
Ïesky 83 - 89
Magyar 90 - 96
Polski 97 - 103
Русский 104 - 111
Ekkgmij 112 - 119
´¸∂w
120 - 125
voordat u uw Kenwood-
apparaat gebruikt:
Lees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
Dit apparaat produceert stoom. Pas
op dat u zich niet verbrandt.
Pas op dat u zich niet verbrandt
aan de stoom die uit de sudderpan
komt, vooral wanneer u de deksel
verwijdert.
Ga voorzichtig om met de
sudderpan. Alle delen worden heet
tijdens gebruik. Gebruik a.u.b.
ovenhandschoenen.
Gebruik nooit een beschadigde
sudderpan. Laat de pan nakijken en
repareren: zie "service en
klantenzorg".
Zorg ervoor dat de basiseenheid,
het snoer of de stekker nooit met
water in contact komen – dit kan
leiden tot een elektrische schok.
Houd de bedieningsknoppen
schoon en droog.
Laat het snoer nergens hangen
waar het in aanraking kan komen
met kinderen.
Haal altijd de stekker uit het
stopcontact wanneer u de
sudderpan niet gebruikt.
Plaats het apparaat, of delen ervan,
nooit in een koker of oven.
Gebruik het apparaat niet op een
hittegevoelige ondergrond.
Gebruik de sudderpan niet in de
buurt van gordijnen of andere
ontvlambare materialen.
Lichamelijk of verstandelijk zwakke
personen mogen dit apparaat nooit
zonder toezicht gebruiken.
Laat kinderen nooit het apparaat
bedienen of er mee spelen.
Gebruik het apparaat alleen voor
het huishoudelijke gebruik waarvoor
het is bedoeld. Kenwood kan niet
aansprakelijk worden gesteld in het
geval dat het apparaat niet correct
is gebruikt, of waar deze instructies
niet worden opgevolgd.
voedselveiligheid
U dient vlees (inclusief gevogelte),
vis en zeevruchten altijd voldoende
koken. Deze producten nooit
bevroren koken.
De sudderpan is niet geschikt voor
het opnieuw opwarmen van
voedsel.
Zorg er altijd voor dat het voedsel
volledig gaar is voordat u het eet.
Vlees en gevogelte dienen nooit
gedeeltelijk te worden gekookt en
dan te worden ingevroren om het
later weer op te warmen.
Volg altijd het kookadvies op van de
fabrikant van de ingrediënten, in het
bijzonder voor gedroogde bonen.
Gedroogde rode nierboontjes,
bijvoorbeeld, dienen 's nachts te
worden geweekt en dan snel voor
minimaal 10 minuten te worden
gekookt in een pan met vers
kookwater. Dit alles om schadelijke
stoffen te verwijderen en
beschadiging van uw sudderpan te
voorkomen, voordat u de boontjes
in de pan doet.
voordat u de stekker insteekt
Zorg ervoor dat u dezelfde
stroomtoevoer gebruikt als op de
onderzijde van uw apparaat is
aangegeven.
Dit apparaat is in overeenstemming
met Richtlijn 89/336/EEG van de
Europese Economische
Gemeenschap.
voordat u het apparaat voor
de eerste keer gebruikt
Was alle onderdelen (zie "reiniging").
8
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
9
overzicht
deksel
sudderpan
basiseenheid
handvaten
bedieningsknop
gebruiken van uw
sudderpan
1Volg het recept en plaats de
ingrediënten in de pan.
2 Plaats de pan in de basiseenheid.
3 Plaats de deksel in de juiste positie.
4 Selecteer de gewenste stand,
d.w.z. "Hoog" (High) of "Laag"
(Low) en steek daarna de stekker in
het stopcontact.
5 Laat alles voor de benodigde tijd
koken.
6 Na het koken, het apparaat
uitzetten en de stekker uit het
stopcontact verwijderen.
De onderstaande tijden zijn slechts
een richtlijn en zullen variëren
afhankelijk van het te koken
voedsel.
De lage (low) stand kookt uw
voedsel geleidelijk aan gedurende
de dag of 's nachts en houdt het
voor ongeveer 8 uur warm. Deze
stand kan ook worden gebruikt
voor het koken van meer delicate
voedselproducten, die een lagere
kookstand nodig hebben, zoals
gepofte appels en gestoomd fruit.
De hoge (high) stand versnelt
het kookproces enigszins, in
vergelijking met de lage stand, met
kooktijden van tussen de 3 en 5
uur.
Warmhoud-stand (keep warm)
– Gebruik deze stand om gekookt
voedsel warm te houden. Wij raden
u aan om voedsel niet langer dan 1
uur na het koken warm te houden
en het apparaat na deze tijd uit te
zetten.
tips voor het gebruiken
van uw sudderpan
1 Gebruik en maak de ingrediënten
klaar bij kamertemperatuur in plaats
van rechtstreeks uit de koelkast.
Ingrediënten zoals vlees en vis
dienen niet langer buiten de
koelkast te blijven dan nodig is.
Neem deze dus alleen uit de
koelkast om de koude enigszins te
laten afnemen en bedek ze met
aluminium folie of keukenfolie.
2 Snij de wortelgroenten, zoals
wortels, uien, koolraap, etc. in
kleine stukjes, aangezien deze meer
tijd dan nodig hebben dan vlees om
te koken.
3 Snij alle ingrediënten in even grote
stukjes. Dit maakt het koken
makkelijker.
4Bruin het vlees en sauteer de
groenten eerst in een andere pan.
Dit zorgt voor minder vet op het
vlees, alsook dat het vlees en de
groenten er beter uit zien en
smaken. Dit is echter niet
noodzakelijk.
5Verwijder de deksel niet vaker dan
nodig is tijdens het koken,
aangezien dit tot hitteverlies leidt en
verdamping van sappen. Afhankelijk
van hoe vaak de deksel wordt
verwijderd, en voor hoe lang, kan
het zo zijn dat een extra kooktijd
van 20 tot 30 minuten is vereist.
6 Het koken dient altijd in de pan te
gebeuren. Plaats het voedsel nooit
direct in de basiseenheid.
7 Dompel de hete pan na het koken
nooit meteen onder in koud water
en schenk nooit kokend water in
een lege en koude pan. Deze
plotselinge temperatuurverandering
kan leiden tot barsten in de
sudderpan.
8 Na enkele maanden kan het zo zijn
dat de glans van de pan enigszins
vervaagd. Dit is normaal voor
glazen kookapparaten en heeft
geen invloed op de effectieve
werking van uw sudderpan.
9Wanneer u conventionele
kookrecepten aanpast, kan het zo
zijn dat u minder vocht nodig heeft.
Tijdens het sudderen verdampen
vocht en sappen niet zo snel als
met conventionele kookwijzen,
ofschoon een bepaalde hoeveelheid
vocht nodig is voor de
hitteoverdracht.
10 Vul de sudderpan nooit voor meer
dan tweederde.
11 Melkproducten, inclusief (slag)room,
zure room en yoghurt, dienen aan
het einde van de kooktijd te worden
toegevoegd. Dit ter voorkoming van
klontering.
12 Bevroren groenten, zoals erwten,
dienen eerst te worden ontdooid en
pas tijdens het laatste half uur van
de kooktijd te worden toegevoegd.
Zo blijft de kleur en textuur van de
groenten behouden tijdens het
koken in de pan.
13 De beste resultaten bereikt u
wanneer uw ingrediënten in vocht
zijn ondergedompeld.
14 Verwijder overtollige vetrandjes van
het vlees.
15 Afhankelijk van het formaat van uw
hittebestendige schalen, kunnen er
verschillende gerechten tegelijkertijd
worden bereid met uw sudderpan,
bijv. Engelse "steak and kidney
pudding" (pastei met rundvlees en
niertjes), wortels en vruchtenmoes.
Bedek de schalen nauwsluitend met
folie en zet ze in heet water in de
pan.
16 Wanneer u hele braadstukken
kookt, zorg er dan voor dat deze
gemakkelijk in de pan passen en
voeg altijd wat vocht toe.
Halverwege het koken omdraaien.
17 Het gebruik van hete bouillon
versnelt het kookproces.
18 Om de saus te verdikken, meng
een kleine hoeveelheid maïsmeel
met wat koud water. Voeg het
mengsel toe aan de pan tegen het
einde van de kooktijd. Plaats de
deksel op de pan en kook totdat de
saus bubbelt en dikker is.
onderhoud en reiniging
Voordat u met reinigen begint, zet
het apparaat altijd uit, haal de
stekker uit het stopcontact en laat
het volledig afkoelen.
basiseenheid
Veeg de buitenkant van het
apparaat eerst af met een vochtige
doek en laat het daarna opdrogen.
Breng de basiseenheid nooit in
contact met water
(onderdompeling, etc.).
deksel, pan
Was in een warm sopje, spoelen en
dan volledig afdrogen. Aangekoekt
voedsel aan de binnenkant van de
schaal kan met een zachte borstel
worden verwijderd.
De pan en de deksel kunnen in de
vaatwasser worden gereinigd.
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een goedgekeurde
KENWOOD-monteur vervangen
worden.
Wanneer u hulp nodig heeft met:
het gebruiken van uw sudderpan,
onderhoud en reparaties,
neem dan contact op met de winkel
waar u uw sudderpan heeft
gekocht.
10
RECEPTEN
soep van aardappels,
cheddar en bieslook
6 geschilde en in stukjes gesneden
grote aardappels
1 teentje gepelde knoflook
700ml/1pt 5 fl oz bouillon
300g/10oz geraspte cheddarkaas
75g/3oz verse gesnipperde bieslook
zout en peper
Plaats de aardappels, knoflook en
500ml/171⁄2 fl oz bouillon in de pan.
Kook op "Hoog" (High) voor 2 uur.
Verwijder het mengsel en mix alles in
een mixer totdat u de gewenste dikte
bereikt. Plaats het mengsel terug in de
pan en voeg de kaas toe, alsook de
rest van de bouillon, de bieslook, en
peper en zout. Laat alles op "Hoog"
(High) staan voor 30 minuten. Voordat
u de soep serveert, kunt u naar gelieve
extra kaas en/of room toevoegen.
rundvleesstoofpot met
groenten
15ml/1 eetlepel olie
1,5Kg/3lb 4oz braadstuk van
bovenlichaam
1 gepelde en gesnipperde ui
4 geschilde wortels, in plakjes
gesneden van 1cm/1⁄2inch
1 liter/13⁄4 pts hete
rundvleesbouillon
Verhit de olie in een braadpan en bak
het rundvlees bruin aan alle kanten.
Voeg de groenten toe en bak ze totdat
ze lichtelijk gebruind zijn.
Plaats het mengsel in de pan, voeg de
hete bouillon toe, alsook peper en zout.
Plaats de deksel in de juiste positie en
kook op "Hoog" (High) voor 4 – 6 uur
of op "Laag" (Low) voor 7 – 9 uur.
rundvlees in bier
1,5kg/3lb 4oz magere
braadschotelsteak, in blokjes
gesneden van 2,5m/1inch
4 grote aardappels, ieder in 8
stukjes gesneden
2 grote uien, ieder in 8 stukjes
gesneden
4 wortels, in plakjes gesneden van
2cm/3⁄4inch
500ml/171⁄2 fl oz bier
300ml/101⁄2 fl oz rundvleesbouillon
30ml/2 eetlepel gesneden verse
peterselie
25g/1oz bundeltje tijm, met de
steeltjes verwijderd
30ml/2 eetlepels maïsmeel
zout en peper
Plaats alle ingrediënten in de pan en
kook dan op "Hoog" (High) voor 4 – 6
uur of op "Laag" (Low) voor 7 – 9 uur.
Meng een kleine hoeveelheid maïsmeel
met wat koud water. Verwijder de
deksel, plaats het mengsel in de pan,
en roer stevig. Plaats de deksel weer
op de pan en kook totdat de saus
bubbelt en dikker is.
11
bolognaisesaus
Gebruik als basis voor
spaghetti bolognaise of
lasagne
15ml/1 eetlepel olie
2 gesnipperde uien
8 plakjes gesneden katenspek
1kg/2 lb 4oz mager
rundvleesgehakt
2 x 454g blik gesneden tomaten
1 teentje gepelde en geperste
knoflook
30ml/2 volle eetlepels tomatenpuree
of naar smaak
zout en peper
250g/9oz fijngesneden
champignons
Verhit de olie in een grote braadpan,
bak de gesnipperde uien goudbruin, en
plaats ze daarna in de pan.
Doe het spek in de braadpan, braad
het, en doe het daarna ook in de pan.
Bruin het vlees, voeg de gesneden
tomaten toe, en breng het mengsel aan
de kook. Doe het mengsel hierna in de
pan. Doe de overige ingrediënten in de
pan. Kook op "Hoog" (High) voor 3 – 5
uur of op "Laag" (Low) voor 6 – 8 uur.
coq au vin
250g/9oz in blokjes gesneden spek
2 normale/grote gesnipperde uien
2 teentjes geperste knoflook
450g/1 lb dik gesneden
champignons
8 kipfiletjes
500ml/171⁄2 fl oz rode wijn
1 liter/13/4 pts hete kippenbouillon
zout en peper
maïsmeel (optioneel)
Plaats alle ingrediënten in de
sudderpan. Kook op "Hoog" (High)
voor 3 – 5 uur of op "Laag" (Low) voor
6 – 8 uur.
Eventueel kunt u de sappen verdikken
met een mengsel van maïsmeel en
water. Verwijder de deksel, plaats het
mengsel in de pan, en roer stevig.
(Indien nodig, verwijder de kipfiletjes en
houd deze warm terwijl u het maïsmeel
toevoegt.) Plaats de deksel weer op de
pan en kook totdat de saus bubbelt en
dikker is.
kip en dragon
braadschotel
25g/1oz boter
15ml/1 eetlepel/ olie
6 kipfiletjes
1 fijngesneden grote ui
200ml/7 fl oz droge witte wijn
200ml/7 fl oz hete kippen bouillon
6 takjes dragon
100ml/31⁄2 fl oz slagroom of crème
fraîche
zout en peper
15-30ml/1-2 eetlepels maïsmeel
Verhit de boter en de olie in een
braadpan. Voeg de kipfiletjes toe en
bak ze bruin aan beide kanten. Plaats
de kipfiletjes daarna in de pan. Bak de
stukjes ui en doe ze hierna in de pan
samen met de wijn, bouillon, 2 takjes
dragon, en peper en zout.
Plaats de deksel en kook op "Hoog"
(High) voor 3 – 4 uur of op "Laag"
(Low)voor ongeveer 6 uur. Aan het eind
van de kooktijd, verwijder de kipstukjes
en houd ze warm. Meng het maïsmeel
met wat koud water en doe dit
mengsel samen met de slagroom of
crème fraîche in de pan. Goed roeren.
Plaats de kipstukjes terug in de pan,
doe de deksel er op, en laat alles
koken totdat het mengsel zich verdikt.
Als laatste, snijd de rest van dragon fijn
en doe het in de pan. Onmiddellijk
serveren.
12
gepofte appels
5 – 6 kookappels (groot genoeg om
in de pan te passen)
150g/5oz mix van gedroogd fruit
5ml/1 volle eetlepel kaneel
50g/2oz zachte bruine suiker
125ml/5 fl oz koud water
Was de appels en verwijder de
klokhuizen. Plaats de appels in de pan.
Meng het fruit met kaneel en suiker, en
vul vervolgens de appels met dit
mengsel. Doe het water in de pan en
plaats de deksel in de juiste positie.
Kook op "Laag" (Low) voor ongeveer 4
uur (dit zal afhangen van de grootte en
soort van appels).
rijstpudding
75g/3oz rijst met een korte korrel of
dessertrijst
50g/2oz poedersuiker
1 liter/13⁄4 pts melk
25g/1oz boter
muskaatnootpoeder
Doe de rijst, suiker en melk in de pan
en roer stevig. Voeg boterkrullen toe en
besprenkel alles met
muskaatnootpoeder. Plaats het deksel
in de juiste positie en kook op "Hoog"
(High) voor 4 uur of op "Laag" (Low)
voor 5 uur. Na 1 uur alles stevig roeren
en even later opnieuw roeren tijdens
het koken.
plakkerig koffie en peer
dessert
30ml/2 eetlepels gemalen koffie
15ml/1 eetlepel bijna kokend water
4 rijpe peertjes
sap van een 1⁄2 sinaasappel
100g/4 oz zachte boter
100g/4oz bruine poedersuiker en
15 ml/1 eetlepel voor het bakken
2 geklopte eieren
50g/2oz zelfrijzend bakmeel
50g/2oz fijngemalen gepelde
gerooste hazelnoten
45ml/3 eetlepels ahornstroop
sinaasappelschilletjes voor de
decoratie
Schenk ongeveer 21⁄2cm/1inch heet
water in de pan. Plaats een schoteltje
ondersteboven op de bodem van de
pan of gebruik een metalen bakring.
Doe de deksel erop en zet de
sudderpan op "Hoog" (High). Vet een
bakvorm of souffléschaal (van
18cm/7inch) in en plaats deze op het
schoteltje of de bakring.
Doe de gemalen koffie in een kleine
schaal en schenk het water er
overheen. Laat alles 4 minuten staan
en daarna fijnzeven met een zeef. Schil
en halveer de peren, en verwijder de
klokhuizen. Maak nu kleine sneetjes in
de peerhelftjes en borstel ze daarna in
met sinaasappelsap.
Klop de boter en de grotere
hoeveelheid poedersuiker samen in een
schaal totdat er een licht en luchtig
mengsel ontstaat. Klop nu langzaam de
eieren in dit mengsel. Zeef het meel en
kneed het dan in het mengsel in de
schaal. Voeg de hazelnoten en
vloeibare koffie toe. Lepel het mengsel
in de bakvorm of souffléschaal en strijk
het gelijk uit.
Dep de peertjes droog met
keukenpapier en plaats ze in een cirkel
in het deegmengsel met de platte kant
naar beneden. Borstel wat ahornstroop
op de peertjes en besprenkel ze met
15ml/1 eetlepel poedersuiker.
13
Bedek de bovenkant van de bakvorm
of de souffléschaal met keukenfolie en
plaats deze daarna in de pan. Schenk
voldoende kokend water rond de
bakvorm of souffléschaal, zodat het
meer dan halverwege komt aan de
zijkanten. Bedek met de deksel en
kook voor 3 – 31⁄2 uur totdat het deeg
stevig is en gerezen.
Laat het baksel voor ongeveer 10
minuten in de bakvorm/schaal
afkoelen. Draai het daarna om op een
bord/schotel. Borstel de rest van de
ahornstroop op het baksel, decoreer
het met de sinaasappelschilletjes en
serveer het met room.
appelchutney
Stukje gemberwortel van ongeveer
2,5cm/1inch bij 2,5cm/1inch
15ml/1 eetlepel inmaakkruiden
1,36kg/3lb in schijfjes
voorgesneden kookappels bijv.
Bramleys
150g/5oz rozijnen
150g/5oz fijngesneden ui
1 teentje gepelde en geperste
knoflook
250g/9oz donkerbruine suiker
250ml/9 fl oz wijnazijn
Bind de gemberwortel en
inmaakkruiden samen in een klein
stukje mousseline.
Plaats alle ingrediënten in de pan en
roer stevig.
Plaats het deksel in de juiste positie en
kook op "Laag" (Low) voor ongeveer 8
uur. Aan het einde van deze kooktijd,
verwijder de deksel, roer de
ingrediënten, en zet de sudderpan dan
op "Hoog" (High) . Laat het mengsel nu
voor 30 – 60 minuten koken of totdat
de gewenste dikte is bereikt. Lichtelijk
laten afkoelen, in schone potjes doen,
en meteen bedekken.
Goed voor ongeveer 13/4kg.
14

Documenttranscriptie

English Nederlands Of f 2-7 8 - 14 Français 15 - 21 Deutsch 22 - 30 Italiano 31 - 38 Português 39 - 45 Español 46 - 52 Dansk 53 - 58 Svenska 59 - 64 Norsk 65 - 70 Suomi 71 - 76 Türkçe 77 - 82 Ïesky 83 - 89 Magyar 90 - 96 Lo w Hig h Kee Wa p rm Polski CP658 97 - 103 Русский 104 - 111 Ekkgmij 112 - 119 w∂¸´ 521 - 021 NF O LD Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK www.kenwoodworld.com 57548/1 Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit ● ● geval dat het apparaat niet correct is gebruikt, of waar deze instructies niet worden opgevolgd. voordat u uw Kenwoodapparaat gebruikt: Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder alle verpakking en labels. voedselveiligheid ● veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● Dit apparaat produceert stoom. Pas op dat u zich niet verbrandt. Pas op dat u zich niet verbrandt aan de stoom die uit de sudderpan komt, vooral wanneer u de deksel verwijdert. Ga voorzichtig om met de sudderpan. Alle delen worden heet tijdens gebruik. Gebruik a.u.b. ovenhandschoenen. Gebruik nooit een beschadigde sudderpan. Laat de pan nakijken en repareren: zie "service en klantenzorg". Zorg ervoor dat de basiseenheid, het snoer of de stekker nooit met water in contact komen – dit kan leiden tot een elektrische schok. Houd de bedieningsknoppen schoon en droog. Laat het snoer nergens hangen waar het in aanraking kan komen met kinderen. Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanneer u de sudderpan niet gebruikt. Plaats het apparaat, of delen ervan, nooit in een koker of oven. Gebruik het apparaat niet op een hittegevoelige ondergrond. Gebruik de sudderpan niet in de buurt van gordijnen of andere ontvlambare materialen. Lichamelijk of verstandelijk zwakke personen mogen dit apparaat nooit zonder toezicht gebruiken. Laat kinderen nooit het apparaat bedienen of er mee spelen. Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk worden gesteld in het ● ● ● ● ● ● ● 8 U dient vlees (inclusief gevogelte), vis en zeevruchten altijd voldoende koken. Deze producten nooit bevroren koken. De sudderpan is niet geschikt voor het opnieuw opwarmen van voedsel. Zorg er altijd voor dat het voedsel volledig gaar is voordat u het eet. Vlees en gevogelte dienen nooit gedeeltelijk te worden gekookt en dan te worden ingevroren om het later weer op te warmen. Volg altijd het kookadvies op van de fabrikant van de ingrediënten, in het bijzonder voor gedroogde bonen. Gedroogde rode nierboontjes, bijvoorbeeld, dienen 's nachts te worden geweekt en dan snel voor minimaal 10 minuten te worden gekookt in een pan met vers kookwater. Dit alles om schadelijke stoffen te verwijderen en beschadiging van uw sudderpan te voorkomen, voordat u de boontjes in de pan doet. voordat u de stekker insteekt Zorg ervoor dat u dezelfde stroomtoevoer gebruikt als op de onderzijde van uw apparaat is aangegeven. Dit apparaat is in overeenstemming met Richtlijn 89/336/EEG van de Europese Economische Gemeenschap. voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt Was alle onderdelen (zie "reiniging"). overzicht      tips voor het gebruiken van uw sudderpan deksel sudderpan basiseenheid handvaten bedieningsknop 1 Gebruik en maak de ingrediënten klaar bij kamertemperatuur in plaats van rechtstreeks uit de koelkast. Ingrediënten zoals vlees en vis dienen niet langer buiten de koelkast te blijven dan nodig is. Neem deze dus alleen uit de koelkast om de koude enigszins te laten afnemen en bedek ze met aluminium folie of keukenfolie. 2 Snij de wortelgroenten, zoals wortels, uien, koolraap, etc. in kleine stukjes, aangezien deze meer tijd dan nodig hebben dan vlees om te koken. 3 Snij alle ingrediënten in even grote stukjes. Dit maakt het koken makkelijker. 4 Bruin het vlees en sauteer de groenten eerst in een andere pan. Dit zorgt voor minder vet op het vlees, alsook dat het vlees en de groenten er beter uit zien en smaken. Dit is echter niet noodzakelijk. 5 Verwijder de deksel niet vaker dan nodig is tijdens het koken, aangezien dit tot hitteverlies leidt en verdamping van sappen. Afhankelijk van hoe vaak de deksel wordt verwijderd, en voor hoe lang, kan het zo zijn dat een extra kooktijd van 20 tot 30 minuten is vereist. 6 Het koken dient altijd in de pan te gebeuren. Plaats het voedsel nooit direct in de basiseenheid. 7 Dompel de hete pan na het koken nooit meteen onder in koud water en schenk nooit kokend water in een lege en koude pan. Deze plotselinge temperatuurverandering kan leiden tot barsten in de sudderpan. 8 Na enkele maanden kan het zo zijn dat de glans van de pan enigszins vervaagd. Dit is normaal voor glazen kookapparaten en heeft gebruiken van uw sudderpan 1 Volg het recept en plaats de ingrediënten in de pan. 2 Plaats de pan in de basiseenheid. 3 Plaats de deksel in de juiste positie. 4 Selecteer de gewenste stand, d.w.z. "Hoog" (High) of "Laag" (Low) en steek daarna de stekker in het stopcontact. 5 Laat alles voor de benodigde tijd koken. 6 Na het koken, het apparaat uitzetten en de stekker uit het stopcontact verwijderen. De onderstaande tijden zijn slechts een richtlijn en zullen variëren afhankelijk van het te koken voedsel. De lage (low) stand kookt uw voedsel geleidelijk aan gedurende de dag of 's nachts en houdt het voor ongeveer 8 uur warm. Deze stand kan ook worden gebruikt voor het koken van meer delicate voedselproducten, die een lagere kookstand nodig hebben, zoals gepofte appels en gestoomd fruit. De hoge (high) stand versnelt het kookproces enigszins, in vergelijking met de lage stand, met kooktijden van tussen de 3 en 5 uur. Warmhoud-stand (keep warm) – Gebruik deze stand om gekookt voedsel warm te houden. Wij raden u aan om voedsel niet langer dan 1 uur na het koken warm te houden en het apparaat na deze tijd uit te zetten. 9 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 mengsel toe aan de pan tegen het einde van de kooktijd. Plaats de deksel op de pan en kook totdat de saus bubbelt en dikker is. geen invloed op de effectieve werking van uw sudderpan. Wanneer u conventionele kookrecepten aanpast, kan het zo zijn dat u minder vocht nodig heeft. Tijdens het sudderen verdampen vocht en sappen niet zo snel als met conventionele kookwijzen, ofschoon een bepaalde hoeveelheid vocht nodig is voor de hitteoverdracht. Vul de sudderpan nooit voor meer dan tweederde. Melkproducten, inclusief (slag)room, zure room en yoghurt, dienen aan het einde van de kooktijd te worden toegevoegd. Dit ter voorkoming van klontering. Bevroren groenten, zoals erwten, dienen eerst te worden ontdooid en pas tijdens het laatste half uur van de kooktijd te worden toegevoegd. Zo blijft de kleur en textuur van de groenten behouden tijdens het koken in de pan. De beste resultaten bereikt u wanneer uw ingrediënten in vocht zijn ondergedompeld. Verwijder overtollige vetrandjes van het vlees. Afhankelijk van het formaat van uw hittebestendige schalen, kunnen er verschillende gerechten tegelijkertijd worden bereid met uw sudderpan, bijv. Engelse "steak and kidney pudding" (pastei met rundvlees en niertjes), wortels en vruchtenmoes. Bedek de schalen nauwsluitend met folie en zet ze in heet water in de pan. Wanneer u hele braadstukken kookt, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk in de pan passen en voeg altijd wat vocht toe. Halverwege het koken omdraaien. Het gebruik van hete bouillon versnelt het kookproces. Om de saus te verdikken, meng een kleine hoeveelheid maïsmeel met wat koud water. Voeg het onderhoud en reiniging Voordat u met reinigen begint, zet het apparaat altijd uit, haal de stekker uit het stopcontact en laat het volledig afkoelen. basiseenheid Veeg de buitenkant van het apparaat eerst af met een vochtige doek en laat het daarna opdrogen. Breng de basiseenheid nooit in contact met water (onderdompeling, etc.). deksel, pan Was in een warm sopje, spoelen en dan volledig afdrogen. Aangekoekt voedsel aan de binnenkant van de schaal kan met een zachte borstel worden verwijderd. De pan en de deksel kunnen in de vaatwasser worden gereinigd. klantenservice ● ● ● 10 Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen door KENWOOD of een goedgekeurde KENWOOD-monteur vervangen worden. Wanneer u hulp nodig heeft met: het gebruiken van uw sudderpan, onderhoud en reparaties, neem dan contact op met de winkel waar u uw sudderpan heeft gekocht. RECEPTEN rundvlees in bier 1,5kg/3lb 4oz magere braadschotelsteak, in blokjes gesneden van 2,5m/1inch 4 grote aardappels, ieder in 8 stukjes gesneden 2 grote uien, ieder in 8 stukjes gesneden 4 wortels, in plakjes gesneden van 2cm/3⁄4inch 500ml/171⁄2 fl oz bier 300ml/101⁄2 fl oz rundvleesbouillon 30ml/2 eetlepel gesneden verse peterselie 25g/1oz bundeltje tijm, met de steeltjes verwijderd 30ml/2 eetlepels maïsmeel zout en peper soep van aardappels, cheddar en bieslook 6 geschilde en in stukjes gesneden grote aardappels 1 teentje gepelde knoflook 700ml/1pt 5 fl oz bouillon 300g/10oz geraspte cheddarkaas 75g/3oz verse gesnipperde bieslook zout en peper Plaats de aardappels, knoflook en 500ml/171⁄2 fl oz bouillon in de pan. Kook op "Hoog" (High) voor 2 uur. Verwijder het mengsel en mix alles in een mixer totdat u de gewenste dikte bereikt. Plaats het mengsel terug in de pan en voeg de kaas toe, alsook de rest van de bouillon, de bieslook, en peper en zout. Laat alles op "Hoog" (High) staan voor 30 minuten. Voordat u de soep serveert, kunt u naar gelieve extra kaas en/of room toevoegen. Plaats alle ingrediënten in de pan en kook dan op "Hoog" (High) voor 4 – 6 uur of op "Laag" (Low) voor 7 – 9 uur. Meng een kleine hoeveelheid maïsmeel met wat koud water. Verwijder de deksel, plaats het mengsel in de pan, en roer stevig. Plaats de deksel weer op de pan en kook totdat de saus bubbelt en dikker is. rundvleesstoofpot met groenten 15ml/1 eetlepel olie 1,5Kg/3lb 4oz braadstuk van bovenlichaam 1 gepelde en gesnipperde ui 4 geschilde wortels, in plakjes gesneden van 1cm/1⁄2inch 1 liter/13⁄4 pts hete rundvleesbouillon Verhit de olie in een braadpan en bak het rundvlees bruin aan alle kanten. Voeg de groenten toe en bak ze totdat ze lichtelijk gebruind zijn. Plaats het mengsel in de pan, voeg de hete bouillon toe, alsook peper en zout. Plaats de deksel in de juiste positie en kook op "Hoog" (High) voor 4 – 6 uur of op "Laag" (Low) voor 7 – 9 uur. 11 (Indien nodig, verwijder de kipfiletjes en houd deze warm terwijl u het maïsmeel toevoegt.) Plaats de deksel weer op de pan en kook totdat de saus bubbelt en dikker is. bolognaisesaus Gebruik als basis voor spaghetti bolognaise of lasagne 15ml/1 eetlepel olie 2 gesnipperde uien 8 plakjes gesneden katenspek 1kg/2 lb 4oz mager rundvleesgehakt 2 x 454g blik gesneden tomaten 1 teentje gepelde en geperste knoflook 30ml/2 volle eetlepels tomatenpuree of naar smaak zout en peper 250g/9oz fijngesneden champignons kip en dragon braadschotel 25g/1oz boter 15ml/1 eetlepel/ olie 6 kipfiletjes 1 fijngesneden grote ui 200ml/7 fl oz droge witte wijn 200ml/7 fl oz hete kippen bouillon 6 takjes dragon 100ml/31⁄2 fl oz slagroom of crème fraîche zout en peper 15-30ml/1-2 eetlepels maïsmeel Verhit de olie in een grote braadpan, bak de gesnipperde uien goudbruin, en plaats ze daarna in de pan. Doe het spek in de braadpan, braad het, en doe het daarna ook in de pan. Bruin het vlees, voeg de gesneden tomaten toe, en breng het mengsel aan de kook. Doe het mengsel hierna in de pan. Doe de overige ingrediënten in de pan. Kook op "Hoog" (High) voor 3 – 5 uur of op "Laag" (Low) voor 6 – 8 uur. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Voeg de kipfiletjes toe en bak ze bruin aan beide kanten. Plaats de kipfiletjes daarna in de pan. Bak de stukjes ui en doe ze hierna in de pan samen met de wijn, bouillon, 2 takjes dragon, en peper en zout. Plaats de deksel en kook op "Hoog" (High) voor 3 – 4 uur of op "Laag" (Low)voor ongeveer 6 uur. Aan het eind van de kooktijd, verwijder de kipstukjes en houd ze warm. Meng het maïsmeel met wat koud water en doe dit mengsel samen met de slagroom of crème fraîche in de pan. Goed roeren. Plaats de kipstukjes terug in de pan, doe de deksel er op, en laat alles koken totdat het mengsel zich verdikt. Als laatste, snijd de rest van dragon fijn en doe het in de pan. Onmiddellijk serveren. coq au vin 250g/9oz in blokjes gesneden spek 2 normale/grote gesnipperde uien 2 teentjes geperste knoflook 450g/1 lb dik gesneden champignons 8 kipfiletjes 500ml/171⁄2 fl oz rode wijn 1 liter/13/4 pts hete kippenbouillon zout en peper maïsmeel (optioneel) Plaats alle ingrediënten in de sudderpan. Kook op "Hoog" (High) voor 3 – 5 uur of op "Laag" (Low) voor 6 – 8 uur. Eventueel kunt u de sappen verdikken met een mengsel van maïsmeel en water. Verwijder de deksel, plaats het mengsel in de pan, en roer stevig. 12 gepofte appels plakkerig koffie en peer dessert 5 – 6 kookappels (groot genoeg om in de pan te passen) 150g/5oz mix van gedroogd fruit 5ml/1 volle eetlepel kaneel 50g/2oz zachte bruine suiker 125ml/5 fl oz koud water 30ml/2 eetlepels gemalen koffie 15ml/1 eetlepel bijna kokend water 4 rijpe peertjes sap van een 1⁄2 sinaasappel 100g/4 oz zachte boter 100g/4oz bruine poedersuiker en 15 ml/1 eetlepel voor het bakken 2 geklopte eieren 50g/2oz zelfrijzend bakmeel 50g/2oz fijngemalen gepelde gerooste hazelnoten 45ml/3 eetlepels ahornstroop sinaasappelschilletjes voor de decoratie Was de appels en verwijder de klokhuizen. Plaats de appels in de pan. Meng het fruit met kaneel en suiker, en vul vervolgens de appels met dit mengsel. Doe het water in de pan en plaats de deksel in de juiste positie. Kook op "Laag" (Low) voor ongeveer 4 uur (dit zal afhangen van de grootte en soort van appels). Schenk ongeveer 21⁄2cm/1inch heet water in de pan. Plaats een schoteltje ondersteboven op de bodem van de pan of gebruik een metalen bakring. Doe de deksel erop en zet de sudderpan op "Hoog" (High). Vet een bakvorm of souffléschaal (van 18cm/7inch) in en plaats deze op het schoteltje of de bakring. Doe de gemalen koffie in een kleine schaal en schenk het water er overheen. Laat alles 4 minuten staan en daarna fijnzeven met een zeef. Schil en halveer de peren, en verwijder de klokhuizen. Maak nu kleine sneetjes in de peerhelftjes en borstel ze daarna in met sinaasappelsap. Klop de boter en de grotere hoeveelheid poedersuiker samen in een schaal totdat er een licht en luchtig mengsel ontstaat. Klop nu langzaam de eieren in dit mengsel. Zeef het meel en kneed het dan in het mengsel in de schaal. Voeg de hazelnoten en vloeibare koffie toe. Lepel het mengsel in de bakvorm of souffléschaal en strijk het gelijk uit. Dep de peertjes droog met keukenpapier en plaats ze in een cirkel in het deegmengsel met de platte kant naar beneden. Borstel wat ahornstroop op de peertjes en besprenkel ze met 15ml/1 eetlepel poedersuiker. rijstpudding 75g/3oz rijst met een korte korrel of dessertrijst 50g/2oz poedersuiker 1 liter/13⁄4 pts melk 25g/1oz boter muskaatnootpoeder Doe de rijst, suiker en melk in de pan en roer stevig. Voeg boterkrullen toe en besprenkel alles met muskaatnootpoeder. Plaats het deksel in de juiste positie en kook op "Hoog" (High) voor 4 uur of op "Laag" (Low) voor 5 uur. Na 1 uur alles stevig roeren en even later opnieuw roeren tijdens het koken. 13 Bedek de bovenkant van de bakvorm of de souffléschaal met keukenfolie en plaats deze daarna in de pan. Schenk voldoende kokend water rond de bakvorm of souffléschaal, zodat het meer dan halverwege komt aan de zijkanten. Bedek met de deksel en kook voor 3 – 31⁄2 uur totdat het deeg stevig is en gerezen. Laat het baksel voor ongeveer 10 minuten in de bakvorm/schaal afkoelen. Draai het daarna om op een bord/schotel. Borstel de rest van de ahornstroop op het baksel, decoreer het met de sinaasappelschilletjes en serveer het met room. appelchutney Stukje gemberwortel van ongeveer 2,5cm/1inch bij 2,5cm/1inch 15ml/1 eetlepel inmaakkruiden 1,36kg/3lb in schijfjes voorgesneden kookappels bijv. Bramleys 150g/5oz rozijnen 150g/5oz fijngesneden ui 1 teentje gepelde en geperste knoflook 250g/9oz donkerbruine suiker 250ml/9 fl oz wijnazijn Bind de gemberwortel en inmaakkruiden samen in een klein stukje mousseline. Plaats alle ingrediënten in de pan en roer stevig. Plaats het deksel in de juiste positie en kook op "Laag" (Low) voor ongeveer 8 uur. Aan het einde van deze kooktijd, verwijder de deksel, roer de ingrediënten, en zet de sudderpan dan op "Hoog" (High) . Laat het mengsel nu voor 30 – 60 minuten koken of totdat de gewenste dikte is bereikt. Lichtelijk laten afkoelen, in schone potjes doen, en meteen bedekken. Goed voor ongeveer 13/4kg. 14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125

Kenwood CP658 - slow cooker de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor