24
• Gebruik potten en pannen met een
doorsnede die gelijk is aan die van de
kookzone, of iets groter.
• Gebruik alleen potten en pannen met een
platte bodem.
• Houd zo mogelijk het deksel op de pan tijdens
het koken.
• Kook groenten, aardappelen enz. met weinig
water om de bereidingstijd zo kort mogelijk te
houden.
• Met een snelkoker is het mogelijk nog meer
energie en tijd te besparen.
1. Verpakking
• Het verpakkingsmateriaal is 100%
recyclebaar, zoals wordt aangegeven door
het symbool ( ).
2. Producten
• De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Als u besluit om de apparatuur weg
te doen, volg hierbij dan de plaatselijk
geldende regels voor afvalverwerking. Knip
de netsnoeren door zodat de apparatuur niet
meer op elektriciteit kan worden aangesloten.
• Deze apparatuur is ontworpen om in contact
te komen met levensmiddelen en is
ontworpen in overeenstemming met de EG-
richtlijn 89/109/EEC.
• Deze apparatuur is alleen bedoeld voor het
bereiden van voedsel. Elk ander gebruik van
de apparatuur (bv. verwarmen van een
ruimte) wordt beschouwd als oneigenlijk
gebruik en is mogelijk gevaarlijk.
• De apparatuur is ontworpen, vervaardigd en in
de handel gebracht in overeenstemming met:
• de veiligheidsdoeleinden van de
“Laagspanningsrichtlijn” nr. 73/23/EG;
• de beschermingsvoorschriften van de EMC-
richtlijn 89/336/EG;
• de vereiste van richtlijn 93/68/EG.
• Dit apparaat is in overeenstemming met Klasse
“Y” van de brandbeschermingscategorie.
• Haal de stekker uit het stopcontact voordat u
met onderhoudswerkzaamheden begint.
• Houd kinderen uit de buurt van de oven
wanneer deze in gebruik is, evenals vlak
nadat deze is uitgezet.
• Laat reparaties of aanpassingen aan de
apparatuur uitsluitend uitvoeren door een
gekwalificeerd vakman.
• Zorg ervoor dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de kookplaat niet in contact komt met
hete onderdelen.
• Schakel de verwarmingsplaten/kookzones
niet in wanneer er geen pan op is geplaatst.
• De kookplaat heeft verwarmingsplaten/
kookzones van verschillende afmetingen.
Gebruik pannen met een onderkant die even
groot of iets groter is dan de doorsnede van
de verwarmingsplaat/kookzone.
Om onherstelbare schade aan het
glaskeramische oppervlak te vermijden
mogen niet worden gebruikt:
- Potten met een niet volledig vlakke
onderkant
- Metalen potten met geëmailleerde
onderkant.
• Gebruik de kookplaat niet als werkblad of als
extra oppervlak.
• Blijf in de buurt van het apparaat bij het
bereiden van voedsel - brandgevaar.
• Als het oppervlak van het glazen keramiek
mocht breken of als er barsten in komen door
hardhandige behandeling (vallende
voorwerpen enz.), gebruik de kookplaat dan
niet meer en neem onmiddellijk contact op
met de klantenservice.
• Zet geen voedsel dat verpakt is in
aluminiumfolie, plastic bakjes of stof op de
hete kookzones.
• Sleep geen pannen over het oppervlak van
glazen keramiek - dit kan krassen veroorzaken.
• Zorg ervoor dat u geen suiker of soortgelijke
producten op de kookplaat morst. Reinig de
kookplaat indien nodig zorgvuldig volgens de
instructies in dit handboek.
TIPS VOOR ENERGIEBESPARING
MILIEUTIPS
EG-CONFORMITEITSVERKLARING
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
AANBEVELINGEN
1nl59055.fm5 Page 24 Monday, November 11, 2002 6:14 PM