22
MILIEUTIPS
1. Verpakking
Het verpakkingsmateriaal is volledig recyclebaar, zoals
wordt aangegeven door het recyclingsymbool .
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar materiaal.
Als u besluit om de apparatuur weg te doen, volg hierbij
dan de plaatselijk geldende regels voor afvalverwerking.
Knip de netsnoeren door zodat de apparatuur niet meer
op elektriciteit kan worden aangesloten.
Conformiteitsverklaring
Deze apparatuur is ontworpen om in contact te komen
met levensmiddelen en is ontworpen in overeenstemming
met de EG-richtlijn 89/109/EEC.
•
Deze apparatuur is alleen bedoeld voor het bereiden
van voedsel. Elk ander gebruik van de apparatuur
(bv. verwarmen van een ruimte) wordt beschouwd als
oneigenlijk gebruik en is mogelijk gevaarlijk.
•
De apparatuur is ontworpen, vervaardigd en in de
handel gebracht in overeenstemming met:
•
De veiligheidsdoeleinden van de
“Laagspanningsrichtlijn” nr. 73/23/EG.
•
De beschermingsvoorschriften van de EMC-richtlijn
89/336/EG.
•
De vereiste van richtlijn 93/68/EG.
•
Elektrische isolatie: Klasse
(I)
.
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
AANBEVELINGEN
•
Haal de stekker uit het stopcontact voordat u met
onderhoudswerkzaamheden begint.
•
Houd kinderen uit de buurt van de kookplaat wanneer
deze in gebruik is en wanneer deze net uitgezet is:
tijdens gebruik wordt de kookplaat zeer heet, en blijft
na uitschakeling nog zo'n 30 minuten heet.
•
Reparaties of aanpassingen van het apparaat mogen
uitsluitend door een gekwalificeerde technicus
worden uitgevoerd.
•
Zorg ervoor dat de elektrische bedrading of andere
elektrische apparatuur in de buurt van de kookplaat
niet in contact komt met hete onderdelen.
•
Raak het apparaat nooit aan met natte of vochtige
handen of voeten.
•
Gebruik het apparaat nooit met blote voeten.
•
Laat geen ontvlambaar materiaal, plastic voorwerpen
of aluminiumfolie op de kookplaat liggen, omdat dit
brandgevaar kan opleveren.
•
Bekras de kookplaat niet met scherp keukengerei.
•
Gebruik de kookplaat niet als werkblad.
•
Belangrijk: Gebruik de keramische kookplaat niet als het
oppervlak van glaskeramiek gebarsten of beschadigd is.
Als u een barst opmerkt, zet de kookplaat dan uit en
neem contact op met de Klantenservice.
REINIGING EN ONDERHOUD
Reinig de kookplaat, wanneer deze is afgekoeld, na ieder gebruik. Dit
voorkomt het aankoeken van vuil en maakt het reinigen eenvoudiger.
•
Gebruik een schone doek, absorberend keukenpapier en
afwasmiddel of een speciaal reinigingsmiddel voor glaskeramiek.
•
Reinig de roestvrijstalen delen met een speciaal reinigingsmiddel.
•
Verwijder aangekoekt vuil met een schraper die apart verkrijgbaar is
en een specifiek reinigingsmiddel.
•
Voedselresten moeten worden verwijderd voordat ze kunnen
inbakken op de kookplaat.
•
Gebruik geen schuurmiddelen, bleekmiddel, ovenreinigers of
pannensponsjes.
•
Zorg ervoor dat er geen zure of basische substanties (azijn, zout,
citroensap enz. op het oppervlak achterblijven.
•
Plaats geen voorwerpen op de kookplaat die kunnen smelten bij
verhitting, zoals plastic bakjes, aluminiumfolie of voedsel dat suiker
bevat. Als er iets smelt op de kookplaat, verwijder het dan
onmiddellijk (als de kookplaat nog heet is) met behulp van een
speciale schraper, om te voorkomen dat er onherroepelijke schade
optreedt aan het oppervlak van glaskeramiek.
•
Gebruik geen stoomstraalreinigers, omdat de vochtigheid in het
apparaat kan trekken, waardoor het gevaarlijk wordt.
3nl66018.fm Page 22 Monday, August 26, 2002 3:33 PM