25
NL
Voorbereidingen vóór gebruik van het apparaat
• Plaats het apparaat buitenshuis op een vlakke,
stabiele, schone, niet-brandbare en droge onder-
grond.
• Reinig de houtsnipperpan en verwijder resteren-
de houtsnippers en as uit de pan.
• Vul de houtsnipperpan voor de helft met geschik-
te, droge houtsnippers (niet meegeleverd) en
plaats de houtsnipperpan in de beugel boven het
verwarmingselement.
• Plaats geen houtsnippers direct op het verwar-
mingselement (4) omdat de houtsnippers kunnen
ontbranden en het verwarmingselement (4) kun-
nen beschadigen.
• Plaats de lekbak op de onderste plank in het ap-
paraat.
• Smeer de bakroosters, indien nodig, in met wat
bakolie voor betere resultaten.
• Leg het vlees, de vis, het rundvlees, het varkens-
vlees, de kip op een voldoende grote afstand op
de bakroosters om overlappen te voorkomen. Zo
kan de rook gelijkmatig rond het voedsel circu-
leren.
• Hang het voedsel dat verticaal moet worden ge-
rookt eerst met behulp van de haken over de balk
in de binnenkant van het apparaat.
Bediening
• Sluit de ventilatieopening (6) op de achterkant
van het apparaat.
• Steek de stekker in een geschikt stopcontact en
schakel het apparaat in door de schakelaar (5)
naar de stand AAN te drukken. Daarna zal het
rode indicatielampje oplichten.
• Zet de knop van het vermogensniveau (1) voor on-
geveer 20 minuten in de stand MAX tot er rook uit
het apparaat komt.
• Verlaag het vermogensniveau met behulp van de
knop van het vermogensniveau (1) en open de
ventilatieopening (6) om wat rook te laten ont-
snappen.
• Open de voordeur van het apparaat en plaats het
voedsel met bakrooster op de plank. Zorg ervoor
het voedsel op voldoende afstand is geplaatst,
zodat de warmte en rook gelijkmatig kan circu-
leren. Gebruik de meegeleverde handgreep en
draag handschoenen (niet meegeleverd) indien
nodig. Wees voorzichtig.
• Rook het voedsel voor de gewenste periode en
gebruik de temperatuurweergave (2) om ervoor
te zorgen dat het voedsel de gewenste tempe-
ratuur bereikt. Het instelbereik van de binnen-
temperatuur is ca. 50°C ~ 160°C (afhankelijk van
buitentemperatuur).
• Zet de hoofdschakelaar (5) in de stand “UIT” zo-
dra u het bereidingsproces hebt voltooid. Trek de
stekker van het apparaat daarna uit het stopcon-
tact.
• Open de voordeur van het apparaat en haal de
bakroosters met voedsel voorzichtig uit het ap-
paraat. Gebruik de meegeleverde handgreep en
draag handschoenen (niet meegeleverd) indien
nodig. Wees voorzichtig, gevaar voor brandwon-
den!
Opmerking:
• De werkelijke bereidingstijd is afhankelijk van
een aantal factoren, zoals het weer, het type en
de dikte van het voedsel, de gewenste berei-
dingsgraad.
• Droge houtsnippers zijn verkrijgbaar in super-
markten en bouwmarkten.