Grillen met de grillspies-set nl
15
:Grillen met de grillspies-
set
Grillen met de grillspies-set
Met de grote spies kunt u bijzonder goed grote stukken
vlees klaarmaken, zoals rollade en gevogelte. Het vlees
wordt knapperig en bruin.
Met de portiespiezen kunt u bijv. groente en kleinere
vissen en vlees klaarmaken.
Onderdelen van de grillspies-set
De grillspies-set bestaat uit diverse onderdelen. Hier
krijgt u een overzicht van de meegeleverde onderdelen
en de manier waarop u ze kunt gebruiken.
Aanwijzing: De grillpsies-set kan alleen in de
braadslede worden gebruikt.
Maak voor het eerste gebruik alle onderdelen van de
grillspies-set schoon. Ze zijn geschikt voor de
vaatwasmachine.
--------
Accessoires kunt u nabestellen bij de servicedienst, in
de vakhandel of via het internet.
Het product op de draaispies steken
Om het mooi bruin en gelijkmatig doorbakken te
krijgen, dient u te letten op het volgende.
Steek het zo precies mogelijk in het midden op de grote
grillspies.
Bevestig het met de klemmen aan beide uiteinden en
draai de schroeven goed vast.
Grillt u twee kippen, maak elk daarvan dan vast met
2 klemmen.
Bind vlees vast met keukengaren. Bij gevogelte maakt
u de vleugeluiteinden onder de rug en de poten aan de
romp vast. Dan worden ze niet te donker. Prik in het vel
onder de vleugels, zodat het vet kan weglopen.
Bij het grillen van hele vis maakt u de buikholte dicht
met keukengaren.
Grillspies voorbereiden
Voorbeeld: 2 kippen op de spies steken:
1. Een klem bijna tot het einde van de grote grillspies
schuiven.
2. De eerste kip op de grillspies schuiven en de klem
goed in het vlees drukken. De schroef goed
vastdraaien.
3. Een tweede klem op de grillpsies schuiven en goed
in het vlees drukken. De schroef goed vastdraaien.
4. De derde klem direct op de tweede klem schuiven
en te werk gaan zoals beschreven onder punt
2 en 3.
Aanwijzing: Steek de kippen zo op de grillspies dat de
poten van beide kippen naar elkaar wijzen. De tweede
kip mag niet over de grillspies uitsteken.
Grillplaat (tweedelig)
Om in de braadslede te leggen, als
beveiliging tegen spetters en voor het
spiesframe.Alleen gebruiken in de
braadslede.
Spiesframe
Voor bevestiging van het oplegframe en
houder.
Houder
Om de grote spies op te leggen. Alleen
gebruiken met spiesframe.
Grillspies, groot
Voor het grillen van grote stukken vlees,
gevogelte en zeer grote vis.
Klemmen
Voor het vastmaken aan de grote spies
van vlees, gevogelte en vis.
Oplegframe
Om de portiespies op te leggen. Alleen
gebruiken met spiesframe.
Portiespiezen met afstrijker
Voor het grillen van groente, kleine vis-
jes en stukjes vlees. Met de afstrijker
kunt u de gegrilde etenswaar heel mak-
kelijk van de spies schuiven.