AGA FREESTANDING ELECTRIC MODULE CERAMIC HOB NEDERLAND de handleiding

Type
de handleiding
Voor gebruik in FR en NL
VRIJSTAANDE ELEKTRISCHE MODULE
KLASSE A
(KERAMISCH FORNUIS)
LEES DEZE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK VAN DIT APPARAAT EN BEWAAR DEZE OP EEN VEILIGE PLAATS VOOR
TOEKOMSTIGE NASLAG.
02/19 EINS 517730
LET OP: DIT APPARAAT IS ZWAAR. ER DIENT PASSENDE APPARATUUR EN MANKRACHT TE WORDEN GEBRUIKT OM
HET APPARAAT TE VERPLAATSEN, OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
DENK ERAANbij het vervangen van een onderdeel van dit apparaat alleen reserveonderdelen te gebruiken waarvan u zeker
bent dat deze voldoen aan de veiligheids- en prestatiespecicaties die wij vereisen.
GEBRUIK GEEN gereviseerde of gekopieerde onderdelen die niet uitdrukkelijk zijn toegestaan door AGA.
LPRT 517731
Gebruiksaanwijzing &
installatie-instructies
1. Gezondheid en Veiligheid 1
2. Inleiding 2
3. Uitrusting meegeleverd met
uw AGA Module 3
4. Overzicht 4
Bedieningspaneel 5
Keramisch fornuis 6
De gril (Bovenste oven) 7
Sudderoven 8
Ovens 9
5. Kookgids 10
6. Reiniging en zorg voor
uw fornuis 12
7. Installatie Introductie 14
8. Productafmetingen 15
Locatie 16
Volgorde en procedure van installatie 16
9. Elektrische aansluiting 17
11. Schakelschema 19
12. Onderhoud 20
Inhoud
1
Nederlands
1. Gezondheid en Veiligheid
KINDEREN MOETEN UIT DE BUURT VAN HET
APPARAAT WORDEN GEHOUDEN WANT SOMMIGE
OPPERVLAKKEN KUNNEN BIJ AANRAKING WARM
ZIJN.
Het apparaat kan materialen bevatten die hieronder
staan aangegeven. Het is de verantwoordelijkheid van
de gebruikers/monteurs dat de nodige persoonlijke
veiligheidskleding wordt gedragen tijdens het gebruik
van de relevante onderdelen met een van de genoemde
materialen, die als nadelig voor gezondheid en veiligheid
beschouwd kunnen worden, zie hieronder voor meer
informatie.
Lijmen en afdichtmiddelen
Wees voorzichtig - gebruik een masker en
wegwerphandschoenen als deze nog vloeibaar zijn.
Glasdraad, minerale wol, isolatieblokken, keramische
vezel
Kunnen bij inademing schadelijk zijn. Kunnen irritatie
veroorzaken in de huid, ogen, neus en keel. Vermijd contact
met huid en ogen. Gebruik wegwerphandschoenen,
gezichtmaskers en oogbescherming. Was na gebruik uw
handen en andere blootgestelde delen. Wanneer u het
product weggooit, beperk stof dan met sproeiwater en zorg
ervoor dat onderdelen goed zijn ingepakt.
Algemeen
NOOIT iets van aluminium tussen de onderkant van
de steelpan en het keramische oppervlak plaatsen
(zoals kookmatjes, aluminiumfolie, enz.).
BELANGRIJK: olie is een brandgevaar; laat pannen
met olie niet onbeheerd achter.
Dek de pan in geval van brand met een deksel af en zet
de elektriciteit uit.
Smoor de vlammen op het fornuis; probeer de pan niet
naar buiten te brengen.
Brandwonden en letsel worden vrijwel altijd
veroorzaakt door de brandende pan te pakken en hem
naar buiten te dragen.
Frituren
Gebruik een diepe pan, groot genoeg om het
verwarmingsgebied helemaal te bedekken.
Vul de pan NOOIT meer dan een derde met olie of
vet.
Laat olie of vet NOOIT onbeheerd achter tijdens het
opwarmen of het bakken.
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar
en ouder alsook door personen met verminderde fysieke,
zintuiglijke of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en
kennis als ze onder toezicht staan of instructies krijgen over
het veilig gebruik van het apparaat en de mogelijke risico's
inzien. Kinderen jonger dan 8 moeten uit de buurt van het
apparaat worden gehouden tenzij ze continu onder toezicht
staan. Reinigen en onderhoud door kinderen mag alleen
onder toezicht worden uitgevoerd.
VOORZICHTIG: het kookproces moet onder toezicht
staan. Een kort kookproces moet continu onder
toezicht staan.
WAARSCHUWING: koken op een fornuis met vet of
olie zonder uw aanwezigheid kan gevaarlijk zijn
en resulteren in brand. Probeer NOOIT brand te
blussen met water, schakel in plaats daarvan het
apparaat uit en bedek de vlam met bijvoorbeeld
een deksel of blusdeken.
WAARSCHUWING: bewaar om brand te voorkomen
GEEN dingen op de kookoppervlakken.
WAARSCHUWING: toegankelijke onderdelen
kunnen heet worden tijdens gebruik. Houd kleine
kinderen uit de buurt.
WAARSCHUWING: als het oppervlak van de
kookplaat is gebarsten, zet het apparaat dan uit om
de kans op elektrische schok te vermijden.
2
Nederlands
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de
vereiste veiligheidsnormen te voldoen wanneer ze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
Uw apparaat beschikt over een keramisch fornuis, grill
en twee elektrische ovens. De bovenste oven elektrische
sudderoven met een elektrische grill in het dak van de
oven. De onderste oven heeft een elektrische ventilator. De
ventilator achter het achterpaneel zorgt tijdens het bakken
voor een gelijke verdeling van warmte binnen de oven, d.w.z.
de temperatuur op de laagste rekpositie is gelijk aan de
temperatuur op de hoogste rekpositie.
Zie het schema in het hoofdstuk Overzicht om u bekend te
maken met het product en zie de relevante hoofdfstukken
voor de bovenste oven, onderste oven, grill, keramische
kookplaat, enz.
Het apparaat is met een koelventilator uitgerust. Deze werkt
tijdens het gebruik van de grill of bovenste oven (soms bij de
onderste oven). De ventilator blijft draaien nadat de grill/oven
is uitgezet of totdat het apparaat voldoende is afgekoeld.
BELANGRIJK: LEES DE MEEGEZONDEN GARANTIE.
Iedere wijziging die niet door AGA is goedgekeurd, kan
goedkeuring van het apparaat en de garantie ongeldig
maken en kan op invloed zijn van uw statutaire rechten.
In het belang van veiligheid en eciënt gebruik wordt u
verzocht het volgende te lezen voordat u uw nieuwe AGA-
apparaat gebruikt.
De installatie moet voldoen aan de lokale en nationale
bedradingsvoorschriften en moet door een gekwaliceerde
monteur worden uitgevoerd.
Als u het apparaat de eerste keer aanzet, kan er een beetje
rook en een geur vrijkomen. Dit is normaal en ongevaarlijk
(van ovenisolatie en stijfsel op de elementisolatie) en houdt
na een korte gebruiksperiode op.
Het apparaat is met een koelventilator uitgerust. Deze werkt
tijdens het gebruik van de grill of bovenste oven (soms bij de
onderste oven). De ventilator blijft draaien nadat de grill/oven
is uitgezet of totdat het apparaat voldoende is afgekoeld.
2. Inleiding
3
Nederlands
3. Uitrusting meegeleverd met uw AGA Module
1x grillpan met grillrek
Deze is speciaal ontworpen om in de grill- en bovenste oven
te passen en kan op de richels worden geschoven. De pan
kan worden gebruikt om te grillen bovenop de grill. Het
grilrek heeft twee posities, zodat voedsel met verschillende
diktes kan worden gegrilld. Niet voor gebruik in de onderste
oven.
1x braadblik
Deze is ontworpen voor gebruik op de roosterrekken van
de oven. Het braadblik kan worden gebruikt om vlees of
gevogelte te braden. In dit blik kunnen grote hoeveelheden
gebakken aardappelen worden bereid.
Het braadblik kan ook worden gebruikt voor het maken
van grote plaatkoeken of taarten. Kan in elke oven
worden gebruikt, maar gebruik met kookplaat wordt niet
aanbevolen.
1x ovenschaal
Deze is ontworpen voor gebruik op de roosterrekken van
beide ovens. Ideaal voor het bereiden van plaatkoeken,
zandgebak of apjacks.
3x ovenroosters
Deze kunnen in elke oven worden geplaatst om een
oppervlak te bieden voor schalen en blikken die niet direct
op de richels passen. Ze kunnen in alle ovens worden
gebruikt. Zie Ovens” pagina 9 voor de correcte
plaatsing van de ovenroosters.
1x bakplaat
Deze is speciaal ontworpen voor gebruik in de onderste oven
en wordt direct op het roosterrek geplaatst. De plaat heeft
de aanbevolen grootte bij het bereiden van scones, koekjes,
meringues of pasteitjes.
4
Nederlands
4. Overzicht
DESN 511413 D
Afb.4,1
SNELWERKENDE
WARMTEZONES
ROOSTERREK
ROOSTERREK
BEDIENINGSPANEEL
GRILLPAN MET ROOSTER
HETELUCHTOVEN
GRILL EN SUDDEROVEN
BRAADBLIK (OVENSCHAAL NIET
AFGEBEELD) VOOR GEBRUIK
IN BEIDE OVENS
5
Nederlands
De KNOPPEN VAN DE KOOKPLAAT kunnen in beide
richtingen worden gedraaid:
Rechtsom van lage instelling in stappen van 1-6 naar
hoge instelling.
Links direct van uit naar hoog.
De KNOP VAN HET GRILLELEMENT kan in beide
richtingen worden gedraaid:
Rechtsom beide elementen aan.
Links alleen de voorste elementen.
De KNOPPEN VAN DE OVEN kunnen alleen vanuit de
stand UIT rechtsom worden gedraaid.
De NEONLAMP VAN DE KOOKPLAAT brandt wanneer
het fornuis warm is en dus te warm is om aan te raken.
Er is sprake van een korte vertraging na het aanzetten.
De neonlamp blijft branden wanneer het element wordt
uitgezet, totdat de temperatuur naar een veilig niveau
daalt (hoewel het fornuis nog steeds warm genoeg kan
zijn om klein ongemak te veroorzaken).
De OVENNEONS branden wanneer de ovens zijn
ingeschakeld. Ze gaan uit wanneer de gewenste
temperatuur is bereikt.
Bedieningspaneel
DESN 515707 A
Fig. 4.2
LINKSVOOR LINKSACHTER RECHTSACHTER
VOOR
RECHTS
GRILL
ONDERSTE
OVEN
FORNUISONDERDELEN
SUDDEROVEN
ONDERSTE
OVEN
NEON
BOVENSTE
OVEN
NEON
NEONLAMP VAN
DE KOOKPLAAT
6
Nederlands
Keramisch fornuis
WAARSCHUWING:
GEBRUIK HET FORNUIS NIET ALS HET IS GEBARSTEN.
PLAATS GEEN ALUMINIUMFOLIE OP HET OPPERVLAK
VAN HET FORNUIS.
Het fornuis heeft de volgende vier platen (vermogen bij 230
V):
1. Linksvoor - enkel circuit - 1,1 kW - 145mm Ø - Snelle
verwarming
2. Linksachter - enkel circuit - 1,7 kW - 180mm Ø - Snelle
verwarming
3. Rechtsachter - enkel circuit - 1,1 kW - 145mm Ø - Snelle
verwarming
4. Rechtsvoor - enkel circuit - 1,7 kW - 180mm Ø - Snelle
verwarming
Wanneer de kookplaten aangezet worden, gloeit de
verwarmingszone rood op.
De kookplaten bevatten een veiligheidsschakelaar die de
keramische temperatuur beperkt als de platen zonder een
pan gebruikt worden of als de platen langer dan normaal op
de maximumstand worden gebruikt.
Om zoveel mogelijk uit uw fornuis te halen
GEBRUIK het fornuis niet als een snijplank of een
wegzetplek.
KOOK NIET direct op het fornuisoppervlak. Gebruik
altijd een pan.
Til de pan altijd van het oppervlak. SCHUIF OF SLEEP
de pan niet naar zijn plaats.
Zet de platen uit wanneer u klaar bent met koken.
Gebruik altijd de aanbevolen reinigingsmaterialen- en
methodes. Zie het onderdeel "Reiniging en zorg".
Keuze van steelpannen
Gebruik uitsluitend pannen met een gladde en
platte onderkant die voor keramische fornuizen zijn
aanbevolen, om ervoor te zorgen dat de juiste prestaties
worden behaald en om krassen op de kookplaat te
voorkomen.
Als u gietijzeren pannen gebruikt, let er dan op dat ze
een geslepen platte onderkant hebben.
GEBRUIK NOOIT pannen met een uitgeholde of
gekartelde onderkant.
De onderkant van de pan moet de verwarmingszone
bedekken.
Kies voor een pan met voldoende inhoud om morsen
(overkoken) te voorkomen. In het bijzonder wanneer u
voedsel kookt dat suiker bevat, zoals jam, marmelade,
fruit, enz.
ZET GEEN pannen op de rand van het keramische
fornuis omdat dit tot beschadiging van het
geëmailleerde oppervlak van de topplaat zal leiden.
Voor de beste resultaten moet de bodem van
geëmailleerde pannen 2-3mm dik zijn en die van
roestvrij staal met "sandwich" bodems 4-6mm.
7
Nederlands
De gril (Bovenste oven)
De deur van de bovenste oven moet open blijven
wanneer de grill aan staat.
Let op: toegankelijke onderdelen kunnen heet
worden als de grill in gebruik is. Houd kleine
kinderen uit de buurt.
Zoals bij de meeste fornuizen kunnen locale oppervlakken,
inclusief de handgreep, te warm zijn om aan te raken,
afhankelijk van hoe lang de grill aan staat.
De grill heeft gegradeerde warmtestanden op allebei de
elementen (zie Bedieningspaneel).
Voor de beste resultaten verwarmt u op een hoge stand voor.
De grote meegeleverde grillpan en het rooster passen op alle
drie de rekposities.
Het meeste voedsel moet op het grillrooster in de grillpan
worden bereid. U kunt het rooster omdraaien om aan
verschillende voedseldiktes aan te passen. Bepaalde borden
kunt u meteen op het ovenrek plaatsen; dit is handig om de
bovenkant van voedsel zoals bloemkool met kaas te bruinen.
Het fornuis wordt geleverd met één rooster/grillrek voor de
bovenste oven.
Een koelventilator draait wanneer de grill in gebruik is en een
korte periode erna.
8
Nederlands
Sudderoven
Dit wordt gebruikt voor lang, langzaam koken gedurende 6-8
uren, het warm houden van voedsel en het kort opwarmen
van borden.
U moet extra opletten wanneer beenderporselein wordt
opgewarmd - gebruik de laagste stand.
De langzame kookstand is het gebied dat op de
bedieningsknop van de oven tussen 110 - 120 °C is
gemarkeerd.
Bewaren en opwarmen van voedsel
Als voedsel moet worden ingevroren of niet direct
wordt geserveerd, laat het dan in een schone
voorraadbak zo snel mogelijk afkoelen en vries het
vervolgens in de vriezer in.
Ontdooi bevroren voedsel helemaal in de koelkast
voordat u het opnieuw opwarmt.
Verwarm voedsel grondig en snel op de kookplaat of in
een warme oven (160 °C ventilatoroven), en dien dan
onmiddellijk op.
Warm voedsel maar één keer op.
De sudderovenstand gebruiken
Waar u tijdens het bereiden van voedsel rekening mee moet
houden.
Gebruik voor de beste resultaten het roestvrijstalen
kookgerei van AGA.
PLAATS borden NIET direct op de ovenbodem. Plaats
deze altijd op het meegeleverde rek.
Stukken vlees en gevogelte moeten eerst 30 minuten
op 160 °C in de ventilatoroven worden bereid, voordat
ze naar de sudderoven worden overgebracht.
Het vlees/gevogelte moet helemaal in 2 lagen folie zijn
ingepakt zodat alles goed is afgedicht. Zo blijven de
natuurlijke sappen en smaken bewaard die verloren
gaan als het voedsel bij een hogere temperatuur wordt
bereid. De folienaad MOET bovenaan zitten om lekken
te voorkomen.
Zet afgedekte staande stukken altijd op een rek
boven een vleesbak zodat er sprake is van goede
luchtcirculatie.
Vlees dat zwaarder is dan 2,7 kg (6 lbs) en gevogelte dat
zwaarder is dan 2 kg (4 lbs 8 ozs) is ongeschikt voor de
langzame bereidingsmethode.
Deze methode is niet geschikt voor gevuld vlees en
gevogelte.
Let erop dat de binnentemperatuur van varkensvlees en
gevogelte ten minste 75 °C is.
Breng soepen, stoofschotels en vloeistoffen altijd eerst
aan de kook voordat u ze in de oven stopt.
Dek bij het bereiden van stoofschotels en het sudderen
van vlees het voedsel eerst met folie en vervolgens
met het deksel af voor een goede afdichting en om te
voorkomen dat vocht verloren gaat.
Stukken vlees moeten minimaal 6 uur worden bereid.
Stoofschotels zijn in 2 - 4 uur gaar, afhankelijk van het
aantal ingrediënten. Voedsel kan nog eens 1 -2 uur
langer worden bereid, maar het aspect kan dan minder
worden.
Ei- en visgerechten hebben slechts 1-5 uur kooktijd
nodig en moeten overdag worden bereid, zodat ze van
tijd tot tijd kunnen worden bekeken.
Duw schotels goed achter in de oven om ervoor te
zorgen dat ze boven het element rusten.
Ontdooi voedsel volledig voordat u met koken begint.
Wortelgewassen zijn sneller gaar als u ze in kleine
stukjes snijdt.
Voeg kruiden en verdikkingsmiddelen aan het einde
van de kooktijd toe.
Gedroogde rode kdineybonen moeten na het weken
minimaal 10 minuten gekookt worden voordat ze bij
een gerecht worden gevoegd.
9
Nederlands
Als u ook een AGA heeft gebruik dan NIET het kleine
braadblik dat met de AGA in de Module is meegeleverd.
Gebruik het geleverde gerei en plaats ze op de roosterrekken.
Condensatie
Op het fornuis kan condensatie optreden. Dit is normaal en
niets om zich zorgen over te maken. Condensatie treedt op
wanneer warmte en vochtigheid aanwezig zijn, bijvoorbeeld
tijdens het koken.
Probeer waar mogelijk ervoor te zorgen dat voedsel dat veel
vocht bevat, bijvoorbeeld stoofschotels, wordt afgedekt. Als
u condensatie ziet, veeg het dan meteen weg.
Ovens
Plaatsen en verwijderen van de roosters Deze roosters kunnen uit de oven geschoven worden Opmerking:
rooster schuift uit tot de stoppositie.
DESN 511867 DESN 511866
Schéma 4.1 Schéma 4.2
STOPHAAKJE OP
ROOSTER MOET
OMHOOG WIJZEN
ROOSTERSTOP EN
KANTELBEVEILIGING
Algemeen
De rekken zijn ontworpen om niet te kantelen.
Om een rek eruit te halen maakt u hem vrij bij de zijgleuven
en schuift u hem naar voren.
Om een rek opnieuw te plaatsen, doet u hem in de oven met
de korte tanden aan de achterzijde, naar boven toe. Schuif
hem in positie boven de zijgleuven en laat hem dan op de
loper zakken.
PLAATSPlaats het rooster of voedsel niet op de bodem van
de ovens. Voedsel zal op de bodem van de bovenste bodem
verbranden en de luchtcirculatie in de onderste oven zal er
door worden beïnvloed.
Verwarm de ovens voor op de geschikte stand totdat het
neonlicht uitgaat.
Wanneer u beide ovens tegelijk gebruikt, moet u de
temperatuur en kooktijden wellicht reduceren (met name
voor gebakken voedsel).
Laat voor een eciënte warmteverdeling een ruimte van ten
minste 12 mm tussen borden en de zijkanten van de oven
zodat de warme lucht kan circuleren.
De grote meegeleverde grillpan is niet ontworpen op in de
onderste oven te passen.
10
Nederlands
Kooktips
Beide ovens moeten worden voorverwarmd totdat de
neon uitgaat.
De richtlijnen gelden voor bereiding nadat de oven(s)
de gewenste temperatuur heeft (hebben) bereikt.
Grotere voorwerpen kunnen misschien beter gedraaid
worden.
Rekposities worden van boven naar beneden geteld.
Zet borden in het midden van het rek.
Wanneer u beide ovens tegelijk gebruikt, dient u
kooktijden en standen te verminderen.
Het is belangrijk dat u voor het opdienen controleert of
het voedsel kokend heet is.
U kunt de standen en kooktijden op uw smaak
aanpassen.
Voor perfecte resultaten het voedsel draaien tegen
het einde van de bereidingstijd, bijvoorbeeld taarten,
pasteien, koekjes.
Frituren
PROBEER NIET te veel voedsel tegelijk te frituren, met
name bevroren voedsel.
Dit verlaagt alleen maar de temperatuur van de olie of
het vet en heeft vettig voedsel tot gevolg.
Droog voedsel goed voordat u gaat frituren en laat het
langzaam in de hete olie of het vet zakken. Met name
bevroren voedsel zal schuim en spatten veroorzaken als
het te snel in de pan wordt gedaan.
NOOIT een deksel op de pan tijdens het opwarmen of
frituren.
Houd de buitenkant van de pan schoon en vrij van olie
of vet.
Onderstaande tabellen geven richtlijnen voor het
bereiden van alledaags voedsel.
5. Kookgids
Onderste oven (Geventileerd)
De onderste oven heeft een ventilator. Dit betekent dat
de lucht gecirculeerd wordt om in de hele oven een
gelijke temperatuur te creëren.
In de meeste gevallen betekent dit dat voor het voedsel
dat in deze oven bereid wordt een lagere temperatuur
nodig is van ca. 10 - 20 ºC. Ook voor gebakken
producten is mogelijk een kooktijd van een aantal
minuten minder nodig.
De kooktabellen zijn een algemene richtlijn, tijden
en temperaturen kunnen variëren naar gelang de
individuele recepten.
De vleesonderdelen moeten als een algemene richtlijn
gebruikt worden, maar kunnen variëren als gevolg van
grootte, vorm van het braadstuk en of er wel of geen
bot aan zit.
Ontdooi bevroren braadstukken helemaal voordat u ze
bereidt.
De tijden gelden voor onafgedekt braden. Houd
rekening met langere tijdens als u met folie afdekt.
De kalkoen/kip is gaar wanneer de sappen er helder
uitkomen als u er met een spies inprikt. Als de sappen
nog steeds roze zijn, gaat u door met braden en
controleert u elke 15 minuten totdat de sappen helder
van kleur zijn.
1 kg = 2,2 lb
11
Nederlands
Onderste oven (Geventileerd) - Kooktabel
Voedsel Stand °C Rekpositie Geschatte kooktijd
Vlees braden
Rundvlees 170 2 of 3 Bijna rauw 35 min per kg plus 15 min
170 2 of 3 Medium 45 min per kg plus 20 min
170 2 of 3 Goed doorbakken 55 min per kg plus 30 min
Lamsvlees 170 - 180 2 of 3 Goed doorbakken 55 min per kg plus 20 min
Varkensvlees 170 - 180 2 of 3 Goed doorbakken 1 uur 5 min per kg plus 25 min
Gevogelte
Kip 180 - 190 2 of 3 45 min per kg plus 15 min
Kalkoen 170 3
Tot 4 kg
Meer dan 4 kg
40 min per kg plus 10 min
30 min per kg plus 20 min
Yorkshire pudding
Groot 190 - 200 Willekeurig 25 - 40 min
Individueel 190 - 200 Willekeurig 15 - 25 min
Gebak en koekjes
Zandgebak 140 2 of 3 45 - 50 min
Rijke fruitcake 120 - 130 3 3 - 4 uur
Fruitcake 140 - 150 3 1 - 2 uur
Kleine taartjes 180 Willekeurig 15 - 25 min
Scones 200 Willekeurig 8 - 12 min
Victoria sandwich 170 Willekeurig 20 - 35 min
Zwitserse rol 200 2 10 min
Koekjes 170 - 180 Willekeurig 10 - 15 min
Plaatkoek 170 3 25 - 30 min
Pasteitjes
Plaattaart 190 2 of 3 25 - 35 min
Fruitpastei 190 2 of 3 25 - 45 min
Gehaktpasteitjes 190 1 & 3 20 - 25 min
Pasteitjes (bevroren bladerdeeg) 210 1 & 3 15 - 20 min
Eclairs/Soesjes 200 2 20 - 25 min afhankelijk van de grootte
Puddingen
Melkpuddingen 140 Willekeurig ongeveer 2 uur
Luchtige cakejes 160 - 170 2 of 3 45 - 60 min
Custard in de oven 140 2 of 3 45 - 55 min
Meringues 90 2 of 3 1,5 - 3 uur afhankelijk van de grootte
Appelkruimeltaart 170 3 30 - 40 min
Gistmengsels
Brood 200 2 of 3 25 - 35 min
Broodjes 200 2 of 3 10 - 20 min
OPMERKING:kooktijden, temperaturen en posities zijn bij benadering en kunnen verschillen afhankelijk van de grootte van
schalen en hoeveelheden voedsel.
12
Nederlands
Schakel voor het schoonmaken altijd de netvoeding
UIT.
GEBRUIK GEEN stoomreiniger om dit fornuis schoon
te maken.
Gebruik tijdens het reinigen zo min mogelijk water.
GEBRUIK GEEN schuurblokken, ovenreiniger of
reinigers die citroenzuur bevatten op emaillen
oppervlakken.
6. Reiniging en zorg voor uw fornuis
Geëmailleerde boven- en voorplaat
De eenvoudigste manier om de topplaat en voorste plaat van
de AGA te reinigen is vlekken meteen weg te vegen. Door de
VEA goedgekeurde AGA-emailreinigers zijn te koop op www.
agacookshop.co.uk.
Aangebakken voedsel is lastiger schoon te maken maar
kan meestal worden verwijderd met een merkartikel
emailreiniger of milde crèmes met een doek of, indien
noodzakelijk, een nylon schuurblokje.
Veeg geknoeide melk, fruitsap of iets dat zuur bevat op het
email onmiddellijk weg.
Neem alle condensatiestrepen op de voorplaat rond de
ovendeuren af. Doet u dit niet, dan kan het email permanent
ontkleuren.
Alles dat normaal gesproken nodig is om de emaillen
oppervlakken van uw fornuis helder en schoon te houden
is een dagelijkse wrijfbeurt met een vochtige, ingezeepte
doek onmiddellijk gevolgd door een schone, droge doek om
strepen te voorkomen.
Vergeet niet dat de topplaat bekrast wordt als u pannen of
ander gerei eroverheen trekt.
Het keramische fornuis
Op voorwaarde dat de aanbevelingen in dit onderdeel onder
keramisch fornuis worden opgevolgd, zou u geen enkel
probleem moeten hebben bij het handhaven van het goede
uiterlijk ervan.
Keramische fornuizen zijn bijzonder eenvoudig te reinigen als
u zich aan twee belangrijke basisregels houdt.
Ten eerste verwijdert u alles, dat op het oppervlak aanbrandt,
onmiddellijk met een schraper die u bij de meeste
ijzerhandels kunt aanschaen.
Als plastic objecten, keukenfolie, suiker of voedsel dat suiker
bevat per ongeluk op het hete oppervlak van uw keramische
fornuis smelt, verwijder dit dan onmiddellijk met een voor
de topplaat geschikte schraper terwijl het fornuis nog steeds
warm is om schade aan het oppervlak te vermijden. De
topplaatschraper kan via www.agacookshop.co.uk worden
aangeschaft.
Ten tweede moet het keramische fornuis na het koken
worden schoongemaakt met een goedgekeurde reiniger
zoals AGA Ceramic Hob Cleaner, wat te koop is op www.
agacookschop.co.uk. Een zachte doek is geschikter voor
reiniging dan een spons, omdat een spons de vloeistof van
het schoonmaakmiddel absorbeert en de hoge concentratie
van de ruwe "schuurdeeltjes" op het oppervlak achterlaat.
Dit zou krassen kunnen veroorzaken. In feite moet zo min
mogelijk schoonmaakmiddel worden gebruikt (ook in het
belang van het milieu). Een aantal druppels is meestal al
genoeg.
GEBRUIK GEEN hob brite op de emaillen
oppervlakken.
13
Nederlands
De ovens
Alle oppervlakken van beide ovens zijn voorzien van
glasachtig email en kunnen worden gereinigd met
merkgebonden reinigingsproducten voor email, die door de
Vitreous Enamel Association zijn goedgekeurd.
De roosters kunnen worden verwijderd en indien nodig
kunnen de roostersteunen ook worden verwijderd door ze
voorzichtig uit de bevestigingsclips in de zijpanelen van de
oven te trekken.
Deze onderdelen kunnen in de gootsteen met normale
ovenreinigers worden gewassen, u kunt een jn stukje
zeep gebruiken om hardnekkige vlekken van de
ovenoppervlakken en reksteunen te verwijderen.
OPMERKING:pas op dat u de thermostaatsondes in
de ovens niet beschadigt tijdens het schoonmaken.
Deurbekleding
Kan worden schoongemaakt met een geschikt schuurmiddel
of een niet krassende spons met warm zeepwater.
Til de ovendeuren eruit zodat ze voor de reiniging kunnen
afkoelen. GEBRUIK GEENonder in water omdat ze
isolatiemateriaal bevatten dat door te veel vocht zal worden
aangetast.
Bedieningen
De emaillen oppervlakken onder de knoppen kunnen
worden schoongemaakt met een schuurmiddel of een met
zeep doordrenkte spons.
GEBRUIK GEEN ovenreinigers, schuurblokjes of
schuurpoeder voor de reiniging van de plastic knoppen. Een
veeg met een vochtige doek zou genoeg moeten zijn.
TIP:: reinig uw module regelmatig, bij voorkeur elke keer dat
u deze gebruikt.
BELANGRIJK:AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan voor het
schoonmaken van emaillen oppervlakken van dit product.
Accessoires
Oventoebehoren zoals braadblikken, solide platte
rekken, roosterrekken en grillrekken moeten in
warm zeepsop worden schoongemaakt; laat deze
indien nodig weken. Een nylon schuurblokje mag
worden gebruikt.
14
Nederlands
WAARSCHUWING: Dit apparaat moet in
overeenstemming met de van kracht zijnde
voorschriften worden geïnstalleerd en mag alleen
in een goed geventileerde ruimte worden gebruikt.
Lees eerst de instructies, voordat u dit apparaat
installeert of gebruikt.
WAARSCHUWING: DIT APPARAAT MOET GEAARD
ZIJN.
Hoewel dit niet verplicht is, wordt aanbevolen
een individuele aardlekschakelaar (RCD) in het
voedingscircuit van het fornuis te monteren om
ongewenste uitschakeling te voorkomen.
Het apparaat is bedoeld voor het op het
identificatieplaatje aangegeven voltage.
Het identificatieplaatje bevindt zich in de middelste
ventilatieopening dicht bij de basis van de voorplaat.
DE UITEINDELIJKE MONTAGE VINDT OP LOCATIE
PLAATS, DOOR EEN ERKENDE MONTEUR VAN AGA.
De Module wordt door de fabrikant in een volledig
gemonteerde toestand geleverd.
7. Installatie Introductie
15
Nederlands
8. Productafmetingen
DESN 511414
Afb.8,1
16
Nederlands
Locatie
Dit is een apparaat van klasse 1, type X.
Alle aanliggende muren die boven het fornuis uitsteken
moeten van warmtebestendig materiaal zijn.
Tussen de zijmuur boven het fornuis en het fornuis zelf moet
horizontaal meer dan 60 mm afstand zijn.
Oppervlaktes boven het fornuis moeten minimaal op 650 mm
afstand liggen.
De ventilatieopeningen achter in de topplaat mogen niet zijn
afgedekt.
Volgorde en procedure van
installatie
INSTALLATIE/NIVELLERING
De AGA vrijstaande elektrische module is ontworpen om
op een vlak en waterpas oppervlak te staan. Een eventuele
oneenheid kan echter worden verholpen door onder de
hoeken van de plint een geschikt, onbrandbaar materiaal te
stoppen (tot 2-3 mm).
Als een netsnoer is beschadigd, moet het door de
fabrikant, diens onderhoudsvertegenwoordiger
of vergelijkbaar gekwaliceerd personeel worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Er moet minimaal 1000 mm vrij zijn aan de voorzijde van het
fornuis zodat er onderhoud aan kan worden uitgevoerd.
Gebruik GEEN het fornuis NIET achter een decoratieve deur
om oververhitting te voorkomen.
Het wordt aanbevolen het fornuis niet op een verhoogde
basis te installeren.
Het verdient aanbeveling om zacht vloermateriaal, waarop de
module wordt geïnstalleerd, te verwijderen.
17
Nederlands
Elektrische aansluitingen bevinden zich aan de achterzijde
van het apparaat.
Zie (Afb.9.1 en Afb.9.2) en voor de aansluiting van bedrading
naar het apparaat.
Onthoud dat voor een eventuele verwijdering van het
apparaat extra kabellengte nodig is.
De totale elektrische belasting van het apparaat is ca. 9,8 kW.
De gebruikte kabelgrootte moet voor deze belasting geschikt
zijn en moet aan alle lokale vereisten voldoen (d.w.z. pvc-
geïsoleerde kabel IEC 60227 - code 53 voor gewone kabels).
Controleer aansluitingen altijd twee keer en zorg ervoor dat
aansluitpunten helemaal vastzitten en dat de kabel met een
kabelklem vast zit.
DESN 513370
DESN 513372 A
ENKELFASIGE AANSLUITING
Minimaal 6 mm² en moet voldoen aan de laatste uitgave van de locale en nationale bedradingsvoorschriften
Afdekking verwijderen
(4 schroeven) om
toegang te krijgen tot
de aansluitklem
De isolator moet niet onmiddellijk boven het
modulefornuis zitten maar moetop maximaal 2
meter van het apparaat staan.
Enkelfasige aansluiting
Voor de module is een onafhankelijke voeding van 30/32
A nodig die samen met een dubbele poolisolator met een
minimum contactafstand van 3 mm gemonteerd moet
worden en op het lichtnet moet worden aangesloten met een
minimumkabel van 6 mm² om aan de laatste uitgave van de
lokale en nationale bedradingsvoorschriften te voldoen
9. Elektrische aansluiting
Afb.9.1
18
Nederlands
Driefasige aansluiting
Minimaal 2,5 mm² en moet voldoen aan de laatste uitgave van de locale en nationale bedradingsvoorschriften
Afdekking verwijderen
(4 schroeven) om
toegang te krijgen tot
de aansluitklem
DESN 513371
DESN 513373 A
Afb.9.2
19
Nederlands

































































































































11. Schakelschema
A. Energieregelaar
B. Thermische schakelaar keramisch
fornuis
C. Verwarmingselement keramisch
fornuis
D. Grillregelaar
E. Thermostaat bovenste oven
F. Bovenste oven neon
G. Onderste oven neon
H. Thermostaat onderste oven
I. Thermostaat oververhitting
bovenste oven
J. Warmtethermostaat bovenste oven
K. Element bovenste oven
L. Dubbel grillelement
M. Element onderste oven
N. Circulatieventilator onderste oven
O. Koelventilator grill
P. Thermische schakelaar "Run On"
koelventilator grill
MTB Master Terminal Block
DESN 517532
Code Kleur
BR
Bruin
BL
Blauw
GR
Grijs
BK
Zwart
Y
Geel
V
Violet
PK
Roze
R
Rood
20
Nederlands
Uw AGA hoeft niet regelmatig te worden onderhouden.
In het geval uw apparaat onderhoud behoeft, bel dan
met AGA service of neem contact op met uw erkende
distributeur/handelaar.
Uw toestel MAG alleen onderhouden en geïnstalleerd
worden door een gekwalificeerde monteur, AGA-
monteur of een erkende distributeur.
BRENG GEEN wijzigingen of modificaties aan het
toestel aan.
Reserveonderdelen
Voor blijvende optimale en veilige prestaties adviseren
wij dat uitsluitend originele AGA-reserveonderdelen
worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste grote
onderdelendistributeurs, waaronder wijzelf.
12. Onderhoud
Volgens AGA Rangemasters beleid van continue
productverbetering behoudt het bedrijf zich het
recht voor om specicaties te wijzigen en op elk
gewenst moment aanpassingen aan de beschreven en
geïllustreerde apparaten door te voeren.
www.agaliving.com
www.agacookshop.co.uk
AGA Rangemaster
Station Road
Ketley Telford
Shropshire TF1 5AQ
England
Neem voor overig advies of informatie contact op
met uw plaatselijke AGA-specialist.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25

AGA FREESTANDING ELECTRIC MODULE CERAMIC HOB NEDERLAND de handleiding

Type
de handleiding