52
12
Als de temperatu ur eenmaal is
ingesteld, toont de temperatuurdisplay
de huidige temperatuur in de koelkast.
OPMERKING: Het optimale
temperatuurbereik kan worden
gehaald bij een omgevingstemperatuur
van 17°C of lager.
Laat de kast gedurende een periode
van 24 uur aan staan als de
temperatuurinstelling veranderd wordt.
Hierdoor kan de temperatuur in de
kast stabiliseren.
De temperatuur hoeft niet opnieuw te
worden ingesteld als de koelkast en ige
tijd niet is gebruikt. De thermostaat
onthoudt de eerder ingestelde
temperatuur.
De temperatuur in de wijnkoeler
OPMERKING: De afbeelding toont de
koudste en de warmste gedeelten van
de wijnkoeler.
+
+
+
-
+
-
Plaatsing van de wijn
Tips voor opslag
De tijd dat u een fles wijn moet
bewaren is afhan kelijk van zijn rijping,
het type druif, het alcoholgehalte en de
opgeloste fructose en tannine. Vraag
wanneer u de wijn koopt of deze
volledig gerijpt is of nog beter kan
worden door hem enige tijd te
bewaren.
In h et onderste gedeelte van de koeler.
Koude lucht zorgt voor een tragere
rijping. Daarom kunt u oude, gerijpte
wijn en wijn die u langer wilt bewaren
het beste onderin de koeler plaatsen.
Gebruik het onderste gedeelte
bovendien voor wijn die koud moet
worden geserveerd.
In h et bovenste gedeelte van de
koeler. In het bovenste gedeelte
bewaart u de wijn die u verder wilt
laten rijpen, wijn die op een hogere
temperatuur wordt geserveerd, en wijn
die u binnenkort gaat opdrinken.
Bewaar de flessen liggend om te
voorkomen dat de kurken uitdrogen.
Bewaar de wijn in het donker. De
deuren van de koeler zijn gemaakt van
dubbel glas met een donker e coating.
Dit beschermt de wijn tegen de
schadelijk invloed van het lich t
wanneer de koeler op een goed
verlichte plaats staat.
Vermijd vaak en langdurig gebruik van
de verlichting in de koeler. De wijn
moet in he t donker worden bewaard.
Ga voorzichtig om met flessen.
Voorkom dat de wijn wordt geagiteerd.
Houd u altijd aan eventuele adviezen
en aanbevelingen met betre kki ng tot
de kwaliteit van de wijn, de
houdbaarheid en de optimale
bewaartemperatuur die u krijgt bij de
aankoop of u it de vakliteratuur.