onderste scharnier (4) in positie aan de rechterkant houd.
7. Verwijder de bout aan de linkerkant en plaats het in de correspondeerende schroefdraad
aan de rechterkant.
8. Installeer de onderste scharnier aan de linkerkant.
9. Plaats de deur in de nieuwe positie. Zorg ervoor dat de scharnier pin aan de onderkant in
de geleidingsnaaf (gat) geplaatst is.
10. Installeer de bovenste scharnier (3) aan de linkerkant. Zorg ervoor dat de scharnier pin
aan de bovenkant in de geleidingsnaaf (gat) geplaatst is.
11. Plaats de afdeking (5) in de overeenkomende gaten aan de rechterkant.
12. Plaats de scharnier afdeking (1) op de bovenste scharnier.
Temperatuur controle
De temperatuur controle regelt automatisch de temperatuur in de vriezer interieur. Na het
aanzetten, moet men de temperatuur controle in positie 5 zetten. Na ongeveer 20 minuten,
moet de zetting verandert worden naar positie 3, welke voldoende geschikt is voor
huishoudelijk of kantoor gebruik.
1 Voor kortetermijn opbergen van voedsel, moet de temperatuur controle gezet worden
tussen minimaal en middelste positie.
3 Voor langetermijn opbergen van voedsel, moet de temperatuur controle gezet worden in
de middelste positie.
5 Deze positie is gebruikt voor het vriezen van vers voedsel. Het apparaat is aangezet voor
langere periode. Wanneer het voesel wat men wil vriezen de gewenste diepvries
temperatuur bereikt heeft, kan de temperatuur controle teruggezet worden naar de
middelste positie.
Nota: De gebruikstemperatuur in de vriezer hangt grotendeels af van factoren zoals de
omgevende temperatuur en het nieuw te vriezen voedsel. Het hangt ook af van hoe vaak de
deur geopent word en hoelang deze open blijft. Wanneer nodig, mag de temperatuur
controle zetting overeenkomstig versteld worden.
Vriezen en opbergen van voedsel
-
Met een gebruikstemperatuur van –18°C en lager, kan de vriezer gebruikt worden voor
het opbergen van gevroren of voorgevroren voor meerdere maanden, voor het maken
van ijsblokjes en het vriezen van vers voedsel.
-
Vers (d.w.z. niet gevroren) of warm voedsel moet niet in contact komen met voedsel wat
al bevroren is; dit zal voorkomen dat bevroren voedsel gedeeltelijk zal ontdooien.
-
Voor het vriezen, moet men vers voedsel (b.v. vlees, vis, gehakt vlees) in kleine
hoeveelheden verdelen geschikt voor gebruik na het ontdooien.
-
Wanneer men voorgevroren voedsel opbergt, moet men zeer goed op de informatie van
de fabrikant letten welke aanwezig is op de verpakking. Wanneer zulke informatie niet
aanwezig is, moet men een opbergperiode van 3 maanden van de aankoopdatum niet
overschrijden.
-
Wanneer men gevroren voedsel koopt, controleer dat het voedsel goed bevroren is, en
dat de verpakking geen schade vertoont.
-
Om de kwaliteit van diepgevroren voedsel te bewaren, moet men het alleen
transporteren in daarvoor geschikte containers, en moet men het onmiddelijk
terugplaatsen in de vriezer.
-
Controleer voorzichtig de verpakking wanneer men bevroren voedsel koopt: wanneer de
31