Zanussi ZCV6602MW Handleiding

Type
Handleiding
NL
Gebruiksaanwijzing 2
EL
Οδηγίες Χρήσης 23
ES
Manual de instrucciones 49
Fornuis
Κουζίνα
Cocina
ZCV6602MW
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ 6
Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 18
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 20
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 21
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het ap-
paraat installeert of gebruikt:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw ei-
gendommen
Voor bescherming van het milieu
Voor de correcte bediening en werking van het appa-
raat.
Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, ook wan-
neer u het verplaatst of verkoopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor schade veroor-
zaakt door een foutieve installatie of foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan of instructies hebben gekregen over het veilig ge-
bruiken van het apparaat en indien zij de eventuele ge-
varen begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren. Gevaar voor verstikking of lichamelijk letsel.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van het apparaat
als de deur openstaat of als het apparaat in gebruik is.
Gevaar voor letsel of ander permanent lichamelijk let-
sel.
Gebruik het kinderslot of de Key lock-functie als het
apparaat hiermee uitgerust is. Dit voorkomt dat kinde-
ren en dieren het apparaat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
De specificaties van het apparaat mogen niet worden
veranderd. Risico op letsel en beschadiging van het
apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd
achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Montage
De afstellingsvoorwaarden voor dit apparaat worden op
het label weergegeven (of op het gegevensplaatje).
Alleen een bevoegd elektriciën mag het apparaat instal-
leren en aansluiten. Neem contact op met een erkend
servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele
schade te voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is beschadigd tijdens
het transport. Sluit geen beschadigd apparaat aan.
Neem indien nodig contact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stickers en folie
van het apparaat voordat u het voor het eerst in gebruik
neemt. Verwijder niet het typeplaatje. Dit kan de garan-
tie ongeldig maken.
De wetten, voorschriften, richtlijnen en normen die van
kracht zijn in het land waar het apparaat wordt gebruikt
dienen in acht genomen te worden (veiligheidsvoor-
schriften, recyclingvoorschriften, veiligheidsvoorschrif-
ten met betrekking tot elektra of gas, etc.).
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het apparaat.
Het apparaat is zwaar. Gebruik altijd veiligheidshand-
schoenen. Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat uit het
stopcontact is getrokken tijdens de installatie (indien
van toepassing).
Houd de minimumafstanden naar andere apparaten en
units in acht.
Plaats het apparaat niet op een basis.
2
www.zanussi.com
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Alleen een bevoegd elektriciën mag het apparaat instal-
leren en aansluiten. Neem contact op met een erkend
servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele
schade te voorkomen.
Dit apparaat moet worden geaard.
Controleer of de elektrische gegevens op het typepla-
tje overeenkomen met de stroomvoorziening in uw wo-
ning.
Informatie over het voltage vindt u op het typeplaatje.
U dient te beschikken over de juiste scheidingsvoorzie-
ningen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzeke-
ringen moeten uit de houder worden verwijderd), aard-
lekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet isolatie bevatten waar-
door het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. De isolatie moet een contactopening heb-
ben met een minimale breedte van 3mm.
De schokbeschermingsonderdelen moeten zo worden
bevestigd dat zij niet kunnen worden verwijderd zonder
gereedschap.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbesten-
dig stopcontact.
Houd kabels bij het aansluiten van elektrische appara-
ten op stopcontacten uit de buurt van de hete deur van
het apparaat.
Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitingen en ver-
lengkabels. Er kan brand ontstaan.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien van toepas-
sing) en kabel niet knakken of beschadigd raken achter
het apparaat.
Zorg ervoor dat de aansluiting op het net toegankelijk
is na de installatie.
Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te kop-
pelen. Trek altijd aan de stekker zelf (indien van toe-
passing).
Vervang of verander het netsnoer niet zelf. Neem con-
tact op met een erkend servicecentrum.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk
koken. Gebruik het apparaat niet voor commerciële of
industriële doeleinden. Zo voorkomt u lichamelijk let-
sel of schade aan eigendommen.
Controleer het apparaat altijd tijdens gebruik.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de deur van het
apparaat opent als het apparaat aan staat. Er kan hete
stoom ontsnappen. Er bestaat gevaar voor brandwon-
den.
Gebruik dit apparaat niet als het contact maakt met wa-
ter. Bedien het apparaat niet met natte handen.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of
aanrecht.
De kookplaat van het apparaat wordt heet tijdens ge-
bruik. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Leg geen
metalen voorwerpen, zoals bestek of deksels, op de
kookplaat; deze kunnen zeer heet worden.
De binnenkant van het apparaat wordt heet tijdens ge-
bruik. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Gebruik
ovenhandschoenen wanneer u bakroosters, schalen
e.d. plaatst of verwijdert.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan
worden heet tijdens gebruik. Zorg ervoor dat u de ver-
warmingselementen niet aanraakt. Houd jonge kinde-
ren uit de buurt of onder permanent toezicht.
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische toevoe-
gingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het ap-
paraat bij het openen van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of items die voch-
tig zijn door ontvlambare producten, en/of onstekings-
producten (gemaakt van plastic of aluminium) in, bij of
op het apparaat. Er kan brand of een explosie ontstaan.
Zet de kookzones op "uit" na ieder gebruik.
Gebruik de kookzones niet met leeg kookgerei of zon-
der kookgerei erop
Laat kookgerei niet droogkoken. Dit kan schade veroor-
zaken aan kookgerei en het kookoppervlak.
Als er voorwerpen of kookgerei op de kookplaat vallen,
kan het oppervlak beschadigd raken.
Zet geen heet kookgerei naast het bedieningspaneel,
want de warmte kan het apparaat beschadigen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van
toebehoren om schade aan het emaille van het apparaat
te voorkomen.
Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde
bodems kunnen krassen veroorzaken op de kookplaat
als u ze over het oppervlak schuift.
Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect
op de werking van het apparaat.
3
www.zanussi.com
Om schade of verkleuring van het emaille te voorko-
men:
plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het
apparaat en bedek het niet met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het apparaat;
haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u
klaar bent met koken.
Oefen geen kracht uit op een geopende deur.
Leg geen ontvlambaar materiaal in het deel onder de
oven. Bewaar daar alleen hittebestendige accessoires
(indien van toepassing).
Dek de stoomuitgangen van de oven niet af. Deze be-
vinden zich aan de achterzijde van de bovenkant (in-
dien van toepassing).
Plaats geen voorwerpen op de kookplaat die kunnen
gaan smelten.
Sluit de stroomtoevoer af als het oppervlak is gebar-
sten. Er bestaat risico op elektrische schokken.
Leg geen warmtegeleidend materiaal (bijv. dunne roos-
ters of metalen platen die de warmte geleiden) onder de
pannen. Door de warmtereflectie kan de kookplaat be-
schadigen.
Onderhoud en reiniging
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u on-
derhoud verricht. Gevaar voor brandwonden. De glazen
panelen kunnen breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeenhopingen van
vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorza-
ken.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het oppervlaktemate-
riaal van de oven achteruitgaat.
Gebruik voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van
uw eigendommen alleen water en zeep om het apparaat
te reinigen. Gebruik geen ontvlambare producten of
bijtende producten.
Reinig het apparaat niet met stoomreinigers, hogedruk-
reinigers, scherpe voorwerpen, schuurmiddelen,
schuursponzen en vlekverwijderaars.
Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een
ovenspray gebruikt. Spray niets op de verwarmingsele-
menten en de thermostaatsensor (indien van toepas-
sing).
Reinig de glazen ovendeur niet met schurende reini-
gingsmiddelen of een metalen schraper. Het hittebe-
stendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor bre-
ken en versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken, worden ze zwak en
kunnen ze breken. U dient ze te vervangen. Neem con-
tact op met een erkend servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het
apparaat. De deur is zwaar.
De lampjes die in dit apparaat worden gebruikt, zijn
speciale lampjes voor huishoudelijke apparaten. Ze
kunnen niet worden gebruikt voor de gehele of gedeel-
telijke verlichting van een woonruimte.
Vervang de lampjes indien nodig alleen door nieuwe
lampjes met hetzelfde vermogen die specifiek bedoeld
zijn voor huishoudelijke apparaten.
Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact
voordat u de ovenlamp vervangt. Gevaar voor elektri-
sche schokken. Laat het apparaat afkoelen. Gevaar voor
brandwonden.
Servicecentrum
Alleen een bevoegde servicemonteur mag dit apparaat
repareren. Neem contact op met een erkend service-
centrum.
Gebruik alleen originele reserveonderdelen.
Verwijdering van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorkomen:
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af en gooi dit
weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit voorkomt dat
kinderen of kleine huisdieren in het apparaat opge-
sloten raken. Er bestaat gevaar voor verstikking.
4
www.zanussi.com
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
5
4
3
2
1
1 32
5
4
6
7
8
1
Knop voor de ovenfuncties
2
Knop voor de temperatuur
3
Temperatuurweergave
4
Toetsen voor de kookplaat
5
Verwarmingselement
6
Ovenlampje
7
Ventilator
8
Inzetniveaus
Indeling kookplaat
180
mm
180
mm
145
mm
145
mm
6 5
1 32
4
1
Kookzone 1200 W
2
Stoomuitlaat
3
Kookzone 1800 W
4
Kookzone 1200 W
5
Restwarmte-indicatie
6
Kookzone 1800 W
Accessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
5
www.zanussi.com
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
Belangrijk! Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'.
Voorverwarmen
1.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken.
3.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg
te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij
normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes
en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er vol-
doende luchtcirculatie is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Kookstanden
Bedieningsknop Functie
Uit-stand
1-9
Kookstanden
(1 = laagste kookstand; 9 = hoog-
ste kookstand)
1. Draai de bedieningsknop in de gewenste kookstand.
2.
Zet de bedieningsknop op de
-stand om het
kookproces te voltooien.
Restwarmte-indicatie
De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer een kook-
zone heet is.
Waarschuwing! Verbrandingsgevaar door
restwarmte!
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Kookgerei
De bodem van het kookgerei moet zo dik en vlak
mogelijk zijn.
Kookgerei gemaakt van geëmailleerd staal of met
aluminium of kopperen bodems, kunnen tot ver-
kleuringen leiden van de glazen keramische
kookplaat.
Energie besparen
Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel op het
kookgerei.
Plaats het kookgerei altijd op de kookzone voor-
dat u deze inschakelt.
Schakel voor het einde van de bereidingstijd de
kookzones uit, om gebruik te maken van de rest-
warmte.
De bodems van de pannen en kookzones dienen
dezelfde afmeting te hebben.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richt-
lijn.
Tempe-
ratuurin-
stelling
Te gebruiken voor: Tijdsin-
stelling
Tips
1 Bereide gerechten warmhouden naar be-
hoefte
Afdekken
6
www.zanussi.com
Tempe-
ratuurin-
stelling
Te gebruiken voor: Tijdsin-
stelling
Tips
1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade,
gelatine
5-25 min. Tussendoor mengen
1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren 10-40
min.
Met deksel bereiden
2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en ge-
rechten op melkbasis, reeds bereide gerechten
opwarmen
25-50
min.
Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof
toe als rijst, melkgerechten tijdens het be-
reiden tussendoor roeren
3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45
min.
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5 Aardappelen stomen 20-60
min.
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g aardap-
pelen
4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel,
stoofschotels en soepen
60-150
min.
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu van
kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes, lever,
roux, eieren, pannenkoeken, donuts
naar be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd omdraaien
7-8 Door-en-door gebraden, opgebakken aardappe-
len, lendenbiefstukken, steaks
5-15 min. Halverwege de bereidingstijd omdraaien
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoof-
vlees), frituren van patates frites
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Reinig het apparaat na elk gebruik.
Gebruik altijd kookgerei met een schone bodem.
Krassen of donkere vlekken in de glaskeramiek heb-
ben geen invloed op de werking van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. Verwijder direct:gesmolten plastic, gesmolten fo-
lie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het
vuil het apparaat beschadigen. Gebruik een speci-
ale schraper voor de glazen plaat. Plaats de
schraper schuin op de glazen plaat en verwijder
resten door het blad over het oppervlak te schui-
ven.
Verwijder nadat het apparaat voldoende is afge-
koeld:kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken,
glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik
een speciaal schoonmaakmiddel voor glaskera-
miek of roestvrij staal.
2. Reinig het apparaat met een vochtige doek en een
beetje afwasmiddel.
3. Wrijf het apparaat ten slotte droog met een schone
doek.
Oven - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
7
www.zanussi.com
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator au-
tomatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het ap-
paraat koel te houden. Na het uitschakelen van het appa-
raat blijft de ventilatie doorgaan om het apparaat af te koe-
len en schakelt daarna vanzelf uit.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Zet de functieknop van de oven op een ovenfunctie.
2. Zet de temperatuurknop op de gewenste tempera-
tuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de tempera-
tuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen de functiek-
nop van de oven en de thermostaatknop op de uit-
stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uitstand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlichten.
Gecirculeerd koken
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde be-
reidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat
er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht.
Traditionele bereiding Bakken en braden op één ovenniveau.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het goedhou-
den van de vulling.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Grill
Voor het roosteren van plat voedsel in het midden van het rooster en voor
het maken van toast.
Grill intens
Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden en voor het
maken van toast.
Circulatiegrill
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Oven - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk
van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
Let op! Gebruik voor cakes met veel vocht een diep
bakblik. Vruchtensappen kunnen het emaille
beschadigen.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding
hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden)
en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten
voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profi-
teren van de restwarmte.
8
www.zanussi.com
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen
de platen in de oven tijdens het bakken vervormen. Wan-
neer de platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur
in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw
eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de
baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak
in het begin van het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het bakproces.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is te licht
van kleur.
Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig,
streperig).
De oventemperatuur is te hoog.
De volgende keer dat u een cake bakt,
stelt u de baktemperatuur lager in.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig,
streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden kunnen
niet worden verkort door hogere bak-
temperaturen.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig,
streperig).
Er zit te veel vloeistof in het mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op de
kneedtijden, vooral bij het gebruik
van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake bakt,
stelt u de baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een cake bakt,
gebruikt u een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig bruin.
De oventemperatuur is te hoog en de
baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instellen en
de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkmatig bruin. Het deeg is niet gelijkmatig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet gaar binnen de
aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake bakt,
stelt u de baktemperatuur een beetje
hoger in.
Gecirculeerd koken
Bakken op één gebruiksniveau
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 150 - 160 50 - 70
Zandgebak/vruchtencake 1 - 2 140 - 160 50 - 90
9
www.zanussi.com
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Fatless sponge cake 3
150 - 160
1)
25 - 40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
2
170-180
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
2- 3 160 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Kruimeltaart (droog) 3 150 - 160 20 - 40
Vruchtentaart (bereid met
gistdeeg/roerdeeg)
1)
3 150 35 - 55
Vruchtentaart met kruimel-
deeg
3 160 - 170 40 - 80
1) Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / Pastry Stripes 3 140 20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes 3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen gebak 3 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeeggebak 3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes 3
160
1)
10 - 35
Small cakes (20 per plaat) 3
150
1)
20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Stokbroden bedekt met ge-
smolten kaas
1
160 - 170
1)
15 - 30
Gevulde groente 1 160 - 170 30- 60
1) Oven voorverwarmen
10
www.zanussi.com
Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Roomsoezen/tompoezen 2/4
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart
2/4
150 - 160
1)
30 - 45
1) Oven voorverwarmen
Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Zandkoekjes 2/4
150 - 160
1)
20 - 40
Short bread/ Pastry Stripes 2/4
140
1)
20 - 45
Roerdeegkoekjes 2/4
160 - 170
1)
25 - 45
Eiwitgebak, schuimgebak 2/4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 2/4
100 - 120
1)
40 - 80
Klein gerezen gebak 2/4
160 - 170
1)
30 - 60
Klein bladerdeeggebak 2/4
170 - 180
1)
30 - 50
1) Oven voorverwarmen
Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 160 - 180 50 - 70
Zandgebak/vruchtencake 1 - 2 150 - 170 50 - 90
Fatless sponge cake 3
170
1)
25 - 40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
2
190 - 210
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 170 - 190 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
1 - 2 180 60 - 90
Hartige taart (bijv. quiche
lorraine)
1 180 - 220 35- 60
Kwarktaart 1 - 2 160 - 180 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
11
www.zanussi.com
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Vlechtbrood/broodkrans 2 170 - 190 40 - 50
Kerststol 2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (roggebrood):
1. Eerste deel van het
bakproces.
2. Tweede deel van het
bakproces.
1 - 2
1.
230
1)
2.
160 - 180
1)
1. 20
2. 30 - 60
Roomsoezen/tompoezen 3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnenbrood (opge-
rolde cake met jam)
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart (droog) 3 160 - 180 20 - 40
Amandelcake/suikertaart 3
190 - 210
1)
20 - 30
Vruchtentaart (op gistdeeg/
roerdeeg)
2)
3 170 35 - 55
Vruchtentaart met kruimel-
deeg
3 170 - 190 40 - 60
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark,
room, puddingvulling)
3
160 - 180
1)
40 - 80
Pizza (met veel garnering)
2)
1 - 2
190 - 210
1)
30 - 50
Pizza (dunne korst) 1 - 2
220 - 250
1)
15 - 25
Ongedesemd brood 1 230 - 250 10 - 15
Vlaaien (CH) 1 210 - 230 35 - 50
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmingssoort Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 170 - 190 10 - 20
Short bread/ Pastry Stripes 3
160
1)
20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 20 - 30
Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120- 150
Bitterkoekjes 3 120 - 130 30 - 60
Klein gerezen gebak 3 170 - 190 20 - 40
12
www.zanussi.com
Verwarmingssoort Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Klein bladerdeeggebak 3
190 - 210
1)
20 - 30
Bolletjes 3
190 - 210
1)
10 - 55
Small cakes (20 per plaat) 3 - 4
170
1)
20 - 30
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Pastaschotel 1 180 - 200 45 - 60
Lasagne 1 180 - 200 35 - 50
Groentegratin 1
180 - 200
1)
15 - 30
Stokbroden bedekt met ge-
smolten kaas
1
200 - 220
1)
15 - 30
Zoete ovenschotels 1 180 - 200 40 - 60
Visschotels 1 180 - 200 40 - 60
Gevulde groente 1 180 - 200 40 - 60
1) Oven voorverwarmen
Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de
instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan
braden (indien aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die
manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u
in de braadschaal zonder deksel braden.
Braden met boven- en onderwarmte
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stoofvlees 1-1,5 kg 1 200 - 230 105 - 150
Rosbief of ossehaas:
rood
per cm dikte 1
230 - 250
1)
6 - 8
Rosbief of ossehaas:
medium
per cm dikte 1 220 - 230 8 - 10
Rosbief of ossehaas:
gaar
per cm dikte 1 200 - 220 10 - 12
1) Oven voorverwarmen
13
www.zanussi.com
Varkensrug
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 170 - 190 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 200 - 220 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Geroosterd kalfs-
vlees
1)
1 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180
1) gebruik een afgesloten braadpan
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1 - 1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Wild
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hazenrug, hazenbout
tot 1 kg 1
220 - 240
1)
30 - 40
Reerug, hertenrug 1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40
Reebout, hertenbout 1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stukken gevogelte 200-250g elk 1 220 - 250 20 - 40
Halve kip 400-500 g elk 1 220 - 250 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 210 - 220 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 200 - 210 150 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 200 - 210 120 - 180
14
www.zanussi.com
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Kalkoen 4-6 kg 1 180 - 200 180 - 240
Vis
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hele vis 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 70
Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Rosbief of ossehaas:
rood
per cm dikte 1
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of ossehaas:
medium
per cm dikte 1 180 - 190 6 - 8
Rosbief of ossehaas:
gaar
per cm dikte 1 170 - 180 8 - 10
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Geroosterd kalfsvlees 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
15
www.zanussi.com
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Stukken gevogelte 200-250 g elk 1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400-500 g elk 1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurin-
stelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd
gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorver-
warmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals aangeraden
in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op de eerste
inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van het rooster.
Grill
Voedselsoorten voor
de grill
Rekstand Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet, medium 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000g
3 - 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grillen
Voedingssoorten
voor grillen
Plaathoogte Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Burgers 4
Maximaal
1)
9 - 15 8 - 13
16
www.zanussi.com
Voedingssoorten
voor grillen
Plaathoogte Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Varkenshaas 4 Maximaal 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 Maximaal 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfsbief-
stukken
4 Maximaal 7 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 4 - 5
Maximaal
1)
1 - 4 1 - 4
Brood met iets erop 4 Maximaal 6 - 8 -
1) Oven voorverwarmen
Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckflessen van dezelfde afmetingen.
Gebruik geen wekglazen met een draai- of bajonetslui-
ting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van één liter op het
bakrooster.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze af met
een klem.
De flessen mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er voldoende
vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen begint te bor-
relen (na. ca. 35-60 minuten bij 1 liter glazen) de oven
uitschakelen of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie
tabel).
Bessen
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sudderen
in min.
Doorkoken bij 100 °C in
min.
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruisbes-
sen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sudderen
in min.
Door blijven koken bij 100
°C in min.
Peren, kweeperen, pruimen 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sudderen
in min.
Door blijven koken bij 100
°C in min.
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10
17
www.zanussi.com
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sudderen
in min.
Door blijven koken bij 100
°C in min.
Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het voedsel op
een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hier-
door kan de ontdooitijd worden verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het inzetniveau
onderaan.
Schotel Ontdooitijd in min. Verdere ontdooitijd in min. Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen, halver-
wege de tijd omdraaien
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog licht bevro-
ren deeltjes goed worden geklopt
Taart, 1400 g 60 60 -
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente wetenschappelijke informatie
kan het intensief bruinen van levensmiddelen (met name
in producten die zetmeel bevatten), een gezondheidsrisico
vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden
adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te
veel te bruinen.
Oven - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat schoon met een
zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel
reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Ver-
ontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijde-
ren en kunnen dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreini-
ger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met
een zachte doek en een warm sopje en een reinigings-
middel en laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden
schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden
beschadigd!
18
www.zanussi.com
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte spons.
Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, om-
dat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig
het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig
De ovendeur reinigen
Het deurvenster van uw product kan verschillen in
type en vorm van wat u in de diagrammen ziet. Het
aantal vensters kan verschillen.
Waarschuwing! Zorg dat het glas is afgekoeld
voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas zou
kunnen barsten.
Waarschuwing! Als de glasplaten beschadigd raken
of bekrast worden, worden ze zwak en kunnen ze
breken. Om dit te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor
meer informatie, neemt u contact op met de service
afdeling.
Het glas verwijderen:
1. Open de deur helemaal
2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort.
3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert.
1
2
4. Deurafdekking aan de bovenkant van de deur aan bei-
de kanten vastpakken en naar binnen drukken om de
klemsluiting te ontgrendelen.
5. Trek de deur naar voor om deze te verwijderen.
6. Verwijder de glasplaten.
1
2
1
Om de platen te installeren volgt u de procedure in omge-
keerde volgorde.
Let op! De verwijderbare glasplaten hebben een
markering aan één zijde. Zorg ervoor dat de
markering zich in de linkerbovenhoek bevindt.
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of scha-
kel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven om het
ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich in de ach-
terkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en ver-
wijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante tegen 300°C
warmte bestendige ovenlamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De lade verwijderen
De lade onder de oven kan worden verwijderd om gemak-
kelijker te worden schoongemaakt.
19
www.zanussi.com
1. Trek de lade volledig naar buiten, tot deze niet verder
kan.
1
2
2. Til de lade iets schuin omhoog en verwijder de lade
uit de steunrails.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg ervoor dat de
uitsparingen goed in de rails vallen.
2. Laat de lade tot horizontale stand zakken en duw de
lade naar binnen.
Waarschuwing! Wanneer de oven in gebruik is, kan
de lade heet worden. Bewaar geen ontvlambare
dingen in de oven (bijv. schoonmaakmiddelen, plastic
zakken, ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays,
enz).
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De restwarmte-indicator gaat niet
aan.
De kookzone is niet heet, omdat hij
slechts kortstondig is bediend
Als de kookzone heet moet zijn, neem
dan contact op met de klantenservice
Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is
doorgeslagen.
Controleer de zekering. Als de zeke-
ring meer dan een keer doorslaat,
raadpleeg dan een bevoegde elektri-
cien.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet
ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan neer op de
gerechten en in de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in de oven
gestaan.
Laat gerechten na het bereiden niet
langer dan 15-20 minuten in de oven
staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan
contact op met uw verkoper of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum staan op het
typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich aan de voorkant
van de binnenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
20
www.zanussi.com
Montage
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Technische gegevens
Afmeting
Hoogte 847 - 867 mm
Breedte 596 mm
Diepte 600 mm
Ovencapaciteit 69 l
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee
zijden en in de hoek plaatsen.
A
A
B
Minimum afstanden
Afmeting mm
A 2
B 685
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van het apparaat om
het op gelijke hoogte te brengen met andere meubels
Bescherming tegen kantelen:
Let op! U moet de bescherming tegen kantelen
installeren. Als u dit niet doet, kan het apparaat
kantelen.
1. Stel de juiste hoogte en het gebied van het apparaat
in voordat u de anti-kantelbescherming bevestigt.
2. Installeer de bescherming tegen kantelen 77 mm on-
der de bovenkant van het apparaat en 49 mm van de
linkerkant van het apparaat tot aan het ronde gat in
een steun (zie afb.).
Zorg ervoor dat u de bescherming tegen kantelen op
de juiste hoogte installeert.
Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of
gebruik geschikte versteviging (wand).
3. U vindt het gat aan de linkerachterkant van het appa-
raat (zie afb.). Zorg ervoor dat de bescherming tegen
kantelen in het gat past.
Til de voorkant van het apparaat (1) en plaats het in
het midden van de ruimte tussen de kasten (2). Als de
afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, dan moet u de zijmetingen
aanpassen als u het apparaat wilt centreren.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad
is.
21
www.zanussi.com
1
2
49 mm
77 mm
Elektrische installatie
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze
veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsin-
formatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF,
H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F.
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de verpakking wijst
erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden
behandeld, maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke
negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden
kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking.
Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit
product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt
gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en ge-
schikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aan-
geduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc.
Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisophaaldienst.
22
www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL EL ES Gebruiksaanwijzing Οδηγίες Χρήσης Manual de instrucciones Fornuis Κουζίνα Cocina ZCV6602MW 2 23 49 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2 5 5 6 6 7 Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7 Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8 Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 18 Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 20 Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 21 Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het apparaat installeert of gebruikt: • Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw eigendommen • Voor bescherming van het milieu • Voor de correcte bediening en werking van het apparaat. Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, ook wanneer u het verplaatst of verkoopt. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor schade veroorzaakt door een foutieve installatie of foutief gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de eventuele gevaren begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. Gevaar voor verstikking of lichamelijk letsel. • Houd kinderen en dieren uit de buurt van het apparaat als de deur openstaat of als het apparaat in gebruik is. Gevaar voor letsel of ander permanent lichamelijk letsel. • Gebruik het kinderslot of de Key lock-functie als het apparaat hiermee uitgerust is. Dit voorkomt dat kinderen en dieren het apparaat per ongeluk aanzetten. Algemene veiligheid • De specificaties van het apparaat mogen niet worden veranderd. Risico op letsel en beschadiging van het apparaat. 2 • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat na elk gebruik uit. Montage • De afstellingsvoorwaarden voor dit apparaat worden op het label weergegeven (of op het gegevensplaatje). • Alleen een bevoegd elektriciën mag het apparaat installeren en aansluiten. Neem contact op met een erkend servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele schade te voorkomen. • Controleer of het apparaat niet is beschadigd tijdens het transport. Sluit geen beschadigd apparaat aan. Neem indien nodig contact op met de leverancier. • Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stickers en folie van het apparaat voordat u het voor het eerst in gebruik neemt. Verwijder niet het typeplaatje. Dit kan de garantie ongeldig maken. • De wetten, voorschriften, richtlijnen en normen die van kracht zijn in het land waar het apparaat wordt gebruikt dienen in acht genomen te worden (veiligheidsvoorschriften, recyclingvoorschriften, veiligheidsvoorschriften met betrekking tot elektra of gas, etc.). • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het apparaat. Het apparaat is zwaar. Gebruik altijd veiligheidshandschoenen. Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat uit het stopcontact is getrokken tijdens de installatie (indien van toepassing). • Houd de minimumafstanden naar andere apparaten en units in acht. • Plaats het apparaat niet op een basis. www.zanussi.com Aansluiting op het elektriciteitsnet • Alleen een bevoegd elektriciën mag het apparaat installeren en aansluiten. Neem contact op met een erkend servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele schade te voorkomen. • Dit apparaat moet worden geaard. • Controleer of de elektrische gegevens op het typeplatje overeenkomen met de stroomvoorziening in uw woning. • Informatie over het voltage vindt u op het typeplaatje. • U dient te beschikken over de juiste scheidingsvoorzieningen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet isolatie bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. De isolatie moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3mm. • De schokbeschermingsonderdelen moeten zo worden bevestigd dat zij niet kunnen worden verwijderd zonder gereedschap. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Houd kabels bij het aansluiten van elektrische apparaten op stopcontacten uit de buurt van de hete deur van het apparaat. • Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitingen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan. • Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien van toepassing) en kabel niet knakken of beschadigd raken achter het apparaat. • Zorg ervoor dat de aansluiting op het net toegankelijk is na de installatie. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker zelf (indien van toepassing). • Vervang of verander het netsnoer niet zelf. Neem contact op met een erkend servicecentrum. Gebruik • Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk koken. Gebruik het apparaat niet voor commerciële of industriële doeleinden. Zo voorkomt u lichamelijk letsel of schade aan eigendommen. • Controleer het apparaat altijd tijdens gebruik. www.zanussi.com • Sta niet te dicht bij het apparaat als u de deur van het apparaat opent als het apparaat aan staat. Er kan hete stoom ontsnappen. Er bestaat gevaar voor brandwonden. • Gebruik dit apparaat niet als het contact maakt met water. Bedien het apparaat niet met natte handen. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • De kookplaat van het apparaat wordt heet tijdens gebruik. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Leg geen metalen voorwerpen, zoals bestek of deksels, op de kookplaat; deze kunnen zeer heet worden. • De binnenkant van het apparaat wordt heet tijdens gebruik. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Gebruik ovenhandschoenen wanneer u bakroosters, schalen e.d. plaatst of verwijdert. • Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Houd jonge kinderen uit de buurt of onder permanent toezicht. • Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. Er kan brand ontstaan. • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten, en/of onstekingsproducten (gemaakt van plastic of aluminium) in, bij of op het apparaat. Er kan brand of een explosie ontstaan. • Zet de kookzones op "uit" na ieder gebruik. • Gebruik de kookzones niet met leeg kookgerei of zonder kookgerei erop • Laat kookgerei niet droogkoken. Dit kan schade veroorzaken aan kookgerei en het kookoppervlak. • Als er voorwerpen of kookgerei op de kookplaat vallen, kan het oppervlak beschadigd raken. • Zet geen heet kookgerei naast het bedieningspaneel, want de warmte kan het apparaat beschadigen. • Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van toebehoren om schade aan het emaille van het apparaat te voorkomen. • Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodems kunnen krassen veroorzaken op de kookplaat als u ze over het oppervlak schuift. • Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. 3 • Om schade of verkleuring van het emaille te voorkomen: – plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek het niet met aluminiumfolie; – plaats heet water niet direct in het apparaat; – haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Leg geen ontvlambaar materiaal in het deel onder de oven. Bewaar daar alleen hittebestendige accessoires (indien van toepassing). • Dek de stoomuitgangen van de oven niet af. Deze bevinden zich aan de achterzijde van de bovenkant (indien van toepassing). • Plaats geen voorwerpen op de kookplaat die kunnen gaan smelten. • Sluit de stroomtoevoer af als het oppervlak is gebarsten. Er bestaat risico op elektrische schokken. • Leg geen warmtegeleidend materiaal (bijv. dunne roosters of metalen platen die de warmte geleiden) onder de pannen. Door de warmtereflectie kan de kookplaat beschadigen. Onderhoud en reiniging • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor brandwonden. De glazen panelen kunnen breken. • Houd het apparaat altijd schoon. Opeenhopingen van vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorzaken. • Regelmatig reinigen voorkomt dat het oppervlaktemateriaal van de oven achteruitgaat. • Gebruik voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw eigendommen alleen water en zeep om het apparaat te reinigen. Gebruik geen ontvlambare producten of bijtende producten. • Reinig het apparaat niet met stoomreinigers, hogedrukreinigers, scherpe voorwerpen, schuurmiddelen, schuursponzen en vlekverwijderaars. 4 • Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt. Spray niets op de verwarmingselementen en de thermostaatsensor (indien van toepassing). • Reinig de glazen ovendeur niet met schurende reinigingsmiddelen of een metalen schraper. Het hittebestendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor breken en versplinteren. • Als de glasplaten beschadigd raken, worden ze zwak en kunnen ze breken. U dient ze te vervangen. Neem contact op met een erkend servicecentrum. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar. • De lampjes die in dit apparaat worden gebruikt, zijn speciale lampjes voor huishoudelijke apparaten. Ze kunnen niet worden gebruikt voor de gehele of gedeeltelijke verlichting van een woonruimte. • Vervang de lampjes indien nodig alleen door nieuwe lampjes met hetzelfde vermogen die specifiek bedoeld zijn voor huishoudelijke apparaten. • Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat u de ovenlamp vervangt. Gevaar voor elektrische schokken. Laat het apparaat afkoelen. Gevaar voor brandwonden. Servicecentrum • Alleen een bevoegde servicemonteur mag dit apparaat repareren. Neem contact op met een erkend servicecentrum. • Gebruik alleen originele reserveonderdelen. Verwijdering van het apparaat • Om lichamelijk letsel of schade te voorkomen: – Trek de stekker uit het stopcontact. – Snij het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. – Verwijder de deurvergrendeling. Dit voorkomt dat kinderen of kleine huisdieren in het apparaat opgesloten raken. Er bestaat gevaar voor verstikking. www.zanussi.com Beschrijving van het product Algemeen overzicht 1 2 1 Knop voor de ovenfuncties 2 Knop voor de temperatuur 3 4 5 5 8 6 4 3 7 2 3 Temperatuurweergave 4 Toetsen voor de kookplaat 5 Verwarmingselement 6 Ovenlampje 7 Ventilator 8 Inzetniveaus 1 Indeling kookplaat 1 2 145 mm 3 180 mm 1 Kookzone 1200 W 2 Stoomuitlaat 3 Kookzone 1800 W 4 Kookzone 1200 W 180 mm 6 145 mm 5 Accessoires • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Vlakke bakplaat 5 Restwarmte-indicatie 6 Kookzone 1800 W 4 Voor gebak en koekjes • Bewaarlade Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade. Voor het eerste gebruik Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. www.zanussi.com Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. 5 • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik Belangrijk! Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'. Voorverwarmen 1. 2. 3. en de maximumtemperatuur in. Stel de functie Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken. Stel de functie 4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken. Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. en de maximumtemperatuur in. Kookplaat - Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Kookstanden Bedieningsknop Functie Uit-stand Kookstanden (1 = laagste kookstand; 9 = hoogste kookstand) 1-9 1. 2. Draai de bedieningsknop in de gewenste kookstand. Zet de bedieningsknop op de kookproces te voltooien. -stand om het Restwarmte-indicatie De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer een kookzone heet is. Waarschuwing! Verbrandingsgevaar door restwarmte! Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Kookgerei • De bodem van het kookgerei moet zo dik en vlak mogelijk zijn. • Kookgerei gemaakt van geëmailleerd staal of met aluminium of kopperen bodems, kunnen tot verkleuringen leiden van de glazen keramische kookplaat. Energie besparen • Plaats het kookgerei altijd op de kookzone voordat u deze inschakelt. • Schakel voor het einde van de bereidingstijd de kookzones uit, om gebruik te maken van de restwarmte. • De bodems van de pannen en kookzones dienen dezelfde afmeting te hebben. Voorbeelden van kooktoepassingen De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. • Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel op het kookgerei. Temperatuurinstelling 1 6 Te gebruiken voor: Bereide gerechten warmhouden Tijdsinstelling naar behoefte Tips Afdekken www.zanussi.com Temperatuurinstelling Te gebruiken voor: Tijdsinstelling Tips 1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade, gelatine 5-25 min. Tussendoor mengen 1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren 10-40 min. Met deksel bereiden 2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen 25-50 min. Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst, melkgerechten tijdens het bereiden tussendoor roeren 3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45 min. Voeg een paar eetlepels vocht toe 4-5 Aardappelen stomen 20-60 min. Gebruik max. ¼ l water voor 750 g aardappelen 4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en soepen 60-150 min. Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten 6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts naar behoefte Halverwege de bereidingstijd omdraaien 7-8 Door-en-door gebraden, opgebakken aardappe- 5-15 min. len, lendenbiefstukken, steaks 9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patates frites Halverwege de bereidingstijd omdraaien Kookplaat - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Reinig het apparaat na elk gebruik. Gebruik altijd kookgerei met een schone bodem. Krassen of donkere vlekken in de glaskeramiek hebben geen invloed op de werking van het apparaat. Vuil verwijderen: 1. – Verwijder direct:gesmolten plastic, gesmolten folie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het vuil het apparaat beschadigen. Gebruik een speciale schraper voor de glazen plaat. Plaats de 2. 3. schraper schuin op de glazen plaat en verwijder resten door het blad over het oppervlak te schuiven. – Verwijder nadat het apparaat voldoende is afgekoeld:kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken, glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of roestvrij staal. Reinig het apparaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Wrijf het apparaat ten slotte droog met een schone doek. Oven - Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. www.zanussi.com 7 Koelventilator 2. Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie doorgaan om het apparaat af te koelen en schakelt daarna vanzelf uit. 3. Het apparaat aan- en uitzetten 1. Zet de temperatuurknop op de gewenste temperatuur. Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat stijgt. Draai om het apparaat uit te schakelen de functieknop van de oven en de thermostaatknop op de uitstand. Zet de functieknop van de oven op een ovenfunctie. Ovenfuncties Ovenfunctie Uitstand Ovenlampje Gecirculeerd koken Traditionele bereiding Onderwarmte Ontdooien Grill Applicatie Het apparaat staat UIT. Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlichten. Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Bakken en braden op één ovenniveau. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het goedhouden van de vulling. Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel. Voor het roosteren van plat voedsel in het midden van het rooster en voor het maken van toast. Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden en voor het maken van toast. Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau. Ook om te gratineren en te bruineren. Oven - Handige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. Let op! Gebruik voor cakes met veel vocht een diep bakblik. Vruchtensappen kunnen het emaille beschadigen. 8 Bakken Algemene aanwijzingen • Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan. • Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. www.zanussi.com Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens het bakken vervormen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de vervorming. Aanwijzigen bij de baktabellen • Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen. • Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk product. • Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn. • Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen verminderen tijdens het bakproces. Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing De onderkant van de cake is te licht van kleur. Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). De oventemperatuur is te hoog. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur lager in. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). Te korte baktijd. Baktijd verlengen. Baktijden kunnen niet worden verkort door hogere baktemperaturen. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). Er zit te veel vloeistof in het mengsel. Minder vocht gebruiken. Let op de kneedtijden, vooral bij het gebruik van keukenmachines. De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur hoger in. De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een cake bakt, gebruikt u een kortere baktijd. De cake wordt ongelijkmatig bruin. De oventemperatuur is te hoog en de baktijd te kort. De baktemperatuur lager instellen en de baktijd verlengen. De cake wordt ongelijkmatig bruin. Het deeg is niet gelijkmatig verdeeld. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat. De cake wordt niet gaar binnen de aangegeven baktijd. De oventemperatuur is te laag. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur een beetje hoger in. Gecirculeerd koken Bakken op één gebruiksniveau Bakken in vormen Verwarmingssoort Tulband of brioche Zandgebak/vruchtencake www.zanussi.com Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. 2 150 - 160 50 - 70 1-2 140 - 160 50 - 90 9 Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Fatless sponge cake 3 150 - 160 1) 25 - 40 Taartbodem van zandtaartdeeg 2 170-180 1) 10 - 25 Taartbodem - roerdeeg 2 150 - 170 20 - 25 Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) 2- 3 160 60 - 90 1) Oven voorverwarmen Gebak op bakplaat Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Kruimeltaart (droog) Verwarmingssoort 3 150 - 160 20 - 40 Vruchtentaart (bereid met gistdeeg/roerdeeg) 1) 3 150 35 - 55 Vruchtentaart met kruimeldeeg 3 160 - 170 40 - 80 1) Gebruik diepe pan Koekjes Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Zandkoekjes Verwarmingssoort 3 150 - 160 10 - 20 Short bread / Pastry Stripes 3 140 20 - 35 Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 15 - 20 Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120 - 150 Bitterkoekjes 3 100 - 120 30 - 50 Klein gerezen gebak 3 150 - 160 20 - 40 3 170 - 180 1) 20 - 30 3 160 1) 10 - 35 3 150 1) 20 - 35 Klein bladerdeeggebak Broodjes Small cakes (20 per plaat) 1) Oven voorverwarmen Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Schotel Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Stokbroden bedekt met gesmolten kaas 1 160 - 170 1) 15 - 30 Gevulde groente 1 160 - 170 30- 60 1) Oven voorverwarmen 10 www.zanussi.com Bakken op meerdere niveaus Gebak op bakplaat Verwarmingssoort Roomsoezen/tompoezen Kruimeltaart Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. 2/4 160 - 1801) 25 - 45 2/4 150 - 1601) 30 - 45 Temperatuur °C Tijd in min. 2 niveaus 1) Oven voorverwarmen Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes Verwarmingssoort Rekstand 2 niveaus Zandkoekjes 2/4 150 - 1601) 20 - 40 Short bread/ Pastry Stripes 2/4 1401) 20 - 45 Roerdeegkoekjes 2/4 160 - 1701) 25 - 45 Eiwitgebak, schuimgebak 2/4 80 - 100 130 - 170 Bitterkoekjes 2/4 100 - 1201) 40 - 80 Klein gerezen gebak 2/4 160 - 1701) 30 - 60 Klein bladerdeeggebak 2/4 170 - 1801) 30 - 50 Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 2 160 - 180 50 - 70 1-2 150 - 170 50 - 90 Fatless sponge cake 3 170 1) 25 - 40 Taartbodem van zandtaartdeeg 2 190 - 210 1) 10 - 25 Taartbodem - roerdeeg 2 170 - 190 20 - 25 Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) 1-2 180 60 - 90 1 180 - 220 35- 60 1-2 160 - 180 60 - 90 1) Oven voorverwarmen Bakken op één niveau: Bakken in vormen Verwarmingssoort Tulband of brioche Zandgebak/vruchtencake Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart 1) Oven voorverwarmen www.zanussi.com 11 Gebak op bakplaat Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Vlechtbrood/broodkrans Verwarmingssoort 2 170 - 190 40 - 50 Kerststol 2 160 - 180 1) 50 - 70 Brood (roggebrood): 1. Eerste deel van het bakproces. 2. Tweede deel van het bakproces. 1-2 Roomsoezen/tompoezen 3 190 - 210 1) 20 - 35 Koninginnenbrood (opgerolde cake met jam) 3 180 - 200 1) 10 - 20 Kruimeltaart (droog) 3 160 - 180 20 - 40 Amandelcake/suikertaart 3 190 - 210 1) 20 - 30 Vruchtentaart (op gistdeeg/ roerdeeg) 2) 3 170 35 - 55 Vruchtentaart met kruimeldeeg 3 170 - 190 40 - 60 Plaatkoek met kwetsbare garnering (bijv. kwark, room, puddingvulling) 3 160 - 180 1) 40 - 80 2) 1-2 190 - 210 1) 30 - 50 Pizza (dunne korst) 1-2 220 - 250 1) 15 - 25 Ongedesemd brood 1 230 - 250 10 - 15 Vlaaien (CH) 1 210 - 230 35 - 50 Pizza (met veel garnering) 1. 230 1) 2. 160 - 180 1) 1. 2. 20 30 - 60 1) Oven voorverwarmen 2) Gebruik diepe pan Koekjes Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min. Zandkoekjes Verwarmingssoort 3 170 - 190 10 - 20 Short bread/ Pastry Stripes 3 160 1) 20 - 35 Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 20 - 30 Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120- 150 Bitterkoekjes 3 120 - 130 30 - 60 Klein gerezen gebak 3 170 - 190 20 - 40 12 www.zanussi.com Verwarmingssoort Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min. Klein bladerdeeggebak 3 190 - 210 1) 20 - 30 Bolletjes 3 190 - 2101) 10 - 55 3-4 170 1) 20 - 30 Small cakes (20 per plaat) 1) Oven voorverwarmen Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min. Pastaschotel Schotel 1 180 - 200 45 - 60 Lasagne 1 180 - 200 35 - 50 Groentegratin 1 180 - 200 1) 15 - 30 Stokbroden bedekt met gesmolten kaas 1 200 - 220 1) 15 - 30 Zoete ovenschotels 1 180 - 200 40 - 60 Visschotels 1 180 - 200 40 - 60 Gevulde groente 1 180 - 200 40 - 60 1) Oven voorverwarmen Braden • Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger. • Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel braden. Braadservies • Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant). • Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden (indien aanwezig) of op een rooster boven de braadpan. Braden met boven- en onderwarmte Rundvlees Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1-1,5 kg 1 200 - 230 105 - 150 Rosbief of ossehaas: rood per cm dikte 1 230 - 2501) 6-8 Rosbief of ossehaas: medium per cm dikte 1 220 - 230 8 - 10 Rosbief of ossehaas: gaar per cm dikte 1 200 - 220 10 - 12 Stoofvlees 1) Oven voorverwarmen www.zanussi.com 13 Varkensrug Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Schouderstuk, nekstuk, hamlap Soort vlees 1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120 Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90 Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 170 - 190 50 - 60 Varkensschenkel (voorgekookt) 750 g -1 kg 1 200 - 220 90 - 120 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1 kg 1 210 - 220 90 - 120 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180 Kalfsvlees Soort vlees Geroosterd kalfsvlees1) Kalfsschenkel 1) gebruik een afgesloten braadpan Lamsvlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Lamsbout, geroosterd lamsvlees Soort vlees 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120 Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 30 - 40 Wild Soort vlees Hazenrug, hazenbout tot 1 kg 1 220 - 240 1) Reerug, hertenrug 1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40 Reebout, hertenbout 1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120 1) Oven voorverwarmen Gevogelte Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Stukken gevogelte Soort vlees 200-250g elk 1 220 - 250 20 - 40 Halve kip 400-500 g elk 1 220 - 250 35 - 50 Kip, haantje 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70 Eend 1,5-2 kg 1 210 - 220 80 - 100 Gans 3,5-5 kg 1 200 - 210 150 - 180 2,5-3,5 kg 1 200 - 210 120 - 180 Kalkoen 14 www.zanussi.com Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 4-6 kg 1 180 - 200 180 - 240 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 70 Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Rosbief of ossehaas: rood per cm dikte 1 190 - 200 1) 5-6 Rosbief of ossehaas: medium per cm dikte 1 180 - 190 6-8 Rosbief of ossehaas: gaar per cm dikte 1 170 - 180 8 - 10 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. 1-1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120 Kalkoen Vis Soort vlees Hele vis Braden met circulatiegrill Rundvlees 1) Oven voorverwarmen Varkensrug Soort vlees Schouderstuk, nekstuk, hamlap Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90 Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160 - 170 50 - 60 Varkensschenkel (voorgekookt) 750 g -1 kg 1 150 - 170 90 - 120 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Kalfsvlees Soort vlees Geroosterd kalfsvlees Kalfsschenkel 1 kg 1 160 - 180 90 - 120 1,5-2 kg 1 160 - 180 120 - 150 Lamsvlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Lamsbout, geroosterd lamsvlees Soort vlees 1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120 Lamsrug 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60 www.zanussi.com 15 Gevogelte Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Stukken gevogelte Soort vlees 200-250 g elk 1 200 - 220 30 - 50 Halve kip 400-500 g elk 1 190 - 210 35 - 50 Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70 Eend 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100 Gans 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180 Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150 Kalkoen 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240 Grillen Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling • Alleen platte stukken vlees of vis grillen. Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van het rooster. Belangrijk! Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen. • Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals aangeraden in grilleertabel. • Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op de eerste inschuifhoogte. Grill Voedselsoorten voor de grill Rekstand Temperatuur °C Rosbief, medium 2 Runderfilet, medium 3 Varkensrug Grilltijd in min. 1e kant 2e kant 210 - 230 30 - 40 30 - 40 230 20 - 30 20 - 30 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40 Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40 Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35 3-4 210 - 230 15 - 30 15 - 30 Plaathoogte Temperatuur °C 4 Maximaal 1) Hele vis, 500 1000g Grillen Voedingssoorten voor grillen Burgers 16 Grilltijd in min. 1e kant 2e kant 9 - 15 8 - 13 www.zanussi.com Voedingssoorten voor grillen Plaathoogte Temperatuur °C Varkenshaas 4 Worstjes Runderfilet, kalfsbiefstukken Geroosterd brood Brood met iets erop Grilltijd in min. 1e kant 2e kant Maximaal 10 - 12 6 - 10 4 Maximaal 10 - 12 6-8 4 Maximaal 7 - 10 6-8 4-5 Maximaal 1) 1-4 1-4 4 Maximaal 6-8 - 1) Oven voorverwarmen Inmaken Let op: • Gebruik alleen weckflessen van dezelfde afmetingen. • Gebruik geen wekglazen met een draai- of bajonetsluiting en metalen bakken. • Gebruik het eerste rek van de bodem van deze functie. • Zet niet meer dan zes wekflessen van één liter op het bakrooster. • Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze af met een klem. • De flessen mogen elkaar niet raken. • Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er voldoende vocht in de oven ontstaat. • Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij 1 liter glazen) de oven uitschakelen of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel). Bessen In te maken eetwaar Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Doorkoken bij 100 °C in min. Aardbeien, bosbessen, frambozen, rijpe kruisbessen 160 - 170 35 - 45 - In te maken eetwaar Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Door blijven koken bij 100 °C in min. Peren, kweeperen, pruimen 160 - 170 35 - 45 10 - 15 Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Door blijven koken bij 100 °C in min. Wortels 1) 160 - 170 50 - 60 5 - 10 Komkommers 160 - 170 50 - 60 - Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10 Steenvruchten Groenten In te maken eetwaar www.zanussi.com 17 In te maken eetwaar Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Door blijven koken bij 100 °C in min. Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20 1) In de uitgeschakelde oven laten staan Ontdooien Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het voedsel op een bord. Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden verlengd. Schotel Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het inzetniveau onderaan. Ontdooitijd in min. Verdere ontdooitijd in min. Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje in een groot bord leggen, halverwege de tijd omdraaien Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd omdraaien Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd omdraaien Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 - Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 - Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 - Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met nog licht bevroren deeltjes goed worden geklopt 60 60 Taart, 1400 g Informatie over acrylamides Belangrijk! Volgens recente wetenschappelijke informatie kan het intensief bruinen van levensmiddelen (met name in producten die zetmeel bevatten), een gezondheidsrisico Opmerking - vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te veel te bruinen. Oven - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. 18 • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! www.zanussi.com Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog hem af met een zachte doek. Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig 1 De ovendeur reinigen Het deurvenster van uw product kan verschillen in type en vorm van wat u in de diagrammen ziet. Het aantal vensters kan verschillen. 2 Waarschuwing! Zorg dat het glas is afgekoeld voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten. 1 Waarschuwing! Als de glasplaten beschadigd raken of bekrast worden, worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer informatie, neemt u contact op met de service afdeling. Om de platen te installeren volgt u de procedure in omgekeerde volgorde. Het glas verwijderen: 1. Open de deur helemaal 2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort. 3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert. Ovenlampje Let op! De verwijderbare glasplaten hebben een markering aan één zijde. Zorg ervoor dat de markering zich in de linkerbovenhoek bevindt. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen. 1 2 4. Deurafdekking aan de bovenkant van de deur aan beide kanten vastpakken en naar binnen drukken om de klemsluiting te ontgrendelen. 5. Trek de deur naar voor om deze te verwijderen. 6. Verwijder de glasplaten. www.zanussi.com Het ovenlampje vervangen 1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich in de achterkant van de ovenruimte. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang de ovenlamp met de relevante tegen 300°C warmte bestendige ovenlamp. Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype. 4. Plaats het afdekglas terug. De lade verwijderen De lade onder de oven kan worden verwijderd om gemakkelijker te worden schoongemaakt. 19 1. Trek de lade volledig naar buiten, tot deze niet verder kan. 2 1 2. Til de lade iets schuin omhoog en verwijder de lade uit de steunrails. De lade plaatsen 1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg ervoor dat de uitsparingen goed in de rails vallen. 2. Laat de lade tot horizontale stand zakken en duw de lade naar binnen. Waarschuwing! Wanneer de oven in gebruik is, kan de lade heet worden. Bewaar geen ontvlambare dingen in de oven (bijv. schoonmaakmiddelen, plastic zakken, ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays, enz). Problemen oplossen Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De restwarmte-indicator gaat niet aan. De kookzone is niet heet, omdat hij slechts kortstondig is bediend Als de kookzone heet moet zijn, neem dan contact op met de klantenservice Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is doorgeslagen. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde elektricien. De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Controleer de kookstanden. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of de klantenservice. De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich aan de voorkant van de binnenkant van de oven. Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... 20 www.zanussi.com Montage Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Technische gegevens Afmeting Hoogte 847 - 867 mm Breedte 596 mm Diepte 600 mm Ovencapaciteit 69 l Locatie van het apparaat U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen. Bescherming tegen kantelen: Let op! U moet de bescherming tegen kantelen installeren. Als u dit niet doet, kan het apparaat kantelen. 1. Stel de juiste hoogte en het gebied van het apparaat in voordat u de anti-kantelbescherming bevestigt. 2. Installeer de bescherming tegen kantelen 77 mm onder de bovenkant van het apparaat en 49 mm van de linkerkant van het apparaat tot aan het ronde gat in een steun (zie afb.). Zorg ervoor dat u de bescherming tegen kantelen op de juiste hoogte installeert. B A A Minimum afstanden Afmeting mm A 2 B 685 Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (wand). 3. U vindt het gat aan de linkerachterkant van het apparaat (zie afb.). Zorg ervoor dat de bescherming tegen kantelen in het gat past. Til de voorkant van het apparaat (1) en plaats het in het midden van de ruimte tussen de kasten (2). Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, dan moet u de zijmetingen aanpassen als u het apparaat wilt centreren. Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad is. Waterpas zetten Gebruik de pootjes aan de onderkant van het apparaat om het op gelijke hoogte te brengen met andere meubels www.zanussi.com 21 Elektrische installatie De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. 49 mm 77 mm 1 Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer. Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F. 2 Milieubescherming Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit 22 product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst. www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Zanussi ZCV6602MW Handleiding

Type
Handleiding

in andere talen