Indesit FP T5.1 Gebruikershandleiding

Categorie
Ovens
Type
Gebruikershandleiding
NL
OVEN
FP T5.1
Samenvatting
Het installeren, 33-34
Plaatsing
Elektrische aansluiting
Typeplaatje
Beschrijving van het apparaat, 35
Algemeen aanzicht
Bedieningspaneel
Starten en gebruik, 36
Instellen klok en timer
De oven starten
In-/uitschakelen bedieningspaneel
DEMO-modus
Programmas, 37-39
Kookprogrammas
Automatische kookprogramma's
De kooktijd programmeren
Praktische kooktips
Kooktabel
Voorzorgsmaatregelen en advies, 40
Algemene veiligheidsmaatregelen
Afvalverwijdering
Energiebesparing en milieubesef
Onderhoud en verzorging, 41
De elektrische stroom afsluiten
Schoonmaken van de oven
De ovendeur reinigen
Vervangen van het lampje
Service
Gebruiksaanwijzing
NL
Italiano, 1 Français, 22
Nederlands,
32
Deutsch, 42
English,12
GB FR
IT
DE
NL
33
Bewaar dit boekje zorgvuldig voor eventuele verdere
raadpleging. Wanneer u het product weggeeft, verkoopt,
of wanneer u verhuist, dient u dit boekje bij de oven te
bewaren zodat alle nodige informatie voorhanden blijft.
Lees de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig door: er staat
belangrijke
informatie in over installatie, gebruik en veiligheid.
Plaatsing
Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor kinderen
en dient daarom te worden weggegooid volgens de
geldende normen (zie Voorzorgsmaatregelen en advies).
De installatie moet worden uitgevoerd dooreen
bevoegd installateur en volgens de instructies van de
fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade
berokkenen aan personen, dieren of dingen.
Inbouw
Voor een goede werking
van het apparaat moet het
keukenmeubel de juiste kenmerken hebben:
de zijkanten van de kastjes die aan de oven grenzen moeten
hittebestendig zijn;
in het bijzonder moet, in geval van meubels met fineer, de lijm
bestand zijn tegen temperaturen van 100°C;
voor het inbouwen van de oven, zowelonder het aanrecht (zie
figuur ) alsin stapelbouw, dient het meubel de volgende
afmetingen te hebben:
Nadat het apparaat is ingebouwd, mag er geen contact
meer mogelijk zijn met de elektrische onderdelen.
Het gebruik dat staat aangegeven op het typeplaatje is
gebaseerd op dit soort installatie.
Ventilatie
Om een goede ventilatie te kunnen garanderen is het
noodzakelijk de achterkant van het meubel te
verwijderen. Het verdient de voorkeur de
oven op twee
houten balken te plaatsen, of eventueel op een enkele
plank die een opening heeft van tenminste 45 x 560 mm
(zie afbeeldingen).
Centreren en bevestigen
Regel de 4 klemmetjes aan de zijkant van de oven in
overeenkomst met de 4 gaten in de lijst. De stand hangt
af van de dikte van de zijkant van het meubel:
als de dikte 20 mm is: verwijder
het bewegende gedeelte van het
klemmetje (zie afb.);
als de dikte 18 mm is: gebruik
de eerste gleuf; zoals door de
fabrikant is voorzien (zie afb.);
als de dikte 16 mm is: gebruik
de tweede gleuf (zie
afb.).
Om het apparaat aan het keukenkastje te bevestigen:
open de ovendeur en schroef de 4 houtschroeven in de
4 gaten in de zijrand.
Alle beschermende onderdelen moeten zodanig
worden bevestigd dat ze niet kunnen worden verwijderd
zonder gereedschap te gebruiken.
560 mm.
45 mm.
595 mm.
595 mm.
24 mm.
545 mm.
5 mm.
567 mm.
23 mm.
593 mm.
45 mm.
558 mm.
Het installeren
NL
34
Elektrische aansluiting
De ovens met driepolige voedingskabel functioneren
met de wisselstroom, spanning en frequentie die
aangegeven staan op het typeplaatje op het apparaat (zie
onder).
Monteren voedingskabel
1. Licht de lipjes aan de
zijkant van het deksel van
het klemmenbord op met
een schroevendraaier:
trek het deksel van het
klemmenbord open (zie
afb.).
2.
De voedingskabel in
werking stellen: maak de
schroef van de kabelklem
en de drie schroeven van
de contacten L-N-
los,
en bevestig de draden
onder de schroeven met
inachtneming van de
kleuren: Blauw (N) Bruin
(L) Geel-Groen
(zie
afb.).
3. Maak de kabel vast aan de daarvoor bestemde
kabelklem.
4. Maak het deksel van het klemmenbord dicht.
Het aansluiten van de voedingskabel aan het net
Gebruik voor de voedingskabel een stekker die
genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het
typeplaatje(zie hiernaast).
Wanneer het apparaat rechtstreeks op
het net wordt
aangesloten moet men tussen het apparaat en het net
een meerpolige schakelaar aanbrengen met een afstand
tussen de contacten van minstens 3mm, aangepast aan
het elektrische vermogen en voldoend aan de geldende
normen (de aarding mag niet worden onderbroken door
de schakelaar). De voedingskabel moet zodanig
geplaatst worden dat hij nergens
een temperatuur
bereikt die 50°C hoger is dan de kamertemperatuur.
De installateur is verantwoordelijk voor de correcte
elektrische verbinding en het in acht nemen van de
geldende veiligheidsnormen.
Vóór het aansluiten moet u controleren dat:
het stopcontact geaard is en voldoet aan de geldende normen;
het stopcontact in staat is het maximale vermogen van het
apparaat te verdragen, zoals aangegeven op het typeplaatje
(zie onder );
de spanning zich bevindt tussen de waarden die staan
aangegeven op het typeplaatje (zie onder);
het stopcontact en de stekker overeenkomen.
Als dat niet zo
is, dient u ofwel de stekker ofwel het stopcontact te
vervangen; gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.
Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moeten de
snoer en het stopcontact makkelijk te bereiken zijn.
De kabel mag niet worden gebogen of samengedrukt.
De kabel moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd en
mag alleen door erkende monteurs worden vervangen
(zie Service).
De fabrikant kan niet
verantwoordelijkheid worden
gesteld als deze normen niet worden nageleefd.
NL
TYPEPLAATJE
Afmetingen
breedte 43,5 cm.
hoogte 32 cm.
diepte 40 cm.
Inhoud liter 56
Elektrische
aansluitingen
spanning 220-240V ~ 50Hz
maximum vermogen 2800W o
2560-3050W (zie typeplaatje)
ENERGY LABEL
Richtlijn 2002/40/CE op etiket van
elektrische ovens.
Norm EN 50304
Energieverbruik convectie
Natuurlijk – verwarmingsfunctie:
Traditioneel;
Energieverbruikverklaring Klasse
convectie Hetelucht
verwarmingsfunctie: Braden.
Dit apparaat voldoet aan de
volgende EU Richtlijnen:
73/23/EEG van 19/02/73
(laagspanning) en daaropvolgende
wijzigingen;
-89/336/EEG van 03/05/89
(elektromagnetische compatibiliteit)
en daaropvolgende wijzigingen
- 93/68/EEG van 22/07/93 en
daaropvolgende wijzigingen
- 2002/96/EC
NL
35
Bedieningspaneel
Rooster GRILL
Rooster LEKPLAAT
GLIJDERS in te
schuiven
positie 5
positie 4
positie 3
positie 2
positie 1
Onmiddellijke
TEMPERATUURAANWIJZERS
AANZETTEN
BEDIENINGSPANEEL
TIMER
regelen
Selectie
PROGRAMMAS
Display
TEMPERATUUR
Regelen
TEMPERATUUR
START STOP
Display TIJD en
DUUR
Programmering
EINDE KOOKTIJD
Programmering
KOOKTIJD
Regeling
KLOK
RegelingTIJD en
DUUR
Algemeen aanzicht
Bedieningspaneel
Beschrijving
van het apparaat
NL
36
Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven minstens
een uur leeg te laten functioneren, op maximum
temperatuur en met de deur dicht. Nadat u de oven heeft
uitgedaan, opent u de ovendeur en lucht u het vertrek. De
lucht die u ruikt komt door het verdampen van de
middelen
die worden gebruikt om de oven te beschermen.
Het blokkeren van het bedieningspaneel en de
DEMO Modus kunt u ook activeren als de display
uitstaat.
In-/uitschakelen bedieningspaneel
Om het bedieningspaneel van de oven uit te schakelen
dient u 5 seconden lang de iconen
en
ingedrukt te houden. U hoort een geluidssignaal en op
de TEMPERATUUR display verschijnt r-0.
Druk opnieuw op deze toetsen om het bedieningspaneel
weer te activeren. Het icoon STOP blijft altijd actief.
DEMO-modus
Il forno ha la possibilità di funzionare in modalità DEMO:
si disattivano tutti gli elementi riscaldanti, lasciando però
operativi i comandi.
Om de DEMO modus te activeren moet u tegelijkertijd
drukken op de iconen
, , en . U hoort een
geluidssignaal en op de twee displays verschijnt demo
on. Druk opnieuw op de knop om deze modus uit te
schakelen: u hoort een geluidssignaal en op de displays
verschijnt demo off.
Instellen klok en timer
Na het aansluiten aan het net of na het uitvallen van de
stroom knippert de icoon
.
Voor het instellen van de tijd:
1. druk op de icoon
;
2. regel het uur door middel van de iconen
+ en -
aan de linkerkant
;
3. druk nogmaals op de icoon
;
4. regel de minuten door middel van de iconen
+ en -
aan de linkerkant
;
Voor eventuele bijstellingen ontsteekt u het
bedieningspaneel door te drukken op de icoon
; druk
op de icoon
en volg de aangegeven procedure.
De timer is een kookwekker: als de tijd verstreken is,
hoort u een geluid dat of vanzelf na een minuut uitgaat of
door uzelf kan worden afgezet door op een willekeurige
actieve icoon te drukken.
Om de timer in te stellen drukt u op de icoon
en voert
u dezelfde handelingen als voor het regelen van de klok
uit. De icoon
geeft aan dat de timer actief is.
De timer heeft niets te maken met het aan- of uitgaan
van de oven.
De oven starten
1. Ontsteek het bedieningspaneel door te drukken op de
icoon
.
2. Druk op de icoon van het gewenste kookprogramma.
Op de display verschijnen kookduur en temperatuur van
het desbetreffende programma.
3. Druk op de icoon START.
4. De oven begint voor te verwarmen, de aanwijzers van
de temperatuur worden rood. De temperatuur kan
gewijzigd worden door middel van de iconen + en -
aan
de rechterkant.
3. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle
temperatuuraanwijzers geven aan dat de
voorverwarming compleet is: zet de etenswaren in
de oven.
4. Tijdens het koken kunt u nog altijd:
- de temperatuur wijzigen door middel van de iconen +
en - aan de rechterkant;
- de kooktijd programmeren (zie Programmas);
-
de kooktijd onderbreken door op de icoon STOP te
drukken.
5. Na twee uur gaat de oven automatisch uit: dit is om
veiligheidsredenen van te voren ingesteld voor iedere
kookfunctie..
U kunt de kooktijd veranderen (zie Programmas).
6. Wanneer de stroom uitvalt en de oventemperatuur niet
te laag is geworden, gaat de
oven automatisch terug
naar het punt waar het koken is onderbroken. De
geprogrammeerde functies worden echter niet
onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van de
stroom weer opnieuw in te stellen.
Bij de programmas FAST COOKING en BARBECUE is
geen voorverwarming voorzien.
Zet nooit voorwerpen op de bodem van de
oven; u
riskeert hiermee het email te beschadigen.
Plaats de ovenschalen altijd op bijgeleverde roosters.
Ventilator
Om de oven van buiten niet te heet te laten worden,
brengt een verkoelingsventilator een luchtstroom teweeg
die tussen het bedieningspaneel en de ovendeur naar
buiten komt.
Aan het einde van de kooktijd blijft de
ventilator
draaien totdat de oven voldoende is afgekoeld.
Starten en gebruik
NL
37
Kookprogrammas
Alle programmas hebben een vooringestelde
kooktemperatuur. Deze kan handmatig worden aangepast,en
naar wens worden ingesteld tussen de 30°C en de 300°C.
Programma BROOD
Gebruik deze functie voor het bakken van brood Zie
"Automatische Programma's" voor details.
Programma GEBAK OVEN
Deze functie is aanbevolen voor het bakken van kwetsbare
gerechten (vooral taarten die moeten rijzen) en kleine
gerechten die u op 3 hoogtes tegelijkertijd wilt koken.
Programma MULTIKOKEN
Aangezien de warmte in de hele oven constant is, zorgt de
lucht dat de gerechten op gelijkmatige wijze gekookt en
gebakken worden. Hier is het mogelijkmaximaal twee roosters
tegelijk te gebruiken.
Programma TRADITIONELE OVEN
Met deze traditionele kookwijze is het beter een enkel rooster
te gebruiken.
Programma BRADEN
Hiermee wordt de rechtstreekse bovenhitte van de grill
gecombineerd met de circulatie van de lucht in de oven.
Eventueel verbranden van de buitenkant wordt zo vermeden;
de warmte dringt gemakkelijker door naar de binnenkant.
Kook met de ovendeur dicht.
Programma BARBECUE
Het koken onder de grill is vooral aan te raden voor gerechten
die een hoge en directe temperatuur aan de buitenkant nodig
hebben. Kook met de ovendeur dicht.
Programma BRAADSPIT
Deze functie is optimaal voor het braden aan het braadspit.
Kook met de ovendeur dicht.
Programma PIZZA
Gebruik deze functie voor het bereiden van pizza's. Zie
paragraaf "Automatische Programma's" voor details.
Het braadspit
Voor het activeren van het
braadspit (zie afb.) gaat u als
volgt te werk:
1. plaats de lekplaats in positie 1;
2. zet de steun van het braadspit op de 3e stand en steek de
vleespen in het gat achterin de oven;
3. activeer het braadspit door middel van de iconen
;
Als het programma
is gestart, zal het braadspit stoppen
met draaien wanneer u de ovendeur opent.
 Als u de ovendeur opent als het programma is gestart, houdt
het braadspit op met draaien.
Automatische kookprogramma's
Deze programma's zijn geheel automatisch: de temperatuur
en de tijdsduur kunnen vooraf worden ingesteld.
U kunt de kooktijd variëren voor een optimaal en persoonlijk
gekozen eindresultaat.
Als de kookfase is bereikt laat de oven 3 geluidssignalen
horen.
Open de ovendeur niet teneinde te vermijden dat de
tijdsduur en de temperatuur van het koken in de war raken.
Programma BROOD
Voor de beste resultaten raden wij u aan de volgende
aanwijzingen nauwkeurig te volgen:
houd u zich aan het recept;
maximum gewicht per bakplaat;
vergeet niet 1 dl water op de bodem van de oven te
plaatsen en het bakproces te beginnen in een koude
oven;
het deeg moet voor 1 tot uur op kamertemperatuur
rijzen, dit hangt af van de temperatuur in het vertrek, totdat
het deeg vardubbeld is van volume.
Recept voor BROOD :
1 bakplaat van 1000g Max, onderste ovenstand
2 bakplaten van 1000g Max, onderste stand en in het midden
Recept voor 1000g deeg : 600g meel, 350g water, 10g zout,
25g verse gist (of 2 zakjes bakpoeder)
Procedure:Meng het meel en het zout in een grote bak.
Programmas
NL
38
Week de gist met lauw water (ongeveer 35 graden).
Maak een kuil in het meel.
Giet er het mengsel van water en gist in
Kneed het geheel totdat een homogeen deeg is gevormd
dat niet plakkerig is, door het deeg 10 minuten lang met de
palm van de hand plat te drukken en vervolgens weer dicht
te vouwen.
Vorm een bal en laat het voor ongeveer 1 tot uur
rijzen (totdat het verdubbeld is), bedekt met een plastic vel.
Verdeel de bal om de verschillende broden te krijgen.
Leg ze op ovenpapier op de bakplaat.
Bestrooi de broden met meel.
Maak sneden in de broden.
Zet 1 dl koud water op de bodem van de oven. Voor het
reinigen kunt u het beste water en azijn gebruiken.
Zet ze koud in de oven
Start het kookprogramma PANE
Aan het einde van de baktijd laat u de broden rusten op
een rooster totdat ze geheel zijn afgekoeld.
Programma PIZZA
Voor de beste resultaten raden wij u aan de volgende
aanwijzingen nauwkeurig te volgen:
houd u zich aan het recept;
het gewicht van het deeg moet tussen de 500g en de 700g
liggen.
vet de bakplaat in.
Recept voor de PIZZA :
1 bakplaat, lage ovenstand, oven koud of warm
Recept voor 3 pizza's van ongeveer 550g : 1000g meel, 500g
water, 20g zout, 20g suiker, 10cl Olijfolie, 20g verse gist (of 2
zakjes bakpoeder).
Rijzen op kamertemperatuur : 1 uur
In koude of warme oven zetten
Start het programma PIZZA
De kooktijd programmeren
De programmering is alleen mogelijk wanneer een
kookprogramma is geselecteerd.
De duur programmeren
Druk op de icoon
,, en dan:
1. Regel door middel van de iconen + en - die zich aan de
linkerkant bevinden.
2. Drukt u op de icoon
, om de instelling op te slaan.
3. Druk op de icoon START om de programmering te
activeren.
4. Als de ingestelde tijd is verstreken verschijnt op de display
TEMPERATUUR het woord END en hoort u een
geluidssignaal.
B.v.: het is 9:00 uur en u programmeert een duur van 1 uur en 15
minuten. Het programma stopt automatisch om 10:15 uur.
Programmeren van een uitgestelde kooktijd
1. Druk op de icoon
, en volg de procedure van de duur
van punt 1 t/m 4.
2. Druk dan op de icoon
en regel de eindtijd door middel
van de iconen + en - aan de linkerkant.
3. Drukt u op de icoon
om de instelling op te slaan.
4. Druk op de icoon START om de programmering te
activeren.
5. Als de ingestelde tijd is verstreken verschijnt op de
TEMPERATUUR display het woord END en hoort u een
geluidssignaal.
B.v.: het is 9:00 uur, u programmeert een duur van 1 uur en
15 minuten en de eindtijd om 12:30. Het programma zal
automatisch om 11:15 beginnen.
De iconen
en knipperen om aan te geven dat een
programmering gaande is. Op de display TIJD en DUUR
verschijnen om de beurt de tijd en de eindtijd van het
programma.
Om een programmering te onderbreken drukt u op de icoon
STOP.
Als u een kookprocedure selecteert wordt de icoon
actief, maar niet de icoon . Als u een kookduur instelt
wordt de icoon
actief, en kunt u een uitgestelde kooktijd
programmeren.
Praktische kooktips
Gebruik voor het koken met de heteluchtoven nooit de
standen 1 en 5: de hete lucht zou fijne gerechten kunnen
verbranden.
Bij de functies BRAADSPIT, BARBECUE of BRADEN in het
bijzonder wanneer u het braadspit gebruikt, raden wij u aan
de lekplaat op stand 1 te zetten om eventueel vet of jus op te
vangen.
MULTIKOKEN
Gebruik de standen 2 en 4, en plaats de gerechten die
meer warmte nodig hebben op stand 2.
Plaats de lekplaat op de onderste stand en de grill op de
hoogste.
BARBECUE
Plaats de grill op stand 3 of 4, plaats de gerechten op het
midden van de grill.
Wij raden aan de temperatuur op maximum te
zetten. Het is normaal dat het bovenste
verwarmingselement niet constant aan blijft: zijn
werking wordt geregeld door een thermostaat.
NL
39
Kooktabel
Programma's
Gerechten
Gewicht
(kg)
Roosterstanden
Voorverwarmen
Aangeraden
temperatuur
C)
Kooktijd
(minuten)
Vruchtentaart (harde bodem)
0,5 1 of 2
ja
180 25-35
Vruchtentaart
1 1 of 2 ja
180 40-50
Cakejes
0,7 1 of 2 ja
170-180 45-55
Kleine cakejes op 2 roosters
0,7 1 en 3 ja
180-190 20-25
Cake
0,6 1 of 2 ja
160-170 30-40
Soesjes op 3 roosters
0,7 1 en 2 en 4 ja
180-190 20-25
Koekjes op 3 roosters
0,7 1 en 2 en 4 ja
180 20-25
Gevulde flensjes
0,8 1 ja
200 30-35
Schuimgebak op 3 roosters
0,5 1 en 2 en 4 ja
90 180
Gebak
oven
Kaaskoekjes
0,5 1 ja
210 20-25
Pizza op 2 roosters
1 en 3
ja
220-230 20-25
Vruchtentaarten (harde/zachte bodem) op 2
roosters
1 en 3
ja
180 30-35
Cake op 2 roosters (op lekplaat)
1 en 3
ja
170 20-25
Gebakken kip + aardappels
1+1 1 en 3
ja
200-210 65-75
Lamsvlees
1 1 ja
190-200 45-50
Makreel
1 1 ja
180 30-35
Lasagne
1 1 ja
190-200 35-40
Soesjes op 2 roosters
1 en 3
ja
190 20-25
Koekjes op 2 roosters
1 en 3
ja
190 10-20
Kaaskoekjes op 2 roosters
1 en 3
ja
210 20-25
Multikoken
Hartige taarten
1 en 3
ja
200 20-30
Eend
1,5 1 ja
200-210 70-80
Kip 1,5 1 ja 200-210 60-70
Kalfs- of runderrollade 1 1 ja 200 70-75
Varkensrollade 1 1 ja 200-210 70-80
Koekjes (kruimeldeeg) - 1 ja 180 15-20
Traditionele
oven
Vruchtentaart (harde bodem) 1 1 ja 180 30-35
Gegrilde kip
1,5 2 nee
210 55-60
Inktvis
1 2 nee
200 30-35
Kip aan het spit (indien braadspit aanwezig)
1,5 - nee
210 70-80
Eend aan het spit (indien braadspit aanwezig)
1,5 - nee
210 60-70
Kalfs- of runderrollade
1 2 nee
210 60-75
Varkensrollade
1 2 nee
210 70-80
Lamsvlees
1 2 nee
210 40-45
Braden
Focaccia-brood
0,5 1 ja
200 20-25
Makreel
1 3 nee
300 15-20
Tong en inktvis
0,7 3
nee
300 10-15
Calamari- en garnalenspiesjes
0,7 3
nee
300 8-10
Kabeljauwfilet
0,7 3
nee
300 10-15
Gegrilde groenten
0,5 2 of 3
nee
300 15-20
Kalfsbiefstuk
0,8 3
nee
300 15-20
Worstjes
0,7 3
nee
300 15-20
Hamburgers
n.° 4 of 5 3
nee
300 10-12
Tosti (of geroosterd brood)
n.° 4 of 6 3 nee
300 3-5
Kip aan het spit (indien braadspit aanwezig)
1 -
nee
300 70-80
Barbecue
Lam aan het spit (indien braadspit aanwezig)
1 - nee
300 70-80
Kip aan het spit 1.5 - no 270 70-80
Braadspit
Eend aan het spit 1.5 - no 270 60-70
De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. De voorverwarming van de oven is door de fabriek ingesteld
en kan niet handmatig worden gewijzigd.
NL
40
Voorzorgsmaatregelen
en advies
Dit apparaat voldoet aan de geldende internationale
veiligheidsvoorschriften. Deze aanwijzingen zijn
geschreven voor uw veiligheid en u dient ze derhalve
goed door te nemen.
Algemene veiligheidsmaatregelen
Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel gebruik
binnenshuis.
Het apparaat dient niet buitenshuis te worden geplaatst, ook
niet in overdekte toestand. Het is erg gevaarlijk als het in
aanraking komt met regen of als het onweert.
Maak gebruik van de handgrepen aan de zijkant van de oven
als u het apparaat moet
verplaatsen.
Raak de oven niet blootsvoets of met natte handen of voeten
aan.
Het apparaat dient om gerechten te koken. Het mag
uitsluitend worden gebruikt door volwassenen en alleen
volgens de instructies die beschreven staan in deze
handleiding.
Gedurende het gebruik van de oven worden de
verwarmingselementen en enkele delen van de
ovendeur heet. Raak er niet aan en houd de kinderen
op een af
stand.
Voorkom dat elektrische snoeren van andere kleine
keukenapparaten op warme delen van de oven terechtkomen.
Laat de ventilatieopeningen en warmteafvoer vrij.
Pak het handvat van de ovendeur alleen in het midden vast:
aan de zijkanten zou het heet kunnen zijn.
Gebruik altijd ovenwanten om gerechten in de oven te zetten
en
eruit te halen.
Plaats geen aluminiumfolie op de bodem van de oven.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven: als de oven
plotseling aan zou worden gezet, zou dit vlam kunnen vatten.
Haal de stekker nooit uit het stopcontact door aan het snoer te
trekken.
Maak de oven niet schoon of
voer geen onderhoud uit als de
stekker nog in het stopcontact zit.
Als de oven defect is, mag u nooit aan het interne systeem
sleutelen om een reparatie proberen uit te voeren. Neem
contact op met de Technische Dienst (zie Service).
Plaats geen zware voorwerpen op de open ovendeur.
Afvalverwijdering
Verwijderen van het verpakkingsmateriaal: houdt u aan de
plaatselijke normen, zodat het verpakkingsmateriaal
hergebruikt kan worden.
De Europese Richtlijn 2002/96/EC over Vernietiging van
Electrische en Electronische Apparatuur (WEEE), vereist
dat oude huishoudelijke electrische apparaten niet mogen
vernietigd via de normale ongesorteerde afvalstroom. Oude
apparaten moeten apart worden ingezameld om zo het
hergebruik van de gebruikte materialen te optimaliseren en
de negatieve invloed op de gezondheid en het milieu
te
reduceren. Het symbool op het product van de
afvalcontainer met een kruis erdoor herinnert u aan uw
verplichting, dat wanneer u het apparaat vernietigt, het
apparaat apart moet worden ingezameld.
Consumenten moeten contact opnemen met de locale
autoriteiten voor informatie over de juiste wijze van
vernietiging van hun oude apparaat.
Energiebesparing en milieubesef
Door de oven te gebruiken vanaf het late middaguur tot aan
de vroege ochtend zorgt u ervoor dat uw elektriciteitscentrale
minder wordt belast tijdens het spitsuur. De optie waarmee u
programmas voorprogrammeert, in het bijzonder de
uitgestelde kooktijd (zie Programmas) en de verlate
automatische reiniging (zie Onderhoud en verzorging),
kunnen
u hierbij helpen.
Houdt bij de functie GRATINEREN altijd de ovendeur dicht: dit
om betere resultaten te bereiken en voor een betere
energiebesparing (circa 10%).
Houdt de afdichtingen altijd schoon zodat ze goed aansluiten
op de deur en er geen hitte vrij kan komen.
NL
41
De elektrische stroom afsluiten
Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige
handeling overgaat.
Schoonmaken van de oven
De buitenkant, dus zowel het email en het roestvrij
staal als de rubberen afdichtingen, kunnen met een
spons en een sopje worden afgenomen. Als de
vlekken moeilijk te verwijderen zijn, kunt u een
speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Na het
reinigen dient u alles goed af te spoelen en te
drogen. Gebruik geen schuurmiddelen of bijtende
producten.
De binnenkant van de oven kunt u het beste
direct na gebruik schoonmaken, als hij nog lauw
is. Gebruik warm water en een
schoonmaakmiddel, spoel vervolgens af en droog
met een zachte doek. Gebruik geen
schuurmiddelen.
De accessoires kunnen gewoon worden
afgewassen (eventueel ook in de vaatwasser).
Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het
reinigen van het apparaat.
De ovendeur reinigen
Reinig het glas van de deur met een spons en niet
schurende producten. Droog met een zachte doek.
Gebruik geen ruwe schurende materialen of scherpe
schrapertjes die het oppervlak zouden kunnen
krassen waardoor als gevolg het glas zou kunnen
barsten. U kunt voor een grondige reiniging
de ovendeur verwijderen:
1. open de deur volledig (zie afbeelding).
2. til de hendeltjes op die zich aan de scharnieren
bevinden en draai ze (zie afb.);
3. pak de deur aan de
zijkanten beet en sluit hem
langzaam, maar niet
helemaal. Druk op de
klemmen F, trek dan de deur
naar u toe en haal hem uit zijn
voegen (zie afbeelding).
Zet de deur weer op zijn
plaats door deze handelingen
in omgekeerde volgorde uit te voeren.
Controleer de afdichtingen
Controleer regelmatig de staat van de afdichting
rondom de ovendeur. In het geval de afdichtingen
beschadigd zijn, dient u zich tot de dichtstbijzijnde
Technische Dienst te wenden (zie Service). Gebruik
de oven niet voordat de reparatie is uitgevoerd.
Vervangen van het lampje
Voor het vervangen van het ovenlampje:
1.
Schroef het glazen lampenkapje los.
2. Schroef het lampje los en vervang het met
eenzelfde soort lampje: sterkte 25W, fitting E 14.
3. Plaats het deksel er weer op (zie afb.).
Service
Belangrijk:
Het apparaat is voorzien van een diagnostisch systeem
dat eventuele storingen opspoort. Deze kunt u op de
display aflezen, b.v..: ER gevolgd door nummers.
In dit geval moet u de technische dienst inschakelen.
Dit dient u door te geven:
het bericht dat op de TEMPERATUUR display
verschijnt
het
model oven (Mod.)
het serienummer (S/N)
Deze informatie bevindt zich op het typeplaatje op het
apparaat en/of op de verpakking.
Onderhoud en verzorging
F
F

Documenttranscriptie

Gebruiksaanwijzing OVEN Samenvatting NL IT Italiano, 1 NL Nederlands, 32 GB English,12 DE Deutsch, 42 FR Français, 22 Het installeren, 33-34 Plaatsing Elektrische aansluiting Typeplaatje Beschrijving van het apparaat, 35 Algemeen aanzicht Bedieningspaneel Starten en gebruik, 36 Instellen klok en timer De oven starten In-/uitschakelen bedieningspaneel DEMO-modus Programma’s, 37-39 Kookprogramma’s FP T5.1 Automatische kookprogramma's De kooktijd programmeren Praktische kooktips Kooktabel Voorzorgsmaatregelen en advies, 40 Algemene veiligheidsmaatregelen Afvalverwijdering Energiebesparing en milieubesef Onderhoud en verzorging, 41 De elektrische stroom afsluiten Schoonmaken van de oven De ovendeur reinigen Vervangen van het lampje Service Het installeren  Bewaar dit boekje zorgvuldig voor eventuele verdere raadpleging. Wanneer u het product weggeeft, verkoopt, of wanneer u verhuist, dient u dit boekje bij de oven te bewaren zodat alle nodige informatie voorhanden blijft.  Lees de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig door: er staat belangrijke informatie in over installatie, gebruik en veiligheid. Om een goede ventilatie te kunnen garanderen is het noodzakelijk de achterkant van het meubel te verwijderen. Het verdient de voorkeur de oven op twee houten balken te plaatsen, of eventueel op een enkele plank die een opening heeft van tenminste 45 x 560 mm (zie afbeeldingen). Plaatsing . 560  Het verpakkingsmateriaal is niet bestemd voor kinderen en dient daarom te worden weggegooid volgens de geldende normen (zie Voorzorgsmaatregelen en advies).  De installatie moet worden uitgevoerd dooreen bevoegd installateur en volgens de instructies van de fabrikant. Een verkeerde installatie kan schade berokkenen aan personen, dieren of dingen. Inbouw Voor een goede werking van het apparaat moet het keukenmeubel de juiste kenmerken hebben: • de zijkanten van de kastjes die aan de oven grenzen moeten hittebestendig zijn; mm 45 m m. Centreren en bevestigen Regel de 4 klemmetjes aan de zijkant van de oven in overeenkomst met de 4 gaten in de lijst. De stand hangt af van de dikte van de zijkant van het meubel: als de dikte 20 mm is: verwijder het bewegende gedeelte van het klemmetje (zie afb.); • in het bijzonder moet, in geval van meubels met fineer, de lijm bestand zijn tegen temperaturen van 100°C; m. 558 mm . als de dikte 18 mm is: gebruik de eerste gleuf; zoals door de fabrikant is voorzien (zie afb.); als de dikte 16 mm is: gebruik de tweede gleuf (zie afb.). 5 mm. 567 mm. 595 mm. 45 m 593 mm. 23 mm. • voor het inbouwen van de oven, zowelonder het aanrecht (zie figuur ) alsin stapelbouw, dient het meubel de volgende afmetingen te hebben: 595 . mm 545 . mm . 24 mm  Nadat het apparaat is ingebouwd, mag er geen contact meer mogelijk zijn met de elektrische onderdelen. Het gebruik dat staat aangegeven op het typeplaatje is gebaseerd op dit soort installatie. Ventilatie Om het apparaat aan het keukenkastje te bevestigen: open de ovendeur en schroef de 4 houtschroeven in de 4 gaten in de zijrand.  Alle beschermende onderdelen moeten zodanig worden bevestigd dat ze niet kunnen worden verwijderd zonder gereedschap te gebruiken. 33 NL NL Elektrische aansluiting Vóór het aansluiten moet u controleren dat:  De ovens met driepolige voedingskabel functioneren met de wisselstroom, spanning en frequentie die aangegeven staan op het typeplaatje op het apparaat (zie onder). • het stopcontact geaard is en voldoet aan de geldende normen; • het stopcontact in staat is het maximale vermogen van het apparaat te verdragen, zoals aangegeven op het typeplaatje (zie onder ); Monteren voedingskabel • de spanning zich bevindt tussen de waarden die staan aangegeven op het typeplaatje (zie onder); 1. Licht de lipjes aan de zijkant van het deksel van het klemmenbord op met een schroevendraaier: trek het deksel van het klemmenbord open (zie afb.). • het stopcontact en de stekker overeenkomen. Als dat niet zo is, dient u ofwel de stekker ofwel het stopcontact te vervangen; gebruik geen verlengsnoeren of dubbelstekkers.  Wanneer het apparaat geïnstalleerd is, moeten de snoer en het stopcontact makkelijk te bereiken zijn.  De kabel mag niet worden gebogen of samengedrukt. N L 2. De voedingskabel in werking stellen: maak de schroef van de kabelklem en de drie schroeven van de contacten L-Nlos, en bevestig de draden onder de schroeven met inachtneming van de kleuren: Blauw (N) Bruin (L) Geel-Groen (zie afb.). 3. Maak de kabel vast aan de daarvoor bestemde kabelklem. 4. Maak het deksel van het klemmenbord dicht.  De kabel moet van tijd tot tijd worden gecontroleerd en mag alleen door erkende monteurs worden vervangen (zie Service).  De fabrikant kan niet verantwoordelijkheid worden gesteld als deze normen niet worden nageleefd. TYPEPLAATJE Afmetingen breedte 43,5 cm. hoogte 32 cm. diepte 40 cm. Inhoud liter 56 Elektrische aansluitingen spanning 220-240V ~ 50Hz maximum vermogen 2800W o 2560-3050W (zie typeplaatje) Het aansluiten van de voedingskabel aan het net Gebruik voor de voedingskabel een stekker die genormaliseerd is voor de lading aangegeven op het typeplaatje(zie hiernaast). Wanneer het apparaat rechtstreeks op het net wordt aangesloten moet men tussen het apparaat en het net een meerpolige schakelaar aanbrengen met een afstand tussen de contacten van minstens 3mm, aangepast aan het elektrische vermogen en voldoend aan de geldende normen (de aarding mag niet worden onderbroken door de schakelaar). De voedingskabel moet zodanig geplaatst worden dat hij nergens een temperatuur bereikt die 50°C hoger is dan de kamertemperatuur.  De installateur is verantwoordelijk voor de correcte elektrische verbinding en het in acht nemen van de geldende veiligheidsnormen. 34 Richtlijn 2002/40/CE op etiket van elektrische ovens. Norm EN 50304 ENERGY LABEL Energieverbruik convectie Natuurlijk – verwarmingsfunctie: Traditioneel; Energieverbruikverklaring Klasse convectie Hetelucht verwarmingsfunctie: Braden. Dit apparaat voldoet aan de volgende EU Richtlijnen: 73/23/EEG van 19/02/73 (laagspanning) en daaropvolgende wijzigingen; -89/336/EEG van 03/05/89 (elektromagnetische compatibiliteit) en daaropvolgende wijzigingen - 93/68/EEG van 22/07/93 en daaropvolgende wijzigingen - 2002/96/EC Beschrijving van het apparaat Algemeen aanzicht NL Bedieningspaneel GLIJDERS in te schuiven Rooster GRILL positie 5 positie 4 positie 3 Rooster LEKPLAAT positie 2 positie 1 Bedieningspaneel AANZETTEN BEDIENINGSPANEEL Display TIJD en DUUR RegelingTIJD en DUUR START STOP Selectie PROGRAMMA’S TIMER regelen Regelen TEMPERATUUR Display TEMPERATUUR Onmiddellijke TEMPERATUURAANWIJZERS Programmering EINDE KOOKTIJD Programmering KOOKTIJD Regeling KLOK 35 Starten en gebruik NL  Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven minstens een uur leeg te laten functioneren, op maximum temperatuur en met de deur dicht. Nadat u de oven heeft uitgedaan, opent u de ovendeur en lucht u het vertrek. De lucht die u ruikt komt door het verdampen van de middelen die worden gebruikt om de oven te beschermen.  Het “blokkeren van het bedieningspaneel” en de “DEMO Modus” kunt u ook activeren als de display uitstaat. In-/uitschakelen bedieningspaneel Om het bedieningspaneel van de oven uit te schakelen dient u 5 seconden lang de iconen en ingedrukt te houden. U hoort een geluidssignaal en op de TEMPERATUUR display verschijnt “r-0”. Druk opnieuw op deze toetsen om het bedieningspaneel weer te activeren. Het icoon “STOP” blijft altijd actief. DEMO-modus Il forno ha la possibilità di funzionare in modalità DEMO: si disattivano tutti gli elementi riscaldanti, lasciando però operativi i comandi. Om de DEMO modus te activeren moet u tegelijkertijd , drukken op de iconen , en . U hoort een geluidssignaal en op de twee displays verschijnt “demo” “on”. Druk opnieuw op de knop om deze modus uit te schakelen: u hoort een geluidssignaal en op de displays verschijnt “demo” “off”. Instellen klok en timer Na het aansluiten aan het net of na het uitvallen van de stroom knippert de icoon . Voor het instellen van de tijd: 1. druk op de icoon ; 2. regel het uur door middel van de iconen “+” en “-” aan de linkerkant; 3. druk nogmaals op de icoon ; 4. regel de minuten door middel van de iconen “+” en “- ” aan de linkerkant ; Voor eventuele bijstellingen ontsteekt u het bedieningspaneel door te drukken op de icoon op de icoon ; druk en volg de aangegeven procedure. De timer is een kookwekker: als de tijd verstreken is, hoort u een geluid dat of vanzelf na een minuut uitgaat of door uzelf kan worden afgezet door op een willekeurige actieve icoon te drukken. Om de timer in te stellen drukt u op de icoon en voert u dezelfde handelingen als voor het regelen van de klok uit. De icoon geeft aan dat de timer actief is.  De timer heeft niets te maken met het aan- of uitgaan van de oven. 36 De oven starten 1. Ontsteek het bedieningspaneel door te drukken op de . icoon 2. Druk op de icoon van het gewenste kookprogramma. Op de display verschijnen kookduur en temperatuur van het desbetreffende programma. 3. Druk op de icoon “START”. 4. De oven begint voor te verwarmen, de aanwijzers van de temperatuur worden rood. De temperatuur kan gewijzigd worden door middel van de iconen “+” en “-” aan de rechterkant. 3. Een geluidssignaal en de ontsteking van alle temperatuuraanwijzers geven aan dat de voorverwarming compleet is: zet de etenswaren in de oven. 4. Tijdens het koken kunt u nog altijd: - de temperatuur wijzigen door middel van de iconen “+” en “-” aan de rechterkant; - de kooktijd programmeren (zie Programma’s); - de kooktijd onderbreken door op de icoon “STOP” te drukken. 5. Na twee uur gaat de oven automatisch uit: dit is om veiligheidsredenen van te voren ingesteld voor iedere kookfunctie.. U kunt de kooktijd veranderen (zie Programma’s). 6. Wanneer de stroom uitvalt en de oventemperatuur niet te laag is geworden, gaat de oven automatisch terug naar het punt waar het koken is onderbroken. De geprogrammeerde functies worden echter niet onthouden. U dient ze daarom bij het terugkeren van de stroom weer opnieuw in te stellen.  Bij de programma’s FAST COOKING en BARBECUE is geen voorverwarming voorzien.  Zet nooit voorwerpen op de bodem van de oven; u riskeert hiermee het email te beschadigen.  Plaats de ovenschalen altijd op bijgeleverde roosters. Ventilator Om de oven van buiten niet te heet te laten worden, brengt een verkoelingsventilator een luchtstroom teweeg die tussen het bedieningspaneel en de ovendeur naar buiten komt.  Aan het einde van de kooktijd blijft de ventilator draaien totdat de oven voldoende is afgekoeld. Programma’s Kookprogramma’s  Alle programma’s hebben een vooringestelde kooktemperatuur. Deze kan handmatig worden aangepast,en naar wens worden ingesteld tussen de 30°C en de 300°C. Het braadspit NL Voor het activeren van het braadspit (zie afb.) gaat u als volgt te werk: Programma BROOD Gebruik deze functie voor het bakken van brood Zie "Automatische Programma's" voor details. Programma GEBAK OVEN Deze functie is aanbevolen voor het bakken van kwetsbare gerechten (vooral taarten die moeten rijzen) en kleine gerechten die u op 3 hoogtes tegelijkertijd wilt koken. Programma MULTIKOKEN Aangezien de warmte in de hele oven constant is, zorgt de lucht dat de gerechten op gelijkmatige wijze gekookt en gebakken worden. Hier is het mogelijkmaximaal twee roosters tegelijk te gebruiken. Programma TRADITIONELE OVEN Met deze traditionele kookwijze is het beter een enkel rooster te gebruiken. Programma BRADEN Hiermee wordt de rechtstreekse bovenhitte van de grill gecombineerd met de circulatie van de lucht in de oven. Eventueel verbranden van de buitenkant wordt zo vermeden; de warmte dringt gemakkelijker door naar de binnenkant. Kook met de ovendeur dicht. Programma BARBECUE Het koken onder de grill is vooral aan te raden voor gerechten die een hoge en directe temperatuur aan de buitenkant nodig hebben. Kook met de ovendeur dicht. Programma BRAADSPIT Deze functie is optimaal voor het braden aan het braadspit. Kook met de ovendeur dicht. Programma PIZZA Gebruik deze functie voor het bereiden van pizza's. Zie paragraaf "Automatische Programma's" voor details. 1. plaats de lekplaats in positie 1; 2. zet de steun van het braadspit op de 3e stand en steek de vleespen in het gat achterin de oven; 3. activeer het braadspit door middel van de iconen ; is gestart, zal het braadspit stoppen  Als het programma met draaien wanneer u de ovendeur opent. Als u de ovendeur opent als het programma is gestart, houdt het braadspit op met draaien. Automatische kookprogramma's Deze programma's zijn geheel automatisch: de temperatuur en de tijdsduur kunnen vooraf worden ingesteld.  U kunt de kooktijd variëren voor een optimaal en persoonlijk gekozen eindresultaat.  Als de kookfase is bereikt laat de oven 3 geluidssignalen horen.  Open de ovendeur niet teneinde te vermijden dat de tijdsduur en de temperatuur van het koken in de war raken. Programma BROOD Voor de beste resultaten raden wij u aan de volgende aanwijzingen nauwkeurig te volgen: • houd u zich aan het recept; • maximum gewicht per bakplaat; • vergeet niet 1 dl water op de bodem van de oven te plaatsen en het bakproces te beginnen in een koude oven; • het deeg moet voor 1 tot 1½ uur op kamertemperatuur rijzen, dit hangt af van de temperatuur in het vertrek, totdat het deeg vardubbeld is van volume. Recept voor BROOD : 1 bakplaat van 1000g Max, onderste ovenstand 2 bakplaten van 1000g Max, onderste stand en in het midden Recept voor 1000g deeg : 600g meel, 350g water, 10g zout, 25g verse gist (of 2 zakjes bakpoeder) Procedure:Meng het meel en het zout in een grote bak. 37 NL • • • • • • • • • • • • • Week de gist met lauw water (ongeveer 35 graden). Maak een kuil in het meel. Giet er het mengsel van water en gist in Kneed het geheel totdat een homogeen deeg is gevormd dat niet plakkerig is, door het deeg 10 minuten lang met de palm van de hand plat te drukken en vervolgens weer dicht te vouwen. Vorm een bal en laat het voor ongeveer 1 tot 1½ uur rijzen (totdat het verdubbeld is), bedekt met een plastic vel. Verdeel de bal om de verschillende broden te krijgen. Leg ze op ovenpapier op de bakplaat. Bestrooi de broden met meel. Maak sneden in de broden. Zet 1 dl koud water op de bodem van de oven. Voor het reinigen kunt u het beste water en azijn gebruiken. Zet ze koud in de oven Start het kookprogramma PANE Aan het einde van de baktijd laat u de broden rusten op een rooster totdat ze geheel zijn afgekoeld. Programma PIZZA Voor de beste resultaten raden wij u aan de volgende aanwijzingen nauwkeurig te volgen: • houd u zich aan het recept; • het gewicht van het deeg moet tussen de 500g en de 700g liggen. • vet de bakplaat in. • B.v.: het is 9:00 uur en u programmeert een duur van 1 uur en 15 minuten. Het programma stopt automatisch om 10:15 uur. Programmeren van een uitgestelde kooktijd , en volg de procedure van de duur 1. Druk op de icoon van punt 1 t/m 4. en regel de eindtijd door middel 2. Druk dan op de icoon van de iconen “+” en “-” aan de linkerkant. om de instelling op te slaan. 3. Drukt u op de icoon 4. Druk op de icoon “START” om de programmering te activeren. 5. Als de ingestelde tijd is verstreken verschijnt op de TEMPERATUUR display het woord END en hoort u een geluidssignaal. • B.v.: het is 9:00 uur, u programmeert een duur van 1 uur en 15 minuten en de eindtijd om 12:30. Het programma zal automatisch om 11:15 beginnen. en knipperen om aan te geven dat een De iconen programmering gaande is. Op de display TIJD en DUUR verschijnen om de beurt de tijd en de eindtijd van het programma. Om een programmering te onderbreken drukt u op de icoon “STOP”.  Als u een kookprocedure selecteert wordt de icoon actief, maar niet de icoon . Als u een kookduur instelt Recept voor de PIZZA : 1 bakplaat, lage ovenstand, oven koud of warm Recept voor 3 pizza's van ongeveer 550g : 1000g meel, 500g water, 20g zout, 20g suiker, 10cl Olijfolie, 20g verse gist (of 2 zakjes bakpoeder). • Rijzen op kamertemperatuur : 1 uur • In koude of warme oven zetten • Start het programma PIZZA wordt de icoon programmeren. De kooktijd programmeren  Bij de functies BRAADSPIT, BARBECUE of BRADEN in het bijzonder wanneer u het braadspit gebruikt, raden wij u aan de lekplaat op stand 1 te zetten om eventueel vet of jus op te vangen.  De programmering is alleen mogelijk wanneer een kookprogramma is geselecteerd. De duur programmeren Druk op de icoon ,, en dan: 1. Regel door middel van de iconen “+” en “-” die zich aan de linkerkant bevinden. , om de instelling op te slaan. 2. Drukt u op de icoon 3. Druk op de icoon “START” om de programmering te activeren. 4. Als de ingestelde tijd is verstreken verschijnt op de display TEMPERATUUR het woord END en hoort u een geluidssignaal. 38 actief, en kunt u een uitgestelde kooktijd Praktische kooktips  Gebruik voor het koken met de heteluchtoven nooit de standen 1 en 5: de hete lucht zou fijne gerechten kunnen verbranden. MULTIKOKEN • Gebruik de standen 2 en 4, en plaats de gerechten die meer warmte nodig hebben op stand 2. • Plaats de lekplaat op de onderste stand en de grill op de hoogste. BARBECUE • Plaats de grill op stand 3 of 4, plaats de gerechten op het midden van de grill. • Wij raden aan de temperatuur op maximum te zetten. Het is normaal dat het bovenste verwarmingselement niet constant aan blijft: zijn werking wordt geregeld door een thermostaat. Kooktabel NL Programma's Gerechten Vruchtentaart (harde bodem) ja 180 ja 180 40-50 Cakejes 0,7 1 of 2 ja 170-180 45-55 Kleine cakejes op 2 roosters 0,7 1 en 3 ja 180-190 20-25 Cake 0,6 1 of 2 ja 160-170 30-40 Soesjes op 3 roosters 0,7 1 en 2 en 4 ja 180-190 20-25 Koekjes op 3 roosters 0,7 1 en 2 en 4 ja 180 20-25 Gevulde flensjes 0,8 1 ja 200 30-35 Schuimgebak op 3 roosters 0,5 1 en 2 en 4 ja 90 180 Kaaskoekjes 0,5 1 ja 210 20-25 1 en 3 ja 220-230 20-25 1 en 3 ja 180 30-35 1 en 3 ja 170 20-25 1+1 1 en 3 ja 200-210 65-75 Lamsvlees 1 1 ja 190-200 45-50 Makreel 1 1 ja 180 30-35 Lasagne 1 1 ja 190-200 35-40 Soesjes op 2 roosters 1 en 3 ja 190 20-25 Koekjes op 2 roosters 1 en 3 ja 190 10-20 Kaaskoekjes op 2 roosters 1 en 3 ja 210 20-25 Hartige taarten 1 en 3 ja 200 20-30 ja 200-210 70-80 60-70 Eend 1,5 1 Kip 1,5 1 ja 200-210 Kalfs- of runderrollade 1 1 ja 200 70-75 Varkensrollade 1 1 ja 200-210 70-80 Koekjes (kruimeldeeg) - 1 ja 180 15-20 Vruchtentaart (harde bodem) 1 1 ja 180 30-35 Gegrilde kip 1,5 2 nee 210 55-60 1 2 nee 200 30-35 Kip aan het spit (indien braadspit aanwezig) 1,5 - nee 210 70-80 Eend aan het spit (indien braadspit aanwezig) 1,5 - nee 210 60-70 Kalfs- of runderrollade 1 2 nee 210 60-75 Varkensrollade 1 2 nee 210 70-80 Lamsvlees 1 2 nee 210 40-45 0,5 1 ja 200 20-25 1 3 nee 300 15-20 Tong en inktvis 0,7 3 nee 300 10-15 Calamari- en garnalenspiesjes 0,7 3 nee 300 8-10 Kabeljauwfilet 0,7 3 nee 300 10-15 Gegrilde groenten 0,5 2 of 3 nee 300 15-20 Kalfsbiefstuk 0,8 3 nee 300 15-20 Worstjes 0,7 3 nee 300 15-20 Hamburgers n.° 4 of 5 3 nee 300 10-12 Tosti (of geroosterd brood) n.° 4 of 6 3 nee 300 3-5 1 - nee 300 70-80 Inktvis Braden Focaccia-brood Makreel Barbecue Kip aan het spit (indien braadspit aanwezig) Lam aan het spit (indien braadspit aanwezig) Braadspit 25-35 1 of 2 1 of 2 Gebakken kip + aardappels Traditionele oven Kooktijd (minuten) 1 Pizza op 2 roosters Vruchtentaarten (harde/zachte bodem) op 2 roosters Cake op 2 roosters (op lekplaat) Multikoken Aangeraden temperatuur (°C) 0,5 Vruchtentaart Gebak oven Gewicht Roosterstanden Voorverwarmen (kg) 1 - nee 300 70-80 Kip aan het spit 1.5 - no 270 70-80 Eend aan het spit 1.5 - no 270 60-70  De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. De voorverwarming van de oven is door de fabriek ingesteld en kan niet handmatig worden gewijzigd. 39 Voorzorgsmaatregelen en advies NL  Dit apparaat voldoet aan de geldende internationale veiligheidsvoorschriften. Deze aanwijzingen zijn geschreven voor uw veiligheid en u dient ze derhalve goed door te nemen. Algemene veiligheidsmaatregelen • Dit apparaat is vervaardigd voor niet-professioneel gebruik binnenshuis. • Het apparaat dient niet buitenshuis te worden geplaatst, ook niet in overdekte toestand. Het is erg gevaarlijk als het in aanraking komt met regen of als het onweert. • Maak gebruik van de handgrepen aan de zijkant van de oven als u het apparaat moet verplaatsen. • Raak de oven niet blootsvoets of met natte handen of voeten aan. • Het apparaat dient om gerechten te koken. Het mag uitsluitend worden gebruikt door volwassenen en alleen volgens de instructies die beschreven staan in deze handleiding. • Gedurende het gebruik van de oven worden de verwarmingselementen en enkele delen van de ovendeur heet. Raak er niet aan en houd de kinderen op een afstand. • Voorkom dat elektrische snoeren van andere kleine keukenapparaten op warme delen van de oven terechtkomen. • Laat de ventilatieopeningen en warmteafvoer vrij. • Pak het handvat van de ovendeur alleen in het midden vast: aan de zijkanten zou het heet kunnen zijn. • Gebruik altijd ovenwanten om gerechten in de oven te zetten en eruit te halen. • Plaats geen aluminiumfolie op de bodem van de oven. • Plaats geen brandbaar materiaal in de oven: als de oven plotseling aan zou worden gezet, zou dit vlam kunnen vatten. • Haal de stekker nooit uit het stopcontact door aan het snoer te trekken. • Maak de oven niet schoon of voer geen onderhoud uit als de stekker nog in het stopcontact zit. • Als de oven defect is, mag u nooit aan het interne systeem sleutelen om een reparatie proberen uit te voeren. Neem contact op met de Technische Dienst (zie Service). 40 • Plaats geen zware voorwerpen op de open ovendeur. Afvalverwijdering • Verwijderen van het verpakkingsmateriaal: houdt u aan de plaatselijke normen, zodat het verpakkingsmateriaal hergebruikt kan worden. • De Europese Richtlijn 2002/96/EC over Vernietiging van Electrische en Electronische Apparatuur (WEEE), vereist dat oude huishoudelijke electrische apparaten niet mogen vernietigd via de normale ongesorteerde afvalstroom. Oude apparaten moeten apart worden ingezameld om zo het hergebruik van de gebruikte materialen te optimaliseren en de negatieve invloed op de gezondheid en het milieu te reduceren. Het symbool op het product van de “afvalcontainer met een kruis erdoor” herinnert u aan uw verplichting, dat wanneer u het apparaat vernietigt, het apparaat apart moet worden ingezameld. Consumenten moeten contact opnemen met de locale autoriteiten voor informatie over de juiste wijze van vernietiging van hun oude apparaat. Energiebesparing en milieubesef • Door de oven te gebruiken vanaf het late middaguur tot aan de vroege ochtend zorgt u ervoor dat uw elektriciteitscentrale minder wordt belast tijdens het ‘spitsuur’. De optie waarmee u programma’s voorprogrammeert, in het bijzonder de “uitgestelde kooktijd” (zie Programma’s) en de “verlate automatische reiniging” (zie Onderhoud en verzorging), kunnen u hierbij helpen. • Houdt bij de functie GRATINEREN altijd de ovendeur dicht: dit om betere resultaten te bereiken en voor een betere energiebesparing (circa 10%). • Houdt de afdichtingen altijd schoon zodat ze goed aansluiten op de deur en er geen hitte vrij kan komen. Onderhoud en verzorging De elektrische stroom afsluiten Sluit altijd eerst de stroom af voordat u tot enige handeling overgaat. Schoonmaken van de oven • De buitenkant, dus zowel het email en het roestvrij staal als de rubberen afdichtingen, kunnen met een spons en een sopje worden afgenomen. Als de vlekken moeilijk te verwijderen zijn, kunt u een speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Na het reinigen dient u alles goed af te spoelen en te drogen. Gebruik geen schuurmiddelen of bijtende producten. • De binnenkant van de oven kunt u het beste direct na gebruik schoonmaken, als hij nog lauw is. Gebruik warm water en een schoonmaakmiddel, spoel vervolgens af en droog met een zachte doek. Gebruik geen schuurmiddelen. • De accessoires kunnen gewoon worden afgewassen (eventueel ook in de vaatwasser).  Gebruik nooit stoom- of hogedrukreinigers voor het reinigen van het apparaat. De ovendeur reinigen Reinig het glas van de deur met een spons en niet schurende producten. Droog met een zachte doek. Gebruik geen ruwe schurende materialen of scherpe schrapertjes die het oppervlak zouden kunnen krassen waardoor als gevolg het glas zou kunnen barsten. U kunt voor een grondige reiniging de ovendeur verwijderen: 1. open de deur volledig (zie afbeelding). 2. til de hendeltjes op die zich aan de scharnieren bevinden en draai ze (zie afb.); F Controleer de afdichtingen NL Controleer regelmatig de staat van de afdichting rondom de ovendeur. In het geval de afdichtingen beschadigd zijn, dient u zich tot de dichtstbijzijnde Technische Dienst te wenden (zie Service). Gebruik de oven niet voordat de reparatie is uitgevoerd. Vervangen van het lampje Voor het vervangen van het ovenlampje: 1. Schroef het glazen lampenkapje los. 2. Schroef het lampje los en vervang het met eenzelfde soort lampje: sterkte 25W, fitting E 14. 3. Plaats het deksel er weer op (zie afb.). Service Belangrijk: Het apparaat is voorzien van een diagnostisch systeem dat eventuele storingen opspoort. Deze kunt u op de display aflezen, b.v..: “ER” gevolgd door nummers. In dit geval moet u de technische dienst inschakelen. Dit dient u door te geven: • het bericht dat op de TEMPERATUUR display verschijnt • het model oven (Mod.) • het serienummer (S/N) Deze informatie bevindt zich op het typeplaatje op het apparaat en/of op de verpakking. 3. pak de deur aan de zijkanten beet en sluit hem langzaam, maar niet helemaal. Druk op de klemmen F, trek dan de deur F naar u toe en haal hem uit zijn voegen (zie afbeelding). Zet de deur weer op zijn plaats door deze handelingen in omgekeerde volgorde uit te voeren. 41
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Indesit FP T5.1 Gebruikershandleiding

Categorie
Ovens
Type
Gebruikershandleiding