Tefal QB300138 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
Temperatuurstand
1
30
°C
86
° F
Temperatuurstand
2
60
°C
140
°F
Temperatuurstand
3
90
°C
194
°F
Temperatuurstand
4
120
°C
248
°F
Temperatuurstand
5
150
°C
302
°F
Temperatuurstand
6
180
°C
356
°F
Temperatuurstand
7
200
°C
392
°F
Temperatuurstand
8
240
°C
464
°F
Temperatuurstand
9
270
°C
518
°F
Omrekentabel temperaturen / thermostaten
Tip: Om het equivalent te vinden van de gewenste thermostaat in °C, vermenigvuldigt u
het cijfer met 3.
tl
theelepel
el
eetlepel
Lijst afkortingen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
Onmisbaar
Pannenkoekenbeslag
Soezendeeg
Scones
Kruimeldeeg
Zanddeeg
Frans brood
Granenbrood
Bijzondere momenten
Moelleux van chocolade
Citroencake
Gemarmerde cake
Schuimtaart met citroen
Schuim
Clafoutis met vruchten
Voorafjes
Kaastaart
Plaatkoek
Mayonaise
Glaasjes tomaat & basilicum
Groentenmuffins
Hartige cake
Snelle hartige gerechten
Quiche lorraine
Koolsla
Vulling
Lentequiche
Hartige taart met kip
Pizzadeeg
Pizza Regina
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe de eieren, de melk, de suiker, de boter en de zaden van het vanillestokje*
in de kom van de blender. Meng dit gedurende 30 seconden op snelheid 2.
2- Terwijl de blender ingeschakeld blijft, voegt u geleidelijk de bloem toe, via de
opening in het deksel, totdat u een mooi glad deeg hebt.
3- Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast.
4- Voeg boter in een pan en bak uw pannenkoeken één voor één, en let goed op
de gaartijd.
5- Ziezo, klaar! Eet smakelijk.
*Om de zaden uit het vanillestokje te halen, neemt u een goed mes om het stokje in
twee te snijden, in de lengte. Scheid de twee stukken en schraap het binnenste uit
uw vanillestokje met het lemmet van uw mes.
4 eieren
50 cl melk
60 g suiker
40 g boter
½ vanillestokje
180 g bloem
Pannenkoekenbeslag
Voor een gezellige avond met familie of
vrienden: organiseer een
pannenkoekenfeestje! Zoet, hartig of beide, aan
u de keuze!
5 minuten
5 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe het water, de boter en het zout in een pan en breng het aan de kook.
Voeg vervolgens de bloem toe en roer krachtig met een houten spatel. Laat het
deeg gedurende 2 minuten uitdrogen* op een zacht vuur en giet het dan over in
de roestvrijstalen kom van Wizzo.
2- Installeer de k-klopper en meng de bereiding op snelheid 1 gedurende 5
minuten. Voeg de eieren één voor één toe en meng alles op snelheid 3. Zet deze
bereiding aan de kant in een kom.
3- Vorm de soezen tot de grootte van een noot met twee lepels of een
garneerspuit en versier ze met suikerparels.
4- Plaats ze 25 minuten in de oven op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
Verwarm de oven voor op 180°C.
*Een deeg laten uitdrogen betekent het lichtjes opwarmen om overtollig water of
vocht weg te nemen. Bewerk het beslag daarvoor krachtig met een houten spatel.
Als u door een heen-en-weerbeweging merkt dat het deeg niet meer aan de kom
kleeft, betekent dit dat het goed is uitgedroogd.
170 ml water
130 g boter
1 snufje zout
200g bloem
170 ml melk
Soezendeeg
Het moeilijkste is niet om ze te maken, maar
om er vanaf te blijven als ze klaar zijn!
Versierd met suikerparels voor hu isgemaakte
suikersoesjes, een perfect idee om ze op
smaak te brengen!
25 minuten
30 minuten
40 kleine soezen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Week de rozijnen in een kleine kom met een eetlepel rum of water gedurende
50
minuten, om ze te doen opzwellen.
2- Voeg de bloem, de gist, het zout, de suiker en de boter in de roestvrijstalen
kom van Wizzo, voorzien van de kneedarm. Meng op snelheid 2 gedurende 3
minuten, en ga dan over op snelheid 1 alvorens het ei, de melk en de uitgelekte
rozijnen toe te voegen. Meng alles totdat het deeg mooi glad wordt.
3- Bestrooi uw werkblad met bloem en spreid er het deeg op uit met een dikte
van 1 cm, met een deegrol. Snij dan met een steekvorm of een glas cirkels met een
doorsnede van 5 cm en leg ze op een bakplaat, vooraf bedekt met vetvrij papier.
4- Smeer de scones in met een mengsel van eigeel en melk.
5- Plaats ze in de oven en laat ze gedurende 12 minuten bakken, in een
voorverwarmde oven van 180°C, totdat ze mooi goudbruin zijn en voldoende
uitgezet.
50 g rozijnen
1 el rum
225 g bloem
1 el bakpoeder
Zout
25 g suiker
75 g boter
1 ei
5 cl melk
Voor het eigeellaagje:
1 eidooier
Melk
Scones
Voor het vieruurtje of als ontbijt met wat
confituur en slagroom, om heerlijk te genieten
zoals de Britten !
12 minuten
15 minuten
6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe de bloem, de boter, het zout en de peper in de roestvrijstalen kom van
Wizzo.
2- Installeer de k-klopper en het deksel, zet het apparaat dan op snelheid 1
gedurende 3 minuten, zodat u een mooie crumble* krijgt.
3- Voeg het water of het ei toe terwijl het apparaat ingeschakeld blijft, totdat het
deeg een mooie bal vormt.
4- Bedek het deeg en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
5- Spreid het deeg uit met uw deegrol. Ziezo, uw kruimeldeeg is klaar om te
worden versierd en gebakken!
*Een crumble deeg is kruimelig.
200 g bloem
100 g boter
Zout
Peper
50 ml water of 1 ei
Kruimeldeeg
De onverwoestbare klassieker, een van de
basisrecepten in de keuken: kruimeldeeg. Dankzij
dit recept hebben quiches en taarten geen
geheime n meer voor u!
10 minuten
10 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe de bloem, de boter, de poedersuiker en het zout in de roestvrijstalen kom.
Bevestig de k-klopper en het deksel op de Wizzo en laat het apparaat 2 minuten
draaien op snelheid 1.
2- Voeg het water of het ei toe terwijl het apparaat ingeschakeld blijft, totdat het
deeg een mooie bal vormt.
3-Bedek het deeg en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
4- Spreid het deeg met uw deegrol uit en snij het vervolgens met een steekvorm.
Plaats de kleine zandtaartjes in uw voorverwarmde oven op 180°C, gedurende
minstens 10 minuten.
5- Ook al zijn de zandtaartjes nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, dat
kan geen kwaad, ze worden hard als ze afkoelen En smullen maar!
In plaats van kleine zandtaartjes kunt u dit deeg ook gebruiken voor een fruittaart
of een chocoladetaart.
300 g bloem
180 g boter
110 g poedersuiker
1 snufje zout
1 ei
Zanddeeg
De grote klassieker van de patisserie:
zanddeeg! Ideaal voor een taartje met rode
vruchten, chocolade of citrusfruit.
10 minuten
10 minuten
8/10 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Voeg de bloem, het zout en de bakkersgist in de roestvrijstalen kom, installeer
vervolgens de deeghaak en het deksel op de Wizzo. Laat de machine enkele
seconden draaien op snelheid 1 om de bereiding goed te mengen.
2- Voeg lauw water toe via de opening in het deksel, kneed dan gedurende 8
minuten, nog steeds op snelheid 1.
3- Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 30 minuten rusten bij
kamertemperatuur, zodat het rijzen kan beginnen.
4- Kneed het deeg vervolgens met de hand en maak er een bal van die u op de
met boter ingevette en met bloem bestrooide ovenplaat legt. Laat het deeg een
tweede keer rijzen ongeveer 1 uur op een warme plaats.
5- Maak met een mes inkepingen in de bovenkant van het brood, en bestrijk het
met een penseel met lauw water.
6- Zet uw brood in de oven, met een kommetje water erbij. Zo krijgt u een mooie,
goudkleurige korst.
7- Laat 40 minuten bakken in uw voorverwarmde oven op 240°C.
De bakkersgist mag nooit rechtstreeks in contact komen met de suiker of het zout,
want dat verhindert de werking van de gist.
500 g bloem
320 ml lauw water
10 g droge bakkersgist of
20 g verse gist
1 afgestreken el zout
Frans brood
Basisvoedingsmiddel in de Franse keuken, lees
hier hoe u uw eigen brood kunt maken! Zacht
of krokant, aan u de keuze.
40 minuten
15 minuten + 1h30 laten rusten
een brood van 800 g
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Voeg de bloem, het zout en de bakkersgist in de roestvrijstalen kom, installeer
vervolgens de deeghaak en het deksel op Wizzo. Laat de machine enkele seconden
draaien op snelheid 1 om de bereiding mooi glad te maken.
2- Voeg water toe via de opening in het deksel en kneed gedurende 8 minuten op
snelheid 1.
3-Dek het deeg af met een doek en laat 15 minuten rusten op een warme plaats
zodat het kan beginnen te rijzen.
4- Leg het deeg op een bebloemd vlak. Maak het plat met de hand en vorm een
vierkant. Plooi de hoeken naar het midden en maak het deeg opnieuw plat,
waarna u alles nog eens herhaalt.
5- Maak een lang brood. Leg het brood dat u zo hebt verkregen, in een vorm van
25 cm lang. Bevochtig de bovenkant van het brood een beetje en bestrooi met
havermout. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een
warme plaats.
6- Maak vervolgens een inkeping van 1 cm diep over de hele lengte van het
brood.
7- Zet het brood in een voorverwarmde oven van 240°C samen met een
kommetje water om de korst mooi goudgeel te laten kleuren.
8- Laat 30 minuten bakken, afkoelen en eet smakelijk!
500 g speciale bloem
voor granenbrood
1 afgestreken el zout
10 g droge bakkersgist
300 ml lauw water
Havermout om over het
brood te strooien
Granenbrood
Voor het gezin of voor 1 persoon, ontdek de
smaak van zelf gemaakt brood. En om
helemaal me e te zijn voegt u maanzaad of
sesamzaad toe vóór het bakken!
30 minuten
15 minuten + 1h30 laten rusten
een brood van 800 g
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Smelt de chocolade samen met de boter, au bain-marie of in de magnetron.
Roer alles glad en zet opzij in een kom.
2- Scheid het eiwit van de eieren en zet eveneens opzij.
3- Doe de eidooiers, de suiker, het zout, de room, de vanillesuiker en het mengsel
van gesmolten chocolade en boter in de roestvrijstalen kom van Wizzo, voorzien
van de k-klopper en het deksel. Verhoog de snelheid stelselmatig van 1 tot 3
gedurende 1 minuut zodat het deeg mooi glad wordt.
4- Zet het apparaat op snelheid 2 en voeg de gist, de amandelpoeder en ook de
bloem toe en meng opnieuw op snelheid 3. Zet opzij in een grote slakom.
5- Reinig de kom van de Wizzo en installeer de garde. Klop het eiwit tot schuim
op snelheid 4 gedurende 1 minuut en 20 seconden. Schep het opgeklopte eiwit
voorzichtig met een plastic spatel door het chocolademengsel.
6- Giet het mengsel in een springvorm, die met bloem is bestrooid, en zet het
gedurende 35 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
Prik met een mes om de gaarheid te controleren. Als het lemmet schoon blijft, is uw
taart klaar! Opgelet, deze techniek werkt niet om de gaarheid van een fondant te
controleren.
200 g pure chocolade
125 g boter
4 eieren
150 g suiker
1 snufje zout
20 cl vloeibare room
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
50 g amandelpoeder 125 g
bloem
Moelleux van chocolade
Het ideale recept voor liefhebbers van
chocola! Smeltend en genereus naar
believen, voeg slagroom of Engelse room bij
deze moelleux voor nog meer culinair genot.
35 minuten
25 minuten
8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Was de citroen en rasp de schil dan fijn met een dunschiller of een
citroentrekker. Knijp de citroen uit om het sap eruit te halen.
2- Voeg de eieren, de suiker, de schil en het zout in de roestvrijstalen kom,
uitgerust met de garde en het deksel. Start op snelheid 1 en verhoog de snelheid
tot 3 gedurende 1 minuut.
3- Voeg de melk en het citroensap toe, meng dan opnieuw totdat de bereiding
mooi glad wordt.
4- Vervang de garde door de k-klopper en start de Wizzo op snelheid 3. Voeg de
bloem, gist en boter toe en meng alles gedurende 1 minuut.
5- Giet het deeg in een cakevorm en laat ongeveer 45 minuten bakken in uw
voorverwarmde oven van 180° C.
Prik met een mes om de gaarheid te controleren. Als het lemmet schoon blijft, is uw
cake klaar!
1 onbehandelde citroen
3 eieren
175 g suiker
Zout
10 cl melk
200g bloem
1 el bakpoeder
80 g gesmolten boter
Citroencake
De frisheid van een citroen in een smeuïge en
luchtige cake! Probeer het ook eens met munt
en schik enkele verse muntblaadjes op de
plakjes cake alvorens op te dienen.
45 minuten
15 minuten
6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Voeg de bloem, de gist, de suiker, de vanillesuiker en de boter in de
roestvrijstalen kom van Wizzo, voorzien van de kneedarm. Meng dit gedurende 3
minuten op snelheid 2.
2- Voeg de eieren toe en ga naar snelheid 3 gedurende 1 minuut ongeveer totdat
u een glad deeg hebt.
3- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet 2/3 van het deeg in de vorm.
4- Voeg de cacao toe aan het deeg en meng gedurende 30 seconden op snelheid
3.
5- Giet de rest van het deeg in de bakvorm en meng snel zodat het deeg zich
vermengt.
6- Zet ongeveer 55 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
Prik met een mes om de gaartijd te verifiëren. Als het lemmet proper blijft, is uw
taart klaar!
175 g bloem
1 zakje bakpoeder
200 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
175 g boter
3 eieren
15 g ongesuikerde
cacaopoeder
Gemarmerde cake
Het effect van deze cake wordt pas zichtbaar
als u hem snijdt, en nog meer als u hem proeft!
Met de combinatie van cacao- en
vanillesmaken valt deze cake meteen in de
smaak, bij groot en klein!
55 minuten
15 minuten
6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Bereid het deeg: voeg de bloem, de boter in kleine blokjes, het
amandelpoeder, de poedersuiker en het zout in uw kom, uitgerust met de k-
klopper, en plaats dan het deksel op de kom. Laat gedurende 3 minuten werken op
snelheid 3. Wanneer het mengsel begint te verkruimelen, voegt u het ei toe aan de
bereiding, en laat het draaien totdat het deeg een bal vormt. Laat het deeg dan 1
uur rusten in de koelkast.
2- Bereid de garnering: was en droog de citroenen. Rasp hun schil en pers ze. Doe
de eieren, de suiker, de gesmolten boter, het sap en de schil van de citroenen in
de roestvrijstalen kom, voorzien van de garde en het deksel. Klop dan op snelheid
1 tot 3 totdat het mengsel mooi glad is.
3- Vet een taartvorm met een doorsnede van 28 cm in met boter. Spreid het
deeg hierin uit met een dikte van 4 mm en prik erin met een vork. Bedek de vorm
met vetvrij papier, en leg daarop peulvruchten. Bak het deeg gedurende 10
minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C. Verwijder het papier en de bonen.
Giet de garnituur op de taartbodem en laat ongeveer 25 minuten verder bakken
op 180°C.
4- Bereid het schuim: klop het eiwit op snelheid 3 in uw kom, uitgerust met de
garde en het deksel. Na 45 seconden voegt u de suiker toe, terwijl u blijft kloppen.
Zet de snelheid op 4 gedurende 2 minuten. Verdeel het schuim met behulp van
een lepel of een garneerspuit over de gebakken taart. Zet de taart nog enkele
minuten in de oven om het schuim mooi te laten kleuren.
Voor het deeg:
250 g bloem
125 g boter
30 g amandelpoeder
80 g poedersuiker
1 snufje zout
1 ei
Voor de garnering:
6 eieren
300 g suiker
3 onbehandelde citroenen
50 g gesmolten boter
Voor het schuim:
3 eiwitten
120 g poedersuiker
1 snuifje zout
Schuimtaart met citroen
Ontdek het perfecte huwelijk tussen de zure
smaak van een gele citroen en de zachtheid
van het Italiaanse schuim . Een waar genot, dat
u ook met andere citrusvruchten kunt
bewerkstelligen!
40 minuten
30 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Klop het eiwit op snelheid 3 in de roestvrijstelen kom van Wizzo, uitgerust met
de garde en het deksel.
2- Na 45 seconden voegt u de suiker toe, terwijl u blijft kloppen. Meng dit
gedurende 2 minuten op snelheid 4.
3- Pocheer uw schuim met een lepel of garneerspuit zodat ze een doorsnede
hebben van ongeveer 3 cm, op een bakplaat bekleed met vetvrij papier.
4- Zet 2 uur in uw voorverwarmde oven van 90°C.
Voor een smeuïge textuur binnenin en een krokant laagje aan de buitenkant
vermindert u de baktijd met ongeveer een uur.
3 eiwitten
citroensap
125 g suiker
1 snufje zout
Schuim
Ideaal bij de koffie of gewoon als tussendoortje
als u zin hebt, pure verwennerij voor uw
smaakpapillen!
10 minuten
4/6 personen
2 uur
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Was, schil en snij het fruit in kleine blokjes. Smeer een springvorm* in met
boter, bestrooi met bloem en leg het fruit erin.
2- Installeer uw blender op de Wizzo, voeg dan de eieren, melk en suiker toe.
Laat gedurende 30 seconden draaien op snelheid 2, voeg dan geleidelijk de bloem
toe. Laat nog enkele seconden draaien.
3- Giet deze bereiding over het fruit en zet ongeveer 40 minuten in uw
voorverwarmde oven van 180°C.
*Een springvorm is over het algemeen rond of ovaal, met hoge randen, en wordt
gebruikt voor de bereiding van cakes, taarten of clafoutis.
300 g fruit naar keuze
(appels, peren, kersen,
pruimen…)
2 eieren
15 cl melk
50 g suiker
200 g room
75 g bloem
Clafoutis met vruchten
Een verrassend en heerlijk recept voor
seizoensfruit, te serveren met een bolletje ijs
voor de lekkerbekken!
40 minuten
15 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Voeg het water, de boter en het zout in een kom en breng het aan de kook. Voeg
de bloem toe en roer krachtig met een spatel. Laat het beslag gedurende 2 minuten
uitdrogen op een zacht vuur en giet het dan over in de Wizzo-kom van roestvrij staal.
2-Installeer de k-klopper op de Wizzo en meng op snelheid 1 gedurende 5 minuten.
Voeg de eieren één voor één toe en meng op snelheid 3. Zodra de bereiding mooi
glad is, voegt u 2/3 van de comté, de muskaat toe en meng gedurende 20 seconden.
3- Vorm uw soezen met een lepel of garneerspuit op een bakplaat en bestrooi ze
met de rest van de comté.
6- Zet gedurende 20 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
*Een beslag laten uitdrogen betekent het lichtjes opwarmen om overtollig water of
vocht weg te nemen. Bewerk het beslag daarvoor krachtig met een houten spatel. Als
u door een heen-en-weerbeweging merkt dat het beslag niet meer aan de kom kleeft,
betekent dit dat het goed is uitgedroogd.
250 ml water
80 g boter
Zout
150 g bloem
150 g geraspte com
1 snuifje nootmuskaat
Ontdek ons recept voor traditionele kaastaart
met comté! Vergeet ze niet te tellen vooraleer
u ze op tafel zet, want ze zullen er niet lang
blijven staan!
Kaastaart
20 minuten
15 minuten
4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe de bloem, de olijfolie, de gist, het zout, de peper in de roestvrijstalen kom,
uitgerust met de deeghaak. Plaats het deksel op de Wizzo en laat hem draaien op
snelheid 1.
2- Giet lauw water erbij en kneed gedurende 5 minuten, nog steeds op snelheid 1.
Voeg de gesneden blokjes olijven en de tijm toe, kneed dan opnieuw (snelheid 1)
gedurende enkele seconden totdat u een mooi glad geheel hebt.
3- Laat 40 minuten rijzen op een warme plaats.
4- Spreid het deeg met een rol en maak inkepingen met een mes. Laat opnieuw
gedurende 40 minuten rijzen.
5- Zet ongeveer 20 minuten in uw voorverwarmde oven van 200°C.
400 g bloem
5 cl olijfolie
10 g droge bakkersgist of
20 g verse gist
1 tl zout
1 tl peper
10 ontpitte olijven
1 el tijm
240 ml lauw water
Proef de zon met dit recept voor plaatkoek
met olijven. U kunt nog gedroogde tomaten of
geitenkaas toevoegen, volgens uw persoonlijke
smaak...
Plaatkoek
20 minuten
10 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Doe de eidooier, de mosterd, de azijn, het zout en de peper in de
roestvrijstalen kom, voorzien van de garde en het deksel.
2- Laat draaien op snelheid 4, terwijl u een beetje olie erbij giet. Zodra die goed is
opgenomen in de bereiding, laat u het apparaat nog enkele seconden draaien
zodat de mayonaise goed opkomt.
3- Uw mayonaise is klaar! Doe hem in een kom, zet die dan opzij in de koelkast
alvorens op te dienen.
1 eidooier
1 el mosterd
1 tl azijn
Zout
Peper
20 cl olie
Mayonaise
De ideale huisbereide specerij voor uw rauwkost
en koude vlees bereidingen! Voeg en ke le steeltjes
bieslook of zeste van citroen toe en u krijgt een
he erlijke saus voor gegrilde vis!
-
5 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Installeer uw blender op de Wizzo. Voeg de gepelde* en ontpitte tomaten toe,
de grof gesneden gekookte paprika, de olijfolie en de helft van de
basilicumblaadjes. Mix gedurende 1 minuut en verhoog de snelheid stelselmatig
van 1 tot 4. Voeg zout en peper toe volgens uw smaak.
2- Giet de xeresazijn, de room, het zout en de peper in de roestvrijstalen kom,
voorzien van de garde en het deksel. Zet op snelheid 4 en klop totdat de room
goed stevig is (ongeveer 1 minuut en 30 seconden). Voeg de rest van de
fijngesneden basilicum toe aan de bereiding. Breng indien nodig op smaak.
3- Giet het tomatensap in glaasjes en voeg een lepel room toe alvorens op te
dienen en uw gasten omver te blazen!
*Om de tomaten te pellen verwijdert u hun steel, daarna snijdt u een kruis op de
bovenkant. Leg ze 10 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en
dompel ze meteen in koud water om de garing te stoppen. U zult zien dat de pel
heel makkelijk loskomt!
400 g tomaten, gepeld en
ontpit
2 rode paprika's
14 basilicumblaadjes
3 el olijfolie
1 el xeresazijn
20 cl vloeibare volle room
(30% vetgehalte), heel
koud
Zout
Peper
Glaasjes tomaat & basilicum
Verbluf uw gasten met dit lenteglaasje, fris en
licht van smaak! Om het nog lekke rder te
maken dient u op met b roodstengel m et
olijfolie
-
20 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Snij de courgette en de wortel in kleine blokjes.
2- Voeg de bloem, de eieren, de olie, de melk, de komijn, het zout, de peper en de
gist in de roestvrijstalen kom, voorzien van de k-klopper en het deksel. Meng op
snelheid 1 tot 3.
3- Zodra het deeg mooi glad is, voegt u de blokjes groenten toe en mengt u alles
gedurende enkele seconden op snelheid 1.
4- Giet de bereiding in de muffinvormen, voeg de geraspte kaas toe en zet
gedurende 20 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
1 courgette
1 wortel
150g bloem
3 eieren
10cl olie
12 cl melk
1 tl komijn
Zout
Peper
+ 1 tl bakpoeder
Geraspte kaas
Op zoek naar een origineel recept voor de
aperitief, om uw gasten omver te blazen? Wij
hebben het gevonden: muffins met courgette,
wortel en komijn, zo smeuïg a ls u wenst
Groentenmuffins
20 minuten
15 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Voeg de bloem, de eieren, de olijfolie, de witte wijn en de gist in de
roestvrijstalen kom, voorzien van de k-klopper en het deksel. Begin op snelheid 1
en verhoog tot snelheid 3.
2- Voeg de garnering naar uw keuze toe (vlees, gegrilde groenten, kaas...) en
meng enkele seconden op snelheid 1.
3-Giet het mengsel in een cakevorm, die met bloem is bestrooid, en zet het
gedurende 45 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
Prik met een mes om de gaarheid te controleren. Als het lemmet schoon blijft, is uw
cake klaar!
170g bloem
4 eieren
5 cl olijfolie
10 cl witte wijn
10 g bakpoeder
Zout
Peper
Ingrediënten naar keuze:
Olijven, kippenreepjes,
blokjes kaas...
Hartige cake
Een recept voor een hartige cake , aan te
passen volgens uw smaak. Reepjes kip, blokjes
kaas , olijven of gegrilde groentjes: een
compleet smakenpallet!
45 minuten
15 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Bereid uw kruimeldeeg volgens het recept in dit boekje. Spreid het deeg in een
taartvorm met 28 cm doorsnede. Bak het gedurende 10 minuten voor* op 180°C.
2- Braad de kipreepjes aan in een goed warme pan en leg ze dan op absorberend
papier.
3- Doe de room, de eieren, de muskaat, het zout en de peper in de
roestvrijstalen kom, voorzien van de k-klopper, en meng alles op snelheid 3
gedurende 30 seconden.
4- Leg de reepjes op de bodem van de taart, voeg het mengsel room en eieren
toe, en daarna de geraspte kaas.
6- Zet ongeveer 30 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
*Voorbakken betekent een eerste keer garen. Bedek uw deeg met een blad
bakpapier, waarop de gedroogde groenten liggen, zodat de oorspronkelijke vorm
behouden blijft.
1 kruimeldeeg
300 g kipreepjes
200 g dikke verse room
4 eieren
1 tl nootmuskaat
Zout
Peper
100 g geraspte gruyère
Quiche
lorraine
Vergezeld van een groene s alade met een
beetje olijfolie is dit recept voor een quiche
lorraine ide aal voor een familie-etentje!
30 minuten
10 minuten
4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Schil de wortelen, de pastinaak en de biet.
2- Bevestig uw snij/rasp-accessoire met de trommel "grof raspen" op de Wizzo.
Rasp uw groenten op snelheid 3 in de roestvrijstalen kom.
3- Meng de mayonaise en de mosterd in een aparte kom. Breng op smaak en voeg
de saus dan bij de rauwkost.
4- Dek de slakom af met een folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast alvorens
op te dienen!
2 wortelen
2 pastinaken
1 biet
3 el mayonaise
1 el zachte mosterd
Zout
Peper
Bezwijk voor de subtiele mengeling van
krokante wortel en pastinaak, met smeuïge
biet, dit alles licht opgewerkt met mosterd.
Coleslaw
-
10 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Begin met het pellen en fijnsnijden van de ui en de sjalotten.
2- Was de bladpeterselie en hak fijn.
3- Voeg alles in de roestvrijstalen kom en plaats die op de Wizzo.
4- Bevestig de vleesmolen, voorzien van het fijne rooster en doe er de twee
vleessoorten in - vooraf in kleine blokjes gesneden van ongeveer 2 cm
2
- stap voor
stap op snelheid 3.
5- Giet de cognac erbij, voeg zout en peper toe.
6- Plaats de k-klopper en het deksel op de Wizzo, en laat de machine 1 minuut
werken op snelheid 1.
7- Voor een terrinebereiding kookt u het vulsel au bain-marie, in uw
voorverwarmde oven van 160°C gedurende ongeveer 2 uur.
Als u de hakmolen hebt, kunt u de ui, sjalot en peterselie mixen in pulse-modus.
1 ui
2 sjalotten
1/2 boeketje bladpeterselie
500 g varkensborststuk
500 g kalfsvlees
1 el cognac
1 el zout
1 tl peper
Vulling
Ontdek dit recept voor vleesvulling, authentiek
en tegelijk origineel, dankzij zijn
peterseliesmaak. Perfect voor uw terrines of
gevulde groenten!
2 uur
10 minuten
4/6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Bereid uw kruimeldeeg volgens het recept in dit boekje. Rol het deeg uit in een
taartvorm met 30 cm doorsnede. Bak het ongeveer 10 minuten voor* op 180°C.
2- Bevestig het snij/rasp-accessoire op de Wizzo met de trommel "grof raspen".
Schil de wortelen en rasp ze op snelheid 3. Doe hetzelfde voor de courgettes.
3- Doe een klontje boter in een pan, en bak de groenten op een zacht vuur
gedurende 25 minuten.
4- Snij de zalm in repen, leg die dan samen met de groenten op het
voorgebakken deeg.
5- Doe de eieren, de room, de melk, de paprika, het zout en de peper in de
roestvrijstalen kom. Zet de k-klopper op de Wizzo en meng gedurende 45
seconden op snelheid 2. Giet deze bereiding over de groenten.
6- Zet gedurende 35 minuten in uw voorverwarmde oven van 180°C.
*Voorbakken betekent een eerste keer garen. Bedek uw deeg met een blad
bakpapier, waarop de gedroogde groenten liggen, zodat de oorspronkelijke vorm
behouden blijft.
1 kruimeldeeg
350 g wortelen
350 g courgettes
350 g verse zalm
3 eieren
20 cl verse room
10 cl melk
Paprikapoeder
Zout
Peper
Lentequiche
Een lentegerecht, licht en kleurrijk, ideaal voor
een etentje met familie of vrienden. Voeg een
salade van veldsla bij deze quiche en u hebt
een voltreffer!
35 minuten
30 minuten
6/8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Bereid het deeg: voeg de bloem, de boter, de margarine, het zout en de peper in
de roestvrijstalen kom. Bevestig de k-klopper en het deksel, zet het apparaat dan op
snelheid 1 gedurende 3 minuten, zodat u een mooie crumble* krijgt. Voeg het water
toe terwijl het apparaat ingeschakeld blijft, totdat het deeg een mooie bal vormt. Dek
het af en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast alvorens uit te rollen.
2- Bereid de saus: laat de boter smelten in een kom, voeg de bloem toe en roer
krachtig totdat u een soort bechamel hebt. Voeg de fond van gevogelte toe en klop
gedurende 2 à 3 minuten. Giet de vloeibare room erbij, breng op smaak en zet opzij.
3- Bereid de garnering: nadat u de groenten eerst hebt gewassen, hakt u de ui,
snijdt u de prei en de selderijtakken in rondjes. Snij de champignons in schijfjes. Fruit
alles in een pan met boter gedurende 10 minuten. Voeg de blokjes kip toe en laat 5
minuten extra bakken. Meng dit met de bechamelsaus.
4- Klop dit op : rol 2/3 van het deeg uit op uw werkblad, plaats het dan in een
taartvorm met 28 cm doorsnede. Versier de taart met uw bereiding. Rol het
resterende derde van het deeg uit en leg het op de garnituur. Druk de randen van de
taart aan zodat ze goed plakken. Maak dan een kleine holte in het midden van de
taart met bakpapier. Bestrijk het deeg dan met opgeklopt ei zodat het mooi
goudbruin wordt tijdens het bakken.
5- Bakken: plaats het in de oven en laat ongeveer 45 minuten bakken in uw
voorverwarmde oven van 180°C.
Voor het deeg:
250 g bloem
115 g boter
65 g margarine
Zout
50 ml water
Voor de saus:
40 g boter
50 g bloem
25 cl fond van gevogelte
6 cl vloeibare room
Voor de garnering:
1 ui
2 stengels prei
50 g erwten
2 takken selderij
50 g verse champignons
450 g gebaken kip, in
blokjes gesneden
1 losgeklopt ei
Zout & Peper
Zeer smaakvol, deze taart van kip en groenten
is een verwennerij voor de smaakpapillen van
uw gasten! En om nog meer indruk te maken:
voor het bakken tekent u met een vork
rozetten op het deeg.
Hartige taart met kip
45 minuten
15 minuten
6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
1- Bereid het deeg : doe de bloem, de olijfolie, de gist en het zout in de
roestvrijstalen kom, voorzien van de deeghaak. Plaats het deksel. Laat het
apparaat op snelheid 1 draaien.
2- Giet er lauw water bij en laat draaien totdat het deeg een mooie bal is
geworden.
3- Laat rijzen totdat het deeg in volume is verdubbeld.
4- Bereid de pizza: snij de mozzarella en de ham in kleine stukjes en de
champignons in plakjes. Bestrijk het deeg, dat u eerst hebt uitgerold, met
tomatensaus en verdeel er de helft van de blokjes mozzarella, de ham en de
champignons over.
5- Bedek alles met de rest van de mozzarella.
6- Zet in de oven en laat 10 minuten bakken in uw voorverwarmde oven van
260°C.
Voor het deeg:
400 g bloem
2 el olijfolie
4 g droge bakkersgist
2 tl zout
220 ml lauw water
Voor de garnering:
1 bolletje mozzarella
2 plakken gekookte ham
120 g Parijse
champignons
3 tot 4 el tomatensaus
Dankzij ons recept voor pizzadeeg waant u zich
in Italië voor een culinaire reis! Napolitana,
drie kazen, margerita u hoeft maar te
kiezen !
Pizza Regina
10 minuten
10 minuten
4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Voor:
Bereiding:
Garing:
Moeilijkheidsgraad:
Accessoires:
Eet smakelijk!
s
U zult graag in gezelschap zijn....
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29

Tefal QB300138 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

Gerelateerde papieren