Whirlpool AKZ 431 NB Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKZ 431 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56002
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
De ventilator wordt alleen ingeschakeld wanneer de
oven een bepaalde temperatuur heeft bereikt; de
ventilator kan nog enkele minuten blijven draaien
nadat de oven is uitgeschakeld.
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan worden
verlaagd)
4. Ovenlampje
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ovenventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Ovenkoeldeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Keuzeknop: om de ovenfuncties in te stellen.
2. Knop voor keuze en bevestiging van de verschillende
handelingen (steeds opnieuw indrukken).
3. Knop voor het instellen van: de tijd, de bereidingstijd,
de tijd waarop de bereiding beëindigd moet worden, de
temperaturen, de verwarmingsniveaus (Functie P).
“Push-Push”-knoppen
Om dit soort knoppen te gebruiken moet er in het
midden op worden gedrukt.
Draai de knop in de gewenste stand.
Draai de knop na de bereiding terug in de uit-stand en druk
hem opnieuw in om de aanvankelijke instelling te
herstellen.
Onderste
Hoogste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat:
Draadrooster:
Opvangbak:
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Instelbare
temperatuur
Beschrijving van de functie
-
Oven uit
- - -
Ovenlampje
- - De ovenlamp inschakelen.
Warmhouden (MLTF)
35C - 60C -
De temperatuur stabiel houden in de oven.
35°: brood- of pizzadeeg laten rijzen.
6: gerechten warmhouden nadat ze bereid zijn.
Het is aan te raden om de onderste steunhoogte te
gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Vlees, vis en gevogelte bereiden op de middelste
steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste
temperatuur en plaats het gerecht in de oven zodra alle
indicatielampjes van de schaal
°C__
branden.
STATISCHE FUNCTIE
+ VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Taarten bakken op twee steunhoogtes. Het voorverwarmen
van de oven is niet noodzakelijk. Verwissel de gerechten van
plaats in de oven tijdens de bereidingstijd.
VENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden op
verschillende steunhoogtes (bv.: vis, groenten, gebak)
zonder dat er geuren van het ene voedsel naar het andere
overgebracht worden. Kies voedsel waarvoor dezelfde
bereidingstemperatuur vereist is.
TURBOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Op 2 steunhoogtes koken (bv.: grote taarten, pasteien,
gestoofde groenten, gevogelte dat zwaarder is dan 3 kg).
Het voorverwarmen van de oven is niet noodzakelijk.
GRILL
3 -
Gebruik de grillfunctie voor het bereiden van kleine stukjes
vlees (steaks, kebab, worstjes) en voor het maken van toast.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - max. 5).
Verwarm de oven 3-5 minuten voor. Tijdens de bereiding
moet de deur gesloten blijven. Giet wat water in de
opvangbak wanneer u vlees bereidt, om vetspatten en rook
te voorkomen. Draai het vlees om tijdens het grillen.
Wanneer deze functie geselecteerd wordt, wordt ook het spit
(indien bijgeleverd) geselecteerd.
TURBOGRILL
(GRILL + VENTILATOR)
3 -
Deze functie is ideaal voor het bereiden van grote stukken
vlees (rosbief, geroosterd vlees). De functie heeft
verschillende standen (min. 1 - max. 5). Verwarm de oven 3-
5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de deur gesloten
blijven. Giet wat water in de opvangbak wanneer u vlees
bereidt, om vetspatten en rook te voorkomen. Draai het vlees
tijdens het grillen om.
PROGRAMMA
-
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia. U vindt een
recept voor ieder programma in het bijgeleverde
receptenboek.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
De oven snel voorverwarmen. Bij het oplopen van de
temperatuur gaan de indicatielampjes -----°C
achtereenvolgens branden. De booster-functie wordt
automatisch uitgeschakeld als de geprogrammeerde
temperatuur bereikt wordt. Er klinkt een geluidssignaal en
het apparaat schakelt over naar de
STATISCHE
bereidingsfunctie. Gebruiken voor vlees, vis en gevogelte.
BEREIDINGSTABEL VOOR DE GRILL-FUNCTIE
KOOKTABEL
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(5 minuten)
Steunhoogte
(vanaf de bodem)
Niveau voor
bruinen
Bereidingstijd
(minuten)
Lendenstuk X 4 5 35 - 45
Koteletten X 4 5 30 - 40
Worstjes X 4 5 30 - 40
Varkenskarbonade X 4 5 25 - 35
Vis X 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 4 5 35 - 40
Kebab X 4 5 30 - 35
Magere varkensribbetjes X 4 5 20 - 35
Halve kip X 3 5 45 - 50
Halve kip - 3 5 45 - 55
Hele kip - 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkensvlees, rundvlees)
- 3 5 75 - 90
Eend - 2 5 80 - 90
Lamspoot - 3 5 90 - 120
Rosbief - 3 5 90 - 120
Gebakken aardappelen - 3 5 40 - 50
Moten zwaardvis - 3 5 35 - 45
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(10 min.)
Steunhoogte
(vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Vlees
Lamsvlees,
geitenvlees,
schapenvlees
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Braadstuk
(Kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Kalkoen (6 kg) + bruiningsniveau 3
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gans (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
VIS (HELE)
(1-2 kg)
brasem, baars, tonijn, zalm, forel
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
VIS (MOTEN)
(1 kg.)
zwaardvis, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
N.B.:
bij het bereiden van vlees met ventilatie- of statische functies, wordt geadviseerd om tevens de bruiningsfunctie te gebruiken (niveau 1 tot 3).
Groenten
Gevulde paprika's
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Gevulde tomaten
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Gebakken aardappelen X 2 200 40 - 50
DESSERTS, GEBAK, ENZ.
Cakes (biscuitdeeg)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Gevulde pasteien
(met kaas)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Taarten
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Appelstrudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Koekjes
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Roomsoezen
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Pastei
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Gevulde vruchtentaarten
b.v. Ananas, perzik
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Schuimgebak
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Pasteitjes
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Soufflé
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
VOEDSEL Functie
Voorverwarming
(10 min.)
Steunhoogte
(vanaf de bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 431 NB Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor