NL 16
AlgemeenONDERHOUD
Hardnekkige vlekken op emaille (pandragers, branderdoppen en vangschalen)
Hardnekkige vlekken kunt u het beste verwijderen met een •
vloeibaar reinigingsmiddel. Gebruik nooit schuurpoeders,
schuurpads, scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen.
Hardnekkige vlekken op roestvaststaal (vangschalen)
Met name overgekookte rode kool, rode bieten, ketjap, appel- •
moes, rabarber en andere sterk suikerhoudende voedingsmiddelen
en zure vloeistoffen kunnen een verkleuring van het opper vlak
veroorzaken. Wanneer u hardnekkige vlekken op roestvast-
staal wilt verwijderen kunt u het beste een roestvaststaal reini-
gingsmiddel gebruiken. Poets dan wel altijd met de structuur
van het staal mee om glansplekken te voorkomen (schades die
hierdoor ontstaan vallen niet onder de garantie!).
Wanneer de vlekken met de hierboven beschreven methode •
niet te verwijderen zijn, kunt u de kookplaat reinigen met een
speciale roestvaststaalreiniger (zie hiervoor onze website
‘www.atagservice.nl’). Houd er echter rekening mee dat u de hele
vangschaal moet behandelen om ‘kleurverschil’ te voorkomen. U
moet de vangschaal bovendien nabehandelen met een glans- of
onderhoudsmiddel voor roestvaststaal. Het is overigens normaal
dat het oppervlak gedurende de levenscyclus enigszins verkleurt.
Reinigen pandragers
Het emaille op de pandragers is geschikt voor reiniging in de vaat- •
wasser. De verbinding met de rubber voetjes echter niet. Reinig
de pandragers zelf daarom niet in de vaatwasser. Bovendien kan
bij reiniging in de vaatwasser lichte verkleuring van de pandragers
optreden. Bij verlies van de rubber voetjes zal de pandrager de
vangschaal beschadigen.
Messing wokbranderdelen
Enkele delen van de wokbrander zijn vervaardigd uit messing. Het •
is normaal dat de kleur van het messing verandert als gevolg van
de hoge temperaturen die tijdens het wokken ontstaan.