N C
M Y
DE GLASKERAMISCHE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Kookzones
Alle kookzones zijn voorzien van een automatische
thermostaat; de kookzone linksvoor heeft een regelbare
thermostaat.
Automatische kookzones
De bedieningsknoppen hebben meerdere standen.
Draai de bedieningsknop op stand 12 om de kookzone
aan te zetten. Draai de bedieningsknop terug naar de
gewenste stand voor het koken zodra de gewenste
temperatuur is bereikt.
Volg de aanwijzingen i n de tabel.
Kookzone met automatische start
Kookzone linksvoor kan automatisch starten.
De automatische thermostaat van deze kookzone wordt
geactiveerd wanneer u de bedieningsknop op een stand
tussen 1 en 7 draait. Om het risico te voorkomen dat olie
of vet oververhit raken en vlam vatten, is de
thermostaatfunctie niet actief tussen stand 8 en 12. De
thermostaat schakelt tijdens het koken automatisch over
van een hoge starttemperatuur naar een lagere
kooktemperatuur. Als u deze functie wilt gebruiken moet
u d e bed ieningsknop op een stand tusse n 1 en 7
draaien en dan voorzichtig naar buiten trekken. Als u de
knop per ongeluk naar buiten trekt of als u de functie
bewust kiest en vervolgens ongedaan wilt maken, dan
moet u de bedieningsknop naar 0 terugdraaien. Als u de
bedieningsknop op de verkeerde stand heeft gezet, dan
kunt u dit corrigeren door de knop alsnog op de
gewenste stand te draaien. De starttemperatuur wordt
dan automatisch aangepast aan de nieuwe stand.
Dubbele kookzones
Het oppervlak van de kookzones linksvoor en linksachter
kan worden vergroot door het buitenste
verwarmingselement van d eze zones in te schakelen. Dit
doet u door de bijbehorende bedieningsknop naar de
uiterst rechtse stand te draaien (stand
X
x
).
Bedieningsknop van een gewone kookzone
Draai de knop dan terug naar de gewenste stand. De
functies van deze knop zijn het zelfde als die
beschreven in de vorige paragraaf “Kookzone met
automatische start”.
Tabel standen bedieningsknoppen
Stand
Toepassing
X
x
Voor het inschakelen van het
buitenste verwarmingselement (alleen
bij dubbele kookzones)
12
Een grote hoeveelhe id water aan de
kook brengen; pasta
11-12
Chips; vleesgerechten, bijv. gestoofd
vlees.
10-11
Kroketten; filets, steaks, gepaneerd
vlees
9-10
Vlees: vleeslapjes, karbonades enz..
omeletten, vleesballen, gebraad
8-9
Zacht vlees, worstjes, lever, eieren,
beignets
5-7
Grote porties, eenpansgerechten,
soep
4-6 Gekookte aardappelen, groentesoep
3-5 Gekookte groente, stoofpot
3-5 Rijstpudding
2-4
Voedsel op basis van r ijst en melk;
kleine hoeveelheden aardappels of
groente; opwarmen van gaar voedsel.
1-2
Omeletten, geklut ste eier en, sauzen,
Hollandse saus,; verwarmen en
smelten van boter, chocolade en
gelatine.
0
Alleen restwarmte, de kookzone staat
uit.
Bedieningsknop van een dubbele kookzone
85
85