27NEDERLANDS
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Mijn zelfgemaakte
frites zijn niet
goed gelukt.
U hebt de verkeerde
soort aardappelen
gebruikt.
Voor de beste resultaten gebruikt u
verse, enigszins kruimige aardappelen.
Bewaar de aardappelen niet op een
koude plaats zoals in de koelkast. Kies
aardappelen waarvan op de verpakking
staat dat ze geschikt zijn voor frituren.
De hoeveelheid
etenswaren in de mand
is te groot.
Volg de instructies in deze
gebruikershandleiding voor het maken
van zelfgemaakte frites (zie de 'Tabel
voor etenswaren' of download de gratis
Airfryer-app).
Bepaalde etenswaren
moeten halverwege de
bereidingstijd worden
geschud.
Volg de instructies in deze
gebruikershandleiding voor het maken
van zelfgemaakte frites (zie de 'Tabel
voor etenswaren' of download de gratis
Airfryer-app).
De Airfryer kan
niet worden
ingeschakeld.
De stekker van het
apparaat zit niet in het
stopcontact.
Zodra u het apparaat inschakelt, gaat de
temperatuuraanduiding op het scherm
te knipperen. Als u niets op het scherm
ziet, controleert u of de stekker goed in
het stopcontact zit.
Er zijn meerdere
apparaten op
één stopcontact
aangesloten.
De Airfryer heeft een hoog wattage.
Probeer een ander stopcontact en
controleer de stoppen.
Ik zie wat
afbladderingen in
mijn Airfryer.
In de pan van de Airfryer
kunnen kleine plekjes
ontstaan wanneer u
de coating per ongeluk
hebt aangeraakt of
bekrast, bijvoorbeeld
tijdens het reinigen
met agressieve
schoonmaakmiddelen
en/of bij het plaatsen
van de mand).
U kunt beschadigingen voorkomen door
de mand correct in de pan te plaatsen.
Als u de mand onder een hoek laat
zakken, kan de zijkant van de mand
tegen de wand van de pan stoten,
waardoor de coating beschadigd kan
raken. Dit is echter niet schadelijk: alle
gebruikte materialen zijn niet gevaarlijk
als ze in uw voedsel terechtkomen.
Er komt witte rook
uit het apparaat.
U bereidt vettige
etenswaren en de
vetverminderaar is niet
in de pan geplaatst.
Giet voorzichtig overtollige olie of
overtollig vet uit de pan, plaats de
vetverminderaar in de pan en hervat de
bereiding.
Er zitten nog vetresten
in de pan van de vorige
keer.
Witte rook wordt veroorzaakt door
vetresten die in de pan worden verhit.
Reinig de pan en de mand grondig na
elk gebruik.
Marinade, vloeistof of
vleessap spat in de olie
of het gesmolten vet.
Dep voedsel droog voordat u het in de
mand plaatst.