Electrolux EOA5651AAX Handleiding

Type
Handleiding
EOA5651AA
................................................ .............................................
NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUD
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
5. DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
6. KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
8.
EXTRA FUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
9. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
10.
ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
11. PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
WE DENKEN AAN U
Bedankt om een Electrolux-apparaat te kopen. U koos voor een product dat jaren professionele
ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd ontworpen met u in het achterhoofd.
Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult
krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.electrolux.com/productregistration
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2
www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installa-
tie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet ver-
antwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een
foutieve installatie. Bewaar de instructies van het appa-
raat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invali-
diteit.
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelij-
ke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht
staan van een volwassene of van iemand die verant-
woordelijk is voor hun veiligheid.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kin-
deren.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het appa-
raat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
NEDERLANDS 3
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te ple-
gen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te ma-
ken, deze kunnen krassen veroorzaken op het opper-
vlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevo-
len is voor dit apparaat.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende installatietech-
nicus mag het apparaat installe-
ren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en elektrische
schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Neem contact op met
de service-afdeling of een elektromon-
teur om een beschadigde hoofdkabel te
vervangen.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
4
www.electrolux.com
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereik-
baar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het ap-
paraat los te koppelen. Trek altijd aan
de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de hou-
der worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een isola-
tieapparaat bevatten waardoor het ap-
paraat volledig van het lichtnet afgeslo-
ten kan worden. Het isolatieapparaat
moet een contactopening hebben met
een minimale breedte van 3 mm.
2.2 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel, brandwonden,
elektrische schokken of een ex-
plosie.
Gebruik dit apparaat in een huishoude-
lijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na ge-
bruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het appa-
raat aan staat. Er kan hete lucht ont-
snappen.
Bedien het apparaat niet met natte han-
den of als het contact maakt met water.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
Open de deur van het apparaat voor-
zichtig. Als u alcoholische toevoegingen
gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel
ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het appa-
raat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
– Zeg geen kookgerei of andere voor-
werpen direct op de bodem van het ap-
paraat.
- Leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor voch-
tige taarten. Fruitsappen kunnen per-
manente vlekken maken.
2.3 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en scha-
de aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem contact
op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
NEDERLANDS 5
Resterend vet of voedsel in het appa-
raat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik
geen schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray ge-
bruikt eerst de aanwijzingen op de ver-
pakking.
Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaak-
middel.
2.4 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke appara-
ten. Gebruik deze niet voor andere
doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.5 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te voorko-
men dat kinderen en huisdieren opge-
sloten raken in het apparaat.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
14
8
7
10
11
12
13
5
4
3
2
1
4 6321 5
9
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor de ovenfuncties
3
Power lamp/symbool
4
Elektronische tijdschakelklok
5
Knop voor de temperatuur
6
Temperatuurlampje/symbool/indica-
tielampje
7
Opening voor kerntemperatuursensor
8
Verwarmingselement
9
Lampje
10
Ventilator
11
Verwarmingselement achterwand
12
Onderwarmte
13
Rekframe, verwijderbaar
14
Rekstanden
6
www.electrolux.com
3.1 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
Bakplaat
Voor cake en koekjes.
Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht.
Telescopische geleiders
Voor roosters en bakplaten.
4. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
NEDERLANDS 7
4.2 Tijd instellen
Na de eerste aansluiting op het elektrici-
teitsnet, blijven alle symbolen op het dis-
play enkele seconden branden. In de vol-
gende seconden toont het display de
softwareversie.
Nadat de softwareversie is verdwenen,
toont het display
en "12:00". "12"
knippert.
1.
Druk op of op om het huidige
uur in te stellen.
2.
Druk op om te bevestigen (alleen
nodig voor de eerste instelling. Later
wordt de nieuwe tijd automatisch op-
geslagen na 5 seconden).
Het display toont
en het inge-
stelde uur. "00" knippert.
3.
Druk op of op om de huidige
minuten in te stellen.
4.
Druk op om te bevestigen (alleen
nodig voor de eerste instelling. Later
wordt de nieuwe tijd automatisch op-
geslagen na 5 seconden).
Het display Temperatuur/Tijd geeft de
nieuwe tijd weer.
De dagtijd wijzigen
U kunt de dagtijd alleen wijzigen als de
oven is uitgeschakeld.
Druk op
. De ingestelde tijd en het
symbool
knipperen op het display.
Voer de procedure "De tijd instellen" uit
om de nieuwe tijd in te stellen.
5. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Om het apparaat te bedienen, moet u op
de bedieningsknop drukken. De bedie-
ningsknop komt naar voren.
5.1 Het apparaat aan- en
uitzetten
1.
Zet de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2.
Draai de knop voor de temperatuur
naar
/ om een temperatuur in
te stellen.
3.
Draai, om het apparaat uit te schake-
len, de functieknop van de oven op
de uitstand ("0") .
Knopsymbool, indicatielampje
of lampje (afhankelijk van het
model - zie
productbeschrijving):
Het indicatielampje gaat aan
wanneer de oven opwarmt.
Het lampje gaat aan als het ap-
paraat in werking is.
Het symbool geeft aan of de
knop de kookzones, de oven-
functies of de temperatuur be-
dient.
5.2 Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Snel opwarmen Om de opwarmtijd te verkorten.
8
www.electrolux.com
Ovenfunctie Applicatie
Multi hetelucht Voor het tegelijkertijd bakken op drie ovenni-
veaus bij maximumtemperatuur. Verlaag als u
deze functie gebruikt de oventemperatuur met
20 - 40 °C van de standaardtemperatuur die u
gebruikt voor Boven + onderwarmte. En om
voedsel in te drogen.
Pizza hetelucht Voor het bakken van gerechten op één niveau
voor een meer intensieve bruinering en een
krokante bodem. Verlaag als u deze functie
gebruikt de oventemperatuur met 20 - 40 °C
van de standaardtemperatuur die u gebruikt
voor Boven + onderwarmte.
Boven + onderwarmte Bakken en braden op 1 ovenniveau.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knappe-
rige bodem en het goedhouden van de vulling.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Grill Voor het roosteren van plat voedsel in het
midden van het rooster en voor het maken
van toast.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte op één niveau. Ook om te gratine-
ren en te bruinen.
Katalytische reiniging Ter ondersteuning van de zelfreinigende kata-
lytische ovenlaag
5.3 Functie Snel opwarmen
De functie Snel opwarmen verkort de op-
warmtijd.
1.
Stel de functie Snel opwarmen in. Zie
de ovenfunctietabel.
2.
Draai de knop voor de temperatuur
op
/ om de temperatuur in te
stellen.
3.
Wanneer het apparaat op de ingestel-
de temperatuur is, hoort u een ge-
luidssignaal.
De Snel opwarmenfunctie scha-
kelt niet uit na het geluidssignaal.
U moet de functie handmatig uit-
schakelen.
4.
Ovenfunctie instellen.
NEDERLANDS 9
5.4 Display
A B C
DEFG
A)
Timer
B)
Opwarmen en restwarmte-indicatie
C)
Waterlade (alleen geselecteerde mo-
dellen)
D)
Vleesthermometer (alleen geselecteer-
de modellen)
E)
Deurslot (alleen geselecteerde model-
len)
F)
Uren/minuten
G)
Klokfuncties
5.5 Toetsen
Toets Functie Beschrijving
KLOK De klokfunctie instellen.
,
MINUS, PLUS De tijd instellen.
KOOKWEKKER De KOOKWEKKER instellen. Houd
de knop langer dan 3 seconden inge-
drukt om de ovenlamp in of uit te
schakelen.
TEMPERATUUR De oventemperatuur of de tempera-
tuur van de vleesthermometer (indien
van toepassing). Alleen gebruiken in-
dien er een ovenfunctie in werking is.
5.6 Opwarmen / Restwarmte-
indicatie
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de
balkjes op het display
één voor één
branden. De balkjes geven aan dat de
oventemperatuur toeneemt of afneemt.
6. KLOKFUNCTIES
SYM-
BOOL
FUNCTIE BESCHRIJVING
KOOKWEKKER Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie
heeft geen invloed op de werking van de oven. U
kunt de KOOKWEKKER op elk gewenst moment
instellen, ook als het apparaat uit staat.
DAGTIJD Met deze functie kunt u de tijd regelen. Zie "De tijd
instellen".
10
www.electrolux.com
SYM-
BOOL
FUNCTIE BESCHRIJVING
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Stel
eerst een ovenfunctie in voordat u deze functie in-
stelt.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgescha-
keld. Stel eerst een ovenfunctie in voordat u deze
functie instelt. U kunt Duur en Einde gelijktijdig in-
stellen om de tijd in te stellen waarop het apparaat
moet worden in- en uitgeschakeld.
Druk herhaaldelijk op om de
klokfunctie te wijzigen.
Druk op om de instellingen van
de klokfuncties te bevestigen of
wacht 5 seconden voordat de in-
stelling automatisch wordt beves-
tigd.
6.1 De DUUR of het EINDE
instellen
1.
Druk herhaaldelijk op tot het dis-
play
of toont.
of knippert op het display.
2.
Druk op of op om de minuten
in te stellen.
3.
Druk op om te bevestigen.
4.
Druk op of om het uur in te
stellen.
5.
Druk op om te bevestigen. Er
klinkt twee minuten een geluidssig-
naal nadat de tijd is afgelopen.
of
symbool- en tijdsinstelling knippe-
ren in het display. De oven stopt.
6.
Druk op een willekeurige knop of
open de deur van de oven om het ge-
luid te stoppen.
Als u op de knop drukt terwijl u
het uur instelt voor de DUUR
,
gaat het apparaat naar de instel-
ling van de functie EINDE
.
6.2 De KOOKWEKKER instellen
1.
Druk op .
en "00" knipperen op het display.
2.
Druk op of om de KOOKWEK-
KER in te stellen. Eerst wordt de tijd
berekend in minuten en seconden.
Als de ingestelde tijd langer is dan 60
minuten, dan verschijnt het symbool
op het display. Het apparaat be-
rekent nu de tijd in uren en minuten.
3.
De KOOKWEKKER start automatisch
na vijf seconden.
Na 90% van de ingestelde tijd
klinkt er een geluidssignaal. Druk
op een toets om het signaal uit te
zetten.
4.
Wanneer de ingestelde tijd is verlo-
pen, klinkt er gedurende twee minu-
ten een geluidssignaal. "00:00" en
knipperen op het display. Druk op
een toets om het signaal uit te zetten.
Als u de KOOKWEKKER instelt als
DUUR of EINDE lopen, gaat het
symbool
aan op het display.
6.3 Timer met optelfunctie
Gebruik de timer met optelfunctie om bij
te houden hoe lang de oven werkt. Deze
wordt onmiddellijk ingeschakeld wanneer
de oven begint met opwarmen.
Houd om de timer met optelfunctie te re-
setten
en ingedrukt.
U kunt de timer met optelfunctie
niet gebruiken als de functie Duur
of Einde werken.
NEDERLANDS 11
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
7.1 Vleesthermometer
De vleesthermometer meet de kerntem-
peratuur van het vlees. Wanneer het vlees
de ingestelde temperatuur heeft bereikt,
wordt het apparaat uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen
ingesteld:
De oventemperatuur. Raadpleeg de
braadtabel.
De kerntemperatuur. Raadpleeg de ta-
bel voor de vleesthermometer.
Gebruik alleen de meegeleverde
vleesthermometer of originele ver-
vangende onderdelen.
1.
Stel de ovenfunctie en -temperatuur
in.
2.
Steek de punt van de vleesthermo-
meter (met het symbool
op de
hendel) in het midden van het vlees.
3.
Steek de stekker van de vleesthermo-
meter in de aansluiting op de voor-
kant van het apparaat. Het display
toont het symbool van de vleesther-
mometer en de standaard kerntem-
peratuur. Wanneer u de vleesthermo-
meter voor het eerst gebruikt, dan is
de standaard kerntemperatuur 60°C.
4.
Wanneer knippert, kunt u de tem-
peratuurknop gebruiken om de stan-
daard kerntemperatuur te wijzigen.
5.
Druk op om de nieuwe kerntem-
peratuur op te slaan, of wacht 10 se-
conden tot de instelling automatisch
wordt opgeslagen. De nieuwe stan-
daard kerntemperatuur wordt weer-
gegeven tijdens het volgende gebruik
van de vleesthermometer.
6.
De vleesthermometer moet geduren-
de de bereiding in het vlees blijven en
de stekker moet in het stopcontact
blijven.
7.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, knip-
peren de symbolen voor de kerntem-
peratuur en de kerntemperatuursen-
sor. Er klinkt gedurende twee minuten
een geluidssignaal. Druk op een toets
om het signaal uit te zetten.
8.
Verwijder de stekker van de vleesther-
mometer uit het contact. Haal het
vlees uit het apparaat.
9.
Schakel het apparaat uit.
Telkens u de vleesthermometer in
het contact steekt, moet u de
duurtijd en eindtijd opnieuw instel-
len.
Wanneer het apparaat de voorlo-
pige duutijd voor het eerst bere-
kent, dan knippert het symbool -
op het display. Wanneer de bere-
kening voltooid is, wordt de berei-
dingsduur weergegeven. Tijidens
de bereiding worden de bereke-
ningen op de achtergrond uitge-
voerd en de duurtijd op het dis-
play wordt zonodig bijgewerkt.
U kunt de kerntemperatuur tijdens de
bereiding altijd wijzigen:
1.
Druk op de temperatuurknop :
Eén maal - het display toont de in-
gestelde kerntemperatuur dewelke
elke 10 seconden wisselt naar de
actuele kerntemperatuur.
Twee maal - het display toont de
actuele oventemperatuur dewelke
elke 10 seconden wisselt naar de
ingestelde oventemperatuur.
Drie maal - het display toont de in-
gestelde oventemperatuur.
12
www.electrolux.com
2.
Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
7.2 Ovenaccessoires plaatsen
De diepe pan en het bakrooster hebben
zijranden. Deze randen en de vorm van de
geleidestangen vormen een speciaal ac-
cessoire om te zorgen dat het kookgerei
niet verschuift.
Het rooster en de diepe pan samen
plaatsen
Plaats het rooster op de diepe pan. Plaats
de diepe pan tussen de geleidestangen
van een van de ovenniveaus.
7.3 Telescopische geleiders - de ovenaccessoires plaatsen
Plaats de bakplaat of braadpan op de te-
lescopische geleiders.
NEDERLANDS 13
Plaats het bakrooster op de telescopische
geleiders zodat de pootjes naar beneden
zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt is het kookgerei bo-
vendien beveiligd tegen wegglij-
den.
7.4 Het rooster en de diepe pan samen plaatsen
Plaats het rooster op de diepe pan. Plaats
het rooster en de diepe pan op de tele-
scopische geleiders.
8. EXTRA FUNCTIES
8.1 Veiligheid van kinderen
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Inschakelen/uitschakelen van het
kinderslot:
1.
Stel geen ovenfunctie in.
2.
Houd en gedurende ten minste
2 seconden samen ingedrukt.
3.
Er klinkt een geluidsignaal. SAFE gaat
aan/uit (wanneer u het kinderslot in-
schakelt/uitschakelt) op het display.
Als de oven beschikt over de
functie voor pyrolytische reiniging,
wordt de deur vergrendeld.
SAFE gaat aan op het display als
u een schakelaar verdraait of op
een knop drukt.
Toetsblokkering
Van toepassing op modellen met
pyrolysereiniging.
Toetsblokkering voorkomt dat een oven-
functie per ongeluk wordt ingeschakeld. U
kunt de Toetsblokkering alleen inschake-
len als het apparaat in werking is.
Inschakelen/uitschakelen van de
Toetsblokkering:
1.
Schakel het apparaat in.
2.
Schakel een ovenfunctie of instelling
in.
3.
Houd en gedurende ten minste
2 seconden samen ingedrukt.
4.
Er klinkt een geluidsignaal. Loc gaat
aan/uit (wanneer u de Toetsblokke-
ring inschakelt/uitschakelt) op het dis-
play.
14
www.electrolux.com
Als de oven beschikt over de
functie voor pyrolytische reiniging,
wordt de deur vergrendeld.
U kunt het apparaat uitschakelen
als de toetsblokkering aan is. Als
u het apparaat uit zet, wordt de
toetsblokkering uitgeschakeld.
Loc gaat aan op het display als u
een schakelaar verdraait of op een
knop drukt.
8.2 Restwarmte-indicatie
Het display toont de restwarmte-indicatie
als het apparaat uit is en de tempera-
tuur in de oven hoger is dan 40 °C. Ge-
bruik de temperatuurknop om de oven-
temperatuur te zien.
8.3 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
8.4 Mechanische deurvergrendeling
De deurvergrendeling is niet actief wan-
neer u het apparaat koopt.
Om de deurvergrendeling te active-
ren: Trek de deurvergrendeling naar vo-
ren tot het op zijn plaats klikt.
Deurvergrendeling uitschakelen: Druk
de deurvergrendeling terug in het paneel.
De deur van het apparaat openen:
1.
Houd de deurvergrendeling ingedrukt.
2.
Open de deur.
Druk de deurvergrendeling niet in
als de deur van het apparaat
wordt gesloten.
Als u het apparaat uitschakelt,
dan wordt de mechanische deur-
vergrendeling niet gedeactiveerd.
8.5 Automatische uitschakeling
Het toestel schakelt zichzelf na enige tijd
uit om veiligheidsredenen:
Als een ovenfunctie in werking is.
als u de oventemperatuur niet verandert
Oventemperatuur Uitschakeltijd instellen
30 - 115 °C 12,5 uur
120 - 195 °C 8,5 uur
200 - 245 °C 5,5 uur
250 - maximaal °C 3,0 uur
NEDERLANDS 15
Druk na een automatische uitschakeling
op een willekeurige knop om het toestel
opnieuw te activeren.
De automatische uitschakeling
werkt bij alle ovenfuncties, met uit-
zondering van Binnenverlichting,
Bereidingen op lage temperatuur,
Duur, Einde, Tijdvertraging en
Vleesthermometer.
9. NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
9.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
De nummers van de ovenniveaus
Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperatu-
ren voor karakteristieke gerechten
De temperaturen en baktijden in
de tabellen zijn slechts als richtlijn
bedoeld. Deze zijn afhankelijk van
de recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte in-
grediënten.
9.2 Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het ap-
paraat dat u tot nu toe gebruikt heeft.
Pas uw normale instellingen (tempera-
tuur, gaartijden) en de rekstanden aan
de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen en profiteren van de
restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten ge-
bruikt, kunnen de bakplaten in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de bakplaten afkoelen, ver-
dwijnt de vervorming.
Aanwijzingen bij de baktabellen
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15 mi-
nuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Ver-
ander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. De verschillen verminderen tij-
dens het bakproces.
9.3 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de ca-
ke is niet voldoende ge-
bruind.
De rekstand is incorrect.
Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tem-
peratuur in te stellen.
16
www.electrolux.com
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te
kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd
verlengen.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
Het deeg is niet gelijkma-
tig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijk-
matig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een
beetje hoger in.
9.4 Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 1 150 - 160 50 - 70
Moskovisch
gebak/vruch-
tencake
Multi hetelucht 1 140 - 160 70 - 90
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Multi hetelucht 2 140 - 150 35 - 50
Fatless spon-
ge cake / Ca-
ke, zacht zon-
der vet
Boven + On-
derwarmte
2 160 35 - 50
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht 2
170 - 180
1)
10 - 25
Taartbodem -
roerdeeg
Multi hetelucht 2 150 - 170 20 - 25
NEDERLANDS 17
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Multi hetelucht 2 160 60 - 90
Apple pie /
Appeltaart (2
vormen Ø 20
cm, diagonaal
geplaatst)
Boven + On-
derwarmte
1 180 70 - 90
Kwarktaart Boven + On-
derwarmte
1 170 - 190 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Vlechtbrood/
broodkrans
Boven + On-
derwarmte
3 170 - 190 30 - 40
Kerststol Boven + On-
derwarmte
2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (rog-
gebrood):
1.
Eerste
deel van
het bak-
proces.
2.
Tweede
deel van
het bak-
proces.
Boven + On-
derwarmte
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Roomsoezen/
tompoezen
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnen-
brood (opge-
rolde cake
met jam)
Boven + On-
derwarmte
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Amandelcake/
suikertaart
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
20 - 30
18
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 3 150 35 - 55
Vruchtentaart
(gemaakt van
gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + On-
derwarmte
3 170 35 - 55
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 3 160 - 170 40 - 80
Gistcake met
delicate gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pud-
dingvulling)
Boven + On-
derwarmte
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik braadpan
Koekjes
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Zandkoekjes Multi hetelucht 3 150 - 160 10 - 20
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Multi hetelucht 3 140 20 - 35
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
Boven + On-
derwarmte
3
160
1)
20 - 30
Roerdeeg-
koekjes
Multi hetelucht 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen
gebak
Multi hetelucht 3 150 - 160 20 - 40
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht 3
170 - 180
1)
20 - 30
NEDERLANDS 19
Verwar-
mingssoort
Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Broodjes Multi hetelucht 3
160
1)
10 - 25
Broodjes
Boven + On-
derwarmte
3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Multi hetelucht 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
Boven + On-
derwarmte
3
170
1)
20 - 30
1)
Oven voorverwarmen.
9.5 Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)
Plaathoogte
2 niveaus 3 niveaus
Roomsoezen/
tompoezen
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart 1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes / small cakes / cakejes / gebak / broodjes
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Plaathoogte
2 niveaus 3 niveaus
Zandkoekjes 1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
Short bread /
Zandtaart-
deeg/ Geba-
kreepjes
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
Roerdeeg-
koekjes
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Koekjes ge-
maakt met ei-
witten /
schuimgebak
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
20
www.electrolux.com
Verwar-
mingssoort
Multi hetelucht
Temperatuur
in °C
Tijd (min.)Plaathoogte
2 niveaus 3 niveaus
Klein gerezen
gebak
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Klein blader-
deeggebak
1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Broodjes 1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/bak-
plaat)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Oven voorverwarmen.
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Ovenfunctie Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd (min.)
Pastaschotel
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 45 - 60
Lasagne
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 25 - 40
Groentegra-
tin
1)
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Stokbroden
bedekt met
gesmolten
kaas
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 15 - 30
Zoete oven-
schotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 40 - 60
Visschotels
Boven + On-
derwarmte
1 180 - 200 30 - 60
Gevulde
groente
Circulatiegrill
of Multi hete-
lucht
1 160 - 170 30 - 60
1)
Oven voorverwarmen.
9.6 Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabri-
kant).
U kunt grote braadstukken direct in de
braadpan braden (indien aanwezig) of
op een bakrooster boven de braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
U kunt alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen in de braadschaal zon-
der deksel braden.
NEDERLANDS 21
9.7 Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg
Boven +
Onder-
warmte
1 230 120 - 150
Biefstuk of os-
sehaas: rood
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
190 - 200
1)
5 - 6
Biefstuk of os-
sehaas: medi-
um
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
180 - 190
1)
6 - 8
Biefstuk of os-
sehaas: gaar
per cm dik-
te
Circulatie-
grill
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Oven-
functie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Schouder-
stuk / nek-
stuk / hamlap
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kotelet / rib-
betje
1 - 1,5 kg
Circulatie-
grill
1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 160 - 170 50 - 60
Varkens-
schenkel
(voorgekookt)
750 g - 1
kg
Circulatie-
grill
1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschen-
kel
1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
22
www.electrolux.com
Lamsvlees
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 40 - 60
Wild
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hazerug tot 1 kg Boven +
Onder-
warmte
1
230
1)
30 - 40
Reerug,
hertenrug
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 35 - 40
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven +
Onder-
warmte
1 180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Stukken
gevogelte
200 – 250
g p.p.
Circulatie-
grill
1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 – 500
g p.p.
Circulatie-
grill
1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 kg Circulatie-
grill
1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Circulatie-
grill
1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 kg Circulatie-
grill
1 140 - 160 150 - 240
NEDERLANDS 23
Vis (gestoomd)
Soort
vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunc-
tie
Plaat-
hoogte
Tempera-
tuur °C
Tijd (min.)
Hele vis 1 - 1,5 kg Boven +
Onder-
warmte
1 210 - 220 40 - 60
9.8 Grill
Grill altijd met de maximale temperatuurin-
stelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in de grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te van-
gen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Plaathoogte
Huishoude-
lijk
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Biefstuk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Hele vis, 500 -
1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grill intens
Gerecht Plaathoogte
Tijd (min.)
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 4 8 - 10 6 - 8
Varkenshaas 4 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 10 - 12 6 - 8
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
4 7 - 10 6 - 8
Toast / Geroosterd
brood
1)
5 1 - 3 1 - 3
Brood met iets er-
op
4 6 - 8 -
1)
Oven voorverwarmen.
24
www.electrolux.com
9.9 Pizza hetelucht
Verwarmings-
soort
Plaathoogte Temperatuur °C Tijd (min.)
Pizza (dunne korst)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (met uiteen-
lopende garnering)
2 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 1 170 - 190 45 - 55
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 60
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd
brood
2
230 - 250
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen
(pizza-achtig ge-
recht uit de Elzas)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Piroggen (Russi-
sche variant op
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
9.10 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Bedek het bord niet met een kom of an-
der bord, aangezien het ontdooien hier-
door langer kan duren.
Gebruik het eerste ovenrek vanaf de on-
derkant.
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Leg de kip op een om-
gekeerde onderschotel
in een groot bord. Hal-
verwege de bereidings-
tijd omdraaien.
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
NEDERLANDS 25
Schotel
Ontdooitijd
(min.)
Verdere ont-
dooitijd (min.)
Opmerking
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Taart, 1400 g 60 60 -
9.11 Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de bo-
dem van deze functie.
Zet niet meer dan zes weckpotten van
één liter op de bakplaat.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet ra-
ken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste weck-
potten begint te borrelen (na ca. 35 -
60 minuten bij 1 liter-glazen), schakelt u
de oven uit of verlaagt u de tempera-
tuur tot 100 °C (zie tabel).
Bessen
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos-
bessen / frambo-
zen / rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe-
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eet-
waar
Temperatuur in
°C
Inmaken/wecken
tot het parelen
begint (min.)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
26
www.electrolux.com
9.12 Drogen - Multi hetelucht
Gebruik bakpapier om de ovenroosters
mee af te dekken.
Voor de beste resultaten schakelt u het
apparaat halverwege de bereidingstijd uit.
Open de deur en laat het apparaat afkoe-
len. Hierna kunt u het droogproces afron-
den.
Groenten
Voedsel om
te drogen
Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 niveaus
Bonen 3 1 / 4 60 - 70 6- 8
Paprika's 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Groente in het
zuur
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Paddenstoe-
len
3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Kruiden 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Fruit
Voedsel om
te drogen
Plaathoogte
Temperatuur
(°C)
Tijd (u)
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Peren 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
9.13 Tabel kerntemperatuursensor
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schouderkarbonade / ham / varkens-
rug
80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
NEDERLANDS 27
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbraadstuk 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur °C
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
10. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Opmerkingen over schoonmaken:
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vuil laat zich dan het
makkelijkst verwijderen en kan niet aan-
branden.
Verwijder hardnekkig vuil met een spe-
ciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
Accessoire met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
28
www.electrolux.com
met scherpe randen of een afwasauto-
maat. Dit kan de antiaanbaklaag be-
schadigen.
10.1 Katalytische reiniging
De wanden met een katalytische coating
zijn zelf-reinigend. Ze absorberen op de
wand opgehoopt vet tijdens de werking
van het apparaat.
Om deze zelfreinigende procedure te
ondersteunen moet u het lege
apparaat regelmatig verwarmen:
1.
Haal de accessoires uit het apparaat.
2.
Stel de functie Katalytische reiniging
in. Raadpleeg "Ovenfuncties".
Op het display wordt CATA en de
duur van het reinigingsproces weer-
gegeven (1 uur). Deze tijdsduur is
vast, maar u kunt de functie Einde ge-
bruiken om de start van het reini-
gingsproces uit te stellen.
3.
Als de tijd voorbij is, weerklinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld.
4.
Druk op een toets of open de oven-
deur om een geluidssignaal te stop-
pen.
5.
Reinig de bodem van het apparaat
met een zachte en vochtige spons.
WAARSCHUWING!
Probeer niet om het katalytisch
oppervlak te reinigen met ovens-
pray, schuurmiddel, zeep of ande-
re schoonmaakmiddelen. Gevaar
voor beschadiging van het kataly-
tisch oppervlak.
Verkleuring van het katalytisch op-
pervlak heeft geen invloed op de
katalytische eigenschappen.
Tijdens het katalytisch reinigen is
het ovenlampje aan.
Reinigingsherinnering
Om u te herinneren aan de catalytische
reiniging, knippert CATA in het display
gedurende 10 seconden na elke in- en
uitschakeling van het apparaat.
De reinigingsherinnering
verdwijnt van het display:
Na het einde van de functie ca-
talytische reiniging.
Als u gelijktijdig op
en
drukt.
10.2 Inschuifrail
Verwijderen van de inschuifrail
U kunt de inschuifrail verwijderen om de
zijwanden te reinigen.
1.
Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
NEDERLANDS 29
1
2
2.
Trek de inschuifrail bij de achterkant
uit de zijwand en verwijder deze.
De inschuifrail installeren
Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
Geldig bij de telescopische ge-
leiders:
De pinnetjes op de telescopische
geleiders moeten naar voren wij-
zen.
10.3 Lamp
WAARSCHUWING!
Er bestaat risico op elektrische
schokken.
De lamp en het afdekglas kunnen
heet zijn.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel het apparaat uit.
Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonder-
breker uit.
LET OP!
Leg een doek op de bodem van
de binnenkant van het apparaat.
Dit voorkomt schade aan het af-
dekglas en de ovenruimte.
Gebruik altijd hetzelfde lamptype.
De lamp aan de bovenkant van de
binnenruimte vervangen.
1.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2.
Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
tegen 300 °C hittebestendige oven-
lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
Vervangen van de lamp links in de
ovenruimte.
1.
De linker inschuifrails verwijderen.
2.
Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen. Reinig het afdekglas.
3.
Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4.
Plaats het afdekglas terug.
5.
De linker inschuifrails installeren.
30
www.electrolux.com
10.4 De ovendeur reinigen
De deur en de glaspanelen verwijderen
U kunt de ovendeur en de interne glazen
panelen verwijderen om schoon te ma-
ken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het verwijde-
ren van de deur uit het apparaat.
De deur is zwaar.
A
A
1.
Open de deur helemaal.
2.
Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
3.
Sluit de ovendeur in de eerste ope-
ningsstand (in een hoek van ongeveer
70°).
4.
Pak de deur aan de zijkanten met bei-
de handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het ap-
paraat.
5.
Plaats de ovendeur met de buiten-
kant omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
2
B
1
6.
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vast-
pakken en naar binnen drukken om
de klemsluiting te ontgrendelen.
7.
Trek de deur naar voor om deze te
verwijderen.
8.
Houd de glasplaten aan de boven-
kant vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9.
Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
De deur en de glaspanelen
installeren
Als u de glaspanelen en de ovendeur
heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug.
Voer bovenstaande stappen uit in de om-
gekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere glaspla-
ten.
NEDERLANDS 31
11. PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie de veiligheidshoofdstukken .
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
Het apparaat wordt niet
warm.
Het apparaat is uitge-
schakeld.
Schakel het apparaat in.
Het apparaat wordt niet
warm.
De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. Zie "De
tijd instellen".
Het apparaat wordt niet
warm.
De benodigde kookstan-
den zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instel-
lingen correct zijn.
Het apparaat wordt niet
warm.
De automatische veilig-
heidsuitschakeling is ac-
tief.
Raadpleeg "Automatische
uitschakeling".
Het apparaat wordt niet
warm.
De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt
u contact op met een er-
kende installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
"C2".
U wilt de warmhoudfunc-
tie of ontdooifunctie star-
ten, maar u hebt de kern-
temperatuursensor niet
uit de aansluiting gehaald.
Haal de stekker van de
kerntemperatuursensor
uit de aansluiting.
Het display toont een
foutcode die niet in deze
lijst voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel het apparaat
uit via de huiszekering
of de veiligheidsscha-
kelaar in de zekering-
kast en schakel hem
dan weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergege-
ven.
Als u niet zelf het probleem kunt verhel-
pen, neem dan contact op met uw verko-
per of de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het type-
plaatje bevindt zich aan de voorkant van
de binnenkant van het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
32
www.electrolux.com
12. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool
niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
NEDERLANDS 33
34
www.electrolux.com
NEDERLANDS 35
www.electrolux.com/shop
892938598-C-372012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux EOA5651AAX Handleiding

Type
Handleiding