Electrolux EOC5650AAX Handleiding

Type
Handleiding
EOC5650AA
NL OVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE........................................................................................ 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................................................4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT....................................................................... 7
4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT........................ 8
5. DAGELIJKS GEBRUIK...............................................................................................9
6. KLOKFUNCTIES......................................................................................................11
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES......................................................................... 12
8. EXTRA FUNCTIES................................................................................................... 15
9. AANWIJZINGEN EN TIPS........................................................................................16
10. ONDERHOUD EN REINIGING............................................................................... 30
11. PROBLEEMOPLOSSING...................................................................................... 33
12. ENERGIEZUINIGHEID........................................................................................... 35
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen
dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt. Model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2 www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door
een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het
apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u
de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen
is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
www.electrolux.com4
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct ge?stalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in een
huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
NEDERLANDS
5
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot (dampen)
in pyrolitische modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst de
volgende items uit de binnenkant oven
verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc., die
met het product zijn meegeleverd),
in het bijzonder potten en pannen
met antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging in
werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd
onder hoge temperaturen waarbij er
rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke rookgassen
die tijdens het reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name vogels)
uit de buurt van het apparaat
tijdens en na de pyrolytische
reiniging en gebruik eerst een
programma bij maximale
temperatuur in een goed
geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de nabijheid
van alle pyrolytische ovens wanneer de
pyrolytische reiniging in werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en pannen,
schalen, keukengerei, enz. kunnen
worden beschadigd door de hoge
temperatuur van het pyrolytische
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens en kunnen mogelijk ook kleine
hoeveelheden schadelijke gassen
veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
www.electrolux.com6
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en huisdieren
opgesloten raken in het apparaat.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
7
9
8
41 2 3 5 6
1
2
3
4
5
11
10
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor ovenfuncties
3
Stroomlampje/symbool/
indicatielampje
4
Elektronische tijdschakelklok
5
Temperatuurregelknop
6
Stroomlampje/symbool/
indicatielampje
7
Verwarmingselement
8
Lampje
9
Ventilator
10
Rekframe, verwijderbaar
11
Rekstanden
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
NEDERLANDS
7
Combi schaal
Voor gebak en koekjes. Voor braden en
roosteren of als pan om vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Telescopische geleiders
Voor roosters en bakplaten
4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
4.2 Tijd instellen
Na de eerste aansluiting op het
elektriciteitsnet, blijven alle symbolen op
het display enkele seconden branden. In
de volgende seconden toont het display
de softwareversie.
Nadat de softwareversie is verdwenen,
toont het display en "12:00". "12"
knippert.
1. Druk op of op om het huidige
uur in te stellen.
2. Druk op om te bevestigen. Dit is
alleen nodig de eerste keer dat u de
tijd instelt. Later wordt de nieuwe tijd
automatisch opgeslagen na 5
seconden.
Het display toont en het ingestelde
uur. "00" knippert.
3. Druk op
of op om de huidige
minuten in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen. Dit is
alleen nodig de eerste keer dat u de
tijd instelt. Later wordt de nieuwe tijd
automatisch opgeslagen na 5
seconden.
Op het display verschijnt de nieuwe tijd.
4.3 Tijd veranderen
U kunt de dagtijd alleen wijzigen als de
oven is uitgeschakeld.
Druk op
.
www.electrolux.com8
De ingestelde tijd en het symbool
knipperen op het display.
Zie "De duur instellen" om een nieuwe tijd
in te stellen.
5. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u op
de bedieningsknop drukken. De
bedieningsknop komt naar voren.
5.2 Het apparaat aan- en
uitzetten
Het hangt van het model
of uw apparaat
knopsymbolen,
indicatielampjes of
lampjes heeft:
Het indicatielampje gaat
aan wanneer de oven
opwarmt.
Het lampje gaat aan als
het apparaat in werking is.
Het symbool geeft aan of
de knop de kookzones,
de ovenfuncties of de
temperatuur bedient.
1. Zet de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2. Draai de knop voor de temperatuur
naar een temperatuur.
3. Draai om het apparaat uit te
schakelen, de knop voor de
ovenfuncties en de knop voor de
temperatuur in de uit-stand.
5.3 Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Snel opwarmen Om de opwarmtijd te verkorten.
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager in
dan bij Boven- en onderwarmte.
NEDERLANDS
9
Ovenfunctie Applicatie
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met intensief
bruinen en een krokantere korst. Stel de temperatuur
20 - 40 °C lager in dan voor Boven + onderwarmte.
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Onderwarmte Voor het bakken van cake met een knapperige bod-
em en voor het inmaken van voedsel.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveel-
heden en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevo-
gelte met botten op 1 niveau. Ook om te gratineren
en te bruinen.
Pyrolyse Automatische pyrolytische schoonmaakfunctie van de
oven. Hierdoor worden vuilresten in de oven ver-
brand.
5.4 Snel opwarmen
De functie Snel opwarmen verkort de
opwarmtijd.
1. Stel de functie Snel opwarmen in. Zie
de ovenfunctietabel.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
Wanneer het apparaat op de ingestelde
temperatuur is, hoort u een geluidssignaal.
De Snel opwarmenfunctie
schakelt niet uit na het
geluidssignaal. U moet de
functie handmatig
uitschakelen.
3. Ovenfunctie instellen.
5.5 Weergave
A B C
D
EFG
A) Timer
B) Opwarmen en restwarmte-indicatie
C) Waterreservoir (alleen geselecteerde
modellen)
D) Vleesthermometer (alleen
geselecteerde modellen)
E) Deurslot (alleen geselecteerde
modellen)
F) Uren/minuten
G) Klokfuncties
www.electrolux.com10
5.6 Toetsen
Knop Functie Omschrijving
KLOK De klokfunctie instellen.
MIN De tijd instellen.
KOOKWEKKER De KOOKWEKKER instellen. Houd de
knop langer dan 3 seconden ingedrukt
om de ovenlamp in of uit te schakelen.
PLUS De tijd instellen.
TEMPERATUUR De oventemperatuur of de temperatuur
van de vleesthermometer (indien van
toepassing). Alleen gebruiken indien er
een ovenfunctie in werking is.
5.7 Controlelampje bij
voorverwarmen
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de
balkjes op het display een voor een
branden. De balkjes geven aan dat de
oventemperatuur toeneemt of afneemt.
6. KLOKFUNCTIES
6.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
DAGTIJD Met deze functie kunt u de tijd regelen. Zie "De tijd in-
stellen".
KOOKWEKKER Gebruik de kookwekker om de tijd af te tellen (maxi-
maal 23 uur 59 minuten). Deze functie heeft geen inv-
loed op de werking van het apparaat. U kunt de
KOOKWEKKER op elk gewenst moment instellen,
ook als het apparaat uit staat.
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Gebruik
dit alleen wanneer een ovenfunctie is ingesteld.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
Gebruik dit alleen wanneer een ovenfunctie is inges-
teld. Bereidingsduur en einde kunnen gelijktijdig wor-
den gebruikt (tijdvertraging), als het apparaat op een
later tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld.
Druk opnieuw op om
tussen de klokfuncties te
schakelen.
Gebruik om de instellingen
voor de klokfuncties te
bevestigen of wacht 5
seconden op een
automatische bevestiging.
NEDERLANDS
11
6.2 De DUUR of het EINDE
instellen
1. Druk herhaaldelijk op tot het
display of toont.
of knippert op het display.
2. Druk op of om de waarden in te
stellen en druk op om te
bevestigen.
Voor de Duur stelt u eerst de minuten
en dan de uren in, voor Einde stelt u
eerst de uren en dan de minuten in.
Er klinkt twee minuten een geluidssignaal
nadat de tijd is afgelopen. of
symbool- en tijdsinstelling knipperen in het
display. De oven stopt.
3. Draai de knop voor de ovenfuncties
naar de uit-stand.
4. Druk op een willekeurige knop of open
de deur van de oven om het geluid te
stoppen.
Als u op de knop drukt
terwijl u het uur instelt voor de
DUUR , gaat het apparaat
naar de instelling van de
functie EINDE .
6.3 De KOOKWEKKER instellen
1. Druk op .
en "00" knipperen op het display.
2. Druk op
of om de
KOOKWEKKER in te stellen.
U moet eerst seconden en dan
minuten en uren instellen.
Eerst wordt de tijd berekend in
minuten en seconden. Als de
ingestelde tijd langer is dan 60
minuten, dan verschijnt het symbool
op het display.
Het apparaat berekent nu de tijd in uren
en minuten.
3. De KOOKWEKKER start automatisch
na vijf seconden.
Na 90% van de ingestelde tijd klinkt er
een geluidssignaal.
4. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen,
klinkt er gedurende twee minuten een
geluidssignaal. "00:00" en
knipperen op het display. Druk op een
willekeurige knop of open de deur van
de oven om het geluid te stoppen.
Als u de KOOKWEKKER
instelt als DUUR of EINDE
lopen, gaat het symbool
aan op het display.
6.4 Timer met optelfunctie
Gebruik de timer met optelfunctie om bij te
houden hoe lang de oven werkt. Deze
wordt onmiddellijk ingeschakeld wanneer
de oven begint met opwarmen.
Houd om de timer met optelfunctie te
resetten en ingedrukt. De timer
gaat weer optellen.
De timer met optelfunctie kan
niet worden gebruikt met de
functies: Duur , Einde ,
vleesthermometer.
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 De vleesthermometer
gebruiken
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
De oventemperatuur. Raadpleeg de
braadtabel.
De kerntemperatuur. Raadpleeg de
tabel voor de vleesthermometer.
www.electrolux.com12
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
1. Stel de ovenfunctie en -temperatuur
in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer (met het symbool
op de hendel) in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
kerntemperatuursensor in de
aansluiting aan de voorkant van het
apparaat.
De vleesthermometer moet gedurende
de bereiding in het vlees blijven en de
stekker moet in het stopcontact
blijven.
Wanneer u de vleesthermometer voor
het eerst gebruikt, dan is de standaard
kerntemperatuur 60°C. Wanneer
knippert, kunt u de temperatuurknop
gebruiken om de standaard
kerntemperatuur te wijzigen.
Het display toont het symbool van de
vleesthermometer en de standaard
kerntemperatuur.
4. Druk op om de nieuwe
kerntemperatuur op te slaan, of wacht
10 seconden tot de instelling
automatisch wordt opgeslagen.
De nieuwe standaard kerntemperatuur
wordt weergegeven tijdens het volgende
gebruik van de vleesthermometer.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, knipperen
de symbolen voor de standaard
kerntemperatuur en de vleesthermometer
. Er klinkt gedurende twee minuten
een geluidssignaal.
5. Druk op een willekeurige knop of open
de deur van de oven om het geluid te
stoppen.
6. Verwijder de stekker van de
vleesthermometer uit het contact. Haal
het vlees uit het apparaat.
7. Schakel het apparaat uit.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
kerntemperatuursensor. De
vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Telkens u de
vleesthermometer in het
contact steekt, moet u de
kerntemperatuurtijd opnieuw
instellen. U kunt de duur en
de eindtijd niet instellen.
Wanneer het apparaat de
voorlopige duutijd voor het
eerst berekent, dan knippert
het symbool op het
display. Wanneer de
berekening voltooid is, wordt
de bereidingsduur
weergegeven. Tijidens de
bereiding worden de
berekeningen op de
achtergrond uitgevoerd en de
duurtijd op het display wordt
zonodig bijgewerkt.
U kunt de temperatuur tijdens de
bereiding altijd wijzigen:
1. Druk op
:
Eén keer - het display toont de
ingestelde kerntemperatuur
dewelke elke 10 seconden wisselt
naar de actuele kerntemperatuur.
Twee keer - het display toont de
actuele oventemperatuur dewelke
elke 10 seconden wisselt naar de
ingestelde oventemperatuur.
NEDERLANDS
13
Drie keer - het display toont de
ingestelde oventemperatuur.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
7.2 Accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven.
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt,
is kookgerei beveiligd
tegen wegglijden.
7.3 Telescopische geleiders - de
ovenaccessoires plaatsen
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal naar
achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de telescopische
geleiders zodat de pootjes naar beneden
zijn gericht.
Door de verhoogde lijst die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Bakplaat of diepe braadpan:
www.electrolux.com14
Plaats de bakplaat of braadpan op de
telescopische geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het bakrooster op de braadpan.
Plaats het rooster en de diepe pan op de
telescopische geleiders.
8. EXTRA FUNCTIES
8.1 Het kinderslot gebruiken
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
Als de pyrolysefunctie in
werking is, wordt de deur
vergrendeld.
SAFE gaat aan op het display
als u een schakelaar verdraait
of op een knop drukt.
1. Stel geen ovenfunctie in.
2. Houd
en gedurende ten minste
2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal. SAFE gaat
aan op het display.
Herhaal stap 2 om het kinderslot uit te
schakelen.
8.2 Gebruik van de
Toetsblokkering.
U kunt de Toetsblokkering alleen
inschakelen als het apparaat in werking is.
Toetsblokkering voorkomt dat de
temperatuur en de tijdinstelling van een
lopende een ovenfunctie per ongeluk
worden gewijzigd.
1. Selecteer een ovenfunctie en stel het
in volgens uw voorkeur
2. Houd
en gedurende ten minste
2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal. Loc gaat aan
op het display.
Herhaal stap 2 om de toetsblokkering uit
te schakelen.
Als de Pyrolysefunctie werkt,
is de deur vergrendeld en
gaat aan op het display.
Loc gaat aan op het display
als u aan de
temperatuurknop draait of op
een knop indrukt. Als u aan
de knop voor de ovenfuncties
draait, gaat het apparaat uit.
Als u het apparaat uitschakelt
terwijl de toetsblokkering aan
is, schakelt de
toetsblokkering automatisch
over naar kinderslot.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
8.3 Restwarmte-indicatie
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan als de
temperatuur in de oven hoger is dan 40
°C. Draai de knop voor de temperatuur
naar links of rechts om de
oventemperatuur weer te geven.
NEDERLANDS
15
8.4 Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen wordt het apparaat
na een tijdje automatisch uitgeschakeld
als een ovenfunctie werkt en u geen
instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 3
Druk na een automatische uitschakeling
op een willekeurige knop om het toestel
opnieuw te activeren.
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
vleesthermometer, licht, duur,
einde.
8.5 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
9. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
9.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
informatie over de ovenfuncties,
aanbevolen niveaus en temperaturen
voor karakteristieke gerechten.
9.2 Bakken
Uw oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
www.electrolux.com16
9.3 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere temper-
atuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
9.4 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband / brio-
che
Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak/vruchten-
cake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
NEDERLANDS
17
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Fatless sponge
cake / Biscuit-
taart zonder vet
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 35 - 50 2
Taartbodem
van zandtaart-
deeg
Multi hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi hetelucht 160 60 - 90 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
180 70 - 90 1
Kwarktaart Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood/
broodkrans
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het
bakproces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
www.electrolux.com18
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen/
tompoezen
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 35 3
Koninginnen-
brood (opger-
olde cake met
jam)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Amandelcake/
suikertaart
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/
sponsdeeg)
2)
Multi hetelucht 150 35 - 55 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/
sponsdeeg)
2)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Gistcake met
delicate garner-
ing (bijvoorbeeld
kwark, room,
puddingvulling)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Gebakreepjes
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
160
1)
20 - 30 3
NEDERLANDS
19
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak,
schuimgebak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi hetelucht
160
1)
10 - 25 3
Broodjes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Multi hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
9.5 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
www.electrolux.com20
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zoete oven-
schotels
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
9.6 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie Multi hetelucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
NEDERLANDS
21
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 posities 3 posities
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
9.7 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230 - 250
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
9.8 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
www.electrolux.com22
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
9.9 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees 1 – 1,5 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
230 120 - 150 1
Rosbief of os-
sehaas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of os-
sehaas: medi-
um
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of os-
sehaas: gaar
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / rib-
betje
1 – 1,5 kg Circulatiegrill 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatiegrill 160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatiegrill 150 - 170 90 - 120 1
NEDERLANDS
23
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschen-
kel
1.5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1.5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug 1 - 1.5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
Game
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazerug tot 1 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
230
1)
30 - 40 1
Reerug, her-
tenrug
1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 – 2 kg Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
p.p.
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
p.p.
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
www.electrolux.com24
Gerecht Aantal Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip, haantje 1 – 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
eend 1,5 – 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
gans 3,5 – 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Turkije 2,5 – 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Turkije 4 – 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Hoeveel-
heid (kg)
Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 - 1.5 Conventio-
nele functie
(Boven +
Onder-
warmte)
210 - 220 40 - 60 1
9.10 Grill
Grill alltijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grilfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
1e kant 2e kant
Biefstuk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
NEDERLANDS
25
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1)
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
1)
Oven voorverwarmen.
9.11 Bevroren gerechten
Gebruik de functie Multi hetelucht.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza,
bevroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bev-
roren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappel partjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannello-
ni, bevroren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
www.electrolux.com26
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Temperatuur
(°C)
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Cir-
culatiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
9.12 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
NEDERLANDS
27
9.13 Inmaken - Onderwarmte
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurk-
en
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
9.14 Drogen - Multi hetelucht
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de deur
en laat het één nacht afkoelen om het
drogen te voltooien.
www.electrolux.com28
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
9.15 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
NEDERLANDS
29
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
10. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
10.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Opeenhopingen van
vetten of andere voedselresten kunnen
brand veroorzaken. Het risico is hoger
voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
10.2 Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
www.electrolux.com30
1
2
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
10.3 Pyrolyse
LET OP!
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails.
Start de pyrolytische reiniging
niet als u de deur niet volledig
heeft gesloten. Bij sommige
modellen toont het display
“C3” als deze fout ontstaat.
WAARSCHUWING!
Het apparaat wordt zeer
heet. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de pyrolytische
reiniging. Dit kan het
apparaat beschadigen.
1. Verwijder de ergste voedselresten met
de hand.
2. Reinig de binnenkant van de deur met
warm water om te voorkomen dat
resten inbranden door hete lucht.
3. Stel de Pyrolyse-functie in. Raadpleeg
"Ovenfuncties".
4. Wanneer knippert, drukt u op
of op om de gewenste procedure
in te stellen:
Optie Omschrijv-
ing
P1 Als de oven
niet erg vuil
is. Tijd van de
procedure: 1
uur 30 min.
P2 Als het vuil
niet eenvou-
dig te verwij-
deren is. Tijd
van de pro-
cedure: 2 uur
30 min.
Na 2 seconden begint de procedure.
U kunt de Einde-functie gebruiken om de
start van de reinigingsprocedure uit te
stellen.
Het lampje brandt niet tijdens de
pyrolytische reiniging.
5. U kunt de standaardlengte van de
procedure (P1 of P2) wijzigen door op
te drukken om in te stellen.
Druk vervolgens op of op om
de duur van de reinigingsprocedure in
te stellen.
6. Als de oven de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt de deur
vergrendeld. Het display toont het
symbool en de balkjes van de
warmteaanduiding tot de deur wordt
vergrendeld.
7. Na afloop van de pyrolytische reiniging
geeft het display de tijd van de dag
aan. De ovendeur blijft vergrendeld.
8. Zodra het apparaat is afgekoeld, klinkt
een geluidssignaal en wordt de
ovendeur ontgrendeld.
10.4 Reinigingsherinnering
Om u te herinneren aan de pyrolytische
reiniging, knippert PYR in het display
gedurende 10 seconden na elke in- en
uitschakeling van het apparaat.
NEDERLANDS
31
De reinigingsherinnering
gaat uit:
na het einde van de
functie pyrolytische
reiniging.
Als u gelijktijdig op en
drukt terwijl PYR op
het display knippert.
10.5 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne glazen
paneel verwijderen om het schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7.
Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
10.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los voordat
u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
De bovenlamp
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
www.electrolux.com32
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
11. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschak-
eling is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een er-
kende installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
De vleesthermometer werkt
niet.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
De bereiding van de ger-
echten duurt te lang of de
gerechten worden te snel
gaar.
De temperatuur is te laag of
te hoog.
Pas indien nodig de tem-
peratuur aan. Volg het ad-
vies in de handleiding op.
NEDERLANDS
33
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
Op het display verschijnt
"C2".
U wilt de pyrolysefunctie of
ontdooifunctie starten, maar
u hebt de vleesthermometer
niet uit de aansluiting ge-
haald.
Haal de stekker van de
vleesthermometer uit de
aansluiting.
Op het display verschijnt
"C3".
De reinigingsfunctie werkt
niet. De deur is niet volledig
gesloten of het deurslot is
defect.
Sluit de deur volledig.
Op het display verschijnt
"F102".
U heeft de deur niet he-
lemaal gesloten.
Het deurslot is defect.
Sluit de deur volledig.
Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice, wan-
neer "F102" opnieuw
wordt weergegeven.
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergeg-
even.
11.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
www.electrolux.com34
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Serienummer (S.N.) .........................................
12. ENERGIEZUINIGHEID
12.1 Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie EOC5650AAX
Energie-efficiëntie Index 103,5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0,99 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0,88 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 40,5 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
12.2 Energiebesparing
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
is gesloten als het apparaat werkt
en houd de deur tijdens de
bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Zet indien mogelijk het eten in de
oven zonder voor te verwarmen.
Verlaag bij een bereidingsduur
langer dan 30 minuten de
oventemperatuur met minimaal 3 -
10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven
zorgt ervoor dat het gerecht wordt
voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken
om ander eten op te warmen.
Bereiding met hete lucht - gebruik
indien mogelijk de bereidingsfuncties
met hete lucht om energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden,
als een programma met tijdselectie
(Duur, Einde) in werking is en de
bereidingstijd langer is dan 30
minuten, de
verwarmingselementen
automatisch 10% eerder
uitgeschakeld. De lamp en
ventilator blijven wel werken.
Bereiding met de lamp uit - schakel
de lamp uit tijdens de bereiding en
schakel de lamp alleen in indien nodig.
Eeten warm houden - kies de laagste
temperatuur als u de restwarmte wilt
gebruiken om eten warm te houden.
NEDERLANDS
35
Het display toont de
restwarmtetemperatuur.
13. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
www.electrolux.com36
NEDERLANDS
37
www.electrolux.com38
NEDERLANDS
39
www.electrolux.com/shop
867309092-A-272014
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EOC5650AAX Handleiding

Type
Handleiding