Weber 178760 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

POULTRY ROASTER
SOPORTE PARA POLLOS
SUPPORT dE cUiSSOn POUR POULETS
GEFLÜGELHALTER
POULTRY ROASTER -HöYRYSäiLiö
KYLLinGHOLdER
KYLLinGEHOLdER
KYcKLinGHÅLLARE
ROOSTERPAn vOOR GEvOGELTE
TEGAmE PER ARROSTiRE iL POLLO
SUPORTE PARA ASSAR FRAnGOS
Opiekacz dO drObiu










178760
06/10
14

Rooster het voorbereide gevogelte op
indirecte, gemiddelde warmte (350°F/177°C)
tot er helder sap uitloopt en de inwendige
temperatuur op de dikste plaats van de bil
180°F/82°C heeft bereikt.
Bij gebruik van een houtskoolbarbecue van
57 cm (22,5"): Gebruik 58 briketten volgens
de indirecte methode. Gebruik 44 kooltjes
volgens de indirecte methode.
Zet de gevogeltestomer met barbecuewanten,
pannenlappen of een tang op een werkvlak
.
• Laat nog 5 tot 10 minuten rusten.
m



1) Kies zelf een vloeistofrecipiënt voor uw
favoriete vloeistof of marinade. Let erop dat
het recipiënt bestand is tegen de hitte van
uw barbecue. Het recipiënt mag niet groter
zijn dan een drankblikje. Vergeet niet uw
favoriete kruiden toe te voegen.
m



m




2) Plaats het gevogelte over het recipiënt. Zorg
ervoor dat het gevogelte stevig vastzit.
3) Zet de gevogeltestomer op het grillrooster.
Zorg ervoor dat er minstens 2,5 cm (1 inch)
tussen het gevogelte en het deksel is. Sluit
het deksel.
m


m



m


GARANTIE
Weber-Stephen Products Co. (Weber
®
) garandeert hierbij als volgt
aan de OORSPRONKELIJKE KOPER dat het product vrij is van
defecten in materiaal en vakmanschap vanaf de aankoopdatum:
2 jaar wanneer het product is gemonteerd en wordt gebruikt
overeenkomstig de bijbehorende instructies.
Weber kan u vragen om een bewijs van aankoop inclusief
aankoopdatum. DAAROM MOET U UW AANKOOPBEWIJS OF
FACTUUR BEWAREN EN DE REGISTRATIEKAART VOOR DE
BEPERKTE GARANTIE VAN WEBER DIRECT TERUGSTUREN.
Deze Beperkte Garantie is van toepassing op de reparatie
of vervanging van onderdelen die normaal zijn gebruikt en
overeenkomstig de voorschriften zijn onderhouden en waarvan na
onderzoek wordt aangetoond, conform de door Weber vastgestelde
richtlijnen, dat deze defect zijn. Als Weber het defect bevestigt en
de claim goedkeurt, zal Weber dergelijke onderdelen zonder kosten
repareren of vervangen. Bij het retourneren van defecte onderdelen
moeten de vervoerskosten vooraf betaald zijn. Weber zal de
onderdelen aan de koper vooraf betaald terugzenden.
Deze beperkte garantie dekt geen defecten of gebruiksproblemen
als gevolg van ongelukken, misbruik, aanpassing, verkeerd
gebruik, vandalisme, onjuiste installatie, onjuist onderhoud of
het niet uitvoeren van normaal en routinematig onderhoud, zoals
beschreven in deze gebruikshandleiding. Slijtage of schade door
hevige weersomstandigheden, zoals hagel, orkanen, aardbevingen
of tornado’s, verkleuring als gevolg van blootstelling aan chemicaliën,
direct of in de atmosfeer, worden niet gedekt door deze beperkte
garantie. Weber zal niet aansprakelijk zijn voor deze of enige
impliciete garantie voor incidentele schade of gevolgschade. Deze
garantie geeft u specifieke wettelijke rechten en u kunt ook andere
rechten hebben die van land tot land verschillen.


Laat de gevogeltestomer afkoelen, voordat u
hem reinigt.
• Vaatwasserbestendig.
Afwassen met warm zeepsop en naspoelen
met zuiver, warm water.
Niet op het rooster laten staan wanneer u
hem niet gebruikt.
15

indirect medium
1 hele kip, ca. 2 kg
2 theelepels extra vierge olijfolie
1
blikje (33 cl) bier of vruchtensap op kamertemperatuur
2 eetlepels specerijen naar keuze
Laat de barbecue 15 minuten voorverwarmen.
Verwijder de nek, de ingewanden en het overtollige
vet van de kip. Spoel de kip van binnen en van buiten
en dep ze droog met keukenpapier. Smeer de kip
rondom licht in met olijfolie. Kruid de kip van binnen
en van buiten (bewaar nog 1 theelepel van het
mengsel). Stop de topjes van de vleugels achter de
rug van de kip.
Spoel het blikje af, open het en giet ongeveer de helft
van de inhoud uit. Doe ongeveer 1 theelepel van de
specerijen in het blikje. Zet het blikje in het midden
van de gevogeltestomer en schuif de kip er met
de holle zijde over. Steek de poten tussen de twee
metalen stangen vooraan, zodat de kip stevig vastzit.
Zet de gevogeltestomer op een bakplaat of grote
druipbak en verplaats hem naar de barbecue. Trek
twee barbecuewanten aan en zet de gevogeltestomer
in het midden van het rooster. Sluit het deksel. Laat
gedurende 1-1/4 tot 1-1/2 uur indirect medium garen,
tot er helder sap uitloopt en de inwendige temperatuur
van de borst 77 graden Celsius heeft bereikt en die
van het dikste deel van de bil 82 graden Celsius.
Trek twee barbecuewanten aan en haal de
gevogeltestomer voorzichtig van de barbecue. Plaats
hem op een bakplaat of grote druipbak, zodat u hem
gemakkelijk kunt verplaatsen. Laat de kip ongeveer
10 minuten rusten. Haal ze daarna van het blikje en
versnijd ze.
Warm serveren.
Voor 4 personen




1) Selezionare un contenitore di liquidi per
contenere i vostri liquidi o marinate preferite.
Nota: assicurarsi che il contenitore possa
resistere al calore prodotto dal barbecue.
La dimensione del contenitore non deve
essere superiore a quella di una lattina per
bevande. Non dimenticare di aggiungere le
vostre spezie preferite.
m


m





2) Disporre il pollame sopra il contenitore.
Assicurarsi che la carne non possa spostarsi
.
3) Posizionare l’arrostitore per pollame sulla
griglia di cottura. Lasciare uno spazio di
almeno 2-3 cm tra la carne e il coperchio.
Chiudere il coperchio.
m


m




m




Documenttranscriptie

POULTRY ROASTER Soporte para pollos Ростер для приготовления птицы Support de cuisson pour poulets PEKÁČ NA DRŮBEŽ GEFLÜGELHALTER Pekáč na hydinu firmy Poultry Roaster -höyrysäiliö PULYKA SÜTŐ KYLLINGHOLDER ROTISOR Kyllingeholder POSODA ZA PEČENJE PERUTNINE KYCKLINGHÅLLARE POSUDA ZA PEČENJE PERADI roosterpan voor gevogelte LINNULIHAGRILL Tegame per arrostire il pollo MĀJPUTNU CEPAMIERĪCE Suporte para assar frangos PAUKŠTIENOS SKRUDINTUVAS Opiekacz do drobiu 178760 06/10 roosterpan voor gevogelte m WAARSCHUWING: De gevogeltestomer wordt heet – gebruik barbecuewanten om de gevogeltestomer te verplaatsen. m WAARSCHUWING: Het vloeistofrecipiënt van de gevogeltestomer bevat hete vloeistof. Kantel de gevogeltestomer niet. Anders kan er hete vloeistof uitlopen. m WAARSCHUWING: Zet de gevogeltestomer niet op een brandbaar oppervlak of een oppervlak dat niet bestand is tegen hitte. 1) Kies zelf een vloeistofrecipiënt voor uw favoriete vloeistof of marinade. Let erop dat het recipiënt bestand is tegen de hitte van uw barbecue. Het recipiënt mag niet groter zijn dan een drankblikje. Vergeet niet uw favoriete kruiden toe te voegen. m GEVAAR: Alcoholische dranken zijn vluchtig en ontvlambaar en kunnen ernstige lichamelijke of materiële schade veroorzaken. m LET OP: Alvorens de gevogeltestomer te vullen met een marinade die in contact is geweest met rauw vlees, vis of gevogelte, moet u de marinade minstens 1 minuut lang koken in een afzonderlijk recipiënt. 2) Plaats het gevogelte over het recipiënt. Zorg ervoor dat het gevogelte stevig vastzit. 3) Zet de gevogeltestomer op het grillrooster. Zorg ervoor dat er minstens 2,5 cm (1 inch) tussen het gevogelte en het deksel is. Sluit het deksel. GARANTIE Weber-Stephen Products Co. (Weber®) garandeert hierbij als volgt aan de OORSPRONKELIJKE KOPER dat het product vrij is van defecten in materiaal en vakmanschap vanaf de aankoopdatum: 2 jaar wanneer het product is gemonteerd en wordt gebruikt overeenkomstig de bijbehorende instructies. Weber kan u vragen om een bewijs van aankoop inclusief aankoopdatum. DAAROM MOET U UW AANKOOPBEWIJS OF FACTUUR BEWAREN EN DE REGISTRATIEKAART VOOR DE BEPERKTE GARANTIE VAN WEBER DIRECT TERUGSTUREN. Deze Beperkte Garantie is van toepassing op de reparatie of vervanging van onderdelen die normaal zijn gebruikt en overeenkomstig de voorschriften zijn onderhouden en waarvan na onderzoek wordt aangetoond, conform de door Weber vastgestelde richtlijnen, dat deze defect zijn. Als Weber het defect bevestigt en de claim goedkeurt, zal Weber dergelijke onderdelen zonder kosten repareren of vervangen. Bij het retourneren van defecte onderdelen moeten de vervoerskosten vooraf betaald zijn. Weber zal de onderdelen aan de koper vooraf betaald terugzenden. Deze beperkte garantie dekt geen defecten of gebruiksproblemen als gevolg van ongelukken, misbruik, aanpassing, verkeerd gebruik, vandalisme, onjuiste installatie, onjuist onderhoud of het niet uitvoeren van normaal en routinematig onderhoud, zoals beschreven in deze gebruikshandleiding. Slijtage of schade door hevige weersomstandigheden, zoals hagel, orkanen, aardbevingen of tornado’s, verkleuring als gevolg van blootstelling aan chemicaliën, direct of in de atmosfeer, worden niet gedekt door deze beperkte garantie. Weber zal niet aansprakelijk zijn voor deze of enige impliciete garantie voor incidentele schade of gevolgschade. Deze garantie geeft u specifieke wettelijke rechten en u kunt ook andere rechten hebben die van land tot land verschillen. Kookinstructies • Rooster het voorbereide gevogelte op indirecte, gemiddelde warmte (350°F/177°C) tot er helder sap uitloopt en de inwendige temperatuur op de dikste plaats van de bil 180°F/82°C heeft bereikt. • Bij gebruik van een houtskoolbarbecue van 57 cm (22,5"): Gebruik 58 briketten volgens de indirecte methode. Gebruik 44 kooltjes volgens de indirecte methode. • Zet de gevogeltestomer met barbecuewanten, pannenlappen of een tang op een werkvlak. • Laat nog 5 tot 10 minuten rusten. m LET OP: Zet de gevogeltestomer op een vlak oppervlak, voordat u het gevogelte verwijdert. Reiniging en onderhoud • Laat de gevogeltestomer afkoelen, voordat u hem reinigt. • Vaatwasserbestendig. • Afwassen met warm zeepsop en naspoelen met zuiver, warm water. • Niet op het rooster laten staan wanneer u hem niet gebruikt. 14 roosterpan voor gevogelte Kip op een blik indirect medium 1 hele kip, ca. 2 kg 2 theelepels extra vierge olijfolie 1 blikje (33 cl) bier of vruchtensap op kamertemperatuur 2 eetlepels specerijen naar keuze Laat de barbecue 15 minuten voorverwarmen. Verwijder de nek, de ingewanden en het overtollige vet van de kip. Spoel de kip van binnen en van buiten en dep ze droog met keukenpapier. Smeer de kip rondom licht in met olijfolie. Kruid de kip van binnen en van buiten (bewaar nog 1 theelepel van het mengsel). Stop de topjes van de vleugels achter de rug van de kip. Spoel het blikje af, open het en giet ongeveer de helft van de inhoud uit. Doe ongeveer 1 theelepel van de specerijen in het blikje. Zet het blikje in het midden van de gevogeltestomer en schuif de kip er met de holle zijde over. Steek de poten tussen de twee metalen stangen vooraan, zodat de kip stevig vastzit. Zet de gevogeltestomer op een bakplaat of grote druipbak en verplaats hem naar de barbecue. Trek twee barbecuewanten aan en zet de gevogeltestomer in het midden van het rooster. Sluit het deksel. Laat gedurende 1-1/4 tot 1-1/2 uur indirect medium garen, tot er helder sap uitloopt en de inwendige temperatuur van de borst 77 graden Celsius heeft bereikt en die van het dikste deel van de bil 82 graden Celsius. Trek twee barbecuewanten aan en haal de gevogeltestomer voorzichtig van de barbecue. Plaats hem op een bakplaat of grote druipbak, zodat u hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Laat de kip ongeveer 10 minuten rusten. Haal ze daarna van het blikje en versnijd ze. Warm serveren. Voor 4 personen Tegame per arrostire il pollo m AVVERTENZA: l’arrostitore per pollame è molto caldo, per spostarlo indossare sempre guanti per barbecue. m AVVERTENZA: il contenitore di liquidi dell’arrostitore per pollame contiene liquidi bollenti. Non rovesciare l’arrostitore per pollame perché per evitare fuoriuscite di tali liquidi. m AVVERTENZA: non appoggiare l’arrostitore per pollame su una superficie infiammabile o sensibile al calore. 1) Selezionare un contenitore di liquidi per contenere i vostri liquidi o marinate preferite. Nota: assicurarsi che il contenitore possa resistere al calore prodotto dal barbecue. La dimensione del contenitore non deve essere superiore a quella di una lattina per bevande. Non dimenticare di aggiungere le vostre spezie preferite. m PERICOLO: l’uso di liquidi alcolici, volatili e quindi infiammabili, può comportare gravi lesioni fisiche o danno ai beni materiali. m ATTENZIONE: prima di riempire l’arrostitore per pollame con marinate che sono state a contatto con carni, pesci o pollami crudi, è necessario bollire separatamente queste ultime per almeno 1 minuto. 2) Disporre il pollame sopra il contenitore. Assicurarsi che la carne non possa spostarsi. 3) Posizionare l’arrostitore per pollame sulla griglia di cottura. Lasciare uno spazio di almeno 2-3 cm tra la carne e il coperchio. Chiudere il coperchio. 15
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Weber 178760 Handleiding

Categorie
Barbecues
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor