IKEA OVN 908 W de handleiding

Type
de handleiding
NUTID OV9 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 610 56253
OVN 608/OVN 908
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator
1)
(niet zichtbaar)
3. Beschermelement grill
2)
4. Deurvergrendeling
3)
5. Katalysator
6. Beschermrooster verwarmingselement bovenwarmte
7. Grillelement
8. Verwarmingselement bovenwarmte
9. Ovenlampje achter
10. Ovenventilator
11. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
12. Koude ovendeur
1)
De koelventilator kan ook na uitschakeling van de oven nog even doorgaan
met werken. Tijdens de pyrolysefase heeft de ventilator een hogere snelheid
dan tijdens de kookfuncties.
2)
Voorkomt direct contact met de grill. Niettemin wordt aanbevolen het
beschermelement niet aan te raken wanneer de oven in werking is.
3)
Tijdens de pyrolyse wordt een automatisch “deurvergrendelingssysteem”
geactiveerd, op het display van de programmabesturing gaat het
controlelampje bij “ ” branden en het ovenlampje blijft uit.
Tijdens de pyrolysefase wordt de ovendeur heet, houd daarom kinderen uit
de buurt.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Programmeertoets: (“set”)
3. Bevestigingstoets (“ok”)
4. Wijzigingstoets tijdswaarden (“-” “+”)
5. Thermostaatknop
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op en drukt u
hem in het midden in om hem naar de oorspronkelijke stand
terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
1 Rooster:
1 Opvangbak:
1 Steun
opvangbak:
1 Thermometer:
2 Bakplaten:
1
2
5
3
4
Waarschuwing:
Tijdens de zelfreinigingscyclus (pyrolyse) wordt aanbevolen om alle bijgeleverde accessoires te verwijderen zodat de
temperatuur buiten de ovendeur niet verder toeneemt en tevens om een beter reinigingsresultaat voor het onderste
gedeelte van de oven te garanderen.
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Regelbare
temperatuur
Beschrijving functie
Oven uit
- Oven uit.
OVENLAMPJE
-
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
225°C 50 - 250°C
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort gerecht op één
steunhoogte. De oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en het
gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde
temperatuur is bereikt. Aanbevolen wordt voor de bereiding de tweede of derde
steunhoogte te gebruiken. Deze functie is ook geschikt voor het bereiden van
kant-en-klare diepvriesproducten; volg de aanwijzingen op de verpakking.
VENTILATOR
200°C 50 - 250°C
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet), pizza’s
op enkele of dubbele steunhoogte. Bij bereiding op twee steunhoogtes wordt
geadviseerd om de gerechten halverwege de bereiding van plaats te verwisselen
voor een gelijkmatiger resultaat. De oven voorverwarmen op de gewenste
temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de
ingestelde temperatuur is bereikt.
GRILL
3 1 - 3
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
voor een bruin korstje op het brood. Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Geadviseerd wordt om het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte te zetten.
Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde of vierde steunhoogte
en giet er ongeveer een halve liter water in.
TURBOGRILL
3 1 - 3
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het
vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of
tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven
dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruikt, als u dit hebt.
ONTDOOIEN
- -
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet
uitdroogt.
THERMOVENTILATOR
200°C 50 - 250°C
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op maximaal twee
steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (b.v. vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het derde niveau te gebruiken
voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes
wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken. Verwarm
de oven voor op de gewenste temperatuur en zet de gerechten in de oven als de
ingestelde temperatuur bereikt is.
ECO-FUNCTION
225°C 50 - 250°C
Energiebesparende functie voor het verwarmen en afmaken van gerechten.
PYROLYSE
-
Meer informatie vindt u
op de programmakaart
De zelfreinigingstijd kan worden ingesteld van minimaal 1 uur en 30 minuten tot
maximaal 3 uur. Meer informatie vindt u op de programmakaart.
SPECIALE FUNCTIE
P1: 250°C / Pizza
P2: 60°C /Warmhouden
Pizza: deze functie is geschikt voor het bereiden van zelfgemaakte pizza. De
oven verwarmt automatisch voor tot de juiste temperatuur voor de bereiding
Plaats het gerecht zodra wordt aangegeven dat de temperatuur is bereikt.
Warmhouden: ideale functie voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of ovenschotels).
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE VOORVER-
WARMEN
STEUNHOOGTE
(van onder)
TEMP
(°C)
TIJD
(min)
ACCESSOIRES EN
OPMERKINGEN
Luchtig gebak 50 - 60 2 160 - 180 35 - 55 rooster + taartvorm
Koekjes/taartjes 50 - 60 3 170 - 180 15 - 40 bakplaat
Soesjes 50 - 60 3 180 30 - 40 bakplaat
Pasteitjes / bladerdeeghapjes 50 - 60 3 180 - 200 20 - 30 bakplaat
Meringues 50 - 60 3 90 120 - 130 bakplaat
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/varkensvlees
50 - 60 2 190 - 200 90 - 110 opvangbak of rooster + ovenschaal
Kip/ konijn/eend 50 - 60 2 190 - 200 65 - 85 opvangbak of rooster + ovenschaal
Kalkoen/gans 50 - 60 2 190 - 200 140 - 180 opvangbak of rooster + ovenschaal
Vis uit de oven/in folie (filet,
heel)
50 - 60 2 180 - 200 50 - 60 opvangbak of rooster + ovenschaal
Lasagne/pasta uit de oven/
cannelloni/ovenschotels
50 - 60 2 190 - 200 45 - 55 rooster + ovenschaal
Brood / Focaccia 50 - 60 2 190 - 230 15 - 50 opvangbak of bakplaat
Pizza 50 - 60 2 auto 10 - 15 opvangbak of bakplaat
To a s t 50 - 60 4 3 2 - 5 rooster
Gegratineerde groenten 50 - 60 3 3 10 - 20 rooster + ovenschaal
Moten gegrilde visfilet 50 - 60 4 3 20 - 30 rooster + ovenschaal
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
50 - 60 4 3 25 - 35 rooster+opvangbak met water op
de eerste steunhoogte, halverwege
omdraaien
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
50 - 60 2 180 - 200 50 - 60 opvangbak of rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
50 - 60 2 180 - 200 35 - 55 rooster + taartvorm
Gevulde groenten (tomaten,
paprika’s, courgettes,
aubergines)
50 - 60 2 180 - 200 40 - 60 rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
50 - 60 1 en 3 180 - 190 45 - 55 rooster + ovenschaal
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Pizza’s/focaccia’s 50 - 60 1 en 3 230 - 250 12 - 30 bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Gebraden kip - 2 2 50 - 60 rooster+opvangbak met water op
de eerste steunhoogte
Gebakken aardappelen - 3 3 40 - 55 opvangbak
Rosbief rosé - 2 3 30 - 50 rooster+opvangbak met water op
de eerste steunhoogte
Lamsbout/Schenkel - 2 2 55 - 70 rooster + opvangbak
Koekjes/taartjes 50 - 60 1 en 3 160 - 170 20 - 40 steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Soesjes 50 - 60 1 en 3 180 35 - 45 steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Pasteitjes / bladerdeeghapjes 50 - 60 1 en 3 180 - 200 20 - 40 steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Lasagne en vlees 50 - 60 1 en 3 200 50 - 100 steunhoogte 3 rooster + ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Vlees en aardappelen 50 - 60 1 en 3 200 45 - 100 steunhoogte 3 rooster + ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Vis en groente 50 - 60 1 en 3 180 30 - 50 steunhoogte 3 rooster + ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Meringues 50 - 60 1 en 3 90 120 - 150 steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
GEBRUIKSAANWIJZING ELEKTRONISCHE TIMER NUTID
NL
Elektronische timer
Inschakeling van de oven
Nadat de oven voor het eerst is aangesloten op het elektriciteitsnet of na een stroomuitval verschijnt er12:00” op het
display.
Instelling en wijziging van de klok:
1. Druk op de toets “set”. De tijd op het display knippert.
2. Druk op de toets “-” of “+” om het uur in te stellen.
3. Druk op de toets “set” en op “-” of “+” om de minuten in te stellen.
4. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
Wijzigen van de tijd:
Houd de toets “ok” 3 seconden ingedrukt, tot het uur op het display knippert. Herhaal de bovenstaande handelingen.
Instelling bereidingsfunctie
1. Draai de knop op de gewenste functie.
2. Draai knop om de temperatuur of het vermogen van de functies Grill en Turbogrill te selecteren. Als u de temperatuur
of het vooringestelde vermogen wilt bevestigen, ga dan naar punt 3.
Ga voor de functie “Ontdooien” meteen naar punt 3.
3. Druk op de toets “ok” om te bevestigen; de oven wordt ingeschakeld. Het indicatielampje bij gaat branden.
4. Het indicatielampje gaat uit als de temperatuur van de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Om de temperatuur te veranderen:
1. Draai de knop en stel de nieuwe gewenste temperatuur in.
Waarschuwing:
Om een willekeurige instelling te annuleren draait u knop op “”. U kunt ook op de toets “set” drukken om de oven uit
te schakelen, waarbij de eerder geselecteerde functies bewaard blijven.
Instelling van de bereidingsduur
Stel de bereidingsduur in (beschikbaar bij alle functies, behalve bij de speciale functies) als u de oven gedurende een specifieke
tijd wilt inschakelen. Op het eind van deze bereidingstijd gaat de oven automatisch uit. De bereidingsduur kan maximaal
worden geprogrammeerd op 6 uur.
1. Stel de functie en de temperatuur in (zie het hoofdstuk: “Instelling bereidingsfunctie”) tot aan punt 2 zonder te bevestigen
met de toets “ok”.
2. Druk op de toets “set” (het indicatielampje op het display bij het symbool van de bereidingsduur gaat branden).
Selecteer binnen 8 minuten de bereidingsduur met behulp van de toetsen “-” of “+”.
3. Druk op de toets “ok” om de instelling te bevestigen; de oven gaat aan en op het display wordt de resterende bereidingsduur
weergegeven.
4. Om de eerder ingestelde temperatuur te wijzigen draait u de knop
.
Na 5 seconden verschijnt de resterende tijd weer.
Op het display verschijnt :
Bij het verstrijken van de eerder ingestelde tijd verschijnt op het display en klinkt er een geluidssignaal.
De oven gaat automatisch uit.
De bereidingsduur kan met de toetsen “-” of “+” worden gewijzigd. Ga naar punt 3 van hoofdstuk “Instelling van de
bereidingsduur”.
1. Draai knop
op “”.
Op het display verschijnt weer de tijd van de dag.
Programmeren van het einde van de bereidingstijd
Hiermee kan van te voren het tijdstip voor het einde van de bereiding worden ingesteld. De tijd kan maximaal worden
geprogrammeerd op 23 uur en 59 minuten.
1. Volg de punten 1 en 2 van hoofdstuk “Instelling van de bereidingsduur
2. Druk op de toets “set” om het tijdstip van het einde van de bereidingsduur in te stellen: het indicatielampje gaat branden
ter hoogte van het symbool .
3. Stel het tijdstip voor het einde van de bereidingsduur in met de toetsen “-” of “+”.
4. Druk op “ok” om het tijdstip voor het einde van de bereiding in te stellen.
De oven treedt automatisch in werking op het tijdstip voor het einde van de bereiding minus de bereidingsduur: op het display
gaan achtereenvolgens de indicatielampjes boven de symbolen branden.
Speciale functies
Draai knop op de functie : gaat branden bij het symbool .
Pizza
Functie met een constante temperatuur van 250°C, geschikt voor het bereiden van pizza’s.
1. Draai knop
tot “P1” op het display verschijnt, na twee seconden gevolgd door de vooringestelde temperatuur van
250°C.
2. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
3. Het indicatielampje bij op het bedieningspaneel gaat uit als de temperatuur van 250°C bereikt is. Een door de fabrikant
ingestelde tijd van 12 minuten knippert op het display en er klinkt een geluidssignaal.
4. Plaats het gerecht in de oven.
5. De ingestelde tijd kan met de toetsen “+” “-” worden gewijzigd.
6. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
7. Bij het verstrijken van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit, op het display verschijnt en er klinkt een
geluidssignaal.
Warmhouden
Hiermee kan de oven op een constante temperatuur van 60°C worden gehouden.
1. Draai knop
tot “P2” op het display verschijnt, na twee seconden gevolgd door de vooringestelde temperatuur van
60°C.
2. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
3. Het indicatielampje bij op het bedieningspaneel gaat uit als de temperatuur van 250°C bereikt is. Een door de fabrikant
ingestelde tijd van 10 minuten knippert op het display en er klinkt een geluidssignaal.
4. Plaats het gerecht in de oven.
5. De ingestelde tijd kan met de toetsen “+” of “-” worden gewijzigd.
6. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
7. Bij het verstrijken van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit, op het display verschijnt en er klinkt een
geluidssignaal.
Display
Functieknop
Programmeertoets: (“set”)
Bevestigingstoets (“ok”)
Wijzigingstoetsen tijdswaarden (“-” “+”)
Bedieningsknop oventhermostaat
1
2
5
3
4
GEBRUIKSAANWIJZING ELEKTRONISCHE TIMER NUTID
NL
De functie “Pyrolyse”
1. Draai knop op de automatische reinigingsfunctie Pyrolyse ; op het display verschijnt gedurende 2 seconden Cln
(reiniging); er wordt automatisch een minimale duur van
1:30 ingesteld.
2. De duur van de automatische reinigingscyclus kan met de toetsen “+” “-” worden gewijzigd. De maximale duur van het
programma is 3 uur.
Om het einde van de pyrolysecyclus in te stellen gaat u als volgt te werk:
1. Druk op de toets “set” om het eind van de pyrolyseduur in te stellen.
Het indicatielampje bij het symbool gaat branden.
2. Stel het einde van de pyrolysecyclus in door op de toetsen “+” “-” te drukken.
3. Druk op “ok” om het eind van de pyrolyseduur te bevestigen.
De oven wordt automatisch ingeschakeld op het eind van de pyrolysecyclus min de eerder ingestelde duur van de cyclus.
Achtereenvolgens gaan de indicatielampjes boven de symbolen branden.
4. Om de duur van de pyrolyse te verlengen drukt u op de toets “set” en stelt u de nieuwe duur van de cyclus in met de
toets “+”.
5. Bevestig met de toets “ok”.
Op het eind van de ingestelde tijd klinkt er een geluidssignaal en verschijnt op het display.
6. Druk op “ok” om het geluidssignaal uit te zetten.
7. Draai knop
op “”: op het display verschijnt de tijd weer.
Kookwekker
De kookwekker kan alleen worden gebruikt als de oven niet in werking is, en er kan een tijd van maximaal 6 uur op worden
ingesteld.
Om de kookwekker in te stellen:
1. Houd knop
op de stand “”. Op het display verschijnt de tijd van de dag.
2. Druk op de toets “set”. Het indicatielampje bij het symbool gaat branden.
Gebruik de toetsen “-” of “+” om de gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op de toets “ok” om de instelling te bevestigen.
Bij het verstrijken van de ingestelde tijd:
klinkt er een geluidssignaal en knippert er op het display .
Druk op de toets “ok”: het geluidssignaal stopt. Op het display verschijnt weer de tijd van de dag.
Kinderbeveiliging
1. Nadat u knop op “” heeft gezet, houdt u de toetsen “-” en “+” tegelijkertijd 3 seconden ingedrukt.
Opmerking:
Bij het inschakelen van de beveiligingsfunctie klinkt er een geluidssignaal en verschijnt het symbool op het display.
Als de beveiliging is ingesteld, verschijnt de tijd weer op het display.
2. Na de activering van de beveiliging kan de ovenfunctie niet meer worden gebruikt.
3. Herhaal de handelingen onder punt 1 om de beveiliging uit te schakelen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA OVN 908 W de handleiding

Type
de handleiding