22
FUNCTIEKNOP
0
UITSCHAKELEN
Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
OVENLAMPJE
Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
SPECIALE
FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Laat
het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (b.v. vlees, gefrituurde gerechten,
ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als
de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
YOGHURT
Voor het maken van zelfgemaakte yoghurt. Gebruik kleine porseleinen potten of bakvormpjes in
aluminiumfolie. Dek af met aluminiumfolie tijdens de bereiding. Plaats de opvangbak met de potten/vormen
op de eerste steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
LATEN RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen te behouden kan de
functie niet geactiveerd worden als de temperatuur in de oven hoger dan 40°C is. Zet het deeg op de
tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
SLOW COOKING
VLEES
Om vlees langzaam te garen op 90°C. Met deze functie kan het voedsel langzaam garen, waardoor het mals
en sappig blijft. Voor braadstukken adviseren wij u deze eerst aan te bakken in een pan om de buitenkant
van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden vastgehouden. De bereidingstijden variëren
van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat
adviseren wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen en een
oventhermometer te gebruiken om de temperatuur in het vlees te controleren.
SLOW COOKING VIS
Om vis zachtjes te bereiden op 85°C. Met deze functie kan het voedsel langzaam garen, waardoor het mals
en sappig blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat lijkt op
een bereiding met stoom. De bereidingstijden variëren van 2 uur voor 300 kg tot 4-5 uur voor 3 kg vis.
Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te
openen om de warmte niet te laten ontsnappen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de derde steunhoogte. Gebruik voor het
bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een vloeibare vulling de eerste of tweede
steunhoogte. Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te plaatsen.
CONVECTIE-
BAKKEN
Voor de bereiding van vlees, gevulde taarten (kwarktaart, strudel, vruchtentaart) en gevulde groenten op een
enkele steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van een periodieke en voorzichtige ventilatie, die voorkomt dat
de gerechten te veel uitdrogen. Aanbevolen wordt de 2° steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor.
HETELUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee steunhoogtes die dezelfde
bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten, taarten). Met deze functie worden er geen geuren van
het ene naar het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het derde niveau te gebruiken voor
bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste
en vierde steunhoogte te gebruiken, nadat u de oven voorverwarmd hebt.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om brood te roosteren.
Zet het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de
opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde of vierde
steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste
steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de
opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze
functie kunt u het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal, energiebesparing).
BROOD/PIZZA
Voor het bakken van verschillende soorten en formaten brood en pizza. Binnen deze functie zijn er twee
programma's waarvan de instellingen van te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de vereiste waarden
(temperatuur en tijd) aan te geven, dan zorgt de oven automatisch voor een optimale bereidingscyclus.
Plaats het deeg op de tweede steunhoogte, nadat u de oven hebt voorverwarmd.
AUTOMATISCHE
REINIGING VAN DE
OVEN
Om het vuil dat ontstaan is tijdens de bereiding te verwijderen met behulp van een cyclus op hele hoge
temperatuur (ongeveer 500°).
Er zijn twee cycli beschikbaar om de oven automatisch te reinigen: een complete cyclus (PYRO) en een
gereduceerde cyclus (ECO). Wij adviseren u de gereduceerde cyclus te gebruiken als u deze functie
regelmatig gebruikt en de complete cyclus alleen in het geval dat de oven erg vuil is.
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tabel beschrijving functies