Nederlands
15
Tips voor de blender
Hak vruchten en groenten fijn: Doe twee
kopjes met stukjes
(400 g) fruit of groenten in de
mengbeker. Breng het deksel aan en laat de
blender draaien op , waarbij u de blender
een paar keer ongeveer
2 tot 3 seconden per keer laat pulseren, tot de
gewenste consistentie is verkregen.
Pureer vruchten: Doe 2 kopjes (450 g)
ingeblikt of voorgekookt fruit in de mengbeker.
Voeg 2 tot 4 eetlepels (25 ml - 50 ml)
vruchtensap of water per kopje vruchten (225 g)
toe. Breng het deksel aan en laat de blender
ongeveer 5 tot 10 seconden draaien op
.
Pureer groenten: Doe 2 kopjes (350 g) inge-
blikte of voorgekookte groenten in de mengbeker.
Voeg per kopje groenten 2 tot 4 eetlepels (25 ml
- 50 ml) bouillon, water of melk (175 g) toe.
Breng het deksel aan en laat de blender
ongeveer 10 tot 20 seconden draaien op
.
Pureer vlees: Doe gekookt, in blokjes
gesneden, mals vlees in de mengbeker. Voeg
per kopje vlees (175 g) 2 tot 4 eetlepels (25ml -
50ml) bouillon, water of melk toe. Breng het
deksel aan en laat de blender ongeveer 10
seconden draaien op . Schakel de blender
uit en schraap de
zijkanten van de mengbeker schoon. Breng het
deksel aan en laat de blender nog ongeveer 10
tot 20 seconden draaien op .
Pureer cottagecheese of ricotta: Doe de
cottagecheese of de ricotta in de mengbeker.
Breng het deksel aan en laat de blender
ongeveer 25 tot 35 seconden draaien op
tot u een glad geheel hebt verkregen.
Voeg zonodig per kopje cottagescheese (240 g)
1 eetlepel (15 ml) afgeroomde melk toe.
Gebruik het mengsel als basis voor dipsauzen
en beleg met een laag vetgehalte.
Combineer vloeibare ingrediënten
voor gebakken etenswaren: Giet de
vloeibare ingrediënten in de mengbeker. Breng
het deksel aan en laat de blender ongeveer 1
minuut draaien op tot het geheel goed
gemengd is. Giet het
vloeibare mengsel over de droge ingrediënten
en roer alles goed door elkaar.
Verwijder klontjes uit sap: Indien de
saus of het sap klonterig wordt doet u deze in
de mengbeker. Breng het deksel aan en laat de
blender ongeveer 5 tot 10 seconden draaien op
tot u een glad geheel hebt verkregen.
Combineer bloem en vloeistof tot een
verdikkingsmiddel: Doe de bloem en de
vloeistof in de mengbeker. Breng het deksel
aan en laat de blender ongeveer 5 tot 10
seconden draaien op tot u een glad
geheel hebt verkregen.
Bereid witte saus: Doe melk, bloem, boter,
peper en desgewenst zout in de mengbeker.
Breng het deksel aan en laat de blender
ongeveer 5 tot 10 seconden draaien op tot
het geheel goed gemengd is. Giet het mengsel
in een steelpan en kook het zoals gebruikelijk.
Pannenkoeken- of wafelbeslag met
gebruik van een mix: Doe de mix en de
andere ingre-diënten in de mengbeker. Breng
het deksel aan en laat de blender opgeveer 10
tot 20 seconden draaien op tot het geheel
goed gemengd is; schraap zonodig de zijkanten
van de mengbeker schoon.
Maal kaas: Snij zeer koude kaas in blokjes
van 1,5 - 2,5 cm. Doe
1
⁄2 kopje (88 g) kaas in de
mengbeker. Breng het deksel aan en laat de
blender ongeveer 5 tot 10 seconden draaien op
. Breng harde kazen, zoals Parmesaanse
kaas, eerst op kamertemperatuur, en maal de
kaas vervolgens 10 tot 15 seconden op .
Maak havermout voor een baby: Doe
de havervlokken in de mengbeker. Laat de
blender ongeveer 5 tot 10 seconden draaien
op tot de gewenste vastheid is verkregen
waarbij u gebruikt maakt van de toets.
Bereid de havermout op de gebruikelijke wijze.
Maak babyvoedsel met voedsel voor
volwassenen: Doe het klaargemaakte
volwassenenvoedsel in de mengbeker. Breng
het deksel aan en laat de blender ongeveer
10 seconden draaien op . Laat de blender
vervolgens ongeveer 10 tot 30 seconden
draaien op .
Spoel de mengbeker schoon: Vul de
mengbeker voor een derde tot de helft met
warm water. Voeg enkele druppels
afwasmiddel toe. Breng het deksel aan en laat de
blender ongeveer 5 tot 10 seconden draaien op
tot de zijkanten schoon zijn. Spoel en droog
r