M Chef
47
Principe
MChef is een technologie die elektro-
magnetische golven gebruikt voor het
verwarmen van het gerecht.
In de Dialogoven worden 2 verschillen-
de methodes voor de bereiding van ge-
rechten met elkaar gecombineerd:
- Met M Chef worden de gerechten
door middel van energie in de vorm
van elektromagnetische golven volle-
dig verwarmd.
- Door de conventionele verwarming
worden de gerechten door de ver-
warmingselementen bovendien ge-
gaard, van buitenaf verwarmd en
bruin gebakken.
De zend- en ontvangantennes aan de
bovenkant van de gaarruimte geven
elektromagnetische golven af en meten
in korte tijdintervallen hoeveel energie
door het gerecht werd opgenomen. De
energieopname is afhankelijk van het
betreffende gerecht. Taartdeeg neemt
de elektromagnetische golven bijvoor-
beeld beter op dan vette of bevroren
gerechten.
GourmetUnits
GourmetUnits zijn de eenheid voor de toe-
gevoerde energie die het gerecht tijdens
het bereidingsproces heeft opgenomen.
De dialogoven meet regelmatig hoeveel
energie er al door het gerecht is opgeno-
men en past de verdere toevoer van ener-
gie automatisch aan. Het aantal opgeno-
men GourmetUnits hangt bijvoorbeeld af
van het gewicht en soort gerecht.
Bij de MChef-ovenfuncties combineert u
de MChef-technologie met conventione-
le verwarming. Er zijn 2 verschillende
manieren om een bereiding in te stellen:
- Behalve de temperatuur wordt er een
bepaald aantal GourmetUnits inge-
steld. Deze energie wordt naar het
gerecht gezonden tot het aantal
GourmetUnits is verbruikt.
Hoe meer GourmetUnits er worden
ingesteld, des te meer energie wordt
er naar het gerecht gevoerd.
- Of u stelt geen GourmetUnits, maar
alleen de temperatuur in. Gour-
metUnits worden automatisch naar
het gerecht gezonden. Dit proces
stopt in de volgende gevallen:
– De maximale waarde van 2.000
GourmetUnits is bereikt.
– U onderbreekt de toevoer van
Gourmet Units met Stop.
– U beëindigt de bereiding.
Intensiteit
De intensiteit bepaalt hoe snel en gelijk-
matig het gerecht de toegevoerde ener-
gie in de vorm van GourmetUnits moet
opnemen.
-Hoog
Voor de meeste etenswaren, bijv.
brood, bladerdeeggebak, ovenscho-
tels, terrines, vlees en vis. Afhankelijk
van het gerecht worden er gemiddeld
11GourmetUnits per minuut opge-
nomen, echter maximaal 13Gour-
metUnits per minuut.
-
Gemiddeld
Voor zwaar beslag (bijv. chocolade- of
amandeltaart), plaattaart, broodjes,
pizza en vlees. Afhankelijk van het ge-
recht worden er gemiddeld 9Gour-
metUnits per minuut opgenomen.
-Laag
Voor gevoelige gerechten zoals
kwarktaart, crème karamel en souf-
flé's. Afhankelijk van het gerecht wor-
den er gemiddeld 3GourmetUnits
per minuut opgenomen.