56
Opmerking
– Gebruik bij voorkeur koude melk (7-8 °C).
– U kunt alle standaard soorten melkvariëteiten gebruiken
(ongeacht het vetgehalte).Zelfs sojamelk of lactosevrije
melk kunnen perfect worden opgeschuimd met
Melitta
®
Cremio. Voor een excellent melkschuim is het
proteïnegehalte bepalend. Hoe groter de verhouding, hoe
stabieler het resultaat en hoe jner de poriën.
– Houd het deksel tijdens het bereiden gesloten. Druk
opnieuw op toets
of , of neem het apparaat uit het
station om de bereiding handmatig af te breken.
Recepten
1. Cappuccino
• Gebruik het opzetstuk voor melkschuim voor een
cappuccino (afb. A, nr. 10) en bereid het warme
melkschuim volgens bovenstaande lijst.
• Eerst de espresso in uw cappuccino kop doen, daarna het
melkschuim toevoegen (zie ook pagina 55). Voor een
perfecte cappuccino bevelen wij u een verhouding
1/3 espresso en 2/3 melkschuim aan.
2. Latte Macchiato
• Gebruik het opzetstuk voor melkschuim voor een
latte macchiato (afb. A, nr. 11) en bereid het warme
melkschuim volgens bovenstaande lijst.
• Eerst het latte macchiato glas vullen met de bereide melk
en het melkschuim (zie pagina 55), daarna de espresso
toevoegen. Voor een perfecte latte macchiato adviseren
we een verhouding van 2/3 melk en 1/3 melkschuim en
espresso.