4
PRINCESS CLASSIC FAMILY FONDUE SET ART. 2665SE
VOOR HET GEBRUIK
Deze gebruiksaanwijzing eerst geheel doorlezen en bewaren om later nog eens te kunnen raadplegen.
Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat. Sluit dit toestel alleen
op een geaard stopcontact aan.
Verwijder eventuele stickers en reinig vóór gebruik alle onderdelen (behalve de verwarmingsbasis) in een
sopje en spoel ze goed na.
Gebruik geen scherpe voorwerpen in de pan; dit om eventuele beschadigingen te voorkomen. Prik met de
vorkjes alleen in de ingrediënten, niet in de pan!
ONDERDELEN
- Verwarmingsbasis
- Fonduepan met 8 vorkjes
- Fonduering
- Sausring met 6 sausbakjes
BEDIENING VAN HET APPARAAT
Zorg dat de verwarmingsbasis op een stevige tafel of andere stabiele ondergrond staat. Zet het apparaat
niet op een (hete) kookplaat. Plaats als eerste de sausring met bakjes om de verwarmingsbasis.
Let op: de sausring is pas correct gepositioneerd wanneer deze, door stevig te drukken, over het
verwarmingsplaatje heenklikt.
Steek de stekker in het stopcontact en zet de thermostaatknop op de gewenste temperatuur. Het duurt
enkele minuten voordat het apparaat opgewarmd is. Gedurende deze tijd kunt u de ingrediënten alvast
klaarzetten. Zodra het apparaat de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal het indicatielampje doven.
Opmerking:
Gedurende het gebruik zal het temperatuurlampje aan- en uitgaan; dit duidt erop dat de thermostaat
correct werkt en inhoud van de pan steeds wordt bijgesteld naar de ingestelde temperatuur.
GEBRUIK VAN FONDUE
Door de regelbare temperatuurinstelling is de fonduepan uitermate geschikt voor verschillende soorten
fondues, zoals de klassieke vleesfondue maar ook voor een kaasfondue, een chocoladefondue of een
Chinese fondue (met een bouillon). Vul de pan met de gewenste ingrediënten en plaats deze op de
verwarmingsbasis. Vul de pan met olie, kaas, bouillon of chocolade, maar doe de pan niet te vol. Stel de
temperatuurregelaar in op de gewenste temperatuur. Het rode lampje gaat aan en uit, naar gelang de
thermostaat de temperatuur bijregelt. Voor de klassieke vleesfondue wordt de thermostaat op maximaal
ingesteld, voor een kaas-, bouillon- en chocoladefondue kan de thermostaat beter op een wat lager niveau
worden gezet. Stel de temperatuur zodanig in dat het mengsel net gaat borrelen. Vooral kaas en chocolade
dienen langzaam opgewarmd te worden om overkoken te voorkomen. Roer af en toe de ingrediënten door
om een glad mengsel te verkrijgen.
Dit apparaat is voorzien van een sausring met sausbakjes, ideaal voor het uitserveren van verschillende
sausjes die tijdens het fonduen kunnen worden gebruikt.
De volgende oliën zijn geschikt voor fondue: maïskiemolie, arachideolie, zonnebloemolie en frituurolie.
Controleer of op de verpakking vermeld is dat de olie geschikt is voor fondue. Let hier goed op, want
sommige oliën zijn niet geschikt en kunnen gaan spatten gedurende het fonduen.
Trek de stekker uit het stopcontact indien de verwarmingsbasis niet meer gebruikt wordt.
SCHOONMAKEN
HAAL EERST DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT EN LAAT ALLE ONDERDELEN
GOED AFKOELEN VOORDAT DEZE WORDEN SCHOONGEMAAKT.
Alle onderdelen van de fonduepan, behalve de verwarmingsbasis, kunnen in een sopje of in
de vaatwasser gereinigd worden. Gebruik hierbij geen schurende middelen of een
schuursponsje. Schoonmaaktip: doe een kopje water en een klein scheutje afwasmiddel in
de pan. Schakel de verwarming in op de laagste temperatuur en laat deze een minuutje of