19810-56

Russell Hobbs 19810-56, 155370, 19810 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Russell Hobbs 19810-56 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
9
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat mag uitsluitend worden gebruikt door of onder toezicht van een volwassene.
Het apparaat dient steeds buiten het bereik van kinderen gebruikt en opgeborgen worden.
2 Gebruik deze bevestiging alleen met productnummer 18553-56.
3 Kom niet met uw handen in de buurt van de messen; deze zijn scherp
4 Gebruik geen vingers of bestek om voedsel door de tube te duwen – alleen de
duwer.
5 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
6 Om oververhitting te voorkomen, dient u de motor niet langer dan 10 minuten
onafgebroken te laten draaien. Zet het apparaat na 10 minuten minstens 10 minuten uit om
de motor te laten afkoelen.
7 Het apparaat verwijderen voor u hulpstukken aanbrengt of verwijdert.
8 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
C MONTAGE
1 Duw de as in het lichaam.
2 De achterkant van de as moet zo'n 14 mm aan de achterkant van het lichaam uitsteken,
3 Plaats het mes aan de voorkant van de as.
4 De platte kant van het mes moet aan de kant van het filter zitten.
5 Plaats het filter dat u wilt gebruiken.
6 De sleuf aan de rand van de zeef past over het uitsteeksel in de voorkant van het lichaam.
7 Plaats de ringmoer aan de voorkant van het lichaam en draai haar handmatig aan.
8 Gebruik geen overmatige kracht, u kunt daarmee de draden beschadigen.
9 Schakel het apparaat uit () en trek de stekker uit.
10 Open de bedekking voor de vooraandrijving.
11 Trek de greep naar beneden en houd hem daar.
12 Duw de achterkant van het lichaam in de vooraandrijving op het toestel.
13 U moet het mogelijk roteren om de achterkant van de as in de aandrijving te laten passen.
14 Wanneer de aandrijving goed is geplaatst, roteer het lichaam totdat de buis verticaal staat.
15 Laat de greep los - het zou zich in het gaatje onder de achterkant van het lichaam moeten
plaatsen.
16 Plaats de lade in de buis.
17 Plaats het deksel op de duwer en laat de duwer in de buis zakken.
18 Plaats de schaal onder het uiteinde van de molen om het gemalen vlees op te vangen.
19 De schaal kan worden omgedraaid om de lade te bedekken.
instructies
afbeeldingen
1 lichaam (achterkant)
2 as (achterkant)
3 gaatje
4 bedekking voor de
vooraandrijving
5 greep
6 sleuf `
7 plat `
8 deksel `
9 duwer `
10 lade `
11 tube
12 lichaam
13 moersleutel
14 ringmoer
15 fijne zeef `
16 grove zeef `
17 koekjesmontage `
18 koekjeszeef `
19 mes `
20 as
21 afdichting
22 uitsteeksel
23 schaal `
` geschikt voor de vaatwasmachine
10
C MALEN
20 Snij vlees in strookjes van 25 mm en plaats het vlees op de lade.
21 Steek de stekker in het stopcontact.
22 Selecteer een snelheid van 4 of hoger.
23 Verwijder de duwer en laat de ingrediënten door de tube vallen.
24 Plaats de duwer weer en gebruik hem om de ingrediënten zachtjes door de tube te duwen.
25 Wanneer u klaar bent, haalt u een paar stukjes brood door de molen, om de zeef leeg te
maken.
26 Schakel het apparaat uit () en trek de stekker uit.
C WELKE ZEEF?
27 Gebruik de fijne zeef voor het malen van rauw vlees voor gemalen vlees of gehaktballen en
citrusschillen.
28 Indien u extra fijn moet malen, voor worstjes of paté, kunt u het vlees nogmaals door de
molen halen.
29 Gebruik de grove zeef voor het malen van rauw vlees voor hamburgers.
30 Bij het malen van andere producten kunt u de zeef gebruiken die de grootte geeft naar
keuze.
C KOEKJESMONTAGE
31 Plaats de koekjesmontage zonder het mes.
32 Schuif de koekjeszeef door de voorkant van de koekjesmontage, en gebruik het voor het
rechthouden van de koekjesmontage bij het vastdraaien van de ringmoer.
33 Schuif de gewenste vorm naar het midden van de koekjesmontage.
34 Vorm het koekjesdeeg in vormen (cirkels, vierkant, triangels ...) wanneer het vanaf de zeef op
het werkblad valt.
35 Druk het deeg lichtjes aan, om er zeker van te zijn het deeg aan elkaar blijft plakken om de
uiteindelijke koekjesvorm te vormen.
C DEMONTAGE
36 Schakel het apparaat uit () en trek de stekker uit.
37 Trek de greep naar beneden en trek het lichaam uit de vooraandrijving.
38 Sluit de bedekking voor de vooraandrijving.
39 Verwijder de lade uit de tube.
40 Draai de ringmoer los (indien de ringmoer vastzit
41 Plaats het lichaam op het werkoppervlak.
42 Houd het lichaam vast met één hand en duw de achterkant van de as met de andere hand.
43 Plaats de hoek van het handvat van de moersleutel achter de eerste draad van de as, en trek
de as uit het lichaam.
44 Gebruik een lepel om de zeef en het mes van de as te verwijderen.
C ZORG EN ONDERHOUD
45 Maak de gaatjes in de zeef schoon met een cocktailprikker of tandenstoker.
46 Was alles in heet water met zeep, spoel vervolgens af en maak droog.
C VASTLOPEN
47 Pezen en kraakbeen kunnen het mes doen vastlopen.
48 Schakel het apparaat uit () en trek de stekker uit.
49 Ga verder naar punt 37. Haal de bevestiging uit elkaar, maak haar schoon, haal haar uit elkaar
en begin op nieuw.
, Al het eten dat u uit de zeef haalt kan opnieuw in de buis worden gestopt.
11
recepten voor koekjesdeeg
t = theelepel (5ml)
g = gram
f = ei, klein (tot 53g)
amandelkoekjes
125g boter/margarine
40g gemalen amandelen
50g rietsuiker
½ t bakpoeder
250g gewone bloem
citroensap (optioneel)
1 f
Doe de boter en suiker in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2
minuten). Klop de eieren Meng de overige ingrediënten rustig er rustig doorheen.
standaardkoekjes
150g boter/margarine
300g gewone bloem
1 f
citroensap (optioneel)
150g rietsuiker
Doe de boter en suiker in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2
minuten). Klop de eieren Meng de overige ingrediënten rustig er rustig doorheen.
chocoladekoekjes
150g gewone bloem
25g cacaopoeder
200g rietsuiker
2 f
125g boter/margarine
Doe de boter en suiker in een kom. Klop op matige snelheid tot een luchtig mengsel (1-2
minuten). Klop de eieren Meng de overige ingrediënten rustig er rustig doorheen.
bakken
Haal het mengsel door de toevoeging. Geef de koekjes vorm. Plaats op een geboterde bakplaat.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 6-10 min.
1/72