![](//vs1.manuzoid.nl/store/data-gzf/8e850fac785e3c86a83424d896b4b716/2/000223421.htmlex.zip/bg8.jpg)
FLEXIBLE BATCH BROILER
HANDLEIDING VOOR
RESTAURANTAPPARATUUR
Pag. 8 van 31
E. Plaats van broiler
Als de broiler goed wordt geplaatst, krijgt u op
lange termijn de beste resultaten op het gebied
van gebruikersgemak. Wij raden u met klem aan
om goed na te denken over de plaatsing van uw
broiler voordat hij uitgeleverd wordt.
De broiler moet worden geplaatst in een
ruimte die tochtvrij is en goed toegankelijk
is voor bediening en onderhoud.
Het gebied rond de broiler moet zoals
hieronder aangegeven vrij van brandbare
materialen worden gehouden:
Vrije ruimte brandbare oppervlakken
Uitvoerzijde (links)
305 mm
Zijde met toegangspaneel (rechts)
76 mm
Achterzijde
102 mm
Vloer/tafel
0 mm
F. Gasleidingen
De standaard broiler verbruikt in totaal 100,000
BTU/hr, 29,3 kWh aan gas. Het algehele
leidingontwerp van de keuken moet geschikt zijn
voor de toevoerspecificaties om het de apparaat
in staat te stellen de gespecificeerde prestaties te
leveren.
In het algemeen moet de leidingmaat zodanig zijn
dat er genoeg gas wordt geleverd om te voldoen
aan de maximale vraag van alle gasapparatuur
op de leiding, zonder overmatig drukverlies naar
de apparatuur. Het vermogen (BTU's/kW) van de
aangesloten apparatuur en de lengte van de
leiding vanaf de meter zijn belangrijke factoren
voor het juiste ontwerp van de
gastoevoerleidingen.
LET OP: De broiler moet met een vaste
voorziening van de juiste lengte aan een niet-
verplaatsbaar oppervlak worden vastgezet om
spanning op de gasaansluiting tegen te gaan.
G.
Elektrische aansluitingen
Uw broiler heeft een stroomtoevoer nodig van een
geaard circuit van 230 Volt en 50 Hertz, met een
verwijderbare netsnoer, dat voldoet aan de eisen
van het desbetreffende land. Een Bedrading-
sschema is bevestigd aan het
regelcompartiment
van de broiler en wordt met deze handleiding
meegeleverd.
WAARSCHUWING: Dit apparaat maakt gebruik
van een geaard elektrisch voedingssysteem
met veiligheidsaarding. De aardvoorzieningen
van dit apparaat MOGEN NIET worden
afgeknipt of -gesneden of gemodificeerd.
H. Ventilatie
Dit apparaat moet worden geïnstalleerd met
voldoende ventilatie om onaanvaardbare
concentraties stoffen die de gezondheid schaden
te voorkomen in de ruimte waarin het apparaat
wordt geïnstalleerd.
Ventileren via een afzuigkap
Om dit apparaat goed te ventileren moet een
mechanisch aangedreven afzuigkap een minimale
capaciteit hebben van 1700 m
3
/u (1000 cfm) met
een minimale opening van 100 cm bij 130 cm
(39.4 in bij 51.2 in). De gespecificeerde capaciteit
en opening zijn vereist als het apparaat een aparte
kap heeft of gelden als aanvulling op de vereisten
voor overige apparatuur als er via een
gezamenlijke afzuigkap wordt geventileerd.
Onderhoud ventilatiesysteem
Het ventilatiesysteem moet worden onderhouden
en jaarlijks worden geïnspecteerd door
gekwalificeerd personeel als onderdeel van of als
aanvulling op de eisen die de overheid stelt.
Deze inspectie dient o.a. te bestaan uit, maar is
niet beperkt tot:
Het inspecteren op verstoppingen of
afzetting die de ventilatie van de broiler
zouden kunnen hinderen.
Het verhelpen van dergelijke
verstoppingen.
Het inspecteren van de afzuigkap, de
aandrijfmotoren en -riemen etc.
Waarschuwing: Plaats geen voorwerpen als
bakplaten, voedselbakken of aluminiumfolie
bovenop de broiler. Hierdoor wordt de afvoer
van kookdampen en de luchtstroom door het
apparaat belemmerd, waardoor de broiler
slecht zal gaan functioneren.