• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons (280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij, peterselie)
• water
Methode:
Snij het zwoerd rondom de varkensschenkel in.
Vermeng de olie, het zout, het paprikapoeder en de
basilicum met elkaar en verspreid het over de
varkensschenkel. Doe de varkensschenkel in een
braadslede en verspreid de champignons erover.
Voeg soepgroente en water toe. De bodem moet
bedekt zijn met een laagje van 10 - 15 mm. Draai
het vlees na ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 160 minuten
• Roosterhoogte: 1
SCHOUDERKARBONADE
Ingrediënten:
• 1,5 kg schouderkarbonade, met vel, van een
jong varken
• zout
• peper
• 2 eetlepels olijfolie
• 150 g fijn gehakte selderij
• 1 prei, gesneden
• 1 klein blikje tomaten, in stukjes gesneden (400
g)
• 250 ml room
• 2 teentjes knoflook, geschild en uitgeperst
• vers rozemarijn en tijm
Methode:
Snij met een scherp mes ruiten in het vel. Kruiden
met zout en peper en aan alle kanten bruin laten
worden met olijfolie in een braadslede op de ring,
vervolgens verwijderen. Doe de selderij en prei met
een beetje olie in een braadslede, voeg vervolgens
de tomaten, room, knoflookteentjes, rozemarijn en
tijm toe, roeren en leg de schouderkarbonade er
bovenop. Plaats het in het apparaat.
• Bereidingstijd in het apparaat: 130 minuten
• Roosterhoogte: 1
ZWEEDS BRAADGERECHT
Ingrediënten:
• 200 g gedroogde pruimen
• 150 ml witte wijn
• 1,5 kg varkensrug of kalfsrug (zonder bot)
• 1 middelgrote ui
• appel
• zout, peper en paprikapoeder
Methode:
Laat de pruimen twee uur weken in witte wijn. Het
vlees even afspoelen met water en droog deppen.
Snij inkeping in de onderkant van het vlees en doe
een pruim in elke inkeping, druk ze zover mogelijk in
het vlees. Kruid het vlees en doe het in de
braadslede met de kant zonder pruimen omhoog.
Schil de uien en de appel, snij ze in achten en leg
de stukjes rond het vlees. Vul de wijn waar de
pruimen in hebben geweekt aan met water tot
250ml en schenk het over het vlees. Lekker met
bijvoorbeeld aardappelkroketjes, aardappelgratin en
broccoli.
• Bereidingstijd in het apparaat: 60 minuten
• Roosterhoogte: 1
KALFSSCHENKEL
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons (280 g)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij, peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom de
kalfsschenkel. Snij vier plakjes gekookte ham door
de helft en plaats ze in de inkepingen. Vermeng de
olie, het zout, het paprikapoeder en de basilicum
met elkaar en verspreid het over de kalfsschenkel.
Doe de kalfsschenkel in een braadslede en
verspreid de champignons erover. Voeg
soepgroente en water toe aan de kalfsschenkel. De
bodem moet bedekt zijn met een laagje van 10 - 15
mm. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 150 minuten
• Roosterhoogte: 2
OSSOBUCO
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3 - 4 cm dik
(afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes gesneden
• 4 stengels selderij, in stukjes gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel, gehalveerd,
zonder pitten en in stukjes gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn gesneden
6