3
NL
FUNCTIES
MY MENU
Deze zorgen voor het volautomatisch bereiden van
alle soorten voedsel (Lasagne, Vlees, Vis, Groenten, Taart
& gebak, Hartige taarten, Brood, Pizza). Om deze functie
optimaal te benutten volgt u de aanwijzingen in de betreende
bereidingstabel.
HANDMATIGE FUNCT
• TURBOHETELUCHT
Om verschillende soorten voedsel te bereiden met dezelfde
bereidingstemperatuur op verschillende niveaus (maximaal
drie) tegelijk. Met deze functie worden er geen geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht.
• HETE LUCHT
Om vlees te bereiden, gebak met vulling op een enkel rooster te
bakken.
• MULTIFLOW MENU
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten
op vier verschillende steunhoogtes die dezelfde
bereidingstemperatuur hebben. Deze functie kan gebruikt
worden om koekjes, gebak, ronde pizza's (ook bevroren) te
bakken en een volledige maaltijd te bereiden. Raadpleeg de
bereidingstabel om de beste resultaten te bereiken.
• GRILL FUNCTIES
» GRILL
Voor het grillen van steaks, kebab en worst, het gratineren
van groenten of het roosteren van brood. Voor het grillen van
vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de bak op één van de niveaus
onder het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
» TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief,
hele kip). Er wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om
het braadvet op te vangen: Plaats de pan op één van de niveaus
onder het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
• MIJN BEVR. DINER
Bij deze functie worden automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmodus geselecteerd voor vijf verschillende
categorieën kant-en-klare diepvriesproducten. De oven hoeft
niet te worden voorverwarmd.
• SPECIALITEITEN
» ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het
voedsel op de middelste plaathoogte. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
» WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide
gerechten.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de
kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te brengen, de functie niet
inschakelen als de oven nog heet is na een bereidingscyclus.
» MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg).
Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te
keren om gelijkmatig bruinen aan beide kanten te verkrijgen.
Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan vochtig te
maken om het niet te laten uitdrogen.
» ECO TURBO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één steunhoogte
bereiden. Door zachte, intermitterende luchtcirculatie wordt
voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt. Tijdens het
gebruik van deze ECO-functie blijft de verlichting tijdens de
bereiding uit. Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor
een optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder worden
geopend dan dat het voedsel volledig bereid is.
» LANGZAAM BEREIDEN
Om vlees en vis voorzichtig te bereiden. Deze functie bereidt
het voedsel langzaam, om het mals en sappig te houden.
Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet
bruin en het resultaat lijkt op een bereiding met stoom. Het is
raadzaam om de braadstukken eerst in een pan aan te braden,
om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien, zodat de
sappen beter worden vastgehouden. Houd voor de beste
resultaten de ovendeur gesloten tijdens de bereiding om
hitteverspreiding te voorkomen. Aanbevolen bereidingstijden
voor vis (300 g - 3 kg) gaan van 2 tot 5 uren, voor vlees (1-3 kg)
van 4 tot 7 uren.
• SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
TURBOHETELUCHT + STOOM
Door de combinatie van de eigenschappen van
stoom en van hete lucht kunt u met deze functie gerechten
bereiden die aan de buitenkant krokant en gebruind zijn, en
tegelijkertijd mals en sappig aan de binnenkant. Om de beste
bereidingsresultaten te bekomen raden we aan om een HOOG
stoomniveau te selecteren voor visbereidingen, MEDIUM voor
vlees en LAAG voor brood en desserts.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte.
MIJN FAVORIETEN
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
REINIGEN
• DIAMOND CLEAN
Door de werking van de waterdamp die tijdens deze speciale
reinigingscyclus vrijkomt door een lage temperatuur kan het
vuil gemakkelijk worden verwijderd. Giet 200 ml drinkwater op
de bodem van de ovenruimte en schakel de functie in wanneer
de oven koud is.
• LEGEN
Voor het legen van de boiler, zodat er geen water achterblijft.