Whirlpool W7 OS4 4S1 P BL Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
NL
Snelgids
1
DANK U WEL VOOR UW AANKOOP VAN EEN
WHIRLPOOL PRODUCT
Voor verdere assistentie kunt u het apparaat registeren
op www.whirlpool.eu/register
Lees de instructies aandachtig voordat u het apparaat
gebruikt.
PRODUCTBESCHRIJVING
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de voorkant van de oven)
5. Deur
6. Waterlade
7. Bovenste
verwarmingselement/grill
8. Lampje
9. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
10. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1
2
3 4 5 76 8 9
1. AAN / UIT
Om de oven aan en uit te zetten en
om een actieve functie te stoppen.
2. DIRECTE TOEGANG TOT
FUNCTIES
Om snelle toegang te krijgen tot
de functies en het menu.
3. NAVIGATIETOETS MIN
Om door een menu te scrollen en
de instellingen of waarden van een
functie te verlagen.
4. TERUG
Om terug te gaan naar het vorige
menu.
Dient om tijdens de bereiding de
instellingen te veranderen.
5. DISPLAY
Om een functie meteen te starten.
6. BEVESTIG
Om een geselecteerde functie
of een ingestelde waarde te
bevestigen.
7. NAVIGATIETOETS PLUS
Om door een menu te scrollen en
de instellingen of waarden van een
functie te verhogen.
8. DIRECTE TOEGANG TOT
OPTIES / FUNCTIES
Om snelle toegang te krijgen tot
de functies, duur, instellingen en
favorieten.
9. START
Voor het starten van een
functie met behulp van de
gespecificeerde of standaard
instellingen.
2
ACCESSOIRES
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT SCHUIFRAILS *
Om voedsel te bereiden of
als draagrooster voor
pannen, cakevormen en
ander ovenvast kookgerei.
Voor gebruik als ovenschaal
voor de bereiding van vlees,
vis, groenten, focaccia, enz.
of om het bakjus op te
vangen wanneer geplaatst
onder het rooster.
Kan gebruikt worden voor
het bereiden van brood of
gebak, maar ook voor
gegrild vlees, vis in folie, etc.
Om het plaatsen of
verwijderen van accessoires
te vergemakkelijken.
* Alleen bij bepaalde modellen
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het model dat u aangekocht hebt.
Bij de Consumentenservice kunt u apart andere accessoires aanschaen.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES
PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders
kunnen nu verwijderd worden.
Om de geleiders opnieuw te plaatsen, moeten
ze eerst terug in hun bovenste zitting worden
geplaatst. Houd ze rechtop, schuif ze in de
ovenruimte en laat ze dan in de juiste positie in de
onderste zitting zakken.
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
INDIEN AANWEZIG
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de
schuifrails.
Bevestig de bovenste klem van de rail naar de
roostergeleider en schuif deze zo ver mogelijk.
Duw de andere klem naar beneden op zijn plaats.
Druk de onderkant van de klem stevig tegen de
roostergeleider om de geleider vast te zetten. Zorg
ervoor dat de lopers vrij kunnen bewegen. Herhaal
deze stappen bij de andere roostergeleider op
hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd.
NL
3
FUNCTIES
6
th
SENSE
Deze zorgen voor het volautomatisch bereiden
van alle soorten voedsel (Lasagne, Vlees, Vis, Groenten,
Taart & gebak, Hartige taarten, Brood, Pizza).
Om deze functie optimaal te benutten volgt u de
aanwijzingen in de betreffende bereidingstabel.
TURBOHETELUCHT + STOOM
Door de combinatie van de eigenschappen
van stoom en van hete lucht kunt u met deze functie
gerechten bereiden die aan de buitenkant krokant
en gebruind zijn, en tegelijkertijd mals en sappig aan
de binnenkant. Om de beste bereidingsresultaten te
bekomen raden we aan om een HOOG stoomniveau
te selecteren voor visbereidingen, MEDIUM voor vlees
en LAAG voor brood en desserts.
TURBOHETELUCHT
Om verschillende soorten voedsel te
bereiden met dezelfde bereidingstemperatuur op
verschillende niveaus (maximaal drie) tegelijk. Met
deze functie worden er geen geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht.
TRADITIONELE FUNCTIES
HETE LUCHT
Om vlees te bereiden, gebak met vulling op een
enkel rooster te bakken.
COOK 4FUNCTIES
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op vier verschillende steunhoogtes die
dezelfde bereidingstemperatuur hebben. Deze
functie kan gebruikt worden om koekjes, taartjes,
ronde pizzas (ook bevroren) te bakken en een
volledige maaltijd te bereiden. Raadpleeg de
bereidingstabel om de beste resultaten te bereiken.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
BAK BEVROREN
Bij deze functie worden automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmodus geselecteerd
voor vijf verschillende categorieën kant-en-klare
diepvriesproducten. De oven hoeft niet te worden
voorverwarmd.
SPECIALE BEREIDINGSFUNCTIES
» MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg). Aanbevolen wordt om
het vlees tijdens de bereiding om te keren
om gelijkmatig bruinen aan beide kanten te
verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees
zo nu en dan vochtig te maken om het niet te
laten uitdrogen.
» RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig
deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen
als de oven nog heet is na een bereidingscyclus.
» ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van
voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
plaathoogte. Laat het voedsel in de verpakking
zitten zodat het niet uitdroogt.
» WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
» ECO TURBO HETELUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op
één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt
voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt.
Tijdens het gebruik van deze ECO-functie blijft
de verlichting tijdens de bereiding uit. Voor
het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor
een optimaler stroomverbruik, mag de oven
niet eerder worden geopend dan dat het
voedsel volledig bereid is.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van steaks, kebab en worst,
het gratineren van groenten of het roosteren van
brood. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de bak op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
SNEL VOORVERW.
Om de oven snel voor te verwarmen.
KOOKWEKKERS
Om de tijdwaarden van de functie te bewerken.
KOOKWEKKER
Om de tijd bij te houden zonder een functie in
te schakelen.
REINIGEN
AUTOMATISCHE PYROLYSEREINIGING VAN DE OVEN
Voor het verwijderen van vetspatten, met een
cyclus bij zeer hoge temperatuur. U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cycli: een volledige
cyclus (Pyrolyse) en een kortere cyclus (Pyrolyse
Eco). Het is raadzaam om de snellere cyclus
op regelmatige tijdstippen te gebruiken en de
volledige cyclus alleen als de oven erg vuil is.
LEGEN
Om de boiler automatisch af te pompen en te
voorkomen dat er water in blijft wanneer het apparaat
niet in gebruik is gedurende een welbepaalde periode.
4
EERSTE GEBRUIK
1. DE TAAL SELECTEREN
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: “English verschijnt op het display.
English
Druk op of om te bladeren door de lijst met
beschikbare talen en kies de gewenste taal.
Druk op
om uw selectie te bevestigen.
Let op: De taal kunt u later veranderen door “TAAL” te
kiezen in het menu van de “INSTELLINGEN”, dat geactiveerd
wordt als u op
drukt.
2. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van
een niveau van elektrische stroom dat compatibel is
met een thuisnetwerk dat een kwalificatie van meer
dan 3 kW (16) heeft: Als uw huishouden een lager
energieverbruik gebruikt, moet u deze waarde (13)
verlagen.
VERMOGEN
Druk op of om 16 “Hoog” of 13 “Laag” te
selecteren en druk op
om te bevestigen.
3. DE TIJD REGELEN
Na selectie van het vermogen moet ook de huidige
tijd geregeld worden: Op het display knipperen de
twee cijfers die het uur aangeven.
KLOK
Druk op of om het huidige uur in te stellen en
druk op
: Op het display knipperen de twee cijfers
die de minuten aangeven.
Druk op
of om de minuten in te stellen en druk
op
om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het
menu van de “INSTELLINGEN”, dat geactiveerd wordt als u
op
drukt.
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal. Voordat u begint met het bereiden van
voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant. Verwarm de oven tot 200 °C
gedurende ongeveer één uur, ideaal met behulp
van een functie met luchtcirculatie (bijvoorbeeld
"Turbohetelucht" of "Convectiebakken").
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik
van het apparaat te luchten.
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Druk op om de oven in te schakelen: het display toont
de laatst gebruikte hoofdfunctie of het hoofdmenu.
De functies kunnen geselecteerd worden als u op
het pictogram van een van de hoofdfuncties drukt
of door een menu scrolt: Om een trefwoord te
selecteren op een menu (op het display staat het
eerste beschikbare trefwoord) drukt u op
of om
de gewenste te selecteren, druk vervolgens op
om
te bevestigen.
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt
u de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen
de instellingen die in de juiste volgorde kunnen
worden gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de
vorige instelling opnieuw wijzigen.
ONTKALKEN
Om kalkaanslag te verwijderen in de boiler. We
raden aan deze functie regelmatig te gebruiken.
Als u dat niet doet, verschijnt er een bericht op
het display om u er aan te herinneren dat de oven
gereinigd moet worden.
INSTELLINGEN
Om de instellingen van het apparaat te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na 1 minuut
uitgaan. De display wordt automatisch terug ingeschakeld
wanneer op een van de knoppen gedrukt wordt.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief
en de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO
op het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit”.
Als “FABRIEKSRESET” wordt geselecteerd, wordt het product
uitgeschakeld en gaat vervolgens terug naar de eerste
inschakeling. Alle instellingen worden gewist.
FAVORIET
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
NL
5
TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU / STOOMNIVEAU
TEMPERATUUR
Wanneer er een waarde knippert op het display, druk
dan op
of om het te veranderen, druk daarna op
om te bevestigen en ga verder met de instellingen
die volgen (indien mogelijk).
Op dezelfde wijze stelt u het grillniveau in: Er zijn drie
vermogensniveaus voor grillen vastgelegd: 3 (hoog),
2 (medium), 1 (laag).
Met de functie "Turbohetelucht + Stoom" kunt u de
hoeveelheid stoom kiezen uit de volgende waarden:
1 (laag), 2 (medium), 3 (hoog).
Let op: Als de functie is geactiveerd, kunt u de
temperatuur/grillniveau wijzigen met
of .
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op het display,
druk op
of om de gewenste bereidingstijd in
te stellen en druk dan op
om te bevestigen. Als u
de bereiding handmatig wilt beheren (zonder timer),
hoeft u geen bereidingstijd in te stellen: Druk op
of om te bevestigen en de functie te starten. Als u
deze modus selecteert, kunt u het uitstel van de start
niet instellen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de
bereiding is ingesteld, door op
te drukken: druk op
of om het te wijzigen en druk vervolgens op om te
bevestigen.
EINDTIJD UITSTEL VAN START
Bij veel functies kunt u, nadat u een bereidingstijd
hebt ingesteld het starten van de functie uitstellen
door het programmeren van de eindtijd. Op het
display wordt de eindtijd weergegeven terwijl het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Druk op of om het uur in te stellen waarop de
bereiding moet klaar zijn, druk vervolgens op
om te bevestigen en de functie in te schakelen. Zet
het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie
start automatisch na een tijdsperiode die berekend
is om de bereiding te laten eindigen op het uur dat u
gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd
wordt geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase
van de oven uitgeschakeld: De oven zal de gewenste
temperatuur geleidelijk bereiken, wat betekent dat de
bereidingstijden iets langer zijn dan inde bereidingstabel
staat vermeld. Tijdens de wachttijd kunt u op
of
drukken om de geprogrammeerde eindtijd te veranderen
of op
drukken om andere instellingen te veranderen. Als
u op
drukt om informatie weer te geven, kunt u
overschakelen van eindtijd naar duur en terug.
. 6
th
SENSE
Deze functies selecteren automatisch de beste
bereidingswijze, temperatuur en duur om alle
beschikbare gerechten te koken, roosteren of bakken.
Geef enkel de kenmerken van het voedsel wanneer
dit gevraagd wordt om een optimaal resultaat te
verkrijgen.
GEWICHT / HOOGTE / PIZZA LAGEN IN RONDE
BAKPLAAT
KILOGRAM
Om de functie correct in te stellen volgt u de
aanwijzingen op de display, als dit gevraagd wordt;
druk op
of om de gewenste waarde in te stellen
en druk vervolgens op
om te bevestigen.
GARING / BRUINEN
Bij sommige 6th Sense-functies kunt u het niveau van
gaarheid afstellen.
GARING
Druk, als dit gevraagd wordt, op of om het
gewenste niveau te selecteren tussen rood (-1) en
doorbakken (+1). Druk op
of om te bevestigen
en de functie te starten.
Op dezelfde wijze kunt u, waar toegestaan, in
sommige 6th Sense-functies het bruiningsniveau
tussen laag (-1) en hoog (1) afstellen.
. BEREIDEN MET STOOM
Als u Turbohetelucht + Stoom selecteert, of een van
de vele recepten bestemd voor 6
th
Sense, kunt u elk
type voedsel met stoom bereiden.
Stoom wordt sneller en gelijkmatiger door het
voedsel verspreid dan de hete lucht van de
Conventionele Functies: dat verkort de bereidingstijd,
blokkeert de waardevolle voedingsstoffen in het
voedsel en verzekert excellente en verrukkelijke
resultaten voor al uw recepten.
Gedurende de gehele bereidingsperiode met stoom
moet de deur gesloten blijven.
Om bereidingen met stoom uit te voeren moet de
tank in de oven gevuld worden met de lade in het
bedieningspaneel.
Als dit op het display gevraagd wordt met de
aanduidingen ”VOEG WATER TOE” of ”VUL LADE”,
open de lade door er even op te drukken.
Giet er langzaam drinkwater in tot het display ”VOLLE
TANK” weergeeft. De maximumcapaciteit van de tank
is ongeveer 1,5 liter.
Sluit de lade door deze voorzichtig naar het paneel te
6
duwen totdat deze volledig is gesloten. De lade moet
altijd gesloten blijven, behalve tijdens het vullen met
water.
Het is alleen nodig om water toe te voegen wanneer
de tank niet genoeg water bevat om de bereiding te
voltooien.
Vul de tank niet wanneer de oven uitstaat of tot
wanneer het display het vraagt.
3. START DE FUNCTIE
Als de standaardwaarden de gewenste waarden zijn,
of zodra u de gewenste instellingen heeft ingevoerd,
kunt u op eender welk ogenblik op
drukken om
de functie te starten.
Als u tijdens de uitstelfase op
drukt, vraagt de
oven of u deze fase wilt overslaan en de functie
onmiddellijk wilt inschakelen.
Let op: Zodra een functie is geselecteerd, zal op het display
voor elke functie het meest geschikte niveau worden
weergegeven.
Stop de ingeschakelde functie wanneer u dat wilt door te
drukken op
.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht
op de display. Druk op
om terug te gaan naar het
vorige scherm en selecteer een andere functie of
wacht tot de oven helemaal afgekoeld is.
4. VOORVERWARMEN
Een aantal functies hebben een fase voor het
voorverwarmen van de oven: Zodra de functie is
begonnen wordt op het display aangegeven dat de
voorverwarmingsfase is ingeschakeld.
VOORVERWARM
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de display
dat de oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft en
de melding “VOEG VOEDSEL TOE”.
Open nu de deur, plaats het voedsel in de oven, sluit de
deur en start het bereiden door
of in te drukken.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief
eect hebben op het uiteindelijk resultaat van de
bereiding. Wanneer de deur tijdens de
voorverwarmingsfase wordt geopend zal het onderbreken
worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de
voorverwarmingsfase. De door u gewenste
oventemperatuur kan altijd met behulp van
of
worden gewijzigd.
5. BEREIDING PAUZEREN / VOEDSEL OMDRAAIEN
OF CONTROLEREN
Als de deur wordt geopend, wordt de
bereiding tijdelijk onderbroken en worden de
verwarmingselementen uitgeschakeld.
Om de bereiding verder uit te voeren sluit u de deur.
Bij sommige 6th Sense-functies wordt gevraagd om
het voedsel om te draaien tijdens de bereiding.
DRAAI VOEDSEL OM
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie. Open de deur, voer
de actie uit die op de display staat en sluit de deur,
druk vervolgens op
om de bereiding verder uit te
voeren.
Op dezelfde wijze vraagt de oven u om het voedsel te
controleren wanneer er nog 10% van de tijd tot het
einde van de bereiding overblijft.
CONTROLEER VOEDS
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie. Controleer het
voedsel, sluit de deur en druk op
of om de
bereiding te voltooien.
Let op: Druk op
om deze acties over te slaan. in het
andere geval, als er geen actie wordt uitgevoerd, voert de
oven na een bepaalde tijd de bereiding verder uit.
6. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
EINDE
Druk op om de bereiding verder uit te voeren in de
manuele modus (geen tijdsinstelling) of druk op
om de bereidingstijd te verlengen door een nieuwe
duur in te stellen. In beide gevallen worden de
bereidingsparameters behouden.
BRUINEN
Met een aantal ovenfuncties kunt u de bovenkant van
de gerechten een bruin korstje geven door de grill in
te schakelen als de bereiding voltooid is.
v VOOR BRUINEN
Wanneer op het display de betreffende boodschap
wordt getoond druk dan indien nodig op
om een
vijf minuten durende bruiningscyclus te starten. Stop
de functie wanneer u dat wilt door te drukken op
om de oven uit te schakelen.
NL
7
. FAVORIET
Zodra de bereiding klaar is, zal het display aangeven
dat de functie wordt opgeslagen in een nummer
tussen 1 en 10 op uw lijst met favorieten.
FAVORIET MAKEN?
Als u een functie wilt opslaan als een favoriet en de
huidige instellingen voor later gebruik, drukt u op
, in het andere geval, om de aanwijzing te negeren,
drukt u op
.
Zodra u op
heeft gedrukt, drukt u op of om
de nummerpositie te selecteren, en druk vervolgens
op
om te bevestigen.
Let op: Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik
is, wordt u gevraagd te bevestigen om de vorige functie te
overschrijven.
Om de functies die u hebt opgeslagen op een later
tijdstip op te roepen, druk op
: het display geeft
uw lijst met favoriete functies weer.
1. CONVENTIONEEL
Druk op of om de functie te selecteren, bevestig
door op
te drukken, en druk daarna op om te
activeren.
. REINIGING
. AUTOMATISCHE REINIGING  PYRO
Raak de oven niet aan tijdens de Pyrolysecyclus.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van de oven
tijdens en na het uitvoeren van de Pyrolysecyclus
(totdat de ruimte klaar is met luchten).
De accessoires - ook de roostergeleiders - moeten
uit de oven worden gehaald voordat u de functie
inschakelt. Indien de oven onder een kookplaat
is geïnstalleerd dient u ervoor te zorgen dat alle
branders of elektrische kookplaten uitgeschakeld zijn
tijdens de zelfreinigingscyclus. Voor een optimale
reiniging dient het ergste vuil met een vochtige
spons verwijderd te worden voordat de Pyrolyse-
functie wordt gebruikt. Het is raadzaam de Pyrolyse-
functie alleen uit te voeren wanneer het apparaat
erg vervuild is of tijdens het bereiden vieze geuren
afgeeft.
Druk op
om “Pyro op het display weer te geven.
Pyrolyse
Druk op of om de gewenste cyclus te selecteren,
druk vervolgens op
om te bevestigen. Druk na de
selectie van een cyclus, indien gewenst, op
of
om de eindtijd in te stellen (uitstel van start), druk
vervolgens op
om te bevestigen.
Reinig de deur en verwijder alle accessoires zoals
gevraagd wordt, sluit vervolgens de deur en druk
op
wanneer u klaar is: de oven begint met de
zelfreinigende cyclus, terwijl de deur automatisch
sluit: er verschijnt een waarschuwingsbericht op het
display, samen met het aftellen, dat de status van de
lopende cyclus aangeeft.
Zodra de cyclus is voltooid blijft de deur vergrendeld
tot de temperatuur in de oven gedaald is tot een
veilig niveau.
LEGEN
Met de afvoerfunctie laat u het water weglopen,
zodat er geen water in de tank achterblijft. Het is
raadzaam om het afvoeren altijd uit te voeren na
gebruik van de oven.
Deze functie moet in ieder geval worden uitgevoerd
na een bepaald aantal bereidingen. De stoomfunctie
kan niet worden gestart voordat u dat gedaan heeft.
Zodra u de functie Afvoeren heeft
geselecteerd of wanneer het
display het aangeeft, drukt u op
en voert u de aangegeven
handelingen uit: Open de deur en
plaats een grote kan onder het
afvoertuitje rechts op de bodem
van het paneel. Houd de kan na de start van het
afvoeren in de juiste stand tot het helemaal
uitgevoerd is.
Het display geeft aan wanneer de tank volledig moet
worden leeggemaakt.
Let op: Deze werkzaamheid kan niet uitgevoerd worden
voordat 4 uren zijn verstreken na de laatste cyclus (of de
laatste keer dat het product werd gevoed). Tijdens het
wachten geeft het display de volgende feedback weer
“WATER IS HEET - EVEN GEDULD AUB”. De kan moet
tenminste 2 liter kunnen bevatten.
ONTKALKEN
Deze speciale functie wordt periodiek geactiveerd
en zorgt ervoor dat de boiler en het stoomcircuit in
optimale conditie worden gehouden.
De functie is verdeeld in verschillende fasen: legen,
ontkalken, spoelen. Als de functie is gestart, volgt u
de aanwijzingen op het display. Druk na het einde op
om elke fase te starten.
De gemiddelde duur van de volledige functie is
ongeveer 190 minuten.
Let op: Als de functie op een willekeurig ogenblik wordt
stilgelegd, moet de gehele ontkalkingscyclus herhaald
worden.
» LEEGMAKEN
Vóór het ontkalken moet de tank leeggemaakt
worden: om deze handeling zo goed mogelijk uit
te voeren gaat u te werk zoals aangegeven in de
betreffende paragraaf.
Let op: Deze werkzaamheid kan niet uitgevoerd worden
voordat 4 uren zijn verstreken na de laatste cyclus (of de
laatste keer dat het product werd gevoed). Tijdens het
wachten geeft het display de volgende feedback weer
“WATER IS HEET - EVEN GEDULD AUB”. De kan moet
tenminste 2 liter kunnen bevatten.
8
» ONTKALKEN
Om de beste ontkalkingsresultaten te verkrijgen raden
we aan om de tank te vullen met een oplossing van 75 g
van het specifieke WPRO-product en 1,7 liter drinkwater.
WPRO-ontkalker is het professionele product dat
we aanbevelen voor het behoud van de beste
prestaties van de stoomfunctie in uw oven. Volg
de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Voor
bestellingen en informatie neemt u contact op met de
Consumentenservice of met
www.whirlpool.eu
Whirlpool wijst elke aansprakelijkheid af voor schade
veroorzaakt door het gebruik van andere, op de markt
te verkrijgen reinigingsmiddelen.
Zodra de ontkalking helemaal uitgevoerd is, moet de
tank leeggemaakt worden.
Let op: De kan moet groot genoeg zijn om 2 liter te
bevatten.
» SPOELEN
Om de tank en het stoomcircuit te reinigen voert u
de spoelcyclus uit. Vul de tank met drinkwater tot het
display VOLLE TANK weergeeft en druk vervolgens
op
om het spoelen te starten. Aan het einde geeft
het display aan deze fase te herhalen en de tank
opnieuw leeg te maken en te spoelen.
Zet de oven niet uit voordat alle stappen van de
functie helemaal zijn uitgevoerd.
De bereidingsfuncties kunnen tijdens de
reinigingscyclus niet geactiveerd worden.
Let op: Een bericht op het display herinnert u eraan om
deze handeling regelmatig uit te voeren.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan het display
gebruikt worden als kookwekker. Om deze functie te
activeren, zorg ervoor dat de oven uitgeschakeld is
en druk op
of : Het symbool knippert op het
display.
Druk op
of om de gewenste duur in te stellen
en druk dan op
om de kookwekker in te schakelen.
KOOKWEKKER
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Let op: De kookwekker schakelt geen bereidingscycli in.
Druk op
of om de tijd ingesteld op de kookwekker te
veranderen.
Als de kookwekker is ingeschakeld, kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen.
Druk op
om de oven in te schakelen, selecteer
dan de gewenste functie.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door
met onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf te
verstoren.
Let op: Tijdens deze fase kunt u de kookwekker niet zien
(alleen het pictogram
wordt weergegeven), die op de
achtergrond verder aftelt. Om het kookwekkerscherm op te
vragen drukt u op
om de functie uit te schakelen die
op dat ogenblik actief is.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u tenminste
vijf seconden lang ingedrukt. Doe dit opnieuw om de
toetsen vrij te geven.
VERGRENDELING
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de
functie om het even wanneer uitgeschakeld worden door
in te drukken.
NL
9
BEREIDINGSTABEL
CATEGORIEËN LEVENSMIDDELEN AANBEVOLEN HOEVEELHEID
OMDRAAIEN
(van bereidingstijd)
NIVEAU EN
ACCESSOIRES
LASAGNE - 0,5 - 3 kg -
2
VLEES
Gebraden rundvlees
Braadstuk (gaarheid 0)
0,6 - 2 kg -
3
Hamburgers (gaarheid 0) 1,5- 3 cm 3/5
5
4
Varken gebraden
Braadstuk
0,6 - 2,5 kg -
3
Worsten 1,5 - 4 cm 2/3
5
4
Kip gebraden
Heel
0,6 - 3 kg -
2
Filet & borst 1 - 5 cm 2/3
5
4
Kebab een rooster 1/2
5
4
VIS
Filets 0,5 - 3 (cm) -
3
2
Filets bevroren 0,5 - 3 (cm) -
3
2
GROENTEN
Groenten geroosterd
Aardappelen 0,5 - 1,5 kg -
3
Groenten gevuld 0,1 - 0,5 kg/stuk -
3
Groenten geroosterd 0,5 - 1,5 kg -
3
Groenten gegratineerd
Aardappelen één schaal -
3
Tomaten één schaal -
3
Paprika één schaal -
3
Broccoli één schaal -
3
Bloemkool één schaal -
3
Andere één schaal -
3
TAART & GEBAK
Rijzende taarten in
bakblik
Luchtige cake 0,5 - 1,2 kg -
3
Gebak & gevulde hartige
taarten
Koekjes 0,2 - 0,6 kg -
3
Soezen één schaal -
3
Taart 0,4 - 1,6 kg -
3
Strudel 0,4 - 1,6 kg -
3
Gevulde vruchtentaart 0,5 -2 kg -
3
HARTIGE TAART - 0,8 - 1,2 kg -
2
BROOD
Broodjes
60 - 150 g per stuk -
3
Sandwichbrood in bakblik
400 - 600 g per stuk -
2
Groot brood
0,5 - 2,0 kg -
2
Baguettes
200 - 300 g per stuk -
3
PIZZA
Dun rond - bakplaat -
2
Dik rond - bakplaat -
2
Bevroren 1 - 4 lagen -
2
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Opvangbak /
Bakplaat of ovenschaal op
rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Opvangbak met
500 ml water
10
TURBOHETELUCHT + STOOM BEREIDINGSTABEL
RECEPT STOOMNIVEAU VOORVERWARMEN TEMPERATUUR °C DUUR MIN.
ROOSTER EN
ACCESSOIRES
Shortbread / Koekjes LAAG Ja 140 - 150 35 - 55
3
Klein gebak / Muffin LAAG Ja 160 - 170 30 - 40
3
Luchtig gebak LAAG Ja 170 - 180 40 - 60
2
Luchtige cake LAAG Ja 160 - 170 30 - 40
2
Focaccia LAAG Ja 200 - 220 20 - 40
3
Heel brood LAAG Ja 170 -180 70 - 100
3
Broodjes LAAG Ja 200 - 220 30 - 50
3
Baguette LAAG Ja 200 - 220 30 - 50
3
Gebakken aardappeltjes GEMIDDELD Ja 200 - 220 50 - 70
3
Kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees 1 kg GEMIDDELD Ja 180 - 200 60 - 100
3
Kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees (stukken) GEMIDDELD Ja 160 - 180 60-80
3
Rosbief rosé 1 kg GEMIDDELD Ja 200 - 220 40 - 50
3
Rosbief rosé 2 kg GEMIDDELD Ja 200 55 - 65
3
Lamsbout GEMIDDELD Ja 180 - 200 65 - 75
3
Gestoofde varkensschenkel GEMIDDELD Ja 160 - 180 85 - 100
3
Kip / parelhoen / eend 1 - 1,5 kg GEMIDDELD Ja 200 - 220 50 - 70
3
Kip / parelhoen / eend (stukken) GEMIDDELD Ja 200 - 220 55 - 65
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
GEMIDDELD Ja 180 - 200 25 - 40
3
Visfilet HOOG Ja 180 - 200 15 - 30
3
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat of
ovenschaal op rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Opvangbak met 500 ml
water
NL
11
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARMEN TEMPERATUUR °C DUUR MIN.
ROOSTER EN
ACCESSOIRES
Taarten / Luchtige cake
Ja 170 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
4
1
Gevulde taarten
(kaastaart, strudel, appeltaart)
Ja 160 – 200 30 - 85
3
Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Koekjes / Shortbread
Ja 150 20 - 40
3
Ja 140 30 - 50
4
Ja 140 30 - 50
4
1
Ja 135 40 - 60
5
3
1
Kleine taartjes / Muffins
Ja 170 20 - 40
3
Ja 150 30 - 50
4
Ja 150 30 - 50
4
1
Ja 150 40 - 60
5
3
1
Soesjes
Ja 180 - 200 30 - 40
3
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Meringues
Ja 90 110 - 150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / Brood / Focaccia
Ja 190 - 250 15 - 50
2
Ja 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (Dun, dik, focaccia)
Ja 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Diepvriespizza
Ja 250 10 - 15
3
Ja 250 10 - 20
4
1
Ja 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 55
3
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Pasteitjes / Bladerdeeghapjes
Ja 190 - 200 20 - 30
3
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
FUNCTIES
Conventioneel Turbohetelucht Hete lucht Grill Turbo Grill Maxi Cooking Cook 4
Eco Turbo
Hetelucht
12
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARMEN TEMPERATUUR (°C) DUUR (min.)
ROOSTER EN
ACCESSOIRES
Lasagne / ovenschotels / pasta schotel /
cannelloni
Ja 190 - 200 45 - 65
3
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/
varkensvlees 1 kg
Ja 190 - 200 80 - 110
3
Gebr. varkensvlees met korst 2 kg 170 110 - 150
2
Kip / konijn / eend 1 kg Ja 200 - 230 50 - 100
3
Kalkoen / gans 3 kg Ja 190 - 200 80 - 130
2
Gebakken vis / en in vetvrij papier of
aluminiumfolie verpakte gerechten
(papillote) (filets, heel)
Ja 180 - 200 40 - 60
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 180 - 200 50 - 60
2
Toast
3 (hoog) 3 - 6
5
Visfilet / moten vis
2 (Medium) 20 - 30 **
4
3
Worstjes / Kebab / Spareribs / Hamburgers 2 - 3 (gemiddeld - hoog) 15 - 30 **
5
4
Gebraden kip 1-1,3 kg 2 (Medium) 55 - 70 ***
2
1
Lamsbout / schenkel 2 (Medium) 60 - 90 ***
3
Gebakken aardappeltjes
- 2 (Medium) 35 - 55 ***
3
Groentegratin - 3 (hoog) 10 - 25
3
Koekjes
Koekjes
Ja 135 50 - 70
5
4 3 1
Taart
Taar t
Ja 170 50 - 70
5
3 2 1
Pizza
Pizza
Ja 210 40 - 60
5
3 2 1
Complete maaltijd: Vruchtentaart (niveau
5) / lasagne (niveau 3) / vlees (niveau 1)
Ja 190 40 - 120 *
5
3 1
Complete maaltijd: Fruittaart (niveau 5) /
gebakken groenten (niveau 4) / lasagne
(niveau 2) / gesneden vlees (niveau 1)
Menu
Ja 190 40 - 120 *
5
4 2 1
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 100 *
4
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45 - 100 *
4
1
Vis & Groenten Ja 180 30 - 50 *
4
1
Gevulde braadstukken 200 80 - 120 *
3
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
- 200 50 - 100 *
3
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
** Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
*** Draai het voedsel na twee derde van de bereidingstijd om (indien nodig).
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie, accessoires en het niveau voor het bereiden van verschillende soorten gerechten.
Kooktijden starten vanaf het moment dat het voedsel in de oven is geplaatst, exclusief de voorverwarming (indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen en bakplaten van donker metaal. U kunt ook vuurvaste
of aardewerk pannen en accessoires gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat of
ovenschaal op rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Opvangbak met 500 ml
water
NL
13
REINIGEN EN ONDERHOUD
Zorg ervoor dat de oven
afgekoeld is vooraleer te
onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak van het
apparaat kunnen beschadigen.
Draag beschermende
handschoenen.
De oven moet worden
losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje.
Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een paar druppels
neutraal afwasmiddel toe aan het water. Droog af
met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt
door voedselresten te verwijderen. Laat voor
het drogen van condens die zich heeft gevormd
vanwege het breiden van voedsel met een hoog
vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg
het af met een doek of spons.
Als hardnekkig vuil zich op de interne
oppervlakken bevindt, is het raadzaam de functie
automatische reiniging uit te voeren voor optimale
reinigingsresultaten.
Maak het glas van de deur schoon met een
geschikt vloeibaar reinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
BOILER
Om ervoor te zorgen dat de oven altijd optimale
prestaties levert en om de ophoping van
kalkafzettingen met verloop van tijd te voorkomen,
raden we aan de functies "Legen" en "Ontkalken"
regelmatig te gebruiken.
Nadat de functie Turbohetelucht + Stoom lange tijd
niet is gebruikt, valt het sterk aan te raden om een
bereidingscyclus in te schakelen met een lege oven en
de tank helemaal te vullen.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Verwijder de roostergeleiders.
3. Neem het lampenkapje weg.
4. Vervang het lampje.
5. Breng het beschermkapje terug aan door er stevig
op te drukken tot het vastklikt.
6. Monteer de roostergeleiders terug.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40 W/230 ~
V, type G9, T300°C. De lamp die in het product wordt
gebruikt is speciek ontworpen voor huishoudapparaten
en is niet geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr.
244/2009). De lampjes zijn verkrijgbaar bij de
Consumentenservice.
- Als u halogenenlampen gebruikt, mag u ze niet met uw
blote handen hanteren, aangezien uw vingerafdrukken
schade kunnen veroorzaken. Gebruik de oven niet voordat
het beschermkapje is teruggeplaatst.
14
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden
totdat ze ontgrendeld zijn .
2.
b
a
Sluit de deur zo ver mogelijk. Houd de deur stevig
met beide handen beet – niet vasthouden aan de
handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het
loshaakt. Zet de deur opzij en laat deze op een
zachte ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen
in de richting van de oven, de haken van de
scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open. Breng de vergrendelingen omlaag
naar hun oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat
ze volledig naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
5.
“CLICK”
Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het
geval is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als
het niet goed werkt kan de deur beschadigd raken.
PROBLEEMOPLOSSING
PROBLEEM MOGELIJKE OORZAAK OPLOSSING
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de
oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het
probleem opgelost is.
Op de display verschijnt de letter "F"
gevolgd door een nummer of letter.
Ovenstoring.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat volgt
op de letter “F”.
De oven wordt niet warm.
De functie gaat niet van start.
De "DEMO"-modus is actief. Open “DEMO” in “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
Het licht gaat uit. “ECO” modus is Aan. Open “ECO in “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
De deur is geblokkeerd. Reinigingscyclus bezig. Wacht totdat de functie voltooid is en de oven is afgekoeld.
400011386025
U kunt de Veiligheidsinstructies, de Handleiding, de Productche en de Energiegegevens
downloaden:
Op onze website docs . whirlpool . eu
Gebruik makend van de QR-code
Anders, contacteer onze Klantenservice (Het telefoonnummer staat in het garantieboekje).
Wanneer u contact opneemt met de Consumentenservice gelieve de codes te vermelden die
op het identicatieplaatje van het apparaat staan.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
X
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
XXX
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Whirlpool W7 OS4 4S1 P BL Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide

in andere talen