AKS 141
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 510 56007
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7.
Ovendeur*
*Belangrijk:
bij de Klantenservice is als optional een
kit verkrijgbaar die bestaat uit een glasplaat voor de
ovendeur en bijbehorende montage-onderdelen. De kit
heeft als doel de temperatuur van de buitenzijde van
de ovendeur te verlagen en wordt geadviseerd in de
aanwezigheid van kinderen.
Artikelnr.
4819 310 39186
.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Timerknop
3. Thermostaatknop
4. Rood thermostaatlampje
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:Aluminium bakplaat:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Zet de knop op stand
0
.
TIMER
De timer kan ingesteld worden van 1 tot 60 minuten. Om de timer in te stellen adviseren wij de knop een
hele slag te draaien tot een heel uur en deze vervolgens terug te draaien tot de gewenste tijdsduur. Bij het
aflopen van de ingestelde tijd klinkt een geluidssignaal.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afbakken van vruchten- of kaastaart en het indikken van sausen.
Gebruik deze functie tijdens de laatste 10/15 minuten van de bereiding.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven
van een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.