10
legenda
a snelheidschakelaar
b motorblok
c snoerklem
d deksel
e bovenmes
f vingergreep
g ondermes
h kom
i plaatsingspin
j kombasis
k mayonaisedruppelaar (indien
meegeleverd)
gebruik van uw
hakmachine
Het mes wordt geleverd in 2 delen,
een boven- en een ondermes.
l
Voor grof hakken gebruikt u alleen
het ondermes.
l
Voor fijn hakken of pureren,
gebruikt u beide messen tegelijk.
Dit geeft ook een sneller resultaat.
Voor het gebruik van beide
messen, legt u het bovenmes op
het ondermes en draait naar links
om ze op de plaats vast te zetten
1. Wees voorzichtig: de messen
zijn scherp.
NB: Na verwerking kan het
bovenmes loskomen van het
ondermes. Dit is normaal; de
messenset is zo ontworpen dat
hij los op elkaar past, zodat de
messen na gebruik gemakkelijk
kunnen worden gescheiden.
1 Zet de kombasis onderop de kom.
(Hierdoor wordt voorkomen dat
de kom op het werkoppervlak
wegglijdt).
2 Zet het apparaat op een schone,
vlakke ondergrond.
3 Zet de gewenste messenset in de
kom over de plaatsingspin 2.
4 Snij de ingrediënten in geschikte
stukken en leg deze in de kom.
Grotere stukken voedsel moeten
in stukken van 1 tot 2 cm worden
gesneden.
5 Zet het deksel op de kom en draai
hem naar links tot hij vastzit 3.
6 Zet het motorblok op het deksel.
7 Sluit het apparaat aan op de
netvoeding en druk op de
snelheidsschakelaar om de
gewenste snelheid te kiezen. Houd
het motorblok bij gebruik goed op
het deksel en de kom.
l
Voor snelheid 1 drukt u licht op de
snelheidsschakelaar.
l
Voor snelheid 2 drukt u stevig op
de snelheidsschakelaar.
l
U kunt de snelheidsschakelaar
ook enkele keren indrukken om te
pulseren. Deze functie kan worden
gebruikt om te voorkomen dat het
voedsel te lang wordt verwerkt.
8 Gebruik de hakmachine tot het
gewenste resultaat is bereikt.
9 Zet het apparaat na gebruik uit en
haal de stekker uit het stopcontact.
10 Haal het apparaat uit elkaar door
bovengenoemde procedure
in omgekeerde volgorde uit te
voeren.
belangrijk
l
Als u voedsel prepareert voor
baby’s of jonge kinderen, moet u
vóór de voeding altijd controleren
of de ingrediënten goed gemengd
zijn.
l
Laat de hakmachine niet langer
dan 10 seconden draaien. Laat de
machine na ieder gebruik van 10
seconden 1 minuut afkoelen.
l
Laat de hakmachine niet draaien
als de kom leeg is.
l
Gebruik de hakmachine nooit als
de kom gevuld is met vloeistof.
l
Laat heet voedsel altijd eerst
afkoelen voordat u het verwerkt.
tips
l
Als de hakmachine te hard moet
werken, verwijdert u een deel van
het mengsel en verwerkt het in een
paar porties, zodat de motor niet
overbelast raakt.
l
Vergeet niet dat het mes sneller
slijt als u harde ingrediënten, zoals
koffiebonen, specerijen, chocola of
ijs hakt.
l
Let op dat u sommige ingrediënten
niet te lang verwerkt. Stop
regelmatig om de textuur te
controleren.