IKEA 30074216 Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

FRAMTID CG7 / DATID CG7 PRODUKTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 610 66033/D
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1.
Bedieningspaneel
2.
Ventilatie opening
3.
Grill verwarmingselement
4.
Achterlampje
5.
Ventilator
6.
Verwarmingselement onderwarmte
7.
Ovendeur
OVEN
KOOKPLAAT
a.
Snelle brander
b-c.
Halfsnelle branders
d.
Sudderbrander
e.
Drievoudige ringbrander
Opvangbak: 2 Grils:
1
2
3 4 5 6 7 8 9
1.
Programmeerknop bereidingstijd
2.
Thermostaat keuzeknop
3.
Oranje indicatielampje thermostaat
4.
Functieknop
5.
Links voor brander bedieningsknop*
6.
Links achter brander bedieningsknop*
7.
Midden brander bedieningasknop*
8.
Rechts achter brander bedieningsknop*
9.
Rechts voor brander bedieningsknop*
* De bedieningsknoppen van de kookplaat zijn
onderling niet uitwisselbaar. Na het schoonmaken of na
het onderhoud, dienen de knoppen op de
oorspronkelijke positie teruggeplaatst te worden.
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het oranje thermostaatlampje
gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
met de klok mee op de gewenste kooktijd. Als de ingestelde bereidingstijd om is, gaat de
oven uit en blijft de programmeerknop op
“0”
staan. Om de oven met de hand te bedienen,
d.w.z. zonder een bereidingstijd in te stellen, moet u controleren of de programmeerknop op
het symbool staat.
Let op:
als de programmeerknop op
“0”
staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de bereidingstijd
instellen.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de bedieningsknoppen van de oven op de stand
“0”
.
OVENFUNCTIETABEL
Functie Beschrijving van de functie
0OVEN UIT
-
LAMP
Wanneer u de bedieningsknop voor de eerste keer gebruikt, dan blijft de lamp
branden voor al de volgende operaties.
ONTDOOIEN MET
VENTILATOR
In deze positie draait lucht op kamertemperatuur rond om het diepgevroren
voedsel en ontdooit het zo zonder veranderingen in het proteïne-gehalte.
NATUURLIJKE
CONVECTIE
De plafond- en bodemgrilelementen zijn aan
Traditioneel koken, ideaal voor het braden van stukken vlees, wild, ideaal voor
koekjes, gebakken appels en om het voedsel erg knapperig te maken. Goede
kookresultaten worden bereikt met het koken op een rek met een
temperatuurafstelling van 60 tot MAX°C.
GEVENTILEERDE OVEN
De ventilator en het ronde verwarmingselement zijn aan. De hete lucht, afstelbaar
van 60 tot MAX°C, wordt gelijkmatig verspreid over de diverse rekken; ideaal voor
het gelijktijdig koken van diverse soorten voedsel (vlees, vis) zonder smaken en
geuren te mengen. Gevoelig bakken, aangewezen voor roomsoesjes, schuimgebak,
madeleines, bladerdeeg, etc
MEDIUM GRILL
In deze stand gaat het middelste grilelement aan. Voor het grillen en gratineren van
kleine traditionale schotels. De functie kan worden gebruikt met gesloten deur en
de thermostaat op MAX.
TOTAAL GRIL
In deze stand gaat het grote grilelement aan. Voor het grillen en gratineren van
traditionele schotels. De ovendoor moet dicht zijn en de thermostaat op
180÷200°C.
TOTAAL GRIL
+ VENTILATOR
De lucht, verhit door het verhittingselement van de gril, wordt door de ventilator
aangezogen en op het voedsel gericht. De gril + ventilator zijn een uitstekende
vervanging voor het spit en garanderen prima resultaten met gevogelte, worsten
en rood vlees, ook bij grotere hoeveelheden. Zet de thermostaat op 180÷200°C.
ONDERWARMTE +
VENTILATOR
De lucht die verhit wordt door het verwarmingselement op de ovenbodem, wordt
door de ventilator aangezogen en op het voedsel gericht. Voor het bakken van brood
en zeer luchtig gebak. Deze functie kan worden gebruikt tussen 60°C en MAX.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
HET GEBRUIK VAN DE GASBRANDERS
De volgende symbolen worden vlak bij iedere knop op het bedieningspaneel gegeven:
De minimumstand is als de knop volledig tegen de klok in is gedraaid. Alle werkstanden moetn worden gekozen
tussen de min. en max. standen en nooit tussen max. en uit.
AUTOMATISCHE ELECTRISCHE ONTSTEKING
Druk op de knop van de betreffende brander en draai deze tegen de klok in tot max. om één van de branders in
werking te stellen. Houd de knop ingedrukt voor het automatisch aansteken van de brander. Bij stroomuitval or geen
elektriciteit kan de brander ook met een lucifer worden aangestoken.
APPARATEN MET VEILIGHEIDSVENTIEL
Doe dezelfde handelingen als hierboven aangegeven om de branders aan te steken. In dit geval echter moet, als de
knop eenmaal in de openingspositie staat, deze ongeveer 10 seconden ingedrukt blijven.
Als de brandervlam om de een of andere reden dooft, dan treedt automatisch het veiligheidsventiel in werking en sluit
het gas naar die brander af.
SPRUITSTUK TABEL CATEGORIA II2E+3+
ELKTRISCHE VOEDING: 230V
~
50HZ
Schijf vol Gaskraan gesloten
Grote vlam Max. opening
Kleine vlam Min. opening
Soort gas
dat gebruikt wordt
Ty p e
gasbrander
Ty p e
spruitstuk
100/mm
Nominaal
thermisch
vermogen
kW
Nominaal
verbruik
Verminderd
thermisch
vermogen
kW
Gasdruk mbar
min. nom. max.
AARDGAS
(Methaan) G20
wok
groot
middelgroot
klein
128
115
97
72
3,30
3,00
1,75
1,00
314 l/h
286 l/h
167 l/h
95 l/h
1,30
0,75
0,48
0,33
17 20 25
AARDGAS
(Groningen) G25
wok
groot
middelgroot
klein
128
115
97
72
3,06
2,78
1,62
0,93
339 l/h
308 l/h
179 l/h
103 l/h
1,30
0,75
0,48
0,33
20 25 30
VLOEIBAAR GAS
(Cilinder) G30
wok
groot
middelgroot
klein
93
85
65
50
3,30
3,00
1,75
1,00
240 g/h
218 g/h
127 g/h
73 g/h
1,30
0,75
0,48
0,33
20 28-30 35
VLOEIBAAR GAS
(Cilinder) G31
wok
groot
middelgroot
klein
93
85
65
50
3,30
3,00
1,75
1,00
236 g/h
214 g/h
125 g/h
71 g/h
1,30
0,75
0,48
0,33
25 37 45
Soort gas dat gebruikt
wordt
To e s t e l
model
Totaal nominaal
thermisch vermogen
kW
Totaal nominaal
verbruik
Benodigde lucht
voor verbranding
m
3
/h
G20 20 mbar 5 branders 10,80 1029 l/h 21,6
G25 25 mbar 5 branders 10,00 1108 l/h 20,0
G30 28-30 mbar 5 branders 10,80 785 g/h 21,6
G31 37 mbar 5 branders 10,80 771 g/h 21,6
KOOKTABELLEN
GRIL KOOKTABELLEN
NB:
De kooktijden en temperaturen zijn bedoeld als indicatie.
SOORTEN
VOEDSEL
Functie
Voorver-
warming
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
VLEES
Lamsvlees,
Zuiglam,
Schapevlees
X 2 200 100 - 110
X 2 190 80 - 100
Braadstuk
(Lamsvlees,
varkensvlees,
rundvlees)
(kg. 1)
X 2 180 70 - 90
- 2 170 60 - 80
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 198 60 - 70
Kalkoen (6 kg) +
hoogte 3
bruinen
X 1 180 160 - 180
X 1 170 150 - 180
Gans (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
VIS (HELE)
(1-2 kg)
brasem, baars,
tonijn, zalm, forel
X 2 190 60 - 70
- 2 170 50 - 60
VIS (MOTEN)
(1 kg)
zwaardvis, tonijn,
zalm, kabeljouw
X 2 190 35 - 40
- 3 180 35 - 40
GROENTEN
Gevulde paprika's
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
Gevulde tomaten
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
Gebakken
aardappelen
X 2 200 40 - 50
CAKES,
PASTEIEN, ETC.
Rijzende cakes
X 2 160 35 - 45
- 3 150 35 - 45
Gevulde pasteien
(met kaas)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
Taarten
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
Strudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 40 - 45
Koekjes
X 2 180 20 - 30
- 2 160 30 - 40
Pastei
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
FOODS Functie
Voorver-
warming
Hoogte
(vanaf de
bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidings-
tijd
(minuten)
Lasagna
X 2 200 35 - 45
- 2 190 45 - 55
Gevulde
vruchtentaarten
b.v. Ananas, perzik
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
Schuimgebak
X 2 90 120 - 150
- 2 100 70 - 90
Pasteitjes
X 2 200 15 - 25
X 2 190 25 - 30
Soufflé
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
Pizza
X 2 250 15 - 20
X 2 225 15 - 20
FOODSTUFFS Functie
Voorver-
warming
Rek van
onderkant
Te m p e -
ratuur
(°C)
Kooktijd
min.
Ribstuk
X
4
Max 200
35 - 45
Koteletten
X
4
Max 200
30 - 40
Worstjes
X
4
Max 200
30 - 40
Varkenskoteletten
X
4
Max 200
25 - 35
Vis
X
4
Max 200
30 - 40
Kippepoten
X
4
Max 200
35 - 40
Kebab
X
4
Max 200
30 - 35
Magere
varkensribbetjes
X
4
Max 200
20 - 35
Halve kip
X
3
Max 200
45 - 50
Halve kip
X
3
200
45 - 55
Hele kip
-
3
200
60 - 70
Braadstuk
(varkensvlees,
rundvlees)
-
3
200
75 - 90
Eend
-
2
200
80 - 90
Lamspoot
-
3
200
90 - 120
Rosbief
-
3
200
90 - 120
Gebakken
aardappelen
-
3
200
40 - 50
Zwaardvis moten
-
3
200
35 - 45
538142
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA 30074216 Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor